News

Jak používat mixér Sims 4

Takže pokračujeme.
1. Spusťte program.
V první záložce potřebujeme exportovat dvě sítě, základní tělo a „šaty“. Nezapomeňte jim dát stejnojmenná jména, abyste si je nepletli, budeme je potřebovat.

obrazobrazobraz

2. Po exportu přejděte do prázdného mixéru a importujte tyto dvě sítě (pokud jste si nestáhli můj soubor, ujistěte se, že váš pracovní prostor má podobná vyhrazená nastavení a žádné další geomy, rigy atd.)

obraz

3. Začněme se standardním tělem, bohužel se objeví bez textury, stínů a v jednom barevném tónu, pro usnadnění úkolu vytvořím v panelu vlastností „materiál“ pro tuto síť a vyplním ji šedou, nyní můžete vidět obrysy svazku. Nepokoušejte se na tento model aplikovat kůži, protože se jednoduše posune na stranu a nebudete jej moci opravit.

obrazobraz

4. Z hořké zkušenosti mi bylo jasné, jaké nástroje by se měly při takové změně těla použít. Toto je „vyřezávání“ a „úpravy“ pro drobné úpravy. Doporučuji používat pouze vybraný štětec, ale užitečné mohou být i ty pod zaškrtávacími značkami. S takovým štětcem o velkém průměru je snadné tvarovat tělo a následně upravovat drobné detaily.

obrazobraz

5. Zadali jste tvar v sochařství, pojďme do režimu úprav. Kliknutím na bod jej zvýrazníte a budete ho moci posouvat různými směry tahem za šipky. Podívejte se na změny z různých úhlů, abyste to nepřehnali. Chcete-li vybrat několik bodů, stiskněte Shift a klikněte na ně. Chcete-li symetricky posunout dva body na opačných stranách, vyberte je a stiskněte S, poté Y, X nebo Z, abyste zvolili, kterou osu přesunout. Chcete-li kameru vycentrovat na střed nebo na stranu, stiskněte na numerické klávesnici v pravém bloku 1 pro střed, 3 pro profil.

Zajímavé:  Jak stáhnout Sims 4 city.

obraz

6. Oříznuté hrany nelze posouvat, jsou zvýrazněny modře, nelze vybrat dvě strany najednou bez jejich posunutí, proto pro taková místa použijte „sculpting“. Posunutí nerovnoměrných řezů bude mít za následek otvory v síti.

obraz

7. Dokončili jste úpravy těla, nyní odstraňte „materiál“ ze sítě stisknutím mínus a stisknutím tlačítka A vyberte celou síť. Když je výběr aktivní, zvýrazní se žlutě. Nyní můžete exportovat ve formátu obg, nezapomeňte dát své síti nový název, nejlépe tak, aby byl jasný. Například moje základní síť je „základna“, nová je „moje základna“.

obrazobrazobrazobraz

8. Nyní musíte odstranit síť základního těla, p.c.m. podle těla v seznamu vyberte z rozbalovací nabídky odstranit. Dále importujte síťovinu šatů a upravte ji stejným způsobem jako předtím. Uložíme pod novým názvem, aniž bychom přepsali základní soubor.

obrazobraz

9. Hlavní práce je hotová, přejdeme k programu.
V části 3 musíte označit umístění vašich souborů, kde a co chcete označit. Zelená je pilník na tělo, fialová jsou šaty. První řádek je výběr toho základního, druhý je váš. To samé s šaty. Poté klikněte na velké tlačítko a počkejte. Proces převodu bude dlouhý, trvalo mi to asi pět minut. Program po dokončení procesu zobrazí okno, první okno je soubor těla, dejte mu název základny nebo jako já číslo 1, následuje okno pro uložení šatů, dejte mu stejný název a uložte to.

obraz

10. Přejděte na další. kartu a podsekci.
Klikněte na „vytvořit novou sochu“, nyní importujeme naše právě uložené soubory do sekcí. Vložíme značky a z rozevíracího seznamu vybereme „tělo“. Předvolbu pojmenujte a zkopírujte ji. Zachraňujeme sochu.

obraz

11. Poslední a závěrečná fáze. Projděte karty a vytvořte novou předvolbu, okamžitě klikněte na tlačítko „přidat sochu“ a z rozevíracího seznamu vyberte tu naši.

Zajímavé:  V jakém věku můžete mít děti v The Sims 4.

obrazobraz

11. 1 Přidejte značky, vložte zkopírovaný název do řádku přednastaveného názvu, je důležité, aby se shodoval. Přidejte ikonu do předvolby, takže ji bude snazší najít. Po zaškrtnutí všech políček klikněte na „uložit předvolbu“ a teprve poté na „uložit nový balíček“. Připraveno!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»