News

Jak vypadá andělská ryba v The Sims 4?

Recenze Sims 4: Rybaření v základní hře a rozšíření

Recenze Sims 4: Rybaření v základní hře a rozšíření

Rybaření v The Sims 4 — nejen fascinující proces, ale také způsob, jak získat čerstvé suroviny pro kulinářské pokrmy, krásné dekorace do vaší kanceláře nebo malého živého akvarijního kamaráda! Dnes se naučíte všechny vlastnosti národního rybolovu v Sims 4, budete moci studovat různé typy návnad a identifikovat všechna místa, kde můžete chytit ryby, které potřebujete! Rozviňte svůj rybářský prut!

Catch ve hře sims 4

Catch ve hře sims 4

Jak vylepšit své rybářské dovednosti

1. Samozřejmě v praxi! Klidně jděte k nejbližší vodní ploše a hoďte splávek do vody.

rybářský sims 4

rybářský sims 4

2. Každý už jistě ví, že jakoukoli dovednost v The Sims 4 lze vylepšit pomocí speciální literatury. Jednoduše klikněte na knihovnu nebo počítač a vyberte možnost „Koupit knihy“.

knihy o rybářských dovednostech

knihy o rybářských dovednostech

  • Rybolov. Svazek 1. Na háčku. (75§)
  • Rybolov. Svazek 2. Rybářské náčiní a techniky. (150§)
  • Rybolov. Svazek 3. Staňte se rybou, myslete jako ryba. (250§)

Sbírka ryb v Sims 4: druhy ryb a kde je najít

V The Sims 4 jsou rybářská místa označena speciálními dřevěnými značkami umístěnými v blízkosti vody.

Rybářská místa v The Sims 4

Rybářská místa v The Sims 4

Kliknutím na ně vyberte možnost „Go Fishing“, po které Simík samostatně dosáhne svého cíle a začne rybařit. Rybařit můžete také v umělých rybnících, které se nacházejí v centrálních parcích Willow Creek a Oasis Springs a také na tajném místě Sylvan Glade. Při rybaření v rybnících stačí kliknout na vodu.

Zajímavé:  Jak provést změny v Sims 4.

Umělý rybník u Willow Creek a Oasis Springs

Umělý rybník u Willow Creek a Oasis Springs

Kromě ryb může Simík z jezírka vylovit nějakou zeleninu, květiny, ovoce a bobule (včetně pitaya a bobulí přežvýkavců), díly pro vylepšení spotřebičů, dekorativní panenky, voodoo panenku, lektvary emocí, hudební nástroje, někdy i domácí potřeby. a nábytek, sběratelské předměty a když budete mít smůlu, tak bláto a zamotané řasy. Šance na dobrý úlovek závisí nejen na úrovni dovednosti, o které bude řeč později, ale také na charakteru Simíka a jeho náladě. Milovníci přírody, perfekcionisté a samotáři mají o 20 % větší štěstí při chytání ryb, zatímco Tranquil Anglers (odměna za dokončení životního cyklu Fisherman Ace), přírodovědci (odměna za dokončení životního cyklu nezávislého botanika) a Fighters for Survival (odměna za dokončení životního cyklu Fresh Air Lover ) — o 40 %! Ale praktičtí Simíci, Sběratelé (další vlastnost pro výběr životního cyklu z přírodní kategorie) a Lovci pokladů (odměna za dokončení životního cyklu Průzkumníka džungle) s větší pravděpodobností než ostatní vytáhnou z vody něco cenného. Soustředěná nálada přispěje k dobrému rybaření, zatímco Hloupost, Nuda, Napětí a Hněv naopak.

Jak rozvíjíte své rybářské dovednosti na úroveň 3, když kliknete na značku nebo rybník, objeví se možnosti „Rybaření s návnadou“. “ a „Prozkoumat vodu“ a na úrovni rybolovu 10 bude k dispozici možnost „Chytit velké ryby“.
O výběru návnady si povíme níže, ale při průzkumu vody vám hra může napovědět, co můžete na dané vodní ploše chytit a jaké druhy návnady je nejlepší použít.

Prozkoumejte vodu v The Sims 4

Prozkoumejte vodu v The Sims 4

Jakmile prozkoumáte vodu v jezírku nebo nádrži, můžete to zkusit znovu na tomto místě asi za hodinu. Pokud Simík zkoumá vodu v pozorném stavu, úspěšnost analýzy vodní plochy bude vyšší. Téměř na každém lovném místě se však můžete blíže podívat na to, jaké ryby pravidelně vyskakují z vody nebo plavou blízko jejího povrchu, abyste pochopili, kdo zde žije.

Zajímavé:  Jak se zbavit otravy v The Sims 4.

Ryby vyskakující z vody na lovném místěRyby vyskakující z vody na lovném místě Ryby plavou v blízkosti hladinyRyby plavou v blízkosti hladiny

Na tropických ostrovech Sulani je v The Sims 4 Island Living mnohem více příležitostí k rybolovu. Kromě nahození rybářského prutu vedle dřevěné cedule můžete použít pasti na ryby. Lze je zakoupit v tropickém kiosku nebo v sekci „Aktivní volný čas“ v režimu nákupu. Past můžete nastražit i v mělké vodě u břehu, na korálových útesech nebo v nejhlubších místech oceánu. Potenciální úlovek se liší v závislosti na hloubce.

past na ryby ve hře Sims 4 Island Living

past na ryby ve hře Sims 4 Island Living

Jakmile budete v požadovaném bodě, vyberte past ve svém inventáři a možnost „Přesunout do světa“. Vaše rybářské vybavení se objeví na hladině vody. Klikněte na něj a vyberte „umístit past“ nebo „umístit past s návnadou“, druhá možnost je samozřejmě mnohem efektivnější. Vždy můžete zkontrolovat nainstalovanou past, abyste viděli, jak je plná, a rozhodnout se, zda ji vyprázdnit nebo ne. Chcete-li získat maximální úlovek, budete muset počkat asi 40 hodin.

Můžete chytit nejen ryby, ale také různé cenné věci: od rostlin a částí nástrojů až po zakopané poklady. Jak se vaše rybářské dovednosti zvyšují, zvyšuje se přípustný počet současně nainstalovaných pastí. Na začátku, na úrovni 3, nemůžete nainstalovat více než dvě pasti a s nejrozvinutější dovedností — již šest.

obsah pasti

Další způsob, jak lovit v tropech, je ze strany kánoe. Nastupte na loď, plujte, kam si vaše srdce přeje, a nahoďte rybářský prut. Možnosti rybolovu jsou stejné jako na břehu.

rybaření z kánoe v Sims 4 Island Living

rybaření z kánoe v Sims 4 Island Living

Pokud se chcete cítit jako primitivní Simík, vydejte se na lov harpunou. Nejprve budete muset získat zbraň za 500 § pomocí možnosti „Podvodní vybavení“ hlubinné bóje (vyžaduje se fitness alespoň 4). Poté bude k dispozici interakce se stejnou bójí „Rybaření s harpunou“.

Zajímavé:  Jak vytvořit rok narození v The Sims 4.

lov harpunou v Sims 4 Island Living

lov harpunou v Sims 4 Island Living

Rybí návnada

  • malá ryba
  • Střední ryba
  • Biopotraviny (velké ryby)
  • Čerstvá květina (bylinky a květiny)
  • Čerstvé ovoce (houby, bobule, ovoce)
  • Krvavé ovoce
  • Žába
  • Sklo (krystaly)
  • Prvek
  • kov

Úrovně rybářských dovedností

úroveň 1 – můžete chytat jednoduché druhy ryb, dát je do akvária a pověsit plyšáky na zeď.
úroveň 2 – můžete chytat okouny, kapry a pstruhy v místech jejich výskytu.
úroveň 3 – můžete lovit s návnadou, prozkoumávat vodu, používat rybářské pasti na Sulani, chytat makrely
úroveň 4 – můžete chytit tilapie a sumce, papouščí ryby, je větší šance na ulovení hodnoty.
úroveň 5 – můžete lovit za každého počasí, stres, nepohoda a napětí na rybaření nemají vliv.
úroveň 6 – můžete sdílet tajemství o rybolovu, chytat duhové ryby na lovných místech, kde se nacházejí, používat až 4 pasti na Sulani.
úroveň 7-9 – nová témata pro konverzaci související s rybolovem, zvyšující šance na velké a vzácné ryby.
úroveň 10 – můžete chytit velké ryby, použijte až 6 pastí na Sulani.

Co můžete dělat s rybami v The Sims 4

Ulovené ryby lze ve hře využít nejen k přípravě rybích pokrmů a jako návnadu pro další vodní život. S ním můžete pohnojit svou zahradu a rostliny v ní. Nejdůležitější ale je, že se rybka dá pověsit na zeď jako plyšák. Chcete-li to provést, klikněte na rybu v inventáři svého Simíka a najděte možnost „Pověsit“. Poté budou do zavazadla níže přidány hotové nástěnné vycpané ryby, které jste si vybrali dříve. Nyní jej stačí vytáhnout ze zavazadla a pověsit na zeď. Tento typ dekorace poskytuje 2-3 body pro zvýšení sebevědomí.

Nástěnná vycpaná ryba

Nástěnná vycpaná ryba

Pro milovníky divoké zvěře je zde možnost vypustit ryby do domácího akvária, dříve zakoupeného v nákupním režimu. Chcete-li to provést, klikněte na akvárium a vyberte jednu z možností „Koupit ryby“ (na výběr jsou 3 ryby: guppies, tetry a zlaté rybky) nebo „Přidat rybu“ (vybráno ze seznamu ryb v inventáři Simíka, můžete si vybrat jakýkoli).

Zajímavé:  Kde najít kouzelný strom v The Sims 4 v konstrukčním režimu.

Ryby v akváriích Sims 4

Ryby v akváriích Sims 4

Mimochodem, nákup ryb pomocí akvária je další způsob, jak rozšířit svou sbírku ryb!

Ryby v The Sims 4

* Před zadáním příkazů nezapomeňte povolit testovací cheaty skutečný vývojářský kód.

  • Vybíraví lidé neradi uchovávají ryby v zavazadlech.
  • Simík, který dokončí aspiraci „Rybářské eso“, získá další vlastnost „Tranquil Angler“, která odstraňuje nebo neguje jakékoli negativní nálady, které má postava při rybaření (kromě náladových letů spojených s nízkými potřebami).
  • Ryba se zkazí do 24 hodin, ale neztrácí díky tomu svou hodnotu.
  • Chcete-li prodloužit čerstvost ryby, vložte ji do chladničky. Aby vaše ryby zůstaly čerstvé po velmi dlouhou dobu, umístěte je do akvária.
  • Před patchem 1.3.18.1010 byly ryby v inventáři a lednici velmi zkažené, později vývojáři tuto chybu opravili. Pokud máte verzi hry nižší, než je uvedeno, použijte mod k opravě čerstvosti ryb.
  • Použití čerstvých ryb v kulinářských pokrmech pomáhá zlepšit kvalitu jídla.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»