News

Jak najít magii v The Sims 4

The Sims Wiki je encyklopedie, která vám pomůže dozvědět se více o hrách The Sims a všech jejich funkcích a také sdílet své výtvory! Zde najdete kompletní informace o téměř všech herních funkcích, postavách, hrách a mnoho dalšího! Připojte se k The Sims Wiki ještě dnes a staňte se součástí naší komunity. Jsme rádi, že vidíme každého účastníka!

Nemáte účet?
Inzerát

The Sims Wiki

Kouzla (The Sims 4)

Kouzla

The Sims 4 Realm of Magic Screenshot 03

Kouzla — magické dovednosti čaroděje prezentované v herní sadě «Svět kouzel» ke hře The Sims 4. Kouzla lze sesílat na aktivní postavu, jiné postavy, předměty a terén.

  • 1 Hratelnost
    • 1.1 Kniha kouzel
    • 1.2 Kouzla ze škol kouzel
    • 1.3 Kletby

    Průběh hry [ ]

    V herním setu «Svět kouzel» Čaroděj má k dispozici čtyři odvětví (nebo školy) magie ke studiu: Praktická magie, Zlomyslná magie, Nezkrotná magie a Alchymie. Postava může studovat buď jednu věc, nebo všechny směry najednou – v tomto ohledu neexistují žádná omezení. Školy magie zastupují mudrci, jejichž interakcí se čaroděj může učit nová kouzla a recepty na lektvary (akce je k dispozici jednou za 24 hodin) a zvyšovat úroveň dovedností.

    Kniha kouzel [ ]

    Hlavní článek: Spellbook#The Sims 4

    Pomocí knihy kouzel můžete vidět celý seznam kouzel a lektvarů, které postava zná, a také sledovat postup vývoje ve čtyřech školách magie. Kouzla a lektvary budou zašedlé, dokud se je čaroděj nenaučí tréninkem nebo nepožádá mudrce, aby je naučil.

    Kouzla ze škol kouzel [ ]

    Každá škola má svá jedinečná kouzla. Nejjednodušší způsob, jak je studovat, je akce „Naučte se kouzlo. “. Abyste se tuto dovednost naučili, musíte vybrat „Učit se magii. “ na kartě „Kouzlo“ a školu magie, jejíž kouzlo se chce postava naučit. Na každé úrovni je k dispozici omezený počet kouzel, které se můžete naučit, takže se nebudete moci naučit vše najednou.

    Dalším způsobem, jak se naučit nové kouzlo, je požádat mudrce z jedné ze škol, aby postavu naučil, ale k tomu s ním musí být přátelsky. Akce je k dispozici jednou za 24 hodin pro každého Sage. Jakmile se tedy s každým spřátelíte, můžete se velmi snadno naučit tři nová kouzla denně. Samozřejmě pokud to aktuální úroveň dovolí.

    Pokud postava preferuje knižní moudrost, může ji hráč poslat do kouzelnického obchodu v uličce Zaklínadel a koupit knihy o magii. Každá kniha obsahuje pouze jedno kouzlo a má také limit na úrovni čaroděje. Sortiment prodejny se obměňuje jednou denně. Můžete také zkusit hledat knihy ve skříních pomocí možnosti „Vyhledat magické knihy“ (možnost je k dispozici pouze v kouzelnickém světě), ale místo nich můžete narazit na kouli kouzelného mazlíčka nebo kouzelné hůlky. někým zapomenutý.

    Je také možné se kouzlo naučit jako odměnu za vítězství v magickém souboji. Musíte kliknout na jiného čaroděje a nabídnout mu „Duel for Knowledge“. Pokud postava vyhraje, může se naučit něco nového.

    Ve hře je celkem 24 kouzel, v této škole je jich pouze 9:

    Ikona Vyhláskujte jméno a efekt Aplikace Úroveň
    Pocinio

    Opravuje rozbité a obnovuje spálené předměty. Zvyšuje kvalitu předmětů vytvořených postavou (sochy, obrazy, kytice, lektvary, jídlo atd.) na výbornou. Kouzlo má chybu — předmět, jehož kvalita byla kouzlem zvýšena, nemění jeho cenu, ale použitím kouzla „Oběh“ na něj získáte jeho kopii za cenu odpovídající vynikající kvalitě.

    Řemesla vytvořená postavou

    Čistí špinavé věci, odstraňuje loužičky, čistí dětské nočníky, špínu udělanou dětmi a kočičí stelivo. Kouzlo neodstraní špinavé nádobí. Když kliknete na postavu, zvýší se úroveň hygieny na maximum.

    Louže; Aktivní charakter; Další postava

    Vytvoří pokrm podle náhodného receptu doslova z ničeho. Má dvě možnosti: Lacomizzo (vytvoří jednu porci jídla) a Multi-Lacomizzo (vytvoří pokrm pro několik osob). Také vrací čerstvost shnilým potravinám. Pokud se to nepodaří, objeví se shnilé jídlo.

    Klikněte na podlahu nebo podlahu

    Zaklínadlo pro péči o rostliny — zalévání, plení, hubení škůdců. Nevýhodou je, že je potřeba aplikovat na každou rostlinu zvlášť.

    Umožňuje pohyb pomocí teleportace. Můžete si vybrat hlavní způsob pohybu.

    Klikněte na podlahu nebo podlahu

    Vytvoří jakýkoli malý objekt, včetně sběratelských předmětů nebo předmětů vytvořených postavami. Lze aplikovat na rostliny. Existují výjimky, například ryba, známá koule, koště, hůlka. V případě neúspěchu se předmět promění v hromadu popela.

    Malý, sběratelský předmět nebo předmět vytvořený postavou

    Vytvoří plně vzrostlou rostlinu ze základní hry nebo herní sady World of Magic. Kvalita rostliny závisí na úrovni nabití čaroděje. V případě neúspěchu se vytvoří odpadní rostlina.

    Klikněte na zem

    Umožňuje kouzelníkovi teleportovat se do magického světa spolu se skupinou dalších postav.

    Umožňuje kouzelníkovi předávat magické síly jiné postavě, za předpokladu, že nejde o nějaký druh okultní bytosti. Kouzlo se lze naučit pouze od Praktického mudrce.

    Ve hře je celkem 24 kouzel, v této škole je jich pouze 7:

    Ikona Vyhláskujte jméno a efekt Aplikace Úroveň
    Grustizio

    Cíl kouzla obdrží náladu „Dreary Despair“ (smutek +10 na 2 hodiny).

    Cíl kouzla obdrží moodlet Foggy Mind (velmi šílené +10 na 2 hodiny).

    Nutí postavy bojovat mezi sebou. Pro seslání kouzla musí být poblíž další postavy, jednu z nich lze vybrat, aby přinutila cíl bojovat s ním. Cíl kouzla obdrží moodlet „Do bitvy“ (rozzlobený +2 na 25 minut).

    Způsobuje, že se postavy líbají. Pro seslání kouzla musí být poblíž další postavy, jednu z nich lze vybrat, aby přinutila cíl, aby ho políbil. Cíl kouzla obdrží moodlet Amorův dotek (flirtování +10 po dobu 25 minut).

    Umožňuje vám ukrást předmět, který se vám líbí, z jiného webu. Možnost je dostupná jednou za 4 hodiny. Předmět musí být z nákupního katalogu s výjimkou koberců, zrcadel, krbů. Nevztahuje se na objekty v interlotním prostoru. Použití kouzla zvyšuje dovednost Škody a dává náladu „Stoprocentní sleva“ (vzrušené +1 na 2 hodiny). Je-li krádež spáchána před svědky, čaroděj obdrží náladu „Caught Red-handed“ (trapy +1 na 8 hodin) a nemůže spáchat novou krádež, dokud nevyprší.

    Promění cíl kouzla na neživý předmět. Dostupné formy: trpaslík, ovocná mísa, brnění, ryba, medvěd, králík. Cíl obdrží moodlet Objectification (nepohodlí +15 na 2 hodiny). V případě neúspěchu se čaroděj sám promění v předmět.

    Cíl kouzla obdrží moodlet „Hideous Face“ (napětí +10 po dobu 3 hodin). Barva pleti postavy se změní na zelenou, její tvář se stává. ohavnou. Ostatní postavy budou na jeho vzhled reagovat negativně. V případě neúspěchu se mění i samotný zaklínač. Kouzlo se lze naučit pouze od Zlomyslného mudrce.

    Ve hře je celkem 24 kouzel, v této škole je jich pouze 8:

    Ikona Vyhláskujte jméno a efekt Aplikace Úroveň
    Peklo

    Umožňuje zakládat ohně, zapalovat předměty a postavy. Může být také použit k zapálení krbu nebo ohně. Pokud je aplikováno na postavu, cíl kouzla se rozsvítí a obdrží «Burns!» Hoří to! Hoří to!» (nepohodlí 10 na 1 hodinu) a hygienická stupnice klesne na nulu. V případě neúspěchu se rozsvítí samotný zaklínač.

    Objekt; Klikněte na podlahu nebo podlahu

    Cíl kouzla dostane elektrický šok a náladu „Síla elektřiny“ (velmi šílené +10 na 2 hodiny). Pomocí kouzla můžete deaktivovat instalatérské, elektronické a domácí spotřebiče. Výjimka: lednička. V případě neúspěchu dostane samotný zaklínač elektrický šok.

    Vyvolá ducha z hrobu nebo urny kdykoli během dne.

    Urna nebo náhrobek

    Umožňuje zmrazit postavy a uhasit požáry (včetně hořících postav). Cíl kouzla se promění v blok ledu a obdrží Freeze! (strašné nepohodlí +10 na 2 hodiny). Pokud je nainstalován doplněk „Seasons“, cíl obdrží také moodlet „Mrazivý“ (nepohodlí +1). Po rozmrazení se přidá další Moodlet „Chill“ (nepohodlí +1 na 4 hodiny). V případě neúspěchu zamrzne i samotný zaklínač.

    Cíl kouzla obdrží moodlet „Listen“ (velmi šílené +10 na 4 hodiny). Zatímco moodlet působí na okouzlenou postavu, jsou k dispozici následující možnosti: uklidit, uvařit jídlo, jít spát a zotavit se (toto přivede postavu k rozumu). Pokud je cílem kouzla aktivní Simík, může interagovat s předměty, ale při kliknutí na sebe je k dispozici pouze možnost „Umýt podlahu“. Pokud je ovládaná postava čaroděj, pak pro ni magie není po dobu trvání moodletu dostupná.

    Vzkřísí ducha. Pokud je to duch člena rodiny a chcete, aby se vrátil, nejprve vyzvěte ducha, aby se k vám nastěhoval.

    Duch jiné postavy

    Čaroděj může odstranit jednu z přijatých kleteb dle svého výběru.

    Vytvoří klon čaroděje, který zůstane na vašem webu 8 hodin. Můžete provádět jakékoli komunikační interakce kromě romantických. K dispozici jsou další interakce: „Tell Cook“, „Tell Clean“ a „Tell Fight“. Na záložce „Magic“ jsou dostupné všechny stejné akce jako u běžné postavy. Klon může být vyzván k jakémukoli magickému souboji, kromě souboje o znalosti. Do rodiny lze pozvat klona, ​​bude přidán jako bratr/sestra čaroděje. Bude mít stejné dovednosti, vlastnosti, účel, pověst, kouzla a bonusy. Kouzlo se lze naučit pouze od Nezkrotného mudrce.

    Alchymie
    Hlavní článek: Alchymie#The Sims 4: Svět kouzel

    Čarodějové mohou používat magický kotel k výrobě různých lektvarů. Je jich jen 15 druhů. Na rozdíl od předchozích dílů se postava, která lektvar vaří, vystavuje riziku prokletí. Kletby trvají neomezeně dlouho, dokud je nevyléčí čarodějové, a postavy mohou mít až tři efekty kletby najednou.

    Existuje 15 druhů lektvarů. Čarodějové sami nebo se třemi dalšími postavami mohou vařit lektvary současně.

    kletby [ ]

    Hlavní článek: Prokletí

    Na rozdíl od předchozích dílů riskuje postava praktikující magii, že na sebe uvalí kletbu. Prohra v souboji, seslání kouzla, pití lektvaru nebo chyba při alchymii, to vše může vést k prokletí. Trvají neomezeně dlouho, dokud je nevyléčí čarodějové, a postavy mohou mít až tři efekty prokletí současně.

    Zajímavosti [ ]

    • Existují tři kouzla – „Modiformis“, „Copiato“ a „Rite of Ascension“, která se lze naučit pouze od Mudrců (v každé škole jedno). Když čaroděj dosáhne úrovně Expert, když kliknete na Mudrce v záložce „Magic“, bude k dispozici další možnost „Požádat o výuku nejlepšího kouzla“.
    • Kouzla se nerozdělují na dobro a zlo, takže účel jejich použití zůstává zcela na hráčově svědomí. S nainstalovaným doplňkem «Cesta ke slávě», použití kouzel, která tak či onak poškodí ostatní, sníží pověst čaroděje.
    • Kouzla nelze použít na kojence a děti, s výjimkou nouzových případů. Například můžete použít „Chladný“ na dítě, které začalo hořet, ale poté již není možné zlepšit jeho hygienu kouzlem „Čistota“.
    • Většina kouzel může sloužit více účelům najednou. Čisticí kouzla lze například použít na sebe, na jinou postavu nebo řekněme na špinavé umyvadlo. Ohnivý kouzlo lze aplikovat na jinou postavu nebo předmět, použít k zapálení krbu, nebo můžete jednoduše zapálit kliknutím na zem. Totéž platí pro Freeze Spell, které nedokáže zmrazit nepřátele a hasí požáry. A opravné kouzlo může nejen opravit rozbitý předmět, ale také obnovit spálený a dokonce zlepšit kvalitu řemesel vytvořených postavou (sochy, kytice, obrazy atd.).

    zdroj [ ]

    • SimsMix — Kouzla

    Zajímavé:  Jak dosáhnout úrovně zdatnosti 10 v The Sims 4.
Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»