News

Jak vyrobit trojúhelníkovou podlahu v The Sims 4

Techniky podlah The Sims 3

V «Sims xnumx»obložit podlahu masivními parketami nebo dlažbou není nic složitého, ale občas chcete něco neobvyklého. Ne vždy je nutné stahovat nové vzory a koberce. A ve hře samotné je prostor pro manévrování. V tomto tutoriálu se podělím o tipy pro instalaci dekorativní podlahy a vytváření vzorů.

Nejprve vám ukážu, o jakých vzorcích mluvíme. Kolik druhů nátěrů si myslíte, že bylo použito k vytvoření této podlahy?

Komplexní vzor podlahy

Komplexní vzor podlahy

Ve skutečnosti se jedná o různé druhy jedné podlahové dlaždice. Po zvládnutí několika technik vytvoříte také různé vzory. Pojďme tedy začít.

Tip 1: Vyberte a odstraňte pomocí kláves Shift a Ctrl

Pokud položíte podlahu při držení Shift, bude pokryta celá místnost nebo stejné dlaždice najednou. Za místnost se v tomto případě považuje prostor ohraničený obyčejnými zdmi, polozdími nebo plotem (kromě nejnižšího plotu). Pokud je podlaha v místnosti zpočátku vyrobena z různých dlaždic nebo je částečně pokryta, pak Shift pokryje pouze stejné dlaždice v daném prostoru (ať už v místnosti nebo venku), i když netvoří pevnou část podlahy . Mimochodem, dva stejné povlaky, přelakované odlišně pomocí stylingového nástroje, již nejsou vnímány jako totožné. Důležitý je také úhel otočení: při výběru dlaždice se stisknutou klávesou Shift se společně vyberou pouze dlaždice, které byly otočeny stejným způsobem.
Podržením tlačítka Ctrl a kliknutím myši odstraníte dlaždici podlahy, na které je váš kurzor. A pokud přidáte Shift ke Ctrl, dojde k hromadnému výběru a mazání oblastí podle pravidel popsaných výše pro Shift.

Zakrytí a odstranění stejných černých dlaždic

Zakrytí a odstranění stejných černých dlaždic

To byly jen základy, ale opakování neuškodí. Později to bude zajímavější.

Zajímavé:  Kde hledat ingredience pro vědce v Sims 4.

Tip 2. Zapněte mřížku tlačítkem „G“.

Tato klávesová zkratka přepíná viditelnost konstrukční sítě v oblastech, kde je podlaha. Může být užitečné zapnout zobrazení mřížky, aby nedošlo k záměně, když je vzor opravdu složitý nebo je důležité spočítat počet buněk.

Mřížka zobrazuje prvky vzoru

Mřížka zobrazuje prvky vzoru

Místo klávesy «G» můžete kliknout na ikonu mřížky na nástrojové liště, má to stejný efekt. Funguje v interiéru i exteriéru.

Nástroj zobrazení mřížky

Nástroj zobrazení mřížky

Tip 3: Otočte pomocí kláves «».

Najděte je na klávesnici (mám je na písmenech „b“ a „u“), vyberte podlahovou krytinu v katalogu a zkuste stisknout jednu z kláves. Uvidíte, jak se dlaždice otáčí příslušným směrem.

Čtyřcestná rotace

Tato technika je užitečná pro vytváření složitých vzorů a ve své nejjednodušší podobě umožňuje rychle napodobit například rybí parkety. Jednoduše jsem otočil diagonální části v různých směrech a položil je do řad.

Parketový vzor

Tip 4. Výběr čtvrtí podlahy pomocí kombinace „Ctrl + F“

Vezměte si patro a stiskněte «Ctrl + F». Přepnete se do režimu trojúhelníkových dlaždic – místo obvyklé čtvercové dlaždice budete mít v rukou dlaždici čtvrtinovou. Chcete-li se vrátit ke čtvercovým dlaždicím, stiskněte znovu tuto klávesovou zkratku nebo jednoduše vyberte jinou podlahu nebo nástroj.

Celé a trojúhelníkové dlaždice v 1/4

Celé a trojúhelníkové dlaždice v 1/4

Nyní si představte, co můžete získat, když vezmete čtvrtinu a zkroutíte ji? Právě zde je největší potenciál zajímavých řešení. Uvedu příklady prvků, které lze získat z jedné dlaždice.

Prvky vzoru podlahyPrvky vzoru podlahy Prvky vzoru podlahyPrvky vzoru podlahy

Pruhy, tečky, kruhy, kosočtverce a další tvary se pomocí těchto technik odhalují v jednoduchých podlahových dlaždicích.

Prvky vzoru podlahyPrvky vzoru podlahy Prvky vzoru podlahyPrvky vzoru podlahy

Tip 5. Výběr správného nátěru

Nejzajímavější vzory pocházejí z asymetrických dlaždic a vzorů, protože budou mít nestejné, ale kompatibilní čtvrtiny. Dovolte mi vysvětlit, co to znamená. Podlaha je rozdělena na části takto:

Zajímavé:  Jak se nechat unést mimozemšťany ve hře Sims 4.

Rozdělení dlažeb

Z tohoto konkrétního povlaku můžeme získat 3 různé čtvrtiny (horní a levá jsou stejné), které při různých úhlech natočení dávají velký prostor pro rozmanitost. Proto doporučuji tyto typy nátěrů, ale vše záleží samozřejmě na vaší představě.

Parkety ParketyParkety

Dlouhé tenké desky Dlouhé tenké diagonální deskyVlnitý koberec

Parkety Parketysada

sada sadaVelké cihly

sada sadaPaví vzor

Cihly a čtverce Čtverce s rámemPodlahy

Podlahy Tenká stropní lišta (levý roh)Tenká stropní lišta (dekorace)

Tenká stropní lišta (pás) Elegantní stropní lišta (rohová)Elegantní stropní lišta (dekorace)

Moderní krytina s ovály Hromada dlažebních kostekHromada bublin

Na obrázku od samého začátku lekce byly použity „Vertikální“ parkety. Obkreslil jsem část podlahy do trojúhelníků, abych demonstroval součásti vzoru. Vidíte všechny čtvrtky, jak jsou natočené a jak do sebe zapadají. Tučný čtverec označuje původní tvar dlažby.

Detailní rozbor podlahy na komponenty

Detailní rozbor podlahy na komponenty

A tady je podlaha, kterou jsem dostal s parketami „Loď“.

Náhodný vzor parket

Náhodný vzor parket

I s jedním typem nátěru můžete expandovat, ale nic vám nebrání kombinovat více najednou.

Tip 6: Přebarvování v režimu vytváření stylu

Pomocí tohoto nástroje změníte všechny stejné dlaždice ve stejném prostoru. Opět platí, že různě barevné dlaždice již nejsou považovány za stejné – obecně zde platí stejné pravidlo jako u klávesy Shift. S jedním rozdílem: úhel natočení není v tomto případě překážkou. Vzor bude bez ohledu na to aplikován na podlahu.
Na povlak můžete nanést jakoukoli texturu a získáte ještě více možností. Experimentujte s tím. Tohle mě napadlo s pruhovaným vzorem.

Kontrastní vzor pruhovaných dlaždic

Kontrastní vzor pruhovaných dlaždic

Na podlahu to bylo docela barevné, protože jsem chtěl jasněji ukázat „pohyb“ vzoru.

Tip 7. Nízký plot

Lze s ním „nakreslit“ polotovar budoucího vzoru na podlahu, navrhnout hlavní linie a nakonec jej odstranit. Nebo to můžete nechat, pokud to váš nápad vyžaduje. Nízké ploty, přes které mohou Simíci překračovat, netvoří místnosti, takže vyplnění podlahy klávesou Shift bude fungovat, jako by tam žádný plot nebyl. Ale můžete pokládat trojúhelníkové dlaždice bez dalších stisknutí kláves.

Zajímavé:  Kde stáhnu doplňky pro The Sims 4.

Kreslení z nízkého plotu

Kreslení z nízkého plotu

Návrh vzorů a jejich aplikace závisí na vaší fantazii. Pomocí popsaných technik můžete ozdobit dětské nebo sportoviště, parkoviště, palácový sál, ozdobnou cestu před divadlem a mnoho dalšího. Šťastné nápady! A pokud máte nějaké dotazy, přejděte na fórum.

O zenu

Zen

Zen je obsahová platforma s aktuálními zprávami, videi a texty od oblíbených bloggerů. Každý den zde miliony lidí sledují obsah na různá témata: od her po cestování, od krásy po technologie. A chytré algoritmy doporučují publikace s ohledem na zájmy uživatelů

Vždy zde najdete to, co je pro vás to pravé: statisíce autorů sdílejí každý den příspěvky, články, videa a krátká videa. A chytré algoritmy přizpůsobí zdroj vašim zájmům

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»