News

Jak získat zpět svůj trávník ve hře Sims 4

Změna povrchu pozemku je k dispozici v části Nástroje pro krajinu.

Nástroj pro kreslení
Zeminu lze natírat různými druhy krytin (zemin) — tráva, květiny, písek, kameny. Kamenné obklady jsou vhodné pro vytváření cest. Všechny základní nátěry jsou na rozdíl od podlahových krytin zdarma.

Pro půdy existují dva typy kartáčů — kulaté a čtvercové, stejně jako posuvník pro nastavení hladkosti. Pro jasné obrysy cesty zvolte čtvercový kartáč a minimální hladkost. Chcete-li vytvořit přirozený, přirozený povrch, kombinujte půdu se špínou a trávou, zvolte kulaté kartáče a střední až vysokou tekutost.

Můžete odstranit zeminu po částech pomocí nástroje „Odebrat“ v sekci „Nástroje krajiny“ nebo všechny nerovnosti půdy a krajiny najednou výběrem „Demolovat“ („buldozer“) a „Demolovat krajinu“ v horním menu.

1.jpg

Změna krajiny
Při přepnutí do režimu změny krajiny se oblast změní na jasně zelenou — takto je zobrazena úroveň rovné země. Pokud chcete rychle vidět, jak bude terén ve hře vypadat, přepněte na libovolnou jinou záložku Build Mode. Strmé svahy kopců a údolí jsou pokryty tmavou/kamenitou texturou, kterou nelze změnit ani přemalovat. Tyto tmavé/skalnaté svahy jsou pro Simíky nepřístupné, aby se po nich mohli pohybovat – aby se Simíci mohli vyšplhat nahoru nebo dolů, bude potřebovat žebřík.

Pro všechny změny krajiny existují dva typy štětců – kulatý a hranatý, posuvník pro úpravu plynulosti a rychlosti změn. Čím nižší je hladkost, tím strmější a rovnější budou svahy v nadmořské výšce nebo prohlubni. Vyšší rychlost změny umožňuje rychlé vytvoření vysokých svahů a hlubokých prohlubní. Pokud chcete vytvořit přirozenou krajinu s mírnými změnami nadmořské výšky, použijte malý kulatý štětec s nastavením vysoké střední hladkosti a nastavením nízké střední rychlosti blednutí.

Zajímavé:  Kde koupit disk The Sims 4.

Kopce a převýšení jsou vytvořeny nástrojem Zvýšit terén; díry, rokle a prohlubně — „Snižte krajinu“.

2.jpg

    „Smooth Landscape“ – vyhlazuje terén, přičemž bere v úvahu průměrnou výšku celé krajiny v štětci. Vhodné pro vytváření složitých přírodních krajin, vyhlazení příliš ostrých svahů a prohlubní.

3.jpg

Jak odstranit krajinu
Nástroj Level Up Lot okamžitě vyrovná celou oblast a odstraní všechny výškové rozdíly. Můžete také odstranit všechny terénní nerovnosti a půdy výběrem „Demolovat“ („Bulldozer“) a „Demolovat krajinu“ v horním menu.

Jak nový terénní nástroj ovlivní stavbu v The Sims 4

Jak nový terénní nástroj ovlivní stavbu v The Sims 4

Výběr zpráv na základě výsledků dnes Včerejší živý přenos s vývojáři, kde SimGuruGhost a SimGuruRomeo ukázaly, jak nástroj pro úpravu na úrovni terénu funguje a jak zapadá do konstrukce zdí, základů, bazénů, fontán, sklepů, plotů, schodišť, objektů atd. Je lepší jednou vidět než stokrát slyšet, ale přesto se to pokusím vyjádřit slovy.

Dovolte mi připomenout, že změny krajiny přijdou do The Sims 4 s příští bezplatnou aktualizací. To vše je zatím pouze na vývojářských počítačích.

Podívejme se na panel nástrojů.

Panel nástrojů pro změnu úrovně terénu v Sims 4

Panel nástrojů pro změnu úrovně terénu v Sims 4

Stejně jako v předchozích hrách Sims jsou zde štětce pro manipulaci s úrovní terénu. I když nastavení je více: můžete si vybrat tvar, velikost, měkkost, sílu a rychlost. Pomocí kartáče můžete zemi vytáhnout nahoru, dolů, vyhladit, vyrovnat, a to i v určité výšce (vytvořit plošinu). Bez štětce rychle vyhladíte celou plochu (modré tlačítko). Tyto akce lze vrátit zpět. Co chybí, je nástroj vody, tedy rybník.

Vizuální režim (vizualizér topologie) vám umožňuje vidět mřížku, výškové čáry a znatelně zvýrazňuje úrovně v různých barvách: od červené v hloubce po zelenou ve výšce.

Vizuální režim pro změnu úrovně terénu v The Sims 4

Vizuální režim pro změnu úrovně terénu v The Sims 4

  • Oblasti se známou mřížkou absolutně byt. To je všechno jasné.
  • Tam, kde není síťka vidět, jsou nepravidelnosti. Některé objekty budou odolávat umístění tam, například místo pro stavbu rakety. Existují však takové, které se cítí pohodlně na nerovném terénu, například stromy a květiny. Postavy mohou také bez problémů chodit po mírně nerovném terénu.
  • Oblast s čarami označuje prudší změnu nadmořské výšky. Greg se pokusil vysvětlit matematiku za vzdálenostmi mezi řádky. Je však jasné, že jde o výškové úrovně. Pro objekty a postavy to znamená, že obecně platí, že pokud jsou viditelné výškové čáry, postavy v těchto oblastech nebudou moci chodit. Rostliny nebude možné umístit ani na velmi strmé svahy.
    Omezení jsou učiněna, aby se hráči příliš nezbláznili, ale vždy můžete zadat cheat kód moveobjects a umístit cokoli kamkoli — to také ukázali přednášející.
Zajímavé:  Jak změnit svůj vzhled v The Sims 4 pomocí rentgenu.

Zjistěte více o vyrovnání ve správné výšce. Tento nástroj má malý čtverec, který lze přivést na požadovanou výškovou linii, přilne k němu a urovná půdu podél něj. Tímto způsobem můžete udělat plošinu uprostřed svahu nebo upravit dva kopce v různých částech lokality do stejné výšky. Protože i když pozemky nejsou poblíž, výškové čáry umožňují přesné měření.

Nástroj pro vyrovnání země v požadované výšce

Nástroj pro vyrovnání země v požadované výšce

Nejen štětce mohou změnit krajinu. Mohou to ovlivnit i jiné stavební nástroje. Země pružně spolupracuje se stavbou místností, plotů a tak dále – každý nástroj má svá vlastní omezení a pravidla.

Základ lze nyní vytáhnout do větší výšky. K tomu je potřeba postavit místnost (blok) a přetáhnout centrální ovládací prvek. Limit výšky základu je stejný jako obecný limit úrovně terénu na místě.

Velmi vysoký základ v Sims 4

Velmi vysoký základ v Sims 4

Při setkání s různými úrovněmi terénu se základ přizpůsobí svým ohybům. Navíc: pokud snížíte zem vedle domu, uvidíte základ poblíž „holých“ stěn prvního patra, i když dům žádný neměl — je jakoby vytvořen tak, aby žádné díry.

Při stavbě vnitřních bloků se výška bere z počátečního bodu, kde kliknete a začnete přetahovat stěny. Pokud jste začali z vyššího bodu směrem k nižšímu, pak bude základ postaven níže, jak je vidět na obrázku.

Ke stavbě zahájené z vysokého bodu byl přidán základ

Ke stavbě zahájené z vysokého bodu byl přidán základ

Při přetahování nebo rozšiřování vnitřních stěnových bloků zůstává výška budovy pevná a úroveň terénu je flexibilně upravena tam, kde je to potřeba. To znamená, že prioritou je zde místnost nad zemí. Vnitřní bloky jsou schopny snížit a zatlačit zem, pokud se při stavbě bloku setkáte s vyvýšeninou krajiny. Bohužel nemůžete „postavit“ místnost uvnitř kopce.

Zajímavé:  Jak upravit životnost nastavení The Sims 4.

Technicky platí pravidlo, že půda by měla být vždy pod podlahou, což znamená, že se v případě potřeby automaticky sníží. Ale nezvedne se, pokud je místnost postavena nad zemí.

U sklepů platí přesně opačné pravidlo – půda musí být vyšší než suterén. Pokud rozšíříte zdi suterénu do bodu, kdy hrozí, že „vyskočí“ z křivky země, pak se země automaticky přidá, aby pokryla celý suterén a nezůstala bez děr. Pokud stavba suterénu probíhá ve větší hloubce nebo se prostě nedotýká povrchu, pak se povrch země nijak nezmění.

Rozšířený suterén přidává nečistoty navrch

Rozšířený suterén přidává nečistoty navrch

Celkem jsou zde 4 hloubkové úrovně (4 podlaží) pro suterény. Kluci říkali, že jich bylo víc, i když se neshodli, kolik jich bylo předtím. Jinak sklepy zůstávají jako dříve: nemůžete umístit okna a dveře a to vše do vnějších stěn.

Mimochodem, můžete manipulovat se stěnami (a také se základem) nejen jedné místnosti, ale celého clusteru — skupiny vzájemně propojených místností, včetně několika pater. I při stěhování celého domu zůstává v pevné výšce. Nesouvisející skupiny místností mohou být v různých výškách, např. hlavní část domu a samostatná stodola se mohou výškou lišit dle přání. Nemohou však být vzájemně spojeny v různých výškách — split-level nebude fungovat. Na obrázku níže vidíte dvě takové nepropojené skupiny místností v různých úrovních (kvůli různým výškám základů). Hra jim nedovoluje spojovat se nebo křížit cesty.

Pokoje v různých výškových úrovních

Pokoje v různých výškových úrovních

Také ukazuje, jak základ obtéká svah.

Vývojáři řekli něco jiného o stěnách a blocích místností. Když změníte výšku stěn, změní se celý shluk a před stisknutím se zvýrazní, které stěny změní výšku. To nemusí být novinky.

Zajímavé:  Jak změnit přiřazení klíčů v The Sims 4.

Pro bazény platí stejné pravidlo jako pro vnitrobloky: terén se v případě potřeby upraví a provede níže než bazén. U fontán je to jiné; jsou jako sklepy s otevřenou střechou – půda se zvedne výše, pokud fontánu zvednete. To znamená, že tam, kde místnost obdrží dokončený základ, fontána dokončí zemi.

Bazén a fontána v kombinaci s různými úrovněmi terénu

Bazén a fontána v kombinaci s různými úrovněmi terénu

Schody jsou schopny propojit plochy pozemků různých výšek i při velkém rozdílu několika podlaží. Nástroj jednoduše sleduje ukazatel myši (začátek schodiště) a „hledá“ nejbližší roviny k usazení. Ano, horní a spodní podesta schodiště potřebují kus rovného prostoru. Při rozšiřování hotového schodiště se však země podřídí a přizpůsobí. Zvednutím země kolem hotového schodiště nemůžete schody zlomit nebo přesunout, ale můžete je jakoby obklopit.

Konstrukce schodů v různých úrovních

Konstrukce schodů v různých úrovních

Podlahová krytina ovlivňuje úroveň terénu stejným způsobem jako pokojový blok — v případě potřeby vyrovnává terén pod ním. Na kopcovitém místě můžete postavit „schodiště“ z dlaždic, jak ukázal SimGuruRomeo na svém příkladu stavby.

Dlaždice vyrovnají zeminu pod nimi

Dlaždice vyrovnají zeminu pod nimi

Na příkladu jiné budovy ukázali ploty. Mohou být rozděleny do dvou typů: flexibilní plot a blokový plot, jako pokoj. První se přizpůsobuje zemi a sleduje křivky svahu, po kterém se táhne. Druhý má pevnou výšku. Typ plotu závisí na prvním bodě, ze kterého jste jej začali „tahat“. Chcete-li postavit flexibilní plot, musíte začít od země. V opačném případě skončíte s blokovým plotem s pravidly místnosti.

Stavba flexibilního plotu na svahu ve hře Sims 4

Stavba flexibilního plotu na svahu ve hře Sims 4

Bránu lze umístit na flexibilní plot, ale budete pro ni muset najít rovné místo, jako pro většinu ostatních objektů.

Střechy nedokážou změnit úroveň terénu, jednoduše se „zblázní“ do kopců, pokud na ně cestou narazí.

Zajímavé:  Kde najít přežvýkavou rostlinu Proglotis cannibalism plants v The Sims 4.

Zemní barva na svazích nefunguje. Mají tam své vlastní. textura jedinečná pro každé město. Rovnější plochy lze natírat. Ukazuje se něco takového:

Nátěr podkladu neovlivňuje skalnatý svah

Nátěr podkladu neovlivňuje skalnatý svah

Ale sníh v přítomnosti „Ročních období“ pokrývá svahy a přizpůsobuje se křivkám země.

Co jiného můžete čekat. Ukázali další dům s garáží v nižším patře a požádali hostitelé potoka, aby poznamenali, že nenaznačují vzhled aut. Není třeba čekat na auta.

Dům s garáží ve hře Sims 4

Dům s garáží ve hře Sims 4

Příklad mostu nataženého přes příkop mezi dvěma částmi pozemku ve stejné výšce (což zase nenaznačuje rybníky, je tam bazén).

Hrad s mostem přes vodní příkop ve hře Sims 4

Hrad s mostem přes vodní příkop ve hře Sims 4

  • pokud stisknete klávesu Ctrl, schodiště půjde dolů od kurzoru, pokud jej nestisknete, půjde nahoru,
  • poloviční stěny mohou jít pod schody,
  • neexistují žádné nové typy schodů, včetně točitých,
  • okna a dveře nelze instalovat na základy,
  • pomocí Shift můžete upravit jednu stranu střechy, aniž byste změnili druhou,
  • pomocí Shift můžete umístit několik objektů stejného typu,
  • pomocí F5 můžete přesouvat objekty na mřížce podrobněji,
  • s Alt se objekty k síti vůbec nepřilepí (to platí i pro rotaci),
  • Pomocí Ctrl-F můžete položit podlahu do čtvrtinové dlaždice a otočit čtvrtinu odděleně od ostatních.

Další stream „Maxis Monthly“ se bude konat 6. listopadu ve 21:00 moskevského času. Možná to budete vy, kdo bude chtít jít na Twitch a napsat o tom novinky později.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»