News

Jak požádat o radu v The Sims 4

Ve hře The Sims 4: Parenting Game Pack se vaši Simíci mohou stát skvělými rodiči tím, že se naučí novou dovednost Rodičovství.
Dovednost je dostupná pro Simíky počínaje fází Young Adult a skládá se z 10 úrovní.

Zlepšení rodičovských dovedností

Rodičovské dovednosti lze zlepšit různými způsoby: prohlížením fór o rodičovství, čtením knih o této dovednosti a vlastně výchovou mladší generace.

Rodičovská fóra

Tato metoda je neefektivní a časově náročná. Kromě toho může rodič Sim po procházení fóra obdržet trapnou náladu, která na několik hodin znemožní další průzkum internetu. Tato metoda tedy v podstatě nestojí za pozornost.

Čtení knih

Knihy o rodičovských dovednostech lze jako vždy zakoupit pomocí knihovny nebo počítače.

Výchova. Svazek 1. Učíme se plazit — Úroveň rodičovských dovedností 1–3

Výchova. Svazek 2. První kroky — Rodičovské dovednosti úrovně 4 a 5

Výchova. Svazek 3. Odmítnutí bočních kol — Úroveň rodičovských dovedností 6–9

Ale nezapomeňte, že s pomocí knih může Simík vylepšit své dovednosti pouze na úroveň 9. Poslední bod bude ještě třeba zvládnout v praxi.

Interakce s dětmi

Možná je to nejlepší, nejrychlejší a nejzajímavější způsob, jak zlepšit své rodičovské dovednosti. Zde se naplno projeví schopnosti herního setu.

Jakým rodičem bude váš Simík? Bude jim nadávat za nepořádek, nutit je uklízet si hračky a dělat domácí úkoly? Nebo vás klidně přesvědčí, abyste umyli nádobí a šli spát? Ať už zvolíte jakýkoli typ chování, bude to mít dopad na formování charakteru Simenoka. Jednoduše řečeno, vzdělávací proces přímo ovlivňuje charakterové ctnosti. Rodičovský Simík může například naučit děti říkat „Děkuji“, „Prosím“ a „Promiň“, což ovlivní chování a řešení konfliktů. Můžete přesvědčit (nebo donutit) děti, aby dělaly domácí úkoly, což zvýší jejich zodpovědnost a podobně. A trest za nervové zhroucení zlepší kontrolu nad emocemi. Všechny tyto akce jsou v nové kategorii komunikačního menu – „Rodičovství“.

Zajímavé:  Jak povolit vzhled The Sims 4.

Dobrý rodič může pomoci dětem vyrovnat se se silnými emocemi. To platí zejména pro teenagery, kteří nyní trpí změnami nálad.

Rodiče navíc mohou děti odměňovat za vykonávání různých činností, a tím také zvyšovat jejich rodičovské dovednosti. To je mimochodem jeden z nejúčinnějších způsobů, jak ho napumpovat. Odměnit můžete za cokoliv – za domácí úkoly. mytí nádobí, práce na projektu atd.

Děti mohou být za dobré chování nejen odměněny, ale i pokárány za špatné chování. Například batolata a děti mohou způsobit poruchy, pak si můžete vybrat, jak bude Simík na toto chování reagovat. Možná vás jemně požádá, abyste to nedělali, vyjádří zklamání z toho nepořádku, nebo možná na vašeho drobečka dokonce zakřičí.

Nejpřísnější rodiče mohou uplatnit systém trestů za provinění – domácí vězení, zákaz různých zábav a setkání s přáteli atp. Délka takového trestu je jeden den. Jakmile zvolíte trest, dítě nebo teenager bude mít odpovídající moodlet po dobu 24 hodin.

Za každý jednotlivý přestupek můžete udělit pouze jeden druh trestu, ale pokud jste například Simenka nejprve potrestali za výtržnictví (zakázali mu sledovat televizi) a poté se dopustil nového přestupku, můžete uplatnit jiný typ trestu (již přiřazený typ je v tomto případě neaktivní).

Totéž platí pro případy, kdy rodiče přistihli dítě nebo teenagera při porušení podmínek domácího vězení. V takovém případě ho mohou napomenout a uplatnit jiný trest.

Svou dovednost si mimochodem můžete zvýšit nejen prováděním akcí z kategorie Vzdělávání. Výuka a hra s dětmi také zlepšuje dovednost.

Další nepochybnou výhodou rodičovské dovednosti je, že nyní bude pro vaše Simíky mnohem snazší postarat se o miminka, jejichž indikátory hráč nevidí. Zkušený rodič bude moci využít interakci „Zjistit, co je špatně“ a pomocí myšlenkové bubliny pochopit, co přesně dítě v danou chvíli potřebuje. Navíc na úrovni dovedností 10 je k dispozici možnost „Superefektivní péče o dítě“, která uspokojí všechny potřeby dítěte najednou.

Zajímavé:  Jak změnit tvar těla v Sims 4.

Mega rodičovský režim

Rodiče, kteří byli schopni dosáhnout maximální úrovně rodičovské dovednosti, získají speciální schopnost vstoupit do režimu „Mega Parent“. Do dvou hodin se pokles potřeb zpomalí a mohou se soustředit na pomoc dětem. Chcete-li aktivovat tento režim, musíte provést několik akcí za sebou z kategorie „Vzdělávání“ a automaticky se zapne – kolem Simíka začnou blikat hvězdy a objeví se odpovídající Moodylet.

Na závěr, s dovedností Rodičovství se hra v The Sims 4 stala mnohem hlubší a zajímavější.
Doufám, že se líbí i vám!

Úrovně rodičovských dovedností

úroveň 1 Váš Simík nyní může odměnit dobré chování a požádat děti, aby uklízely. Může také dítě napomenout za špatné chování, požádat ho, aby to už nedělalo, nebo na něj jednoduše zakřičet, aby přestalo.
—————————————————————————————————————————————————— ——————————
úroveň 2 Vaše postava je nyní schopna přesvědčit děti, aby dělaly domácí úkoly a pevně vyžadovaly slušné chování. Může si také vybrat z více možností během chvil učení.
—————————————————————————————————————————————————— ——————————
úroveň 3 Vaše postava nyní může pomáhat dětem se základními potřebami (přirozené potřeby, hygiena, volný čas) a také dávat rady ohledně výchovy ostatním rodičům.
—————————————————————————————————————————————————— ——————————
úroveň 4 Vaše postava nyní může trestat. Budete mít více informací o tom, jak vaše rady ovlivní vaše dítě.
—————————————————————————————————————————————————— ——————————
úroveň 5 Vaše postava nyní může umístit zlobivé děti do domácího vězení. Nebo jednoduše diskutovat o špatném chování, obejmout a odpustit. Máte také více způsobů, jak svému dítěti pomoci s jeho potřebami.
—————————————————————————————————————————————————— ——————————
úroveň 6 Vaše postava nyní může utěšovat ostatní rodiče v těžkých chvílích s jejich dětmi. Při péči o miminka přesně vidíte, co miminko potřebuje.
—————————————————————————————————————————————————— ——————————
úroveň 7 Vaše postava je nyní schopna lépe pomoci vašemu dítěti s jeho potřebami. Je také efektivnější při přesvědčování dítěte, aby dělalo určité věci.
—————————————————————————————————————————————————— ——————————
úroveň 8 Vaše postava si nyní během tréninku vybírá ze tří možností. Uplatňuje tresty efektivněji.
—————————————————————————————————————————————————— ——————————
úroveň 9 Vaše postava je nyní dostatečně přesvědčivá na to, aby přiměla dítě udělat to, o co žádá, například mytí nádobí. Ví také, k čemu jeho rady povedou v okamžiku tréninku.
—————————————————————————————————————————————————— ——————————
úroveň 10 Vaše postava nyní může použít speciální akci „Super Effective Baby Care“ k vyřešení všech problémů dítěte najednou. Stal se zběhlejším v rodičovství a nyní může vstoupit do režimu superrodiče, ve kterém se jeho potřeby stanou nedůležitými.
Zajímavé:  Jak pochopit, že The Sims 4 je pirát.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Кнопка «Наверх»