0 pikëpamjet

A mund të vendosni një divan/divan në një minivan? (Pse do?)

A mund të vendosni një divan/divan në një minivan? (Pse do?)

*Ky postim mund të përmbajë lidhje shoqëruese. Si një bashkëpunëtor i Amazon ne fitojmë nga blerjet kualifikuese.

Minivona janë makina që mund të përdoren për qëllime të ndryshme. Këto qëllime mund të jenë të çdo lloji, nga marrja e një familjeje të madhe me pushime deri tek transportimi i mobiljeve! Shumica e njerëzve mendojnë dhe përdorin minibus për të lëvizur nëpër qytete ose për të shkuar në udhëtime rrugore, por ato mund të përdoren vërtet për shumë më tepër.

Nëse nuk keni akses në një kamionçinë, atëherë mund ta përdorni lehtësisht minifugonin tuaj për të transportuar të gjitha llojet e gjërave, duke përfshirë mobiljet, por a do të jetë në gjendje minibusi juaj të vendosë një divan/divan në të?

Minivona që lejojnë rreshtin e dytë dhe të tretë të palosen në dysheme ose me të gjitha sediljet e pasme të hequra, mund të vendosin një divan me gjatësi deri në 8 këmbë brenda tij. Nëse sediljet e rreshtit të dytë të minifugonit janë rrëshqitur deri në fund (si në Toyota Sienna), atëherë mund të vendosni një divan që është 6 metra i gjatë brenda tij.

Çuditërisht, lartësia e divanit/divanit nuk është një problem në çdo divan normal, kështu që nëse divani juaj nuk është projektuar posaçërisht për të pasur një lartësi më të gjatë, ai do të përshtatet pa asnjë problem në një furgon.

Një divan normal me 3 vende është pak më pak se 7 këmbë i gjatë, kështu që do të përshtatet në një furgon me të gjitha sediljet të hequra ose të shtrira. Megjithatë, do të jetë shumë e gjatë për t'u përshtatur në një Sienna ose modele të tjera të ngjashme me sediljet e përparme të shtyra përpara. Ata do të duhet të hiqen për të vendosur një divan me 3 vende.

Një divan normal me 2 vende (loveseat) është pak më pak se 5 metra i gjatë, kështu që do të përshtatet në pjesën e pasme të çdo minivan pa hequr sediljet e rreshtit të dytë dhe thjesht duke i rrëshqitur ato përpara.

Aktualisht, modelet e vetme që kanë sediljet e rreshtit të dytë dhe të tretë të aftë të palosen në dysheme janë minibusët e prodhuar nga Dodge ose Chrysler. Pra, nëse lëvizni rregullisht mobiljet në furgonin tuaj ose dëshironi të keni mundësinë për ta bërë këtë, atëherë ka të ngjarë të dëshironi të merrni një nga këto dy modele.

Nëse keni një minifugon tjetër, por nuk dëshironi të kaloni nëpër telashet e heqjes dhe zëvendësimit të sediljeve me dorë gjatë gjithë kohës, atëherë mund të jetë e vlefshme të mendoni të shtoni një autostop dhe të merrni një rimorkio të vogël për ta tërhequr me minifugonin tuaj. Kjo do t'ju lejojë të lëvizni me lehtësi mobiljet pa pasur nevojë të ngatërroni vazhdimisht sediljet tuaja.

Përveç kësaj, njerëzit shpesh bëjnë disa pyetje të tjera në lidhje me lëvizjen e mobiljeve të tyre në furgonët e tyre. Më poshtë janë disa informacione shtesë që ju vijnë në ndihmë nëse keni një furgon, por nuk jeni të sigurt se çfarë do të përshtatet brenda.

Pasi ta dini këtë informacion, mund të parandaloni lehtësisht çdo dëmtim të automjetit tuaj si dhe në mobiljet që po vendosni në të.

Për të parë disa nga pajisjet më të njohura për automjetin tuaj thjesht klikoni këtu.

Nëse keni një makinë, atëherë duhet të keni një çantë sigurie në të.

Ky komplet gatishmërie urgjente është një gjë jetike për ta mbajtur me vete në të gjitha automjetet tuaja pasi do të ndihmojë jo vetëm në rast urgjence të motit, por edhe në rast të një avarie.


Shumica e divaneve nuk janë të dizajnuara për t'u palosur dhe për t'u futur në një makinë. Disa përjashtime janë kolltukët me palosje që kanë një palosje kompakte, ose kolltukët që kanë një mbështetëse të integruar.

Ka disa mënyra për të lëvizur një divan kur nuk keni një kamion. Ju mund të përdorni një kukull, një kamion dore ose një kamion në lëvizje.

Ka disa mënyra për të transportuar një divan. Mund ta vendosni në pjesën e pasme të një kamioni ose në bagazhin e një makine. Ju gjithashtu mund ta merrni atë në një aeroplan nëse është mjaft i vogël.

Ka disa mënyra për të lëvizur një divan pa një kukull. Një mënyrë është përdorimi i një kamioni dore. Një mënyrë tjetër është të përdorni një rampë.

Ka disa mënyra për të lëvizur një divan me një SUV.Një mënyrë është të përdorni lidhësin tërheqës në SUV për të lidhur divanin në pjesën e pasme të automjetit. Një mënyrë tjetër është të përdorni një rrjetë ngarkese ose një batanije të madhe lëvizëse dhe ta lidhni atë rreth divanit në mënyrë që të varet nga SUV.

Ka disa mënyra për ta vendosur divanin mbi makinën tuaj. Një mënyrë është të përdorni një rrip. Një mënyrë tjetër është të përdorni një rampë.

Dolly tarifohet për orë, dhe tarifa minimale është 25 dollarë.

Ka disa mënyra për të lëvizur një divan të rëndë. Një mënyrë është të përdorni një kukull. Një mënyrë tjetër është përdorimi i një ngritjeje të fuqisë së muskujve.

Ka disa mënyra për të transportuar mobilje të mëdha. Ju mund të përdorni një kamion, një rimorkio ose një aeroplan mallrash.

Ka disa mënyra për të lëvizur mobiljet me një kamion dore. Një mënyrë është të vendosni mobiljet në kamionin e dorës, pastaj ta ngrini lart dhe ta lëvizni. Një mënyrë tjetër është të vendosni mobiljet në kamionin e dorës, më pas të vendosni këmbën në fund të mobiljeve dhe ta shtyni përpara.

Ka disa mënyra të ndryshme për të lëvizur mobiljet vetë. Një mënyrë është të përdorni një kukull. Një mënyrë tjetër është përdorimi i një kamioni dore. Një mënyrë e tretë është përdorimi i një kamioni U-Haul.

Ka disa mënyra për ta bërë këtë. Njëra është të hiqni divanin dhe ta vendosni në korridor jashtë derës. Një tjetër është të hiqni një nga karriget dhe ta vendosni në korridor jashtë derës. Një opsion i tretë është të hiqni të dy karriget dhe t'i vendosni ato para derës në mënyrë që njerëzit të duhet t'i kalojnë ato.

Divanet zakonisht ndërtohen për të qëndruar për shumë vite, por ndonjëherë mund të shkëputen me kalimin e kohës. Nëse divani nuk mirëmbahet siç duhet, ai mund të fillojë të shkëputet në qepje ose pëlhura mund të fillojë të prishet. Në shumicën e rasteve, një divan mund të riparohet ose zëvendësohet, por mund të kërkojë disa punë riparimi.

Shumica e divaneve përshtaten nëpër dyer, por kjo varet nga madhësia dhe forma e divanit. Disa kolltukë janë shumë të mëdhenj dhe nuk futen në derë, ndërsa disa janë shumë të vegjël dhe nuk futen në derë.

Ka disa metoda që mund të përdorni për të kaluar një divan të madh nga një derë.Njëra është të përdorni një karrocë ose kukull, dhe një tjetër është të vendosni divanin në një sipërfaqe të sheshtë dhe të përdorni një fshesë shtytëse ose fshesë me korrent për ta shtyrë atë.

Këshilla e transportit numër 2: Gjeni një "burrë me furgon"

Kontrolloni tabelat e mesazheve të lagjes tuaj – si Facebook, Nextdoor ose Craigslist – për të parë nëse ka një fqinj ose "ndihmës me qira" tjetër që do të ndihmojë në marrjen e artikujve për një tarifë të vogël. Faqe si TaskRabbit madje ofron marrjen e mobiljeve ose duke lëvizur. Bonusi i shtuar është se ka të ngjarë të merrni ndihmë edhe për ngritjen ose lëvizjen e objekteve të mëdha ose të rënda. Thjesht përdorni gjykimin tuaj më të mirë kur punësoni një të huaj dhe jini të përgatitur të jeni të durueshëm dhe fleksibël bazuar në disponueshmërinë e tyre. Dhe jini gjithashtu krijues – dikush me një rimorkio mund të jetë një opsion i shkëlqyeshëm për të tërhequr mbeturinat ose grumbujt e mbeturinave Reno për t'i hedhur, në vend që të marrësh me qira një kosh.


Nuk ka një përgjigje përfundimtare për këtë pyetje pasi varet nga madhësia dhe forma e divanit, si dhe nga dimensionet e makinës. Në përgjithësi, megjithatë, shumica e divaneve do të përshtaten në një makinë me madhësi standarde. Nëse jeni të shqetësuar për hapësirën, mund të mendoni të kërkoni një divan të konvertueshëm që mund të shndërrohet në një shtrat.

Ka disa mënyra për të lëvizur një divan kur nuk keni një kamion. Një mënyrë është të përdorni një kukull. Një mënyrë tjetër është të përdorni një enë të madhe, si një kosh plehrash, dhe të lëvizni divanin duke përdorur dorezat.

Ka disa mënyra për të transportuar një divan. Mund ta shkëputni dhe ta vendosni në kuti, ose mund të përdorni një kamion ose rimorkio për ta transportuar.

Toyota Prius, Audi A3, Mini Cooper, Ford Focus

Ka disa mënyra të ndryshme për të transportuar një divan në një SUV. Një mënyrë është të vendosni divanin në sediljen e pasme dhe të palosni sediljet e përparme lart. Një mënyrë tjetër është të vendosni divanin në zonën e ngarkesës dhe të palosni sediljet e pasme.

Po, mund të vendosni një divan Ikea në makinën tuaj. Megjithatë, nuk do të jetë përvoja më komode.

Ka disa mënyra të ndryshme për të mbështjellë një divan. Mund të përdorni një batanije, një çarçaf të vjetër ose disa peshqir të vjetër.Vetëm sigurohuni që pëlhura të jetë mjaft e madhe për të mbuluar të gjithë divanin dhe që të mos ketë boshllëqe midis pjesëve të pëlhurës.

Ka disa mënyra për të lëvizur mobiljet pa furgon. Një mënyrë është të përdorni një kukull. Një mënyrë tjetër është përdorimi i një kamioni dore.

Varet nga madhësia dhe pesha e divanit seksional, por zakonisht do të kushtojë midis 100 dhe 200 dollarë për të lëvizur një divan seksional.

Ka disa mënyra për të lidhur një divan me një makinë. Njëra është të përdorni litar ose zinxhir dhe të lidhni njërin skaj rreth pjesës së pasme të divanit dhe skajin tjetër në majë të makinës. Një tjetër është përdorimi i kordonëve bungee, të cilat mund të ngjiten në pika të ndryshme përgjatë gjatësisë së kordonit për të krijuar tension.

Ka disa mënyra të ndryshme për të mbështjellë një divan. Mund të përdorni një batanije, një çarçaf të vjetër ose disa peshqir të vjetër. Vetëm sigurohuni që pëlhura të jetë mjaft e madhe për të mbuluar të gjithë divanin dhe që të mos ketë boshllëqe midis pjesëve të pëlhurës.

Ka disa mënyra për të lëvizur mobiljet pa furgon. Një mënyrë është të përdorni një kukull. Një mënyrë tjetër është përdorimi i një kamioni dore.

Nuk ka përgjigje përfundimtare, pasi varet nga divani dhe forca juaj. Një rregull i përgjithshëm është të përdorni një divan që mund të mbajë peshën e tij nëse dëshironi ta provoni këtë.

Zakonisht përdor vetëm një batanije ose çarçafë të mëdhenj.

Ka disa mënyra për të mbështjellë një divan përpara se të lëvizni. Një opsion është përdorimi i një batanije ambalazhi. Një tjetër mundësi është përdorimi i shiritit të paketimit.

Nëse keni një divan të madh seksional që dëshironi të transportoni, do t'ju duhet të gjeni një mënyrë për ta vendosur atë në makinën tuaj. Ka disa metoda të ndryshme që mund të përdorni për të transportuar divanin tuaj.

Opsioni i parë është të zhvendosni divanin në bagazhin e makinës suaj. Do t'ju duhet të hiqni jastëkët dhe t'i palosni ato. Sigurohuni që divani të jetë i sigurt në mënyrë që të mos lëvizë gjatë vozitjes.

Një tjetër mundësi është të hiqni të gjithë divanin dhe ta paketoni në copa më të vogla. Duhet të siguroheni që pjesët të jenë të fiksuara me shirit ose velcro në mënyrë që të mos lëvizin gjatë transportit.

Opsioni i tretë është të blini një rimorkio për divanin tuaj. Kjo është mënyra më e lehtë për të transportuar seksionin tuaj sepse thjesht mund ta ngarkoni në rimorkio dhe të largoheni.


Po, ju mund të vendosni një divan në një makinë, por kjo varet nga madhësia e divanit dhe madhësia e makinës. Nëse divani është mjaft i vogël, mund të përshtatet në sediljen e pasme ose në bagazhin. Nëse divani është shumë i madh, mund të mos përshtatet fare në makinë.

Ka disa mënyra për të lëvizur një divan me një makinë. Një mënyrë është të vendosni divanin anash dhe të përdorni litarë ose rripa për ta lidhur në makinë. Një mënyrë tjetër është të përdorni një kukull lëvizëse ose rrëshqitës mobiljesh.

Ka disa mënyra për të transportuar një divan të madh. Një mënyrë është të hiqni divanin dhe ta vendosni përsëri së bashku në vendin e ri. Një mënyrë tjetër është përdorimi i një kamioni në lëvizje. Nëse keni një SUV ose furgon të madh, mund të provoni gjithashtu të vendosni divanin në automjet.

Ka disa mënyra për të lëvizur një divan me një makinë. Një mënyrë është të vendosni divanin anash dhe të përdorni litarë ose rripa për ta lidhur në makinë. Një mënyrë tjetër është të përdorni një kukull lëvizëse ose rrëshqitës mobiljesh.

Ka disa mënyra për ta bërë këtë. Një mënyrë është të ndani divanin dhe ta vendosni nëpër dritare. Një mënyrë tjetër është të përdorni një rampë ose një ashensor për ta vendosur atë në majë të makinës.

Ka disa mënyra për të transportuar një divan të madh. Një mënyrë është të hiqni divanin dhe ta vendosni përsëri së bashku në vendin e ri. Një mënyrë tjetër është përdorimi i një kamioni në lëvizje. Nëse keni një SUV ose furgon të madh, mund të provoni gjithashtu të vendosni divanin në automjet.

Ka disa mënyra për të lëvizur një divan me një makinë. Një mënyrë është të vendosni divanin anash dhe të përdorni litarë ose rripa për ta lidhur në makinë. Një mënyrë tjetër është të përdorni një kukull lëvizëse ose rrëshqitës mobiljesh.

Ka disa mënyra për ta bërë këtë. Një mënyrë është të ndani divanin dhe ta vendosni nëpër dritare. Një mënyrë tjetër është të përdorni një rampë ose një ashensor për ta vendosur atë në majë të makinës.

Ka disa mënyra për të transferuar një divan. Një mënyrë është të përdorni një kukull mobiljesh. Një mënyrë tjetër është përdorimi i rrëshqitësve. Një mënyrë e tretë është përdorimi i mbështjelljes së tkurrjes.

Ka disa mënyra për të çmontuar një divan nga një derë. Një mënyrë është të hiqni pjesën e pasme të divanit dhe të hiqni jastëkët. Një mënyrë tjetër është të prisni përgjysmë divanin dhe ta nxirrni në dy pjesë.

Ka disa mënyra për të transportuar një divan pa kamion. Një opsion është të palosni divanin në gjysmë dhe ta mbani atë si një valixhe. Një tjetër mundësi është të përdorni një kukull mobiljesh ose kamion dore për të drejtuar divanin në destinacionin e tij.

Ka disa mënyra për të transferuar një divan. Një mënyrë është të përdorni një kukull mobiljesh. Një mënyrë tjetër është përdorimi i rrëshqitësve. Një mënyrë e tretë është përdorimi i mbështjelljes së tkurrjes.

Ka disa mënyra për të çmontuar një divan nga një derë. Një mënyrë është të hiqni pjesën e pasme të divanit dhe të hiqni jastëkët. Një mënyrë tjetër është të prisni përgjysmë divanin dhe ta nxirrni në dy pjesë.

Ka disa mënyra për të transportuar një divan pa kamion. Një opsion është të palosni divanin në gjysmë dhe ta mbani atë si një valixhe. Një tjetër mundësi është të përdorni një kukull mobiljesh ose kamion dore për të drejtuar divanin në destinacionin e tij.

Sa kushton dorëzimi i mobiljeve?

Transporti i mobiljeve ka tendencë të ndryshojë në varësi të disa faktorëve. Në nivel lokal, prisni të paguani 75 deri në 250 dollarë, ndërsa kostoja tipike e transportit të mobiljeve nëpër linjat shtetërore ose në të gjithë vendin është 300 deri në 600 dollarë. Mobiljet më të mëdha, shërbimet e dorezave të bardha dhe konsiderata të tjera, natyrisht, mund ta rrisin çmimin.

Transport falas

Kostoja e dorëzimit ndryshon në varësi të vendit ku blini mobiljet tuaja. Kur Amazon Prime dominoi blerjet në internet duke ofruar transport falas dy-ditore, disa kompani u futën në bord.

Transporti falas që ofrojnë shumë dyqane zakonisht përfshin dërgimin në shtëpinë tuaj, por jo brenda shtëpisë tuaj. Kompanitë shpesh do të paguajnë një tarifë shtesë për një shërbim shpërndarjeje që përfshin gjithashtu ngritjen. Kjo nganjëherë quhet dorëzimi i dorezave të bardha.

Tarifë e fiksuar

Dyqane të tjera do të ofrojnë dërgesë për një tarifë fikse. Për shembull, Big Lots ofron një tarifë fikse për dorëzimin e dyqaneve të tjera do të paguajnë një tarifë fikse për dorëzimin.Big Lots, për shembull, ngarkon një çmim të sheshtë dorëzimi 149 dollarë dhe ofron dërgesë në prag (ku artikulli juaj do të dorëzohet në një vend të tillë si garazhi ose dhoma e parë e shtëpisë tuaj), dërgesa në dhomën e zgjedhur dhe dorëzim me doreza të bardha ( kjo përfshin heqjen e kutisë së artikullit tuaj).

Marrje falas

Nëse dërgimi duket se është tepër i shtrenjtë dhe jetoni brenda distancës me makinë, disa shitës me pakicë do t'ju lejojnë të merrni mallrat falas. Nëse zotëroni një furgon, kamion ose SUV, kjo mund t'ju kursejë qindra dollarë.

Si të lëvizni një divan apo divan

 • Tweet
 • Tweet
 • Artikujt e mëdhenj e të rëndë si divanet, divanet dhe sediljet e dashurisë mund të jenë sfiduese për të lëvizur. Ato janë të rënda, të vështira për t'u mbajtur dhe mund të mos futen gjithmonë nëpër dyer dhe korridore. Por, ato janë një element thelbësor për çdo plan urbanistik të dhomës së ndenjes. Nuk ka nevojë të rishqyrtoni sediljen tuaj të stërmbushur seksionale ose të shtrirë. Me pak përgatitje, do të jeni në gjendje të lëvizni një divan si një profesionist.

  Ndiqni këto udhëzime se si të lëvizni një divan, divan ose mobilje të tjera të rënda. Duke u kujdesur të ndiqni disa masa paraprake të lehta dhe të siguroheni që lëvizja juaj të shkojë pa probleme dhe të parandaloni dëmtimin e mobiljeve tuaja.

  Hapi 1 – Matni çdo portë ose korridor të vogël përpara se të lëvizni divanin tuaj

  Sigurohuni që rruga juaj e zgjedhur të jetë mjaft e gjerë për të përshtatur këtë pjesë të madhe të mobiljeve. Mbyllja dhe shtyrja e tij përmes një hapjeje që është shumë e vogël mund të rezultojë në grisje, grisje dhe dëmtim të divanit ose divanit tuaj. Ndërkohë që po matni rrugën tuaj, jini gjithashtu në vëzhgim për çdo mbeturinë ose send që mund të shkaktojë rrezik rënieje ndërsa mbani divanin. Ju do të dëshironi t'i hiqni këto artikuj përpara se ta zhvendosni artikullin.

  Keni një portë ose korridor të ngushtë? Përpara se të dëshpëroheni, shikoni postimin tonë mbi Si të lëvizni një shtrat përmes një dere.

  Hapi 2 – Merrni pajisjet e duhura

  Për të lëvizur sende të mëdha dhe të mëdha si një divan, përdorni një ose më shumë kukulla mobiljesh për të ndihmuar në transportimin e sendit nëpër sipërfaqe të sheshta.Kjo ndihmon në mbrojtjen e artikullit tuaj nga dëmtimet që lidhen me rënien dhe shpinën tuaj nga tendosja ose lëndimi. Kur e ngrini sendin tuaj në kukull, mbani mend gjithmonë ta ngrini nga ijet ose gjunjët.

  Nëse nuk keni një kukull, mund të provoni edhe teknikën e rrëshqitjes. Shikoni postimin tonë këtu për të mësuar më shumë se si të përdorni batanije lëvizëse, ose një ngushëllues të vjetër, për të rrëshqitur mobiljet tuaja mbi një dysheme druri ose pllakash.

  Hapi 3 – Hiqni çdo pjesë shtesë

  Përpara se të lëvizni divanin ose divanin, hiqni të gjitha pjesët që mund të hiqen në mënyrë të sigurt. Vendosni jastëkë dhe mbulesa shtesë në një qese të veçantë. Kjo i mban ato të pastra, të sigurta dhe i bën të lehtë për t'u lëvizur.

  Çmontoni çdo pajisje. Shumica e kolltukëve kanë këmbë që mund të zhvishen. Disa mbështetëse dhe seksione mund t'ju lejojnë të zhbllokoni bazën dhe ta thyeni divanin në copa më të menaxhueshme. Mbani të gjitha vidhat dhe pajisjet në një qese plastike ose një enë tjetër që mund të mbyllet për t'u siguruar që të mos humbni asnjë. Zëvendësimet mund të jenë të vështira për t'u marrë.

  Hapi 4 – Punoni si ekip

  Divanet, divanet dhe sendet e tjera të mëdha nuk janë thjesht të rënda. Ata gjithashtu kanë formë të sikletshme dhe mund të jenë shumë sfiduese për më shumë vetë. Asnjëherë mos u përpiqni të ngrini më shumë sesa mundeni.

  Nëse divani juaj zbërthehet në copa, mund të jeni në gjendje ta mbani secilin veç e veç. Nëse jo, ose nëse këto pjesë janë më të rënda se sa mund t'i menaxhoni me siguri, gjeni një ose dy shok për t'ju ndihmuar të lëvizni divanin.

  Hapi 5 – Mbroni divanin gjatë lëvizjes duke e mbuluar me batanije lëvizëse

  Mbuloni divanin ose divanin tuaj me batanije lëvizëse për ta mbrojtur atë gjatë lëvizjes. Nëse nuk keni në dispozicion batanije lëvizëse, një jorgan ose batanije e vjetër mund të funksionojë gjithashtu.

  Tampat mund të jenë mjaft të mëdha për t'u përhapur në të gjithë divanin, por ato nuk janë të mbushura dhe kanë më shumë gjasa të rrëshqasin dhe të rrëshqasin gjatë lëvizjes. Ne nuk sugjerojmë përdorimin e tyre.

  Hapi 6 – Siguroni divanin në pjesën e pasme të automjetit tuaj duke përdorur rripat e ngarkesës

  Mbulojeni divanin në vend me rripa shtrëngues. Përdorni disa rripa, për t'u siguruar që është plotësisht i sigurt dhe nuk do të rrëshqasë.Kjo është e nevojshme në kamionë me shtrat të hapur, si dhe në automjete të mbyllura, të tilla si furgona mallrash dhe kamionë me kuti.

  Në një kamionçinë, një divan i pasiguruar mund të fluturojë jashtë, duke shkaktuar dëmtim të sendit dhe rrezik në rrugë. Në një automjet të mbyllur, divani mund të rrëshqasë dhe të dëmtohet nëse nuk lidhet siç duhet. Mos përdorni litarët bungee për të siguruar sendin tuaj, pasi ato nuk janë mjaft të forta për ta mbajtur atë në vend.

  Gjeni ndihmë sipas kërkesës

  Dëshironi të largoni stresin nga lëvizja juaj? Punësoni një profesionist lokal të shpërndarjes duke përdorur GoShare. Duke përdorur faqen ose aplikacionin GoShare, mund të kërkoni që një ose dy profesionistë të shpërndarjes me një kamion ose furgon të vijnë t'ju ndihmojnë me projektin tuaj të lëvizjes dhe dorëzimit. Profesionistët e dorëzimit mund të mbërrijnë brenda një ore nga kërkesa juaj, ose të planifikohen paraprakisht. Profesionistët e dërgesave në rrjetin GoShare kalojnë kontrolle të gjera të sfondit dhe inspektime të automjeteve. Ata sjellin pajisjet e tyre, duke përfshirë kukullat e pajisjeve. Dhe, çdo projekt mbështetet nga politika gjithëpërfshirëse e sigurimit të GoShare.

  Burime Shtesë

  A ju duk i dobishëm ky artikull? Shikoni postimet tona të tjera për mësime dhe informacione të dobishme.

  Si të lëvizni një divan përmes një dere

 • Tweet
 • Tweet
 • Divanet prej pelushi dhe me përmasa të mëdha janë perfekte për të dielën në Netflix ose NFL. Por, futja e divanit në dhomën e ndenjes mund të jetë më sfiduese nga sa mendoni. Përpjekja për të vendosur një divan të madh përmes një dere të ngushtë është një sfidë e zakonshme gjatë lëvizjes, zhvendosjes ose shpërndarjes së mobiljeve.

  Ndiqni këshillat tona më poshtë për ta çuar në mënyrë të sigurt divanin tuaj të ri, seksional ose mbështetës në vendin e tij të nderit përpara televizorit.

  Masa së pari

  Para se të blini një divan të ri, mateni atë. Matni lartësinë, gjerësinë dhe gjatësinë e divanit. Matja e të gjitha këndeve është e rëndësishme, pasi mund të gjeni mënyrën më të lehtë për të lëvizur divanin tuaj nëpër hapësira të ngushta është duke e vendosur atë në një pozicion vertikal. Shumë kolltukë kanë këmbë të lëvizshme, prandaj merrni parasysh këtë kur matni.

  Më pas matni çdo hapje të ngushtë që do t'ju duhet të kaloni.Kjo mund të përfshijë portat, korridoret, shkallët dhe ashensorët. Në shumë raste, dera është sfida më e vështirë. Por, nëse jetoni në një apartament ose keni nevojë të zhvendosni divanin lart, mund të gjeni se vende të tjera në udhëtimin tuaj janë shumë të shtrënguara. Duke matur fillimisht, do të jeni në gjendje të përcaktoni nëse është e mundur lëvizja e divanit tuaj në vendndodhjen e tij të re. Divan nja dy centimetra shumë i gjerë? Mos u dëshpëroni, ka ende opsione (vazhdoni të lexoni!).

  Përdorni rrugën më të gjerë

  Keni një derë rrëshqitëse xhami në oborrin e shtëpisë? A keni dyer franceze në pjesën e përparme të shtëpisë tuaj? Nëse keni disa shtrëngime të ngushta, zgjidhni rrugën më të gjerë. Edhe nëse kërkon që ta mbani divanin pak më larg, do të kurseni kohë dhe stres duke shmangur çdo anim dhe rrotullim të ndërlikuar në hapësira të vogla.

  Hiq dyert

  Keni nevojë për të fituar pak hapësirë? Ju mund të fitoni një ose dy centimetër duke hequr derën tuaj nga menteshat e saj. Ky është një hap opsional, por mund të jetë i nevojshëm nëse ndonjë pjesë e derës së hapur bllokon shtegun. Nëse keni nevojë të hiqni një derë të brendshme, provoni të tërhiqni kunjat në vend që të zhbllokoni menteshat. Përdorni një kaçavidë me kokë të sheshtë për të trokitur lart në kunja nga fundi. Kjo do të jetë më e lehtë për t'u varur pasi të përfundojë lëvizja sesa të hiqni plotësisht menteshat.

  Përgatitni divanin dhe dhomën

  Përgatitni divanin tuaj duke hequr çdo këmbë të ndashme, jastëk ose jastëk të lirshëm. Nëse jeni duke lëvizur një seksion, çmontoni atë dhe lëvizni secilën pjesë veç e veç. Ju mund të dëshironi të vishni doreza pambuku për të parandaluar dëmtimin e mobiljeve kur lëvizni. Është gjithashtu e mençur të vendosni një batanije ose peshqir mobiljesh në dysheme. Kjo mbron dyshemenë dhe divanin dhe mund t'ju mundësojë të rrëshqitni mobiljet tuaja nëse është e nevojshme. Sigurohuni që të keni një ose dy miq në dorë për t'ju ndihmuar. Nëse nuk keni akses për të ndihmuar ose mendoni se divani mund të jetë shumë i rëndë për t'u menaxhuar, punësoni një shërbim profesional si GoShare për të ndihmuar.

  Anim dhe Pivot

  Nëse divani është shumë i madh ose i gjerë për ta kaluar thjesht nga dera, përgatituni të anoni dhe të rrotulloheni.Për shumë kolltukë, ata janë më të ngushtë kur mbështeten vertikalisht. Anoni divanin në mënyrë që të jetë në anën e tij. Nëse divani është një ndenjëse dashurie, mund të jeni në gjendje ta rrëshqitni përmes portës në një pozicion vertikal. Për një divan më të gjatë, do t'ju duhet ta ktheni divanin me kënd dhe ta rrëshqitni nëpër portën e derës me një lëvizje të lidhur. Vendosni një partner të qëndrojë brenda dhomës për të udhëhequr divanin kur ai kalon nga dera. Mund t'ju duhet të vazhdoni të anoni, të rrotulloheni dhe të rrotulloheni – duke e anuar ngadalë divanin përmes derës derisa të jetë deri në dhomë. Merreni ngadalë dhe lehtë. Jastëkët e divanit mund të shtypen, por mos e shtrëngoni me forcë ose mund të grisni tapiceri.

  Keni nevojë për ndihmë për të lëvizur divanin tuaj apo për ta dorëzuar atë? Punësoni një ose dy profesionistë të dorëzimit dhe një kamion, furgon ose kamion kuti duke përdorur faqen e GoShare ose aplikacionin e përshtatshëm. Kuotat janë falas dhe profesionistët e dorëzimit mund të arrijnë në më pak se një orë.

  Po kërkoni më shumë këshilla? Shikoni këta artikuj:

  votes
  Article Rating
 • Lidhja me postimin kryesor
  Adblock
  detector