News

Jak malovat věci z modů Sims 4

1. Použijeme program Color Magic.
Chci vás varovat, že program je velmi nestabilní, může docházet k závadám, pádům hry a podivným pádům. Proto s ním pracujete na vlastní nebezpečí a riziko. Pokud si s touto verzí nerozumíte, zkuste starší verzi, je funkčně jednodušší, ale nemá některé problémy, které má nová verze.
Po jeho otevření se nám zobrazí následující okno

Tady pro tebe a mě není nic důležitého, takže směle pokračujeme.

Ale tady už musíme něco udělat. Jsou zde dvě pole. V prvním z nich musíte zadat cestu k souboru CASDemoFullBuild.package. Právě v něm jsou uloženy informace a textury standardního oblečení. Tento soubor se nachází ve složce The Sims 4 Create A Sim DemoDataClient. Do druhého pole musíme napsat naši přezdívku.

Klikněte na další a získáte pracovní okno. Jak vidíte, prvků je zde poměrně hodně. Máme zde seznam objektů, vyhledávání, náhled textury, seznam zdrojů, filtrování a mnoho dalších věcí. Na snímku obrazovky jsem ukázal, co bychom mohli potřebovat. Kromě náhledu je zde vše jasné. Seznam zdrojů zatím nepotřebujeme.

Pojďme se na vše podívat blíže. Filtrace je velmi, velmi užitečný prvek. Máme 3 kategorie filtrování: věk, pohlaví, typ oblečení. Filtrování můžete zapnout, nebo jej nemůžete používat vůbec. Chci například udělat dámský top pro kategorii mladých. Problém je ale v tom, že souborů je tolik, že najít přesně to, co potřebuji, bude trvat velmi dlouho! Proto zapnu filtrování kliknutím na čtverečky vedle (objeví se zaškrtnutí) a z rozbalovacích seznamů vyberu, co potřebuji. Nemusíte zaškrtávat všechna políčka. Můžete například filtrovat pouze podle pohlaví. Nebo jen podle typu oblečení. Jak si přeješ.

Zajímavé:  Jak deaktivovat omezení nákupu v Sims 4.

Skvělé, nyní byl seznam značně zredukován a zde je pouze to, co potřebuji. Zkusme si něco vybrat ze seznamu.
Bohužel v tomto programu není vidět vzhled samotné věci, pouze textura.
Už jsem si vybral téma, které chci změnit, doufám, že i vy jste si už vybrali objekt pro sebe.

Když je vše vybráno, klikněte na Další.

Uvítá nás následující okno:

Podívejme se blíže na to, co tato pole a zaškrtávací políčka jsou. První pole, které jsem označil červeným čtverečkem, je unikátní název našeho objektu. Upozorňujeme, že je unikátní, tzn. nesmí se v žádném případě opakovat. Na základě tohoto přebarvení již nebudu vytvářet žádné další oblečení, takže název nechám tak, jak je. Ale přesto důrazně doporučuji přidat něco jedinečného. (Pozor! Někdy při změně názvu hra spadne, jde zřejmě o chybu v programu. Zkuste starou verzi) Nepoužívejte mezery, pište pouze anglickými písmeny, nepoužívejte interpunkční znaménka, kromě podtržítka _. Druhé pole označené červeným čtverečkem je hodnota kódu barvy. Ale je potřeba pouze pro účesy a my vytváříme oblečení, proto v rozbalovací nabídce musíme vybrat „Žádný/Nude“ (Vybrat pro oblečení). Ve třetím čtverci máme 3 rozbalovací nabídky a zaškrtávací políčka. Dovolte mi vysvětlit, co to je. Když si vyberete oblečení u pokladny, dostanete seznam s přebarveními, které jsou označeny barvami, od jedné do tří. Právě díky těmto nabídkám si můžete vybrat, jaké barvy se budou v překreslování zobrazovat. Tuto funkci vám nyní nedoporučuji používat, protože to spoustě lidí shazuje hru. Ale pokud to najednou chcete udělat na vlastní nebezpečí, zaškrtněte tolik políček, kolik by mělo být barev, a vyberte barvy, které potřebujete. Vzorník měnit nebudu.

Zajímavé:  Jak odstranit objekty z The Sims 4.

Vše je připraveno, můžete kliknout na Dokončit. Program nabídne uložení souboru pacakge, uloží jej na vhodné místo a raduje se.

2. Extrahujte texturu ze souborů balíčku pomocí s4pe
Otevřete program s4pe (doporučuji extrahovat tento program z archivu pomocí 7-zip archivátoru, jinak mohou nastat problémy s extrahováním textur)
Nyní klikněte na Soubor — Otevřít a vyberte balíček, který jste právě uložili.

Budeme mít několik různých souborů, ale nás zajímají pouze soubory UNKN. Začneme je prohlížet při hledání požadované textury. Kliknul jsem na první soubor a v náhledovém okně je vše bílé. Takže to není stejná textura. Kliknu na druhé UNKN, mám tuto texturu:

Ale to vůbec není to, co potřebujeme. Pokračuj. Otevírám třetí UNKN. A je to tady, požadovaná textura! Toto změníme:

Klikněte pravým tlačítkem na požadovaný soubor UNKN a vyberte Exportovat do DDS:

Naše DDS ukládáme na vhodném místě pro vás.

3. Upravte texturu ve Photoshopu.
Nebudu popisovat, jak měním texturu svého trička, jen ukážu své výsledky. Otevřeme náš soubor dds ve Photoshopu a začneme jej měnit na naše tričko.

Toto je moje původní textura:

A takhle to na konci vypadalo:

Uložíme naši texturu s následujícím nastavením:

Super, zbývá jen vyměnit texturu.

4. Nahraďte standardní texturu naší pomocí s4pe.

Pokud jste již s4pe uzavřeli, otevřete jej a náš balíček. Opět hledáme texturu, kterou potřebujeme, klikneme na ni pravým tlačítkem, ale tentokrát vybereme Import z dds:

A vyberte naši upravenou texturu. Po importu klikněte na Soubor – Uložit. Skvělé, náš nový balíček je uložen. Pojďme si to nainstalovat do hry a pojďme se na to podívat! Jen nezapomeňte před vstupem do hry zavřít s4pe.

Zajímavé:  Ve které složce jsou informace o Simíkovi v The Sims 4.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»