News

Jak se naučit naštvanou náladu v Sims 4

V The Sims 3 byla nálada postavy určována úrovní uspokojení jejích potřeb a náladami, které na ni aktuálně působily. To druhé zlepšilo nebo zhoršilo náladu, nebo ji vůbec neovlivnilo. V Sims 4 indikátory nálady postav úplně zmizely. Simíci jsou neustále pod vlivem určitých emocí. Jejich potřeby jsou také vyjádřeny prostřednictvím emocí. Pokud jsou zcela spokojeni, je šťastný, a pokud ne, pak zažívá nelibost.

Všechny emoční stavy (celkem 16) lze rozdělit do tří skupin:

  • pozitivní (inspirace, pozornost, vzrušení, hravost, koketnost, sebevědomí);
  • negativní (smutek, nepohodlí, hněv, napětí, zmatek, nuda, rozpaky);
  • neutrální (neutralita, spánek, štěstí).

V jednom okamžiku může být postava pod vlivem pouze jedné emoce, i když má několik různých barevných emocionálních nálad. Když aktivní nálada vyprší, další emoční stav se stane hlavním atd. Štěstí je neutrální emoce, která zesiluje účinek pozitivních stavů.

Celá hra je postavena na těchto zážitcích. Mnoho předmětů, se kterými postava interaguje, slouží pouze k vytváření emocí. Například vonné svíčky nebo čajový systém „kouzlo čaje“). I obyčejná sprcha se dá využít hned ve třech nových možnostech: horká sprcha s párou udělá postavu koketní, osvětlující sprcha povzbudí a sprcha k zamyšlení dá inspiraci.

Pod vlivem emocí může postava provádět speciální akce, označené vpravo odpovídající barvou. Kreativní jedinci (kuchaři, umělci, spisovatelé) budou moci vytvářet umělecká díla a pokrmy, na které se jejich emoce přenesou na ostatní Simíky. Například v koketní náladě můžete upéct sušenky ve tvaru srdce a ve vzteklé náladě uvařit planoucí špagety, které rozzlobí každého. Pod vlivem negativních emocí se některé obvyklé akce stávají nedostupnými. Například smutní a naštvaní Simíci budou méně chtít flirtovat a bavit se.

Zajímavé:  Jak otočit nábytek v The Sims 4.

Emoce jsou důležité pro komunikaci, kariéru a dovednosti. Tvůrčí dovednosti se snáze ovládají ve stavu inspirace, mentální dovednosti se snáze ovládají ve stavu koncentrace a sportovní dovednosti se snáze ovládají ve stavu vzrušení. Každá kariéra má své ideální rozpoložení, ve kterém je lepší chodit do práce, aby byla efektivita práce vyšší (v různých fázích kariéry se může měnit).

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»