News

Jak změnit 64 bit na 32 Sims

K dispozici je poměrně výkonný PC (Rizen 1700, GTKS 1650c), nejnovější ovladače a nedávno nainstalované Windows. Stále však pokulhává na 64bitové verzi, ale na 32 je vše v pořádku. Ať změním nastavení grafiky jakkoli, FPS se stále vůbec nemění. Už jsem zkoušel vymazat mezipaměť.

Počítačové hry Problémy s hrami Sims

27. prosince 2020 ·

Úpravy a doplňky pro The Sims 4 – sims4odezhda.ru · 9. ledna 2021

«Zároveň stále zaostává na 64bitové verzi, ale na 32 je vše v pořádku.» — zde jste uvedl bitovou hloubku hry nebo operační systém Windows? Zkuste spustit 64bitovou verzi hry v 64bitovém systému Windows.

64 bit vs. 32 bit

Sims 4 je k dispozici pro PC v 64bitové a 32bitové verzi od listopadu 2019. Od června 2019 je Sims 4 pouze 64bitový. Více podrobností o tom lze nalézt zde: Maxis upouští od podpory pro 32bitové operační systémy a Non-Metal Mac OS stroje

Společnost EA/Maxis vydala v listopadu 32 2019bitovou starší verzi, která poběží na 32bitovém systému Windows, ale pro tuto verzi nebudou žádné opravy ani nové balíčky.

Vše, co je uvedeno níže, platí pouze pro 32bitovou verzi, která byla vším, co jsme měli, když byla hra původně vydána.

Úvod

Mnozí se zdají zmatení, co skutečně znamená oznámení, že Sims 4 bude 32bitová aplikace. Abych byl upřímný, v tuto chvíli nevíme, jaké to bude mít důsledky pro hru.

Zajímavé:  Jak se připojit k práci v The Sims 4.

Stále existuje mnoho 32bitových aplikací, zejména her, (nové), ačkoli většina systémů Windows prodávaných v současnosti je 64bitových, takže Sims 4 není exotická, pokud jde o 32bitovou a ne 64bitovou verzi. Jediná věc, která je divná, že když EA staví nový herní engine a všechno pro Sims 4, proč to stejně neudělat 64bit?

Na tyto otázky nemohu odpovědět, protože neznám důvody EA za tím, ale jak mi řekl Graham Nardone na twitteru, zdá se, že mají svůj důvod a nemělo by to hru nijak omezovat – budoucnost ukáže, jestli je to pravda nebo ne.

Prohlášení v těchto příspěvcích jsou zjednodušená, protože je v tom mnohem více faktorů, než bych kdy mohl vysvětlit. Chci to zachovat jednoduše a doufám, že každý pochopí omezení za tím.

Uvědomte si také, že to platí pouze pro Windows. Jiné operační systémy fungují jinak

Historie

Číslo bitu ve vašem operačním systému označuje způsob, jakým váš počítač dokáže zpracovávat informace. Čím více bitů, tím větší adresní prostor lze potenciálně použít. Velkou výhodou je, že váš počítač může využívat více paměti RAM, čím více bitů má operační systém. Nevýhodou je také to, že stejná informace potřebuje více místa na bývalém 64bitovém systému než na 32bitovém.

Windows/DOS měl vždy omezení, kolik RAM může počítač, který máte, spustit. Když jsem začínal, tento limit byl 640 KB a museli jste udělat nějaké triky, abyste zpřístupnili extra RAM, kterou jste měli, pro své hry (což v té době pro mě bylo 2 MB).

Od té doby se počítače dost vyvinuly a já se rychle přesunu k 32bitovým operačním systémům. Windows 95 byl první operační systém, který skutečně podporoval 32bitové procesory. Windows XP byl také (většinou) 32bitový operační systém. Windows Vista a Windows 7 pak byly k dispozici v 32bitové i 64bitové verzi. Většina předinstalovaných verzí však byla 32bitová. Windows 8 to mění, protože jsem neviděl počítač s předinstalovaným 32bitovým Windows 8. Dá se tedy říci, že 64bitový je v současnosti standardní Windows (to však neplatí pro všechny země).

Zajímavé:  Jak prodat parvu vydavatelství v The Sims 4.

Co to znamená ?

Microsoft vždy dbal na zpětnou kompatibilitu. To znamená, že 16bitové aplikace stále běží na Windows 95 a to také znamená, že 32bitové aplikace stále běží na 64bitových Windows Vista, 7 nebo 8. Takže se nemusíte obávat, pokud máte 64bitový operační systém. Sims 4 na něm stále poběží.

Pokud by se EA rozhodlo udělat ze hry 64bitovou aplikaci, neběžela by na starších 32bitových operačních systémech a protože od začátku říkali, že chtějí, aby hra běžela na starších strojích, myslím, že to je hlavní důvod za rozhodnutí ponechat si Sims 4 32 bit. Mohli samozřejmě zpřístupnit obojí, ale důvod, který za tím stojí, se pravděpodobně nikdy nedozvíme.

Viděl jsem obavy lidí, jestli to ovlivní schopnost hry používat více procesorů a AFAIK, to by to nemělo ovlivnit. Naprogramování hry určuje, zda je hra dokáže využít.

Jak operační systém ovlivňuje RAM

RAM je krátkodobá paměť vašeho počítače. Cokoli je uvnitř, je dostupné mnohem rychleji než to, co je na vašem pevném disku. Obvykle je mnohem menší než místo na pevném disku (8 GB oproti 1 TB), takže se počítač musí rozhodnout, k čemu jej chce používat.

Operační systém (a hardware) ovlivňuje, kolik RAM máte skutečně přístup, a to závisí na dvou aspektech: na vašem operačním systému a na aplikaci/programu, který na něm běží.

Jak je uvedeno výše, můžete mít 32/64bitové operační systémy a můžete mít 32/64bitové aplikace/programy.

S 32bitovým operačním systémem nemá smysl mít nainstalovanou více než 4 GB paměti. 1 GB pro samotný operační systém a 3 GB pro aplikace/programy na něm běžící (XP je ještě méně, ale protože to již není podporováno Microsoftem, nebudu se do toho pouštět).

Zajímavé:  Kolik stojí The Sims 4 se všemi doplňky na Ukrajině.

64bitový systém Windows má také omezení, která však závisí na vašem procesoru a na verzi systému Windows, kterou používáte. Základní omezení pro 64bitovou verzi jsou 4 GB pro 32bitovou aplikaci a mezi 8-512 GB pro 64bitové aplikace. Na 64bitové verzi může každá 32bitová aplikace využívat až 4 GB (nikoli 2 GB celkem jako na 32bitové verzi), ale aby to bylo možné, musí být aplikace nastavena na Large Address Aware. Large Address Aware je v podstatě příznak na spustitelném souboru, který říká Windows, že aplikace zvládne více než 2 GB RAM.

Sims 3 vs Sims 4 a omezení

Sims 3 je také 32bitová aplikace a má stejná omezení jako Sims 4. Mnoho z nás bylo sužováno chybou 12 v minulosti nebo možná ještě stále trpí. Chyba 12 je chyba nedostatku paměti a nejčastěji se vyskytuje na 32bitových operačních systémech, protože můžete použít pouze 2 GB paměti RAM. Pro Sims 3 byla také doba, kdy Sims 3 nebyli udělováni Large Address Aware. Tehdy, i když jste měli 64bitový operační systém, byli jste stále omezeni na 2 GB. EA opravilo, že v jednom z patchů a já opravdu doufám, že Sims 4 BUDE od začátku znát velká adresa.

Sims 3 je také paměťový prase. Ukládání her se snadno nafukuje a pokud hrajete dlouhou dobu na jedné savegame, dostanete se do bodu, kdy vaše hra potřebuje více než 4 GB, které jí může dát váš počítač. Vaše hra pak buď spadne, nebo se při opětovném ukládání zobrazí chyba 12 (nebo obojí). Neexistuje žádný způsob, jak to obejít, a tak mnozí z nás doufali, že Sims 4 budou 64bitové, aby toto omezení obešli.

Pro Sims 4 nemusí být problém, že jde o 32bitovou aplikaci. Možná to nebude takový pamětní prase. Může být efektivně naprogramován a nikdy nevyužije tolik paměti RAM. Zda tomu tak je, však ukáže až čas.

Zajímavé:  Jak se zbavit hostů v The Sims 4.

Určitě by bylo hezké mít aplikaci, která dokáže využít všechnu RAM, kterou moderní počítače nabízejí, ale pokud je aplikace dobře naprogramována, nikdy toho tolik nevyužije pro hru, jako je Sims 4. Stále ji můžete využít. RAM navíc a na pozadí běží všechny druhy věcí.

Shrnout

  • The Sims 4 poběží na 64bitových a 32bitových operačních systémech Windows.
  • The Sims 4 bude kdykoli omezena na 4 GB RAM.
  • Neexistuje způsob, jak sdělit ATM, zda bude Sims 4 kvůli tomu omezena.
  • Kupte si 64bitový operační systém, pokud máte na výběr.
  • Než se rozhodnete, kolik paměti RAM koupit, zkontrolujte omezení vaší verze/procesoru Windows. Nenechte Sims 4 ovlivnit rozhodnutí. Možná nebude moci využívat více, ale stále existuje mnoho důvodů, proč získat více paměti RAM. Doporučuji alespoň 8 GB (pokud to finanční možnosti dovolí), protože váš operační systém a všechny programy na pozadí také ubírají z dostupné RAM.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»