News

Jak zkrotit toulavou kočku v The Sims 4

Jak si pořídit zvířátko v Sims 4: psa, kočku nebo křečka

Otázka, jak si v Sims 4 pořídit domácího mazlíčka — psa, kočku nebo křečka — se objevila s vydáním dlouho očekávaného přídavku „Kočky a psi“. Díky němu se ve virtuálním světě The Sims 4 objevili mazlíčci, kteří do hry zavedli různé novinky. A díky katalogu „Můj první mazlíček“ mají nyní Simíci malé mazlíčky – křečky a další hlodavce.

Jak si pořídit zvířátko v Sims 4: pes nebo kočka

Nově je možné v editoru postav vytvářet zvířátka a v obytných i veřejných prostorách můžete také nečekaně potkat čtyřnohého kamaráda. Milovníky chlupáčů hned zajímalo, jak si pořídit zvířátko v Sims 4? K tomu stačí podat žádost do útulku nebo vzít toulavé zvíře přímo z ulice.

Pokud jste si při vytváření Simíka nevytvořili zvířátko, můžete si ho vzít z útulku. Toto je nejjednodušší způsob, jak přidat do rodiny psa nebo kočku. A ačkoliv si pro svého mazlíčka nebudete moci vybrat plemeno, pohlaví, vzhled nebo jméno, útulky stále poskytují obrovský výběr různých mazlíčků.

Adoptujte z útulku

Chcete-li si pořídit domácího mazlíčka – psa nebo kočku – v The Sims 4, můžete zavolat do zvířecího útulku pomocí možnosti „Objednat službu“ v nabídce telefonu. Mezi nimi bude možnost „Adoptovat zvířátko“. Přestože uvádí cenu služby na §200, nemusíte tuto částku platit předem.

Zajímavé:  Jak jet na dovolenou v The Sims 4.

Po zavolání do útulku se vám zobrazí vyskakovací okno s obrázky 12 zvířat vámi vybraného druhu. Když najedete myší na některý z obrázků, zobrazí se jejich pohlaví, věk a reprodukční potenciál. Pokud se mohou reprodukovat, nebude tam žádný indikátor; místo toho bude indikovat, zda jsou kastrovaní nebo kastrovaní. Jejich povahové rysy jsou zpočátku skryté.

Poté k vám domů dorazí pracovník útulku. Přinese s sebou přepravku na mazlíčka, kterou umístí co nejblíže vchodovým dveřím. Zatímco vy budete komunikovat se zaměstnancem, vámi vybraná zvířátka se budou sama potulovat po domě. Využijte tento čas k přátelským aktivitám k poznávání zvířat a naučení se jejich vlastností.

Rada: Než se rozhodnete, zda si zvíře vzít domů nebo ne, seznamte se s ním a zjistěte všechny jeho povahové vlastnosti. V budoucnu to bude určovat linii jeho chování a interakce s členy rodiny a dalšími domácími zvířaty.

Jakmile se rozhodnete pro domácího mazlíčka, klikněte na něj a vyberte interakci „Adoptovat jako rodinu (§200)“. Můžete vzít každého. Každý mazlíček vás bude stát 200 Simoleonů. Chcete-li dokončit proces adopce, promluvte si se sociálním pracovníkem a použijte sociální interakci „Úplná adopční zkouška“.

Pokud jste si zvířátko adoptovali, nezapomeňte si pro něj koupit vše, co potřebujete. Miska, pelíšek a hračky, aby se váš mazlíček nenudil.

Adoptujte si zvíře bez domova

Bezplatný způsob, jak adoptovat domácího mazlíčka, je adoptovat toulavého. Když najedete kurzorem na jakékoli zvíře, které se toulá ve vašem okolí, nad jeho jménem se červeným písmem objeví slovo „Toulavý mazlíček“.

Pokud takový nápis neexistuje, znamená to, že zvíře již někomu patří a nebudete si ho moci vzít pro sebe.

Zajímavé:  Jak se dostat na trh džungle v The Sims 4.

Zvířata bez domova chodí všude: lze je nalézt na veřejných místech a dokonce i v obytných oblastech. Jakékoli postavy s nimi mohou začít komunikovat, například je pohladit, dát jim pamlsek nebo nabídnout přátelství.

Rozšiřující balíček The Sims 4: Kočky a psi představuje oblasti, které mají speciální vlastnosti – „Hangout s kočkami“ nebo „Hangout se psem“. Ještě větší šance je zde potkat toulavé kočky nebo psy, protože taková místa milují.

Jakmile potkáte čtyřnohé zvíře, zkuste se s ním spřátelit. Akce „Úkryt“ nebude dostupná okamžitě, ale až po dosažení určité úrovně vztahu.

Mějte na paměti, že zatoulaná zvířata se zpravidla nesterilizují a mohou se rozmnožovat. Pokud však nechcete koťata a štěňata, můžete svého mazlíčka vzít na kastraci nebo kastrace. Tento postup se provádí na veterinární klinice.

Život s chlupatým kamarádem bude mnohem zábavnější! Pamatujte však, že pokud se rozhodnete mít v Sims 4 zvířátko, je třeba mu věnovat dostatek pozornosti a péče.

Jak získat křečka v Sims 4?

Mnoho lidí nechápe, jak získat křečka v The Sims 4, protože tento proces se výrazně liší od toho, jak se to stalo v předchozí části hry.

Hlodavci se objevili ve hře s katalogem „My First Pet“. Pokud tedy máte nainstalovaný doplněk „Kočky a psi“, ale nemáte „Můj první mazlíček“, pak si křečka jednoduše nepořídíte.

Kupte si klec pro hlodavce a umístěte ji na svůj pozemek. Typ klece určí, jakého hlodavce do ní můžete dát. Klikněte na klec a vyberte možnost „Koupit hlodavce“ za 300 Simoleonů. Do každé klece můžete přidat pouze jednoho hlodavce, takže pokud jich chcete více, budete si muset koupit více klecí.

Zajímavé:  Jak vyrobit malou skříňku v The Sims 4.

Na výběr jsou 4 různé hlodavce:

  • Křeček;
  • Ježek;
  • Krysa;
  • Vesmírný mimozemšťan Bubalus.

Jedná se pouze o přebarvení, takže proces péče o tyto mazlíčky se neliší v závislosti na zvoleném hlodavci. Poté, co zvíře umístíte do klece, můžete mu vymyslet jméno.

Vlastnosti péče o hlodavce

Tito mazlíčci se o sebe nedokážou postarat, takže jim musíte doplnit misky s jídlem, vyčistit jim klec a hrát si s nimi, aby se necítili osamělí.

Pokud se o svého mazlíčka už nechcete starat, můžete ho vypustit do volné přírody. Stačí kliknout na klec a uvolnit ji. Po tomto ztratíte možnost vrátit si tohoto konkrétního hlodavce.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»