News

Jak se zotavit ze vztekliny u myší v The Sims 4

Ti, kteří hráli první díl franšízy, si pravděpodobně pamatují, jak Sims zemřel na kousnutí morčetem. V katalogu The Sims 4 Můj první mazlíček se tato nemoc vrátila, a není o nic méně smrtelná než dříve, takže nezapomínejte pravidelně čistit hlodavci domeček, protože špatné životní podmínky z něj udělají přenašeče infekce a pokud kousne vašeho Simíka, následky budou velmi smutné.

Infekce a průběh onemocnění. Smrt na vzteklinu myši.

Nová hra The Sims 4 Moje první zvířátka obsahuje nebezpečnou, smrtelnou a vysoce nakažlivou nemoc – vzteklině myši.. Mohou se jím nakazit postavy, které jsou teenagery a starší. Děti mají silný imunitní systém a miminka nemohou komunikovat s hlodavci.

Nakazit se může nejen Sim ve vaší aktivní rodině, může to být jakýkoli Sim z jiné rodiny a dokonce i NPC.

Aby došlo k propuknutí, vašeho Simíka musí kousnout hlodavec žijící ve špinavé kleci. Jakmile k tomu dojde, po nějaké době začne Simík pociťovat první příznaky infekce. Špatný vztah s hlodavcem zvyšuje šanci na kousnutí.

Den 1

U vašeho Simíka se může vyvinout vysilující kašel nebo možná bolest hlavy.

Den 2

Nepříjemné příznaky už nemůžete ignorovat. Kromě příznaků prvního dne se objevují nové příznaky – stupnice hygieny a přirozených potřeb klesá rychleji než obvykle.

Den 3

Nyní s jistotou víte, že je váš Simík nemocný, navíc se nyní stal přenašečem infekce. Ostatní Simíci se mohou nakazit jen tím, že se postaví vedle něj. Simík bude stále pociťovat příznaky prvních dvou dnů, navíc čas od času zvrací.

Zajímavé:  Jak zastavit oheň v The Sims 4.

Bez léčby váš Sim po 72 hodinách horečky zemře. Známky blízké smrti bude šílené chování a pěna u úst. Strašný pohled! Jakmile si všimnete těchto příznaků, postavu již nelze zachránit – během několika minut zemře.

Pokud se Simík, který zemřel na horečku, vrátí jako duch, zjistíte, že se proměnil v obřího strašidelného křečka, který má pěnu u tlamy.

Jak již bylo zmíněno, Simíci z neaktivních rodin a NPC se mohou také nakazit, ale pouze Simíci v aktuálně aktivní rodině mohou zemřít na vzteklinu myši. Ostatní Simíci, které zatím nehrajete, nebo NPC se po chvíli sami uzdraví.

Pouze Simíci v aktivní herní domácnosti se mohou stát přenašeči infekce a infikovat ostatní Simíky. Kromě toho, pokud jsou Simíci neaktivní po dobu 72 hodin, nemoc se pozastaví. Pokud jste například nechali nemocného Simíka doma a jiný člen rodiny jel na výlet do Selvadorady, nemocný Simík nezemře ve vaší nepřítomnosti na domácím pozemku.

Léčba a prevence vztekliny u myší

I když to všechno zní ponuře, stále existují způsoby, jak ochránit nebo vyléčit své postavy.

Simík trpící horečkou by si měl nejprve prozkoumat příznaky nemoci na počítači nebo navštívit veterináře, aby se o ní dozvěděl více. Chcete-li nemoc studovat doma, klikněte na svůj počítač a vyberte Síť -> Výzkum -> Studovat vzteklinu myši. Vyzbrojen informacemi o nemoci si může přes internet objednat sérum, které ho okamžitě vyléčí (Objednat -> Koupit léky pro hlodavce).

Za druhé, pokud za žádných okolností nechcete tuto nemoc připustit do své hry, můžete si také koupit vakcínu, která navždy ochrání vašeho Simíka před infekcí.

Duch Simíka, který zemřel na horečku, se může pitím séra zbavit strašidelného vzhledu obřího křečka. Ale stále zůstane duchem.

Můžete také vyléčit (a infikovat!) postavu pomocí cheatů:

Zajímavé:  Kde najít narozeninový dort v The Sims 4.

sims.add_buff buff_Object_Pet_Minor_Cage_Rodent_Disease_3 — Simík obdrží specifikované stadium nemoci (uveďte číslo stadia od 1 do 3).

sims.remove_buff buff_Object_Pet_Minor_Cage_Rodent_Disease_3 — vyléčit aktuální stadium onemocnění (uveďte číslo stadia od 1 do 3).

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»