News

Jak se otáčet diagonálně v The Sims 4

Už jste se někdy podívali na stavbu plnou útulných prvků, které se všechny otáčely různými způsoby, a pomysleli jste si: „Wow, vypadá to mnohem lépe a realističtěji, když jsou předměty otočené více než jen několika směry!? V této příručce si projdeme způsoby otáčení objektů v The Sims 4 a další tipy pro režim stavění.

sims 4 otáčet objekty

Historie rotace objektů v The Sims

Rotace objektů je jedna z věcí, kterou hráči Sims 4 berou jako samozřejmost ve srovnání se staršími hrami Sims. V The Sims 1 jste mohli předměty otáčet pouze ve 4 hlavních směrech, které odpovídají atmosféře izometrického pohledu na hru. V Sims 2 jsme nejprve získali mezikardiální směry jako další možnosti rotace, ale pro přístup k nim jste museli zadat cheat kód! The Sims 3 nám konečně přinesli bezplatné otáčení objektů, které nás baví dodnes a wow, jaký je to rozdíl!

obrázek 341

Otáčení objektů v The Sims 4

Existují dva hlavní způsoby, jak lze objekty otáčet v Sims 4. Prvním způsobem je směrová rotace, která umístí objekty kardinálními a mezikardinálními způsoby (sever, severovýchod, východ, jihovýchod, jih, jihozápad, západ, severozápad) ve vztahu k losovací mřížka. Druhým způsobem je volná rotace, kde můžete přesně určit, kde přesně chcete, aby vaše objekty směřovaly dolů.

Rotace objektu na PC/Mac

  • Pro nejzákladnější způsob otáčení nábytku a předmětů při držení předmětu klepněte na klávesy úhlové závorky na klávesnici pro otočení vybrané položky proti směru hodinových ručiček or ve směru hodinových ručiček.
  • Pokud při umisťování objektu podržíte tlačítko myši stisknuté, tažením myši v různých směrech se objekt otočí do kterékoli kardinální/mezikardiální polohy, která je nejblíže místu, kde je ukazatel myši.
  • Pro dokonalou přesnost při umísťování předmětů při umisťování předmětu podržte tlačítko myši a zároveň klávesu ALTa přetáhněte ukazatel myši. Namísto přichycení k jednomu z 8 hlavních/mezikardiálních směrů se položka bude volně pohybovat, aby sledovala ukazatel myši, což vám umožní přesně vybrat, jakým směrem je objekt otočen.

20221122115621 1

Otáčení objektů a položek na Playstation a xbox

Nyní, když jsme probrali PC verzi, zde je návod, jak můžete otáčet objekty v The Sims 4, pokud hrajete na Xbox nebo PS4.

  • Použití RB/R1 a LB/L1 při držení předmětu jej otočí v 8 hlavních/mezikardiálních směrech.
  • Chcete-li volně otáčet objektem na konzole, podržte stisknuté oba RB/R1 a LB/L1 současně, a pomocí pravého joysticku objekt otočte. Bude se volně pohybovat a vy budete moci doladit přesnou polohu, ke které směřuje, stejně jako na PC/Mac!

Tipy pro umístění objektů

The Sims 4, i když umožňují volné otáčení jako součást běžného hraní, mohou být trochu nestálí, když přijde čas umístit otočený předmět. Možná zjistíte, že předmět se umístí správně, když je otočený dopředu, ale již nebude možné jej umístit, pokud se jej pokusíte o to, i o nejmenší kousek. Existuje několik věcí, které můžete zkusit vyřešit tento problém:

  • Umístěte položku někam jinam, otočte ji tak, jak chcete, aby směřovala, a pak zkuste to dát tam, kde jste to původně chtěli. Zdá se, že jakmile je objekt umístěn, hra znovu rozpozná jeho stopu a obvykle budete moci bez problémů umístit otočený objekt tam, kde jste jej původně chtěli.

otočit nábytek

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»