0 pikëpamjet

Çfarë duhet të bëni përpara se të shisni, dhuroni ose tregtoni Apple Watch tuaj ose të blini një nga dikush tjetër

Çfarë duhet të bëni përpara se të shisni, dhuroni ose tregtoni Apple Watch tuaj ose të blini një nga dikush tjetër

Përdorni këto hapa për të hequr informacionin tuaj personal nga një pajisje, edhe nëse nuk i keni më. Ose sigurohuni që ora që do të blini nga dikush tjetër është gati për t'u përdorur.

Nëse keni një fëmijë ose një anëtar tjetër të familjes që nuk ka iPhone-in e vet, mund t'u jepni atyre përfitimet e komunikimit dhe sigurisë së serisë suaj të vjetër Apple Watch Series 4 ose më vonë me Family Setup.

Si të çaktivizoni Apple Watch

1. Shtypni dhe mbani butonin anësor derisa të shfaqen tre opsione rrëshqitës: Fikja, ID mjekësore dhe Emergjenca SOS.

2. Rrëshqitni butonin e fikjes në të djathtë për të fikur Apple Watch.

3. Udhëzuesi i përdorimit të Apple Watch vë në dukje se nuk mund ta fikni Apple Watch gjatë kohës që është duke u ngarkuar. Për ta fikur, duhet ta shkëputni nga karikuesi i tij përpara se të ndiqni këto udhëzime.

Rinisni me forcë një Apple Watch

Nëse Apple Watch juaj nuk po përgjigjet, mund t'ju duhet ta detyroni atë të riniset përpara se ta fikni. Ky është gjithashtu një hap për zgjidhjen e problemeve për të provuar nëse pajisja juaj nuk po karikohet kur vendoset në karikuesin magnetik.

Shtypni dhe mbani të dyja butoni anësor dhe Kurora dixhitale për të paktën 10 sekonda.

Lëshoni butonat kur shihni logon e Apple, që do të thotë se pajisja po rindizet. Tani duhet të jeni në gjendje të fikni pajisjen.

Apple paralajmëron se nuk duhet të rindizni kurrë me forcë pajisjen tuaj kur është në mes të një përditësimi. Nëse Apple Watch po përditësohet, do të shihni logon e Apple dhe rrotën e përparimit. Prisni që një përditësim të përfundojë përpara se të fikni ose rinisni Apple Watch.

Si të rinisni dhe rinisni me forcë Apple Watch tuaj

Ne kemi mësuar tashmë se si të rinisni iPhone tuaj pa një buton Home dhe si të konfiguroni dhe përdorni funksionin e monitorit të zemrës Apple Watch. Tani, le të mësojmë se çfarë të bëni nëse Apple Watch juaj është bllokuar ose ngrirë.

Rinisni Apple Watch tuaj

Sigurohuni që Apple Watch juaj të mos ngarkohet; ora juaj nuk mund të rindizet kur është në modalitetin e karikimit.

 1. Shtypni dhe mbani shtypur Butoni anësor derisa të shfaqen tre opsione: Fikja, ID mjekësore dhe Emergjenca SOS.
 2. Rrëshqitni Fike në të djathtë.

 • Nëse ekrani është plotësisht i errët, do ta dini se Apple Watch juaj është fikur.
 • Tani mbajeni butonin anësor përsëri derisa të shihni logon e Apple.

  Rinisni me forcë Apple Watch tuaj

  Mos u mundoni të rinisni me forcë nëse Apple Watch juaj po përditëson watchOS. Do ta dini se një përditësim po ndodh nëse shihni logon e Apple dhe rrotën e përparimit. Gjithashtu, përdorni vetëm rinisjen me forcë nëse Apple Watch nuk iu përgjigj procedurës së rregullt të rinisjes. Nuk ka asnjë opsion rinisjeje, kështu që duhet të fikni Apple Watch dhe ta ndizni përsëri:

   Shtypni dhe mbani shtypur Butoni anësor dhe kurorë dixhitale për të paktën dhjetë sekonda.

  Lëshoni të dy butonat kur shihni të rishfaqet logoja e Apple.

  Këshillë profesionale: Nëse po ekzekutoni iOS 15.4 ose një softuer më të ri në iPhone tuaj, mund të ketë edhe një gjë tjetër për të provuar! Shikoni këtë artikull se si të rivendosni firmware Apple Watch nga iPhone juaj për të zgjidhur problemet.

  Tani ju e dini se si të rinisni dhe rinisni me forcë Apple Watch tuaj. Nëse Apple Watch juaj është ende i ngrirë, ju lutemi kontaktoni mbështetjen e Apple! Sidoqoftë, mund të provoni fillimisht të rivendosni Apple Watch në fabrikë. Më pas, mësoni se si të rinisni me forcë iPhone dhe iPad tuaj.

  Temat

  Detajet e autorit

  Detajet e autorit

  Leanne Hays

  Leanne Hays është një Shkrimtar i Veçorive në iPhone Life dhe ka shkruar qindra artikuj të thelluar për mënyrën dhe zgjidhjen e problemeve. Ajo është një ish-redaktor i asociuar për Jeta e iPhone revistë, dhe ka shkruar për Burimi i Iowa-s , si dhe përmbajtje në internet për marketing arsimor.Leanne ka një diplomë të asociuar në arsim, me fokus në zhvillimin e kurrikulës, si dhe një diplomë bachelor në shkencë. Ajo ka mbi nëntë vjet përvojë me SEO, menaxhimin e mediave sociale dhe zhvillimin dhe shkrimin e uebit. Pavarësisht viteve të punës në internet, Leanne nuk është aspak një përshtatës i hershëm; ajo ka vetëm një smartphone për pesë vjet, gjë që e bën atë shumë simpatike ndaj kurbës së të mësuarit të pronarëve të rinj të iPhone. Ajo kënaqet duke e bërë jetën e lexuesve më të lehtë dhe duke vënë në punë përvojën e saj arsimore, duke i përcjellë ata në mënyrat më praktike për të përdorur pajisjet Apple, hap pas hapi.

  Në orët jashtë punës, Leanne është nënë e dy fëmijëve, kujdestare e shtëpisë, fanatike e librave audio, muzikante dhe entuziaste e të mësuarit.

  Si të fikni Apple Watch

  1. Shtypni dhe mbani shtypur Anashbutonin.

  Do të shfaqet një ekran me opsionin thirrje për ndihmë nëpërmjet SOS Emergency ose çaktivizoni Apple Watch. Nëse e keni të aktivizuar, mund të shihni gjithashtu Apple ID në këtë ekran.

  Rrëshqitni djathtas te Fike orën tuaj.

  Si të rindizni Apple Watch

  1. Sigurohuni që Apple Watch juaj të mos ngarkohet (rinisjet nuk funksionojnë gjatë karikimit)
  2. Shtypni dhe mbani butonin anësor (formë ovale) pranë kurorës dixhitale
  3. Kur shihni të shfaqet ekrani i fikjes, përdorni rrëshqitësin për ta fikur
   • Në watchOS 9, prekni butonin e energjisë në këndin e sipërm djathtas dhe më pas rrëshqitni rrëshqitësin
  4. Shtypni dhe mbani përsëri butonin anësor për të përfunduar procesin

  Si të çaktivizoni Apple Watch

  1. Gjeni butonin anësor (formë ovale/pilule) pranë kurorës dixhitale
  2. Shtypni dhe mbani butonin anësor për 3-5 sekonda
  3. Tani rrëshqisni rrëshqitësin e fikjes në të djathtë (watchOS 8 dhe më herët)
   • Për watchOS 9, trokitni lehtë mbi butonin e ikonës së energjisë në këndin e sipërm djathtas, më pas rrëshqisni rrëshqitësin e fikjes në të djathtë
  4. Nëse butoni anësor ose ekrani me prekje nuk funksionon normalisht, mund të provoni një rinisje me forcë

  Nëse keni ende probleme, kontaktoni me mbështetjen e Apple ose drejtohuni te një Apple Store ose një ofrues shërbimi i autorizuar i Apple

  Këtu është butoni anësor:

  Për të aktivizuar Apple Watch, shtypni dhe mbani butonin anësor derisa të shihni të shfaqet logoja e Apple.

  • Nëse nuk ndizet, vendoseni orën në karikues
   • Nëse nuk karikohet, provoni një prizë tjetër dhe/ose një karikues tjetër nëse është e mundur
   • Në mënyrë ideale, përdorni karikuesin origjinal që erdhi me orën tuaj
   • Sigurohuni që veshja dhe karikuesi juaj të jenë të pastër
  • Nëse bateria është shumë e ulët, do të shfaqet një rrufe e kuqe, e cila do të bëhet e gjelbër kur të fillojë të karikojë
  • Lëreni Apple Watch tuaj të karikojë për të paktën 30 minuta

  Lexoni më shumë udhëzime 9to5Mac:

  • Kyçja e ekranit iOS 16: Përshtatja praktike e iPhone me miniaplikacione, fonte, foto
  • Rikujtimi i AirPods Pro: Si të kontrolloni nëse tuajat kualifikohen për zëvendësim
  • Modaliteti i mbylljes së iPhone vjen në iOS 16, ja se si funksionon
  • Si të shihni hapat tuaj me Apple Watch duke përfshirë distancën dhe tendencat
  • Merrni iOS 16: Ja se si të instaloni versionin beta

  FTC: Ne përdorim lidhjet e filialeve automatike për të fituar të ardhura. Më shumë.

  Përfshirja e kodit

  Zgjidhja e aplikimit "Përgjigje" në Apple Watch.

  Zgjidhni «Kod» > «Vyklyuchitь kod».

  Ju mund të hapni aplikimin e Apple Watch në iPhone, për "Moi orë", zgjidhni "Kod-parolь", shkruani "Vyklyuchitь code-parolь".

  Shënim. Nëse ju nuk mund të përdorni kodin-parolь, nuk mund të përdorni Apple Pay në Apple Watch.

  Shikoni Apple Watch

  Если Вы потеряли часы, используйте Локатор, чтобы их найти.

  Hap aplikacionin «Lokator» në iPhone.

  Коснитесь «Устройства», затем коснитесь своихо часов во списке.

  Можно е да се прочитаат tingujt e orës, коснуться «Маршруты», chtobы propozohet të shënojë një orë në Kartah, të gjejë një orë të tillë si propavshie ose të jetë në një moment.

  Ju mund të përdorni Apple Watch me Lokatore dhe iCloud. Sm. раздел Поиск Apple Watch dhe статью службы поддержки Apple Deystviya në sluchae потери или кражи часов Apple Watch.

  Përgruzitь руководство: Apple Books

  votes
  Article Rating
 • Lidhja me postimin kryesor
  Adblock
  detector