News

Jak získat komorníka u stolu v Sims 4

Uznejte, každý si alespoň jednou v životě představil, jaké by to bylo žít v naprostém luxusu? A jedním aspektem takového života je sluha, totiž komorník.

Takhle vypadá komorník. Můžete si ho najmout, pokud jste si zakoupili katalog „Glamorous Vintage“.

The Sims 4 Vintage Glam Stuff vám umožní najmout komorníka, který bude žít a pracovat ve vašem domě na plný úvazek. Podíváme se, jak si můžete najmout komorníka, kde ho ubytovat, co bude dělat a kolik vás to bude stát.

Najímání komorníka a náklady na jeho služby

Proces najímání komorníka probíhá po telefonu. Chcete-li to provést, vyberte kategorii domácnosta poté položku pronájem služeb. Tam si můžete všimnout, že má počáteční jednorázový poplatek 175 Simoleonů a jeho plat, který se rovná 12 Simoleonům za hodinu. Po počáteční platbě tedy budete muset utratit přesně 288 Simoleonů za každý den, který majordomus stráví ve vašem domě. Jde o vážné peníze, takže tato služba je vhodná pouze pro opravdu bohaté, ale zaneprázdněné Simíky. Pokud si ale tyto služby můžete dovolit, můžete ušetřit spoustu času na úklid, vaření a opravy a volný čas věnovat přátelům, zábavě a vydělávání peněz.

Butlerovo ubytování

Jakmile si najmete komorníka, budete mít možnost kliknout na postel a dát ji komorníkovi. Důrazně doporučujeme udělat pro něj vlastní malý pokoj s osobní postelí, aby si v tu nejnevhodnější chvíli nevzal tu vaši. Za zmínku také stojí, že v případě potřeby před ním můžete uzavřít určité oblasti vašeho domova pomocí zámků. Chcete-li to provést, klikněte na dveře a vyberte tpouze pro obyvatele domu. Totéž můžete udělat s komorníkem a zakázat tam všem kromě něj vstup.

Zajímavé:  Jak zkontrolovat e-mail na vašem počítači v The Sims 4.

Odpovědnosti Butlera

Veškeré ovládání vašeho komorníka se provádí pomocí speciální interakce, kterou lze zobrazit kliknutím na něj. Celkem dokáže automaticky provádět 4 typy úkolů. Kteroukoli z nich lze deaktivovat kliknutím na komorníka a výběrem odpovědnosti. Toho lze použít k upřednostnění a zaměření na něco konkrétního. Pokud se například můžete sami starat o dítě a nechcete, aby tím trávil čas komorník, jednoduše mu tento typ činnosti zakažte.

Komorník neustále nezávisle sleduje, zda je třeba něco udělat v těch oblastech, které jste mu naznačili, a když nemá skutečnou práci, začne vytvářet zdání péče o místnost — utírání prachu, čištění různých předmětů a provádění další čistě kosmetické úkony. Co tedy může komorník dělat?

  • Pomáhá dávat pozor na vaše miminko – Pláče vaše miminko? Nechte svého komorníka, aby to vyřešil. Není nic zodpovědnějšího a správnějšího, než nechat o dítě pečovat profesionála, věřte, že to udělá lépe.
  • Může pracovat na zahradě — pokud vaše rostliny potřebují zalévat nebo plenit plevel, komorník si s tím snadno poradí. Zkuste začít s malou zahrádkou, kterou může dělat ve volném čase od oprav věcí a mytí nádobí. A pak, když si uvědomíte, že má ještě spoustu volného času, můžete začít zvětšovat zahradu. Rostliny si bohužel stále musíte vysadit sami, ale veškerou další péči o zahradu můžete delegovat na komorníka.
  • Oprava rozbitých věcí – V případě potřeby váš komorník vždy odblokuje ucpaný záchod nebo opraví netěsnící potrubí.
  • Úklid – jakmile se něco v domácnosti zašpiní, než by mělo být, váš komorník se o to postará. Vzhledem k tomu, kolik mu platíte, by bylo správné nechat tyto povinnosti na něm.

Setkání s hosty

Další funkci komorníka lze nastavit na návštěvníků. Můžete si přizpůsobit, jak vítá hosty klepající na vaše dveře. Může je požádat, aby odešli, nebo je pozdravit a pozvat je do domu. Ve výchozím nastavení bude zcela ignorovat všechny lidi, kteří k vám přijdou. Pokud však máte peníze na komorníka, pak s největší pravděpodobností máte doma co ukázat, takže se nebojte pozvat do svého domu návštěvy.

Zajímavé:  Jak vařit smažené kuře v The Sims 4.

příprava jídla

Na přání vám za příplatek může připravit jídlo komorník. Za jídlo pro jednu osobu si bude účtovat 20 simoleonů, za jídlo pro celou rodinu 40 simoleonů a za prostření stolu na párty 60 simoleonů. Může také podávat nápoje za 8 Simoleonů. Přístup k výběru jídla je přitom maximálně pečlivý, takže pro vegetariány komorník připraví pouze pokrmy vhodné pro ně, žádné maso. Někdy uvaří jídlo automaticky, aniž by se zeptal vašeho Simíka. Bude zdarma a s největší pravděpodobností ve velmi dobré kvalitě.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»