News

Jak pózovat postavu v Sims 4

V tomto tutoriálu vytvoříme pózu, kterou můžeme použít ve hře (ne pro CAS).

1. Nejprve musíte otevřít Sims 4 Studio. V pravém dolním rohu obrazovky do pole Jméno tvůrce zadejte svou přezdívku.

2. V levém horním rohu uvidíte slovo „Aminace“, pod ním dvě možnosti „Clip Pack“ a „Override“. Pro tento tutoriál zvolíme «Clip Pack». Jakmile uvidíte, že je zaškrtávací políčko zaškrtnuté, klikněte na „Animace“.

12

3. Zobrazí se vyskakovací okno s výzvou k uložení souboru nového balíčku. Pojmenujte jej a uložte jej do složky „Mods“ (ve výchozím nastavení se nachází v: Dokumenty Electronic Arts The Sims 4).

4. Nyní uvidíte nové okno se 3 kartami. První záložka je „Pose Pack“. Zde pojmenujete svou sadu pozic, přidáte krátký popis a také ikonu.

47fe8fc766d93dfb57a076b626098619

Ikona, kterou přidáte na tuto kartu, bude náhledem, který uvidíte, když vyberete sadu v přehrávači pozic. Ikonu lze vyrobit ve Photoshopu, doporučená velikost je 64×64. Musí být uložen ve formátu dds, proto nejprve nainstalujte plugin dds pro Photoshop.

22d2f35dd9cbf98ab246c9259ec99a11

Sekce dva

1. Další věc, kterou musíme udělat, je kliknout na záložku „Clips“. Zde uvidíte ikonu, kterou jste přidali na předchozí kartu. Pokud jste to ještě neudělali, nebojte se, můžete to přidat později.

2. Nyní potřebujeme vyexportovat návazec (Rig), který chceme použít. V tomto tutoriálu budeme pracovat s modelem dospělé ženy. Ujistěte se, že jste vybrali «Prázdný klip» a poté klikněte na tlačítko exportovat. Doporučujeme pojmenovat svou pózu «Pose 1» a uložit ji na plochu (vytvoří se tak soubor s příponou .blend).

Zajímavé:  Jak rozdávat body v Sims 4.

Jaký je rozdíl mezi „Blank Clip“ a „EA Clip“? Prázdný klip — prázdná pozice. EA Clip je póza nebo animace vytvořená ve hře, kterou můžete exportovat pro úpravy.

288705cf0bb0c29a43f6168f2eb9c1f0

3. Nyní přejděte na plochu a otevřete soubor .blend, který jste exportovali.

Po jeho otevření uvidíte standardní ženskou pózu, jako na fotografii níže. Po celém těle modelky budou drobné černé tečky – to jsou klouby, kterými můžete hýbat a vytvářet pózu.

Chcete-li model otočit, podržte kolečko myši;
Chcete-li otočit celou obrazovku (ovládat kameru), podržte Shift a podržte kolečko myši;
Chcete-li zobrazení přiblížit nebo oddálit, otáčejte kolečkem myši;

05fd541602a3a6870a6a3ff034db9c9f

4. Vyberte spoj, který chcete přesunout (černá tečka), a klikněte pravým tlačítkem. Poté stiskněte «R» pro otočení (uvidíte černou šipku).

Můžete také dvakrát stisknout «R» pro volné otáčení kloubu (uvidíte červenou a zelenou šipku).

5. Můžete pohybovat všemi klouby, dokud nezískáte pózu, kterou chcete.

f09efc60febd5298bee4f4c0a35bd2db

Oddíl třetí

1. Když máme pózu připravenou, klikněte na „A“. Tím se označí všechny spoje modře. Poté stiskněte „I“ na klávesnici a otevře se nabídka. Klikněte na ‘LocRot’ — tato funkce uzamkne klouby proti otáčení.

14555d234f7701b09c49ddeab336f1ce

2. Nyní, když jsme zastavili rotaci našich kloubů, musíme nastavit čas na naší pozici. Ve spodní části obrazovky uvidíte „Start a End“. Chceme změnit naše koncové číslo na 80 (nebo vyšší). Tím se na časové ose vytvoří zelená čára. Přesuňte jej na konec, umístěte čáru někde mezi 75-79.

3. Po dokončení můžete svou pózu uložit: Soubor > Uložit jako (můžete jej uložit jako nový soubor nebo přepsat starý).

4. Nyní, když máme pozici uloženou, musíme se vrátit do Sims 4 Studio. Importujte svou pózu, dejte jí název a popis. Můžete také importovat ikonu (náhled) do pozice. Pokud chcete přidat další pózy, klikněte na «Přidat» v pravém horním rohu obrazovky. Tím vytvoříte nový „Clip“ a celý proces můžete opakovat a vytvářet další pózy.

Zajímavé:  Jak upravit město v The Sims 4.

44329f7af9d36b917ea7b7384f7c1f56

5. Pokud jste dokončili sadu pozic, klikněte na „Uložit“ v pravém dolním rohu. Vaše póza je nyní kompletní! Nyní můžete jít do hry a zkontrolovat své pozice!

10-12-15_10-40-53-AM

Jak používat přehrávač póz

Chcete-li ve své hře použít hráče póz, klikněte na svou postavu a vyberte „Pose by Pack“. Před vámi se otevře okno se seznamem pozic, najděte a vyberte svou sadu pozic. Dále uvidíte seznam pozic ve vaší sadě, vyberte tu, kterou potřebujete, a postava se postaví do vybrané pozice. Chcete-li zastavit pózování postavy, odeberte úkol ze seznamu interakcí nebo klikněte na postavu a vyberte „Zastavit pózování“.

Jak používat pózy v Sims 4?

The Sims je oblíbená série her, kterou tvůrci nazývají simulátorem života. Není těžké vysvětlit jeho popularitu, protože příležitost osobně ovládat běh života malých lidí na obrazovce vašeho monitoru vždy přináší velké potěšení.

Sledujete proces jejich vývoje, zvykáte si na ně a pokaždé najdete něco nového. Občas pořídíte screenshoty, ale fotografování všech Simíků ve standardních pozicích může být nudné a může trvat dlouho, než se dostanou do požadované pozice. Modifikace Pose Player byla vytvořena speciálně pro nápravu situace. Dnes vám ukážeme, jak používat pózy v Sims 4.

Jak používat pozice v Sims 4

Co je Pose Player?

Pose Player vám umožňuje hrát konkrétní pózu. Je to ve fázi testování. Tvůrce jej nadále vytrvale zdokonaluje a přidává další a další zajímavé a užitečné funkce. Je také vždy k dispozici pro komunikaci — kontakty jsou vidět přímo v softwaru.

Mod přidá do hry funkci s názvem „Pose By Name“. Přístup je snadný – stačí na Simíka kliknout. Od této chvíle bude k dispozici výběr animací. Když tuto funkci potvrdíte, postava bude stát v pozici tak dlouho, jak je potřeba. To platí nejen pro členy vaší rodiny, ale i pro všechny ostatní Simíky.

Zajímavé:  Jak přimět Simíka, aby porodil v The Sims 4.

O instalaci a použití

  • Stáhněte a nainstalujte Pose Player. Je nabízen ve formátu balíčku. Doporučujeme si nejprve vyhledat, jak s takovými úpravami pracovat.

Jak používat pozice v Sims 4

Seznam pozic dostupných ve hře si můžete prohlédnout kdykoli, ale modifikace je musí správně přijmout. Nové verze stačí rozbalit do složky Mods hry a aktivovat modifikace skriptu ve hře samotné. Před instalací aktualizace nezapomeňte odstranit zastaralou verzi – předejdete tak konfliktním úpravám.

Pózy ve hře Sims 4

Nyní můžete svou postavu bez problémů postavit do pózy, která se vám líbí. Aby v něm Simík přestal stát, musíte na něj kliknout a dát příkaz „přestaňte pózovat“. Úprava je pohodlná, zabere málo místa a poměrně výrazně rozšiřuje možnosti ovládání postav.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»