News

Kde je kniha kouzel v sims 4

Klíčovým rysem The Sims 4 World of Magic je nový typ okultního tvora, Zaklínač. Jejich odlišnost od běžných postav, stejně jako samotná magie, bude probrána v tomto článku!

Čarodějové: kdo jsou a jak se jimi stát

Čaroděj může být vytvořen v CAS výběrem vhodné formy života. Hra také představila životní cíle související s činností čarodějů, konkrétně „Výrobce lektvarů“ v části „Příroda“ a „Čarodějnictví“ v části „Znalosti“. Jako vždy po jejich dosažení získá vaše postava charakterový rys, který jí pomůže uspět na poli čarodějnictví! Co byste měli udělat, pokud chcete ze své postavy udělat čaroděje, aniž byste vytvořili novou? Vše je velmi jednoduché! Musíte najít portál v Glimmerbrooku a jít do kouzelného světa, kde budete muset najít jednoho z mudrců jakékoli školy magie. Dá vám za úkol nasbírat 7 magických koulí a poté, co je dáte mudrci, voila! – vaše postava je nyní součástí světa kouzel! Nyní bude kolem olovnice vaší postavy speciální okraj a bude zde také nová potřeba – nabít!

Charge: S velkou silou přichází velká zodpovědnost

Čarodějové v The Sims 4 World of Magic nejsou omezeni ve svých magických zdrojích: nemají žádnou manu ani nic podobného. Jediným omezením je ve skutečnosti vitalita vašeho svěřence. Čím častěji kouzla používáte, tím silnější budou, ale šance na jejich úspěšné seslání se sníží. Život vaší postavy je také ohrožen, protože čím silnější je náboj, tím vyšší je šance na prokletí nebo dokonce smrt! Po dosažení kritického bodu tělo postavy vyšle silný výbuch energie, který zaručeně sníží úroveň hygieny, výrazně sníží úroveň nabití a s určitou pravděpodobností bude doprovázen kletbou. Jsou různé kletby, ale všechny mají dost nepříjemné následky. Například kletba „Confused Spells“ (kterou lze mimochodem získat i z mnoha neúspěšných kouzel) dále sníží šanci na úspěšné seslání kouzla a kletba „Night Spirit“ vaši postavu zcela připraví o spánek. ! Riziko uvolnění náboje a přijetí kletby můžete snížit, pokud rozvinete jednu z větví v čarodějových bonusech. A pokud se stane, že je vaše postava již prokletá, můžete použít kouzlo „Prokletý“ ze školy nezkrotné magie nebo lektvar „Odstranit kletby“.

Zajímavé:  Jak změnit úhel sklonu v The Sims 4.

Jak se dostat na vyšší úroveň jako čaroděj

Zaklínač může jít čtyřmi cestami – lektvary, praktická magie, zlomyslná magie a nezkrotná magie. Je na vás, zda se zapojíte do všech čtyř oblastí nebo jen do jedné, ale nejrychlejší způsob, jak porozumět výšinám čarodějnictví, je dělat vše najednou. Vše, co souvisí s čarodějnictvím, najdete na kartě interakce „Čarodějnictví“, když kliknete na libovolnou postavu. Chcete-li se začít učit kouzla, musíte kliknout na svou postavu, přejít do kategorie „Magic“ a vybrat akci „Learn magic“. “, a pak — škola magie, kterou potřebujete. Mějte ale na paměti, že ne všechna kouzla budou ze začátku k dispozici ke studiu – složitější se vám budou odhalovat, až se zvýší vaše čarodějnická úroveň, a ta nejsložitější se můžete naučit pouze od mudrců! Pro milovníky čtení je tu příjemná možnost zakoupit si v knihkupectví v kouzelnickém světě některá kouzla, která se učí prostřednictvím knih. Doporučeno pro knihomoly! Postupem času můžete odemykat bonusy, které urychlí dosažení nových kouzelnických úrovní, a také požádat o pomoc při výcviku zkušenější kouzelníky. Když potkáte čaroděje nižší úrovně, než je ta vaše, můžete jim sami nabídnout své lekce. A když si budete jistí svými schopnostmi, můžete vyzvat na souboj další postavy – jen tak nebo pro nějakou užitečnost!

Lektvary

Dalším způsobem, jak studovat magii, je výroba lektvarů. Pokud pro kouzla potřebujete ve skutečnosti pouze svou sílu, pak je zde vše vázáno na jednu položku — kotel. Budete na něm muset experimentovat, během kterého objevíte nové recepty na lektvary. Po otevření nového receptu se do zavazadla postavy přidá jedna (a později, po vyvinutí odpovídajícího bonusu a další) kopie lektvaru, který jste otevřeli, a pokud máte potřebné ingredience, můžete připravit větší dávku. Pro zvýšení úrovně čaroděje nemusíte pouze vařit lektvary: odvážní experimentátoři budou muset ochutnat své vlastní výtvory. Vezměte prosím na vědomí, že ne všechny lektvary budou úspěšné. Pokud vaše postava nemá dostatek cviku, existuje určitá šance, že lektvar prostě nebude fungovat! Pokud jste dosáhli úrovně čarodějnictví „Virtuoso“, nemyslete si, že toto je limit! Vždy můžete své dovednosti dále zlepšovat získáváním dalších talentových bodů!

Zajímavé:  Kde je licenční číslo The Sims 4.

Bonusy pro čaroděje

Bonusy definují podstatu a silné stránky vašeho čaroděje. S jejich pomocí můžete ze své postavy udělat úspěšného výrobce lektvarů, pilného studenta nebo zručného čaroděje, který prakticky nezvyšuje náboj. Vezměte prosím na vědomí, že tři větve týkající se znalostí, lektvarů a spotřeby nábojů vyžadují prostudování předchozího bonusu, takže je nebudete moci „přeskakovat“.

Kouzla

Jak již bylo zmíněno výše, v The Sims 4 World of Magic existují tři školy magie: Praktická, Zlomyslná a Nezkrotná. Opět vás nikdo neomezuje ve výběru konkrétní školy, ale nikdo vás nenutí studovat vše zároveň. Název „praktická magie“ mluví sám za sebe – jsou to kouzla, která vám pomohou v každodenním životě. Patří mezi ně kouzla pro teleportaci, vaření nebo opravu rozbitého vybavení.

Úroveň čaroděje Jméno popis přihláška
Pocinio Umožňuje opravit rozbitý nebo upgradovat spálený předmět Na poškozené věci
Chistitti Vyčistí kontaminovaný předmět, zvýší úroveň hygieny postavy na maximum Na špinavý předmět, louži nebo vaši postavu
2 Lacomizzo Lacomizzo – vyžaduje pokrm z jedné porce, Multi-Lacomizzo – pokrm pro více osob Stisknutím podlahy/země
2 Czvettenio Plně se stará o rostlinu: zalévá ji a odpleveluje Na rostlině, která potřebuje péči
3 Teleportium Umožňuje teleportovat se jednou nebo opakovaně Na podlaze pro jednorázový teleport, na postavě pro povolení permanentu
3 Oběh Vytvoří kopii položky Na téma
4 Zelenzo Vyvolá náhodnou rostlinu Na zemi (ale ne v postelích)
4 Repatriatio Teleportuje se do kouzelného světa Na vaší postavě
4 Obřad Nanebevstoupení Dává postavě magické schopnosti Na nekouzelníkovi/jiné okultní postavě

Poznámka: Kouzlo Rite of Ascension může učit pouze praktický mudrc. Zlomyslná magie je školou iluzí a falešných emocí. Umožňuje vám ovlivňovat náladu ostatních postav a také jejich vzájemné vztahy!

Zajímavé:  Jak změnit kolébku v The Sims 4.
Úroveň čaroděje Jméno popis přihláška
Bredium Uvádí postavu do omámeného stavu Na charakter
sadicium Uvádí postavu do smutné nálady Na charakter
2 Wrathium Přinutí dvě postavy bojovat Na znak následovaný výběrem druhého znaku
2 Šílenství Políbí dvě postavy Na znak následovaný výběrem druhého znaku
3 Styritto Umožňuje vám ukrást věc někoho jiného Na předmětu, který vám nepatří (například v domě někoho jiného)
3 Morpheus Promění postavu v neživý předmět na 2 hodiny Na charakter
4 Modizmenis Deformuje postavu Na charakter

Poznámka: Kouzlo „Rozmanitost“ může naučit pouze zlomyslný mudrc. Nezkrotná magie je nejničivější. Uvolněte sílu živlů na nechtěné postavy, vybijte si vztek na domácím nábytku nebo ji použijte kreativnějšími způsoby, jako je hašení požárů nebo kříšení mrtvých!

Úroveň čaroděje Jméno popis přihláška
Elektrizz Rozbije elektrické zařízení nebo udeří postavu Na elektrickém spotřebiči nebo postavě
Peklo Způsobí požár nebo zapálí postavu Na předmět, podlahu nebo postavu
2 Nekrocenóza Vyvolá ducha ze záhrobí Na náhrobku/urně
2 Cholodrygo Postava ztuhne, oheň uhasne Na charakter nebo oheň
3 Poslouchat Po použití kouzla vám kliknutím na očarovaného Simíka umožní přinutit ho k provedení určitých akcí Na charakter
3 Prokletý Odstraňuje z vaší postavy volitelnou kletbu Na vaší postavě
4 Nesmrtelnost Dává duchovi fyzickou podobu (pokud to byl mrtvý člen rodiny, nevrací se k němu) Na ducha
4 Copiato Vytvoří kopii vaší postavy Na vaší postavě

Poznámka: Kouzlo Copiato může naučit pouze nezkrotný mudrc.

Lektvary

Seznam lektvarů, které můžete vařit, stejně jako kouzla, závisí na úrovni vašeho čarodějnictví. Buďte tedy trpěliví: nejlepší lektvary odemykají ti, kteří jsou trpěliví!

Úroveň čaroděje Název lektvaru Efekt
Hodně štěstí Dává šanci získat předmět nebo Simoleony prostřednictvím pravidelných činností.
Hojnost Maximálně plní všechny potřeby
Nevolnost Způsobuje, že postava cítí nevolnost
Zvídavá mysl Urychluje učení dovedností
Magická aura Ukazuje magickou auru postavy
1 Aura neodolatelnosti Zvyšuje úspěšnost romantických interakcí kolem postavy, která pila lektvar
1 Klid Odstraňuje všechny negativní nálady
2 Resetování bonusů Umožňuje vám znovu přiřadit body kouzelnického talentu
2 Vynucené přátelství Zvyšuje úspěšnost přátelských interakcí
3 Složité urážky Snižuje úspěšnost všech interakcí kromě zlých
3 Omlazení Vynuluje počet dní do dospělosti a vrátí se na začátek věkové fáze
3 Odstranění kleteb Odstraňuje z postavy všechny kletby
4 Nesmrtelnost Přidá charakterový rys, který vám brání zemřít na stáří
4 Nebeské kouzlo Zvyšuje úspěšnost romantických interakcí
4 Brzké uzdravení Oživí postavu, pokud zemře, když je lektvar aktivní
Zajímavé:  Kde najít česnek v The Sims 4.

Průvodce hráče EA: The Sims 4: World of Magic

Průvodce hráče EA: The Sims 4: World of Magic

Když se The Sims 4: World of Magic spustí na PC a Mac, hráči a mudrci se sejdou, aby vytvořili mocná kouzla, uvařili dokonalé lektvary a našli ty nejlepší kouzelné mazlíčky.

Právě včas před vydáním sady jsme připravili hráčskou příručku, prastarou – i když digitální – knihu pro začínající čaroděje, aby prozkoumali svět na druhé straně portálu. Pokračujte ve čtení a najdete odpovědi na mnoho otázek, které pomohou vašemu Simíkovi zvládnout praktická kouzla.

magický souboj v sims 4

magický souboj v sims 4

Kapitola 1. Jak se dějí zázraky

  1. Začněme editorem tvorby postavy. Vyberte možnost kliknutím na tlačítko «Přidat postavu» a můžete vyrazit!
  2. Požádejte jednoho z mudrců v magickém světě, aby provedl obřad nanebevstoupení. Jste připraveni podstoupit takové riziko, že? Jak to udělat:
    • Jděte do Glimmerbrooku
    • Najděte magický portál a ocitněte se v kouzelném světě.
    • Promluvte si s jedním ze tří mudrců, kterého snadno poznáte podle magických run nad jejich hlavami.
    • Zeptejte se jednoho z nich, jak pomocí magie získat dočasný dar vidění.
    • Prozkoumejte kouzelný svět a sbírejte sedm magických koulí, které vypadají jako plovoucí fialové koule.
    • Po sebrání koulí se vraťte k mudrcům a dejte koule. Stejně jako domácí úkol pro zaklínače, jen lepší!
    • Mudrc provede obřad vzestupu a váš Simík se stane skutečným čarodějem.

Kapitola 2. Pojď, čaroději, jdeme nakupovat!

  • Hůlky, knihy a kouzelná zvířátka: Tento obchod nabízí každý den nové jedinečné hůlky a kouzelná zvířátka, která pomohou ochránit jejich majitele před smrtí, když jsou poblíž. Hráči zde najdou knihy o magii, které jim pomohou vytvořit si vlastní knihu kouzel.
  • Košťata a krystaly: Tento obchod nabízí každý den nová unikátní košťata a krystaly. Na košťatech se rychle dostanete do nejvzdálenějších koutů světa. Krystaly jsou jednou z důležitých přísad při výrobě lektvarů v kotli.
  • Potion Shop: Nemůžete najít konkrétní přísadu pro svůj lektvar? Podívejte se do obchodu s lektvary. Prodává se zde vše – od květů smrti po plody pitaya.
Zajímavé:  Jak zjistit, jaký druh modu je nainstalován v The Sims 4.

magický útok kouzelnou hůlkou

Kapitola 3. Kouzelná zvířátka

Kouzelní mazlíčci jsou mocní tvorové, kteří dokážou svého majitele ochránit před smrtí a dodat mu sebevědomí. V Spellcaster Alley si můžete koupit draka chrlícího oheň, moudrou sovu nebo podivného králíka s křídly. Pokud máte Kouzelnou kouli zvířátka, klikněte na něj a připoutejte zvířátko ke svému Simíkovi. Když se Simík stane vlastníkem domácího mazlíčka, kliknutím na něj zvíře přivoláte. Dejte mu jakékoli jméno, které se vám líbí!

Kapitola 4. Kde bychom byli bez bonusů?

Čím více váš Sim trénuje, tím více bonusů může získat. Pokračujte ve čtení, abyste se dozvěděli o různých bonusech.

  • Experimentátor. Získejte zkušenosti s průvodcem mnohem rychleji.
  • Společenský čaroděj. Diskutujte o magii s ostatními čaroději. Komunikační akce zvýší čarodějovu zkušenost. Komunikujte a získejte zkušenosti!
  • Lov na koule. Simík obdrží trvalý dar vidění a bude moci sbírat magické koule. Simíci nyní mohou jíst koule a získávat za to zkušenosti Sorcerer.
  • Ruka s motorem. Vynikající počáteční bonus, který vám pomůže vařit lektvary mnohem rychleji.
  • Sběratel kouzel. Pokud studujete alchymii, pravděpodobně studujete i zahradnictví. Získáte další výnos ze svých rostlin.
  • Mocné lektvary. Poslední bonus ve specializaci Alchymie. Umožňuje očarovat lektvary tak, aby nikdy neuspěly.
  • Odstraňte náboj. Počáteční bonus pro čaroděje, který chce často kouzlit. Váš Simík bude moci odstranit kouzelníkovu nálož, aby zabránil explozi v důsledku nadměrné nálože.
  • Správa poplatků. Váš Simík bude moci sesílat více kouzel, aniž by byl přetížen.
  • Magický vliv. Váš Simík se nebude bát, že zemře na přebití. Samozřejmě exploduje, ale nezemře, dokud bude v kouzelném světě.

Kapitola 5. Lektvary

  • Lektvar hojnosti. Tento lektvar uspokojí všechny potřeby Simíka, který ho pije. Nepij moc lektvarů najednou, nebo budeš prokletý!
  • Lektvar „Nucené přátelství“. Už vás nebaví budovat přátelství se Simíky? Tento lektvar vás zachrání. Simík, který vypije lektvar, obdrží novou akci „Použijte sílu povinného přátelství“ a bude moci okamžitě dosáhnout maximální úrovně přátelství s jakýmkoli Simíkem.
  • Lektvar «Nesmrtelnost». Simík, který vypije tento lektvar, nikdy nezemře stářím.
Zajímavé:  Jak zachránit dům do knihovny v The Sims 4.

Sim vaří lektvar v kouzelném kotli

Kapitola 6. Kouzla

  • «Oběh»: vytvořte více kopií malých položek! Ideální pro výrobce lektvarů. Proč sklízet, když to můžete jen replikovat?
  • «Styritto»: špinavé triky, ukradněte jakékoli předměty! Funguje skvěle v kombinaci s bonusem Spectral Coverage – váš Simík nikdy nebude přistižen při krádeži.
  • „Copiato“: Simíci mohou vytvořit dočasné dvojníky, kteří budou uklízet, vařit a dokonce i komunikovat. Vývojáři, možná můžete přijít s něčím podobným pro skutečný svět?

Své dojmy ze sestavy můžete diskutovat na fóru.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»