News

Jak hrát sims 4 recenze

The Sims — záhadný seriál. Téměř každá „hra virtuálního života“ od Maxis и Electronic Arts Může a nemusí to být opravdu skvělé. Přitom je většinou velmi těžké předem odhadnout, kde je ukrytý jackpot a kde je figurína.

Až dosud, každá nová etapa v životě série, každá další inkarnace The Sims se ukázalo být tak či onak revoluční. The Sims 2 přesunul důraz z fyziologického na, nebojme se tohoto slova, duchovní nebo alespoň osobní. The Sims 3 se ukázalo být hrou o společnosti, která zapadá každou konkrétní rodinu virtuálních lidí do multidimenzionální a rozmanité společnosti. Zdálo se, že po vydání třetího dílu už bylo těžké nás něčím překvapit na poli „simulátoru života“, ale vývojáři se rozhodli zkusit — a spoléhali na emoce postav.

Vlasy stále zůstávají pro vývojáře neřešitelným problémem.

Vlasy stále zůstávají pro vývojáře neřešitelným problémem.

V zajetí emocí

«Unikátní postavy!» — slíbili nám v oznámeních. «Poprvé v historii série: přímá kontrola emocí!» — prohlásili marketéři. «Světlé město!» — slyšeli jsme a už se nám rty podařilo vyvalit natolik, že si teď opravdu budeme muset koupit váleček na rty.

Hlavní změna, kolem které se tolik mluvilo, se týká systému zobrazování tužeb a emocí postav. Jestliže dřívější pocity byly spíše „vedlejším produktem“ toho, co se dělo a jednoduše přidávaly ke štěstí či neštěstí Simíků, nyní kromě naprostého potěšení, neutrálního postoje k životu a extrémní nespokojenosti právě s tímto životem existují také oddělené stavy mysli, jako je „inspirace“, „hravost“, „koketnost“, „rozpaky“ a další barvy emočního spektra. Samozřejmě neexistuje žádná přímá kontrola emocí: vše, co virtuální muž zažívá, závisí na účincích, které na něj působí, jako tomu bylo např. The Sims 3.

Zajímavé:  Jak poslat Simíka do závodu The Sims 4.

Postava získala povýšení, vysloužila si odpovídající efekt, přidala pár bodů k „sebevědomí“ a okamžitě se cítila jako superman. Šel jsem na rande, flirtoval jsem s dívkou — a svět začal zářit všemi barvami růžové a nálada se změnila na „žízeň po flirtování“. Navíc každá emoce přináší hrdinovi několik dalších příležitostí a tužeb, často docela hloupých. Takže zahanbený Simík se může chtít před všemi schovat v posteli a člověk, který je smutný, dočasně získá schopnost zalévat rostliny svými slzami.

Nepřepínejte

Staly se postavy živějšími a realističtějšími díky svým emocím? Myslím, že ne. Každý Simík může v daný okamžik zažít pouze jeden pocit z celého spektra. Pocity, jak si pamatujeme, zcela závisí na účincích, které na sebe hrdina zakouší. Výsledkem je nesmysl: malý človíček vstoupí do místnosti zařízené nábytkem s bonusy ke koncentraci a upadne pod vliv emocí „pozornosti“. Tento stav ho například vybízí k práci s mikroskopem, ale mikroskop je v jiné místnosti, kde je spousta odpadků. Simík se pohybuje mezi dvěma sousedními místnostmi a voila: než se dostane k mikroskopu, místo „všímavosti“ již bylo nahrazeno „nelibostí“. Starý problém, který se stal v The Sims 3, pouze tam mozek vydržel ostré změny mezi štěstím a depresí, ale zde se totéž děje s jakýmikoli emocemi dostupnými ve hře.

Tohle je město. Vypadá to spíš jako městská vesnice někde v blízkosti regionálního centra Malye Tarakanischi, že?

Tohle je město. Vypadá to spíš jako městská vesnice někde v blízkosti regionálního centra Malye Tarakanischi, že?

To však není hlavní problém. Hlavním problémem je, že dovádění postav přidává na hratelnosti jen málo. Ano, je zábavné je sledovat, dělají ty nejveselejší obličeje. Ale taková zábava stačí třeba na hodinu. Ne více. Jak jsme splnili přání našich hrdinů v The Sims 3, takže v tom pokračujeme. Emoce se používají pouze jako krátkodobé a přechodné bonusy, které umožňují úspěšnější zapojení do té či oné činnosti. Víte, je lepší kreslit nebo vařit v „inspirovaném“ stavu, programovat v „pozorném“ stavu a pro rychlé budování vztahů se nejlépe hodí „flirtování“ nebo „sebevědomí“.

Zajímavé:  Jak probíhá aktualizace The Sims 4.

Můžete se ptát: jak můžeme tyto bonusy použít, když je nemůžeme přímo změnit? Ano, nemáme přímou kontrolu nad pocity Simíků, ale máme. sprchy!

Tohle dělá životodárná sprcha!

Nejjednodušší způsob, jak přimět člověka, aby něco zažil, je dát ho do sprchy. Různé typy mytí vštípí vašemu Simíkovi různé emoce. Ohromující realismus, nemyslíte? Inspiruje vás dlouhé stání pod tekoucí vodou? A místní postavy – ano!

Dobře, těstovinové monstrum je s nimi, s emocemi. Kromě toho nám bylo slíbeno spoustu dalších věcí. Vezměte si například „živé město“. Jeho jas zřejmě spočívá ve skutečnosti, že obě města jsou nyní velmi malá. Park, muzeum, bar, tělocvična, knihovna. Vlastně všechno.

Ne, je jasné, že myšlenkou vývojářů bylo opustit „neviditelné“ budovy, do kterých postava vstoupila, jako by byly v černé skříňce. Zůstaly pouze oblasti s realitou přímo vymodelovanou ve hře. Ale proč je jich tak málo? V podstatě opět vidíme vše, co už bylo in The Sims 3.

Chcete ale vědět, co chybělo ve třetím díle série? Hranice

Zatímco vy, anonymně, sedíte a hrajete The Sims 4, vaše postava nabírá svaly!

Zatímco vy, anonymně, sedíte a hrajete The Sims 4, vaše postava nabírá svaly!

Vítejte v kleci

Klidně jsme mohli jednu postavu nechat doma a druhou poslat do parku a libovolně mezi nimi přepínat. Celé město bylo načteno najednou a pohyby Simíků bylo možné sledovat v reálném čase na globální mapě. A bylo to opravdu skvělé, opravdu revoluční.

В The Sims 4 vývojáři se vrátili ke schématu „mouchy – zvlášť, řízky – zvlášť“. Pokud pošleme člena rodiny odreagovat se do baru, nezvládneme zároveň ostatní, kteří zůstali doma. Jakýkoli pohyb probíhá přes taxi a nakládací obrazovku. A to i přesto, že samotná města jsou několikanásobně menší než megaměsta The Sims 3!

Zajímavé:  Kde jsou sbírky jnrhsnm v The Sims 4.

Je tu další smutná zpráva: zmizely vedlejší cíle, kolem kterých se z velké části točil třetí díl série. V práci dostáváme každodenní úkoly, o kterých se dozvíme, jen když omylem najedeme na příslušnou ikonu v sekci věnované pracovní činnosti postav. Žádná upozornění, pouze hardcore! Mimo práci se neobjevují vůbec žádné další úkoly. Pamatujte si, jak v The Sims 3 Jak jsme rozvíjeli své dovednosti, začali nám volat sousedé, chtěli si objednat dort nebo portrét hlavy rodiny? Tady nic takového není. A vůbec společenský život výrazně ochudil: pomluvy se opět staly neosobními, komunikace s kolegy v práci jen uspokojuje odpovídající potřebu, ale nepomáhá k navazování nových známostí, jako tomu bylo v předchozí verzi hry.

Smutné je i předělané rozhraní. Je zcela nepochopitelné, proč vývojáři odstranili tak povedené tlačítko pro přepínání rychlosti na nejvyšší až do konce aktuální akce. Zbývají jen tři možnosti: pomalu, rychle a velmi rychle. A je to zatraceně nepohodlné ve srovnání s tím, jak to bylo předtím.

Svaly můžete předvést, i když tam žádné svaly nejsou. Hlavní je být sebevědomý!

Svaly můžete předvést, i když tam žádné svaly nejsou. Hlavní je být sebevědomý!

Pracujte, černoši!

Na druhou stranu se nedá říct, že by nový simulátor prohrál s předchozí verzí naprosto ve všech ohledech. Existují také některé pozitivní změny. Upraveno bylo například vyvážení obtížnosti. Vydělávání peněz už pro postavy není tak snadné jako ve hře The Sims 3: Abyste nashromáždili jakoukoli působivou částku, budete muset tvrdě pracovat jak v oblasti kariérního růstu, tak mimo kancelář. Energie, stejně jako položky, v poměru ke mzdám zdražily.

Je také hezké, že se postavy konečně zbavily nemoci single-taskingu. Nyní spolu mohou volně chatovat téměř při jakékoli činnosti. Navíc ti malí muži dokonce vědí, jak s sebou nosit talíře s jídlem a jíst u televize nebo počítače.

Zajímavé:  Kde získat květinu smrti Sims 4.

Režim konstrukce se stal přístupnějším a „orientovaným na čajovou konvici“. Můžete postavit celé místnosti najednou. Nedostatek bazénů je tedy plně kompenzován snadnou stavbou nových „zámků“ a rozšiřováním stávajícího obytného prostoru.

Nový editor tvorby postav je také velmi dobrý: Simíky lze „přizpůsobit“ podle vašich představ. A věci se zlepšily s krásnými tvářemi: nemusíte trávit hodiny mučením posuvníků, abyste vytvořili krásného muže nebo krásku, pokud se taková touha objeví.

Konečně si nelze pomoci, ale pozitivně zaznamenat množství nových dovedností, mezi které patří „programování“, „vtipy“, „darebáctví“, „raketová věda“ a – pozor! — «videohry.» Postava může dokonce pokračovat v kariéře ve videohrách, což přináší radost do srdce otrlého hráče.

Na rozdíl od grafiky, která nevyvolává ani něhu, ani radost – kromě tupého podráždění vůbec nic. Ne, obava vývojářů o majitele počítačů s nízkou spotřebou je pochopitelná. Ale to to nijak neusnadňuje. Z vizuálního hlediska se hra jeví jako peklo archaická. „2014? Ne, neslyšeli jsme.»

Vesmírná loď stojí jen tisíc simoleonů. Pro srovnání: jedna z nejluxusnějších postelí ve hře stojí dvanáct tisíc. No, rozumíte, tady je celá postel a je tam ubohá raketa!

Vesmírná loď stojí jen tisíc simoleonů. Pro srovnání: jedna z nejluxusnějších postelí ve hře stojí dvanáct tisíc. No, rozumíte, tady je celá postel a je tam ubohá raketa!

The Sims 4 — ne úplně definitivní a neodvolatelné, ale i tak zklamání. Projekt byl vydán jako „blank“ pro následné navázání spousty placených DLC. Electronic Arts ani to neskrývá. V současné podobě bez doplňků působí simulátor velmi druhořadě a jednoduše nudně.

výhody: dobrá ekonomická rovnováha; pohodlný editor postav a konstrukční režim; mnoho nových dovedností; Sims multitasking.
nevýhody: sporná hodnota systému emocí pro hru; rychle nudná hratelnost; špatná grafika; omezená místa; špatný společenský život postav.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»