0 pikëpamjet

Çfarë do të thotë kur dikush thotë komplimente të sezonit

fraza. Përdoret si një urim sezonal për Krishtlindje ose Vitin e Ri. “Ajo i falënderoi të gjithë për argëtimin kaq të bukur dhe u uroi të gjithëve komplimentet e sezonit. “Komplimentet e sezonit për këdo që ka ndihmuar me këto shënime gjatë vitit dhe për të gjithë lexuesit e rregullt.

 1. "Dhe (gjithashtu) për ju!"
 2. Edhe ti!
 3. Faleminderit, e njëjta gjë për ju!
 4. Gëzuar Vitin e Ri për ju dhe tuajin (kur doni t'i shprehni urimet familjes së personit tjetër)

Si i përgjigjeni një komplimenti?

Këtu janë disa mënyra për t'iu përgjigjur një komplimenti:

 1. “Faleminderit, më bën ditën ta dëgjoj këtë.”
 2. "Unë me të vërtetë kam menduar shumë për këtë, faleminderit që e vure re."
 3. "Faleminderit, unë vërtet vlerësoj që gjetët kohë për ta shprehur atë."
 4. “Faleminderit, jam i lumtur të dëgjoj që ndihesh kështu!”

A është e drejtë të thuash komplimente të sezonit?

Komplimentet e sezonit Kam parë kaq shumë njerëz që shkruajnë "Komplementet e sezonit". Është shumë gabim të shkruhet. Komplimentet e sezonit përdoren si një urim sezonal në Krishtlindje ose Vitin e Ri.

Cilat janë disa komplimente të mira për t'i dhënë një djali?

20 komplimente që meshkujt nuk mund t'i rezistojnë

 • "Më pëlqen mënyra se si mendoni" Shutterstock.
 • "Ju gjithmonë e dini saktësisht se çfarë të thoni" Shutterstock.
 • "Ti je një baba i pabesueshëm"
 • “Të dua ashtu siç je”
 • "Ju jeni një kuzhinier kaq i mirë!"
 • "A mund të më ndihmoni ta rregulloj këtë?"
 • "Ju jeni një dëgjues i madh"
 • "Është e mahnitshme se sa shumë punon"

Cila është përgjigjja më e mirë për Gëzuar Vitin e Ri?

Përgjigja më e zakonshme është një jehonë e "Gëzuar Vitin e Ri", por shpesh dikush do të dëgjojë "Dhe (gjithashtu) për ju!" Në interes të të qenit ndryshe, unë zakonisht përgjigjem "Nifty New Year për ju".

Cfare jane urimet e sezonit?

Sigurisht, ne sapo dhamë përgjigjen, por ju lutemi të duroni me ne!

Fjala sezoni në këtë frazë me dy fjalë zakonisht mbulon të gjithë gamën e festave të mbushura në një muaj e gjysmë të fundit të vitit, nga Dita e Falënderimeve në Krishtlindje, Hanukkah në Kwanzaa, dhe natyrisht edhe vitin e ri. Të pershendetje, nga ana tjetër, janë përshëndetje ose dëshira miqësore.

Në rastin e urimet e sezonit, duke shtuar një apostrof dhe shkronjë S ndaj fjalës sezoni tregon posedim: ato përshëndetje i përkasin stinës.

Duke shtuar atë apostrof dhe S, i bëjmë të ditur dikujt se jo vetëm që po i përshëndesim për periudha kohore gjatë gjithë vitit, por po i dërgojmë mendime të lumtura gjatë kësaj periudhe të veçantë të vitit, ngopjes së vetme me festime.

24 Përgjigje për "Kompliment vs Komplement"

 • Tarah më 8 gusht 2008 4:55 pasdite

Duhet të jetë ‘shkrim i përditshëm’; jo ‘shkruar çdo ditë’. Dhe dy pikat duhet të ndjekin gjithmonë fjali të plota, jo fragmente.

Por faleminderit për këtë artikull. Unë shoh që njerëzit ngatërrojnë shumë shpesh fjalën "komplement" me "kompliment".

Ali më 09 gusht 2008 3:48 pasdite

E dalluar mirë në "shkrimin e përditshëm" – e kam ndryshuar në "të përditshme" tani!

Nuk jam aq i sigurt për çështjen e dy pikave – jam dakord që disa udhëzues thonë se dy pikat duhet të ndjekin gjithmonë një klauzolë të pavarur (dmth. një që mund të qëndrojë vetëm si fjali). Megjithatë, ka shumë shembuj të dy pikave që NUK përdoren në këtë mënyrë, p.sh. "I nderuar Zotëri:" në fillim të një letre.

Nëse marr një përgjigje përfundimtare, do të ndryshoj dy pika, megjithatë!

Tarah më 10 gusht 2008 7:49 pasdite

Gjëra të shkëlqyera, Ali!

kumar f. m në 02 shtator 2008 12:56 pasdite

Më pëlqeu artikulli juaj dhe korrigjova gabimin tim. faleminderit.

GBotGirl më 11 nëntor 2008 3:47 pasdite

Tarah,
Nga kuptimi im, një fjali nuk duhet të fillojë me një "Por".

Tarah më 24 nëntor 2008 ora 10:30

Por pse, GBotGirl? Nuk ka asgjë të keqe të filloni një fjali me, por ose për sa kohë që nuk e teproni.

Kjo faqe është e thithur më 26 janar 2009 5:24 paradite

Më vjen keq që duhet ta sjell në vëmendjen tuaj, por "cumplir" nuk është një folje latine dhe nuk është as në formën e ndonjë lakimi të foljes latine. Ka diçka zbavitëse te njerëzit që lavdërojnë veten se janë kujdestarët e vetëm të gramatikës angleze dhe janë shumë më të arsimuar se masat injorante. Megjithatë, gjuha është dinamike dhe është një detyrë e kotë të përpiqesh të ruash një gjuhë të tillë të ndërtuar keq si anglishtja në gjendjen e saj moderne.Pasi lexova pjesën më të madhe të faqes suaj, jam i neveritur nga sa shumë kam parë që është injorante, nëse jo e gabuar. Ky lloj bullsh-t mund të fluturojë në një klasë angleze të shkollës së mesme, por mbajini këto mbeturina jashtë internetit.

ekta më 30 janar 2009 1:22 pasdite

faleminderit Ali! Nuk e mbaj mend as sa herë e kam bërë këtë gabim më parë!

Raveendra H më 17 mars 2009 6:40 paradite

Detajet tuaja, edhe pse të shkurtra, me të vërtetë plotësojnë temën. Gjithashtu vlerësohet një "gënjeshtër shtrirë".
Faleminderit.

morfg më 15 tetor 2009 8:38 paradite

Frengjisht: pincë = palos ose përkul
latinisht: plica = palosje

latinisht: plenus = plot

Pra, të plotësosh do të thotë të bësh diçka të plotë ose të plotë, dhe të komplimentosh do të thotë të jesh i sjellshëm, i bindur si i kundërt me i vrazhdë, i ashpër ose i papërkulur.

Të paktën ky shpjegim funksionon për mua.

morfg më 15 tetor 2009 8:42 paradite

Dhe sigurisht një përkulje e sjellshme është gjithashtu një kompliment.

Ylsa më 13 janar 2010 ora 19:30

Budallaqe, Gbotgirl budallaqe! Një fjali nuk duhet të fillojë me një parafjalë të tillë si "Nga"! ;P Faleminderit që e postove këtë sepse nuk ka mjaft njerëz që kujdesen të ndjekin gjuhën tonë, kështu që ne po bëhemi një grumbull dronësh të pamend dhe jolokuentë.

Lis më 25 janar 2010 6:14 pasdite

Faleminderit.. artikull i mirë.

TK më 10 Mars 2010 08:47

Për mua, një mënyrë e thjeshtë për të përcaktuar se cilën të aplikoni, duke përdorur një truk shoqërues të kujtesës, është të kujtoni se ndryshimi i vetëm midis dy fjalëve është një 'i' ose një 'e'. Kështu që:

Komplimenti përmban "i" – që është fillimi i një "fyerje". Një kompliment është e kundërta e një fyerje.

Komplementi përmban "e" që është fillimi i fjalës "e barabartë". Diçka që plotëson diçka tjetër ka një lloj barazie. Kripa plotëson piperin, për shembull.

Punon për mua – shpresoj se funksionon për ata prej jush që duan të përdorin kujtesën!

Don St. Clair më 4 qershor 2010 1:08 pasdite

Ngjyra plotësuese (e bukur "drejtshkrimi i vjetër anglez dhe i këndshëm për t'u përdorur) ka dy kuptime në art.

1. Për t'u përzier ose për të shkuar me një ngjyrë ose ngjyra të tjera.

2.Në fakt do të thotë "përballë" ose "drejtpërdrejt nga" në rrotën e ngjyrave. Përdoret në pikturat "mjeshtër i vjetër" si ngjyra transparente e kundërta (njëra mbi tjetrën) duke dhënë një "shkëlqim" vizual ose me fusha të sheshta ngjyrash "krah për krah" për të krijuar një vijë që dridhet.

Gjithashtu më duket se një ngjyrë mund të "komplimentojë", përmirësojë ose "lavdërojë" me praninë e saj të re duke sakrifikuar veten për të mirën më të madhe.

Unë besoj se qëllimi është i ndryshueshëm dhe në disa raste synohet si licencë e artistit.

Për zbavitje, autoriteti ekstrem i "kontrollit drejtshkrimor" mendon gjithmonë se "ngjyra" është shkruar gabim së bashku me gjykimin dhe disa drejtshkrime të tjera të vjetra.

Tom Kennar më 5 qershor 2010 2:05 pasdite

Për Don St Clair: Heh heh! Më argëton komenti yt se 'ngjyra' dhe 'gjykimi' janë 'drejtshkrime të vjetra'. Për britanikët (si unë) ato janë thjesht drejtshkrime të sakta! Si komb, ne i kemi rezistuar me këmbëngulje zbritjes drejt thjeshtësisë së drejtshkrimit të ndërmarrë nga kushërinjtë tanë amerikanë! Ne ende i urojmë njëri-tjetrit natën e mirë, jo "Natën e mirë".

Një nga argëtimet e mia të preferuara (jo të preferuara) është të kritikoj (jo të kritikoj) mënyrën se si amerikanët janë manovruar (jo manovruar) në përdorimin e anglishtes. Unë gjithashtu kënaqem pak (ndoshta mendjevogël) kur tregoj se nga erdhi anglishtja! Oh mirë – ju thoni pizhame dhe unë them pizhame. Naten e mire!

Cfoster më 19 korrik 2010 10:53

Faleminderit për trajtimin e çështjes "kompliment" kundër "komplementit". Si mësues i ekonomisë, e kam hasur shumë këtë. Më pëlqen kujtesa që plotëson do të thotë të plotësosh. Në Ekonomi, makinat dhe gazi konsiderohen plotësuese sepse një makinë nuk është e plotë pa gaz dhe anasjelltas.

Mat më 16 korrik 2011 11:52

Faleminderit shumë! E gjeta vërtet artikullin dhe komentet janë shumë të dobishme. Kam marrë përgjigjen për përdorimin e parregullt të "komplimentit".

Teresa më 26 Nëntor 2011 13:52

Personit që e quan veten, "Kjo faqe është e neveritshme", Wiktionary thotë "complir është nga rrënja latine *complire më 09 shkurt 2012 12:11 pm

Pse nuk mund ta lëmë gjuhën si një mjet për të komunikuar idetë ose mendimet tuaja. Çfarë është në një drejtshkrim ose gramatikë për sa kohë që ju jeni në gjendje të paraqisni veten tuaj në mënyrë efektive.

Eric më 12 mars 2012 4:58 pasdite

Përshëndetje Amit. A është e rëndësishme, kur flasim apo shkruajmë, që të kuptohemi qartë. Gabimet si ky mund të çojnë në keqkuptime, ndonjëherë të vogla dhe ndonjëherë jo. Kjo është edhe më e rëndësishme në fjalën e shkruar, pasi mund të mos kemi mundësi ta sqarojmë për lexuesin.

Arsyeja që përfundova në këtë bisedë është se kohët e fundit mora një email që më informonte se do të merrja bileta plotësuese për një ngjarje. Unë u përgjigja duke pyetur se çfarë plotësonin biletat (ndoshta kishte edhe një shishe të bukur verë në rrugë me postë).

Dërguesi, një profesor i kolegjit, u përgjigj dhe më njoftoi se e kisha ngatërruar fjalën "plotësuese" me "komplimentuese", që ajo më informoi se do të thoshte "falas" për të parën, ndërsa ky i fundit do të përshkruante dikë që po fliste me mirësi për mua.

Nuk iu përgjigja me korrigjim, pasi do të preferoja të isha komplementare për këtë edukatore, megjithatë mendova t'i dërgoja një manual gramatikor, si për ta komplimentuar që ishte aq e dashur që më dërgoi biletat, ashtu edhe për të plotësuar njohuritë e saj gjuhësore.

Fqinji juaj nga veriu.

Mëshirë më 19 Mars 2012 10:47

Thjesht bëra atë gabim dhe më vunë në dukje dhe kështu më duhej të hulumtoja rreth Komplementit dhe Komplimentit! Gëzuar që ka njerëz që kujdesen për gramatikën e duhur! Të fala

Joann Nuzzo më 24 mars 2012 3:03 pasdite

Kjo është ajo që më ndihmon të kujtoj se çfarë është:
Kompliment, "i" si në të thënë diçka "të bukur" i në bukur është se si mbaj mend se cilin pli ose ple të përdor.

Komplement-ple, i plotë. Shembull: Kripa plotëson piperin. Ne plotësojmë njëri-tjetrin ashtu siç më plotëson Ti mua. 🙂

H më 25 Prill 2014 20:50

Tani jam më i qartë për "komplimentin" v."komplement". Personi që shkroi për "çdo ditë", megjithatë, filloi dy fjali me lidhëza, të cilat kohët e fundit janë popullarizuar, por ende e kanë gabim. Ndarja midis "të jetë" dhe "kuptohet" në një postim më të fundit është gjithashtu e pasaktë.

Shqyrtimet e përdoruesve

Eric Dressler dhe Lenita Lane luajnë në këtë temë të shkurtër të Vitagraph që Warner Brothers e realizuan, është një film interesant dhe që ngroh zemrën e sezonit të Krishtlindjeve. Ajo kap në mënyrë të përkryer epokën e Depresionit të Madh dhe gjendjen shpirtërore të dëshpëruar të kohës.

Shumë thjesht Dressler është një ish i dënuar i liruar së fundmi nga burgu. Ai është një hajdut i vogël, jo një tip i dhunshëm dhe ndoshta është përfshirë në jetën e shtrembër nga mungesa ekonomike. Kjo ishte diçka me të cilën audiencat e depresionit mund të lidheshin dhe Warner Brothers ishte studioja që lidhej më shumë me atë klasë punëtore dhe me audiencën e ndihmës. Dressler shpëton Lane nga kryerja e vetëvrasjes për shkak të një zemre të thyer dhe në fund dëshmon se ai ka më shumë vlerë sesa ligji i përfaqësuar nga polici Pat O'Brien do t'i jepte atij merita.

Komplimentet e sezonit shënuan debutimin e filmit të Pat O'Brien, i cili më vonë Warner Brothers do ta merrte si një nga yjet e tyre kryesorë të viteve tridhjetë. Pat tregon shkathtësinë e tij këtu, zakonisht ai është një djalë i ashpër me një zemër të artë, në këtë ai është një zemër stralli dhe një cinik. Pamja e tij është arsyeja kryesore për të parë këtë film thjesht sepse ai është emri i vetëm që do ta njohin më shumë.

Megjithatë, kjo nuk është një temë e shkurtër dhe shënon lindjen e legjendës së Hollivudit.

Ky tingull shumë i hershëm i shkurtër është një histori Krishtlindjesh me një ndjesi shumë të veçantë ndaj policëve dhe grabitësve të Warner Brothers. Jimmy "Fingers" Dugan, një hajdut i vogël dhe grabitës, ndalon një grua të re që të hidhet nga skela për vdekjen e saj në prag të Krishtlindjeve. Pasi ai flet me të, zbulon se ajo është e varfër dhe ajo është gjithashtu e dëshpëruar sepse nuk mund ta gjejë njeriun që do – ai është zhvendosur dhe ajo është vetëm në prag të Krishtlindjeve. Kur Xhimi zbulon se ajo është e uritur, ai vendos të kryejë grabitje të armatosur për të marrë paratë për ta ushqyer.E çuditshme se si ai do të ishte kaq i sjellshëm me një të huaj dhe të terrorizonte një tjetër. Por një polic lokal i rrahjes ka qenë duke e vëzhguar me vëmendje Jimmy-n. Si do të dalë e gjithë kjo? Shikoni dhe zbuloni.

Dhurata e madhe e Krishtlindjeve për shikuesin është Pat O'Brien në paraqitjen e tij të parë në film si polic – një paraqitje e pakredituar. Dy aktorët kryesorë, Eric Dressler në rolin e Jimmy hajduti dhe Lenita Lane si gruaja e vetmuar, kurrë nuk e bënë atë në filma, megjithëse ata bëjnë një punë të shkëlqyer këtu. Eric Dressler bëri vetëm një paraqitje tjetër – në një film të shkurtër të titulluar "Envy" – dhe u zhduk nga filmi për 23 vjet. Lenita Lane punoi deri në fillim të viteve 1950, por gjithmonë në paraqitje të pakredituara apo role shumë të vogla.

E shkurtra është shumë frymëzuese, me një mesazh të mrekullueshëm për mundësitë e jetës që duken shumë më të mundshme në Krishtlindje, por çfarë gjëje e madhe do të ishte të shikoje sot nëse Xhimi hajduti do të ishte luajtur nga James Cagney dhe gruaja e dëshpëruar nga Joan Blondell. Ata të dy sapo kishin mbërritur në Warner Brothers – mund të kishte ndodhur.

Komplimentet e sezonit (1930)

Ky short Vitaphone është harruar shumë me kalimin e viteve, por përmban disa elementë që e bëjnë atë të vlefshme për t'u parë gjatë sezonit të Krishtlindjeve. Filmi fillon kur Jimmy 'Fingers' Dugan (Eric Dressler) lirohet nga burgu dhe ai shkon në një çati ku ndalon një grua (Lenita Lane) të vrasë veten. Duke dashur ta çojë gruan në darkë, ai vendos t'i vjedhë një orë një burri dhe së shpejti mund të kthehet në burg. Kjo nuk është një shkurtore shumë e njohur, gjë që është turp pasi ka disa elementë të mirë të kohës së Krishtlindjes që do t'u pëlqenin shumë njerëzve në këtë periudhë të vitit. Mendoj se ky film i shkurtër është bërë keq dhe ka disa vrima të diskutueshme në komplot në film dhe për të mos përmendur që fundi është thjesht budalla, por unë gjithsesi arrita të argëtohem me të.Unë mendoj se arsyeja më e madhe është se Dressler është aq i mirë në pjesën e tij, saqë ju pëlqen ta shikoni atë me vajzën ndërsa ai përpiqet ta bëjë atë të harrojë këtë djalë me të cilin është dashuruar, por nuk mund ta gjejë. Ai është gjithashtu i mirë kur e përzien atë me një burrë të veshur si Babadimri që mbledh para dhe akoma më mirë është përplasja e tij me një detektiv policie që e ka ndjekur. Pat O'Brien, në rolin e tij të parë, luan detektivin dhe është interesante të shihet se si Warner po e përdorte atë këtu. Shumë herë yjet e mëdhenj lagnin këmbët me pantallona të shkurtra si kjo vetëm për të parë se çfarë funksionon dhe çfarë jo. O'Brien do të shfaqej në role të panumërta si djali i mirë, por ai dëshmon se mund të luante keq nëse do të duhej. KOMPLIMENTET E SEZONIT janë larg nga një klasik, por është një film i vogël argëtues që ka disa elementë të këndshëm parakodikues dhe performancat e shtyjnë atë në krye.

Eric Dressler, sapo ka dalë nga burgu, po përpiqet të shkojë drejt, por detektivi i policisë Pat O'Brien — që duket shumë i ri për ata prej nesh që jemi mësuar me ne si një nga kompanitë aksionare të "Mafias irlandeze" të Warner Brother, po e shqetëson atë.

Dressler ndalon Lenita Lane të hidhet në lumë. Ajo është blu sepse është vetëm, kështu që ai i ofron të hajë darkë me të. por ai nuk ka para. Kështu që ai rreh një burrë që nxiton në shtëpi me dhuratat e Krishtlindjeve dhe i merr orën.

Përfundon të jetë një skenë vaudeville, por e bën këtë në një mënyrë simpatike dhe të ngjashme me Krishtlindjet. Dressler nuk kishte shumë karrierë në film, megjithëse punonte në televizion dhe, do ta imagjinoja, në skenë; Karriera filmike e Miss Lane ishte kryesisht pjesë e pakredituar. O'Brien, natyrisht, pati një karrierë të gjatë dhe të kujtuar mirë, pothuajse njëqind karakteristika gjatë 50 viteve të ardhshme.

Fillimisht, "Komplimentet e sezonit" duhet të ketë tingëlluar shkëlqyeshëm. Në fund të fundit, procesi i tingullit Vitaphone ishte disa vjeçar dhe kjo degë e Warner Brothers prodhoi shumë, shumë pantallona të shkurtra tingujsh para kësaj. Megjithatë, kur e pashë këtë në Turner Classic Movies, tingulli ishte i tmerrshëm.dhe me të vërtetë mund të përdorë titrat për ta ndihmuar shikuesin ta shikojë atë.

Historia flet për një djalë që është ish-mashtrues dhe i uritur. Një polic (Pat O'Brien) është duke e djegur atë. duke këmbëngulur se ai E DI se djali do të prishë dhe do të kthehet në burg. Epo, polici nuk e ka gabim pasi po planifikon të vjedhë. por një gjë shumë e çuditshme ndodh atë natë. Duket se ndërsa ai është jashtë dhe gati të bëjë gabim, ai has një zonjë vetëvrasëse dhe ai përfundon duke i shpëtuar jetën e saj. Ç'pritet më tej? Shihni vetë.

Ndryshe nga shumë pantallona të shkurtra Vitaphone, ky është si një mini-film dhe jo një numër muzikor apo akt vodevil. Ndërsa është bërë mirë, nëse e shihni apo jo me të vërtetë duhet të varet nga fakti nëse mendoni se mund ta toleroni ose jo tingullin e keq. Ia vlen të shihet, por jo një gjë që duhet parë.

Komplimentet e Mesazheve të Sezonit

Përshëndetjet e sezonit për ju, i dashur. Mirë se vini në një mundësi tjetër pa stres për të qenë të lumtur. Kaloni kohë duke kujtuar momentet e bukura që keni ndarë me ata që kanë rëndësi për ju dhe ndani lumturinë me këdo që ju vjen, sepse një ditë si kjo nuk vjen shpesh.

2. Viti ka qenë i mrekullueshëm, duke sjellë momente të mira dhe të këqija. Ndërsa po udhëtojmë drejt një viti të ri, dëshirat e mia për ju mbeten të njëjta. Vazhdoni të fitoni dhe vazhdoni të jetoni me gjithë lumturinë në botë. Ky sezon shënon fillimin e shumë gjërave të mahnitshme që do të ndodhin.

3. Përshëndetjet e sezonit për ty, i dashur im. Është një tjetër sezon i bollëkut, dashurisë dhe lumturisë. Jam i kënaqur të ndaj këtë moment të mrekullueshëm të jetës sonë në tokë – urime për shumë vite të tjera.

 • 50 urimet e Krishtlindjeve për shefin
 • 50 Urime Krishtlindjesh për burrin
 • 50 Urime për Krishtlindje për mësuesit nga prindërit
 • 100 mesazhe të Krishtlindjeve për të dashurit

4. Pavarësisht vështirësive, ka qenë një vit plot ngjarje dhe është e rëndësishme që ne e pranojmë se është një bekim të jesh gjallë në një kohë si kjo. Hiqni dorë nga shqetësimet tuaja dhe shijoni këtë sezon festiv. Unë po ju dërgoj dashuri dhe përqafime të ngrohta.

5.Ndërsa ju dhe familja juaj festoni këtë stinë dashurie, bekimet e momentit të pasurojnë çdo pjesë të jetës suaj. Ajo që na pret në të ardhmen është shumë më e mirë se ajo që kemi humbur gjatë vitit, ndaj jini të gëzuar. Komplimentet e sezonit, e dashur.

6. Vitit po i vjen fundi, dhe sezoni festiv është afër. Ndërsa festoni, shpresoj që ta kaloni çdo moment me një zemër të mbushur me mirënjohje dhe një shpirt të plotësuar, sepse është një privilegj të jesh gjallë. Komplimentet e sezonit, e dashur.

7. Ju uroj një festë të gëzuar dhe një vit të ri të mrekullueshëm përpara. Mos i numëroni bekimet tuaja sipas asaj që keni arritur, por sa shpirtra keni prekur. Viti i ri që po vjen ka shumë për ne dhe e di që mezi prisni – komplimente të sezonit.

8. Urimet e mia më të sinqerta për ju në këtë sezon të bukur. Të gjitha urimet e mira që dëshironi do të bekojnë shtëpinë tuaj dhe jam i lumtur që të gjithë ia dolëm deri në këtë pikë të jetës sonë. Ju përshëndes stinët, e dashura ime. Ju uroj lajme të mira dhe prosperitet të tepërt në vitin e ardhshëm.

9. Ju përshëndes stinët. Unë po ju përcjell urimet e mia më të mira për këtë vit për ju dhe të dashurit tuaj, sepse ju do ta bëni këtë vit një vit të mrekullueshëm për mua. Ju jam mirënjohës dhe ju uroj më të mirën në çdo gjë që bëni.

10. Të fala një sezon të mrekullueshëm, i dashur. Ndërsa festoni gjatë kësaj periudhe, shpresoj që të merrni një moment për të reflektuar mbi mrekullitë dhe të mirat që sjell sezoni. Ju uroj të gjitha bekimet e kohës. Qëndroni të gëzuar.

Ndërsa festoni sezonin, ju uroj paqen dhe lumturinë që dëshironi gjithmonë⏤Gëzuar të gjitha momentet e lumtura që na presin në të ardhmen. Shijoni më të mirat e kësaj feste.

12. Sezoni i Yuletide është këtu përsëri, dhe unë jam i lumtur që ju kam pranë. Hapeni zemrën tuaj ndaj gëzimit dhe ngrohtësisë që vjen çdo ditë. Ju uroj më të mirat e vitit të ardhshëm – komplimente të sezonit.

13. Mund të ketë një mijë vjet për t'u shqetësuar, por kjo stinë mbetet një arsye pse duhet të jeni të lumtur.Çuditërisht, ne jemi gjallë në një kohë si kjo, dhe ju uroj më të mirat e sezonit.

14. Sezoni i festave është koha për të festuar gëzimin, dashurinë dhe paqen. Ja një ditë tjetër e bukur për të qenë të lumtur sepse je gjallë. Mbushe zemrën me gjithë dashurinë dhe të mirat e stinës⏤Komplimentet e stinës.

15. Ndërsa festoni këtë sezon, jini të lumtur që ia dolët deri në fund të vitit. Gjithçka që meritoni dhe më shumë do të vijë në rrugën tuaj për sa kohë që vazhdoni të merrni çdo ditë ashtu siç i shihni. Kalofshi një sezon të bukur, e dashura ime.

16. Viti i ri është disa ditë larg dhe shpresoj që të jeni gati të bashkoheni me ne në këtë udhëtim. Merrni çantën tuaj të shpinës me kujtime të mrekullueshme dhe një zemër të mbushur me shpresë. Urime për të gjitha momentet e bukura që do të kalojmë në të ardhmen.

17. Gëzuar për një sezon festash dashurie dhe faljeje. Filloni çdo ditë me një zemër të mbushur me dashuri dhe bëjeni çdo moment të funksionojë—urimet më të mira për ju këtë sezon dhe gjithmonë.

18. Urimet e mia më të mira janë për ju këtë sezon festiv. Shijojeni çdo moment vetëm me një zemër të mbushur me kënaqësi dhe kujtime të mrekullueshme⏤Gëzuar sezonin e dashurisë dhe lumturisë. Kalofshi një festë të mrekullueshme të Yuletide.

19. Përshëndetjet e sezonit për ju dhe familjen tuaj. Bekimet e stinës të mbushin shtëpinë dhe ta bëjnë çdo moment të artë. Ju uroj lumturi, gëzim dhe dashuri këtë sezon.

20. Është një tjetër sezon festiv dhe një moment tjetër për të pushuar nga ngarkesa dhe për t'u fokusuar në krijimin e kujtimeve me njerëzit përreth jush. Festoni çdo sekondë me një mendje të hapur dhe një shpirt të pastër. — Urime për një jetë shumë më të mirë në të ardhmen. Kalofshi një festë të mrekullueshme.

Më shumë artikuj

 • 100 Citate të Gëzuar Krishtlindjeve për Dikë të Veçantë
 • 100 urime të shkurtra për Krishtlindje

22. Është ajo pjesë e vitit për të krijuar momente të paharrueshme. Krijoni këto kujtime me një zemër mirënjohjeje dhe një fytyrë të gëzuar. Të uroj më të mirat e këtij sezoni, e dashur.

23. Është sërish një sezon yuleti, dhe unë po ju dërgoj një përshëndetje të përzemërt.Me një zemër të mbushur me mirënjohje, jam i lumtur që të kam në jetën time gjatë gjithë vitit. Lumturia dhe përmbushja që dëshironi të mbushë jetën tuaj.

24. Përshëndetje për sezonin, i dashur. Ju uroj gëzim, bekime dhe lajme të mira këtë sezon. Urime për arritjen në këtë periudhë të vitit dhe shpresoj që mrekullia që vjen me sezonin e Krishtlindjeve ta bëjë jetën tuaj më të mirë.

25. Sezoni i ylberit është sërish këtu, ndaj festoni me një zemër të pastër të mbushur me dashuri dhe mirësi. Bëni çdo sekondë të llogaritur me fjalët që thoni dhe gjërat që bëni. Urime për vitin e ri që po vjen. Komplimentet e sezonit.

26. Përshëndetje për stinët, i dashur. Sigurohuni që t'i jepni vetes një pushim nga orari juaj i ngjeshur dhe të shijoni magjinë e sezonit. Unë po ju dërgoj urimet më të mira për ju dhe tuajat.

27. Sezoni i Yuletide është këtu me të gjitha bekimet dhe ndjenjat e lumturisë. Lejojini vetes të shijoni çdo sekondë që përbën ditën dhe ji mirënjohës që jeni gjallë në këtë kohë. Ju uroj më të mirat e sezonit.

28. Është një tjetër sezon për të qenë të gëzuar. Është një sezon për të shpërndarë brohoritje për të gjithë rreth jush. Ju uroj paraprakisht një Krishtlindje të bukur dhe një vit të ri fantastik. Komplimentet e sezonit, e dashur.

29. Juletide është këtu përsëri. Ndërsa prisni një vit të ri dhe më të mirë, shpresoj të jeni të kënaqur me sa keni bërë këtë vit. Mund të shijoni magjinë e stinës dhe të krijoni kujtime të bukura dhe të paharrueshme me të dashurit tuaj.

30. Ky sezon është një sezon magjik që tenton të jetë i mbushur me kujtime të paharrueshme. Ndërsa festoni këtë sezon, shpresoj të ndjeni çdo magji që vjen dhe të krijoni kujtime të bukura me të dashurit dhe miqtë. Kalofshi bukur.

31. Ndërsa festoni këtë sezon festiv, hapni mendjen tuaj për të shijuar çdo pjesë të magjisë që ndodh. Është një sezon i mrekullueshëm dhe shpresoj që të jeni të lumtur që po e kaloni atë me njerëzit që kanë kuptimin e botës për ju. Të uroj më të mirat, gjithmonë.

32. Përshëndetjet e sezonit, i dashur.Ju uroj ngrohtësi dhe dashuri këtë stinë dhe shpresoj që ta bëjë jetën tuaj më të mirë⏤Gëzuar sa më shumë kohë të mrekullueshme që do të kaloni me miqtë dhe të dashurit tuaj.

33. Është stina për t'u çlodhur dhe për të shijuar momente të bukura me njerëzit e dashur. Shpresoj që çdo moment që kaloni këtë periudhë ta bëjë jetën tuaj më të mirë në çdo mënyrë. Bëni një festë të këndshme të Yuletide.

34. Mirë se vini në një tjetër sezon yuleti që do të rinovojë jetën tuaj në shumë mënyra. Gezuar per shume sezone te mrekullueshme ne vazhdim. Komplimentet e sezonit.

35. Urime për mbarimin e vitit. Stina e Krishtlindjeve është e bukur dhe ju uroj dashuri dhe lajme të mira. Komplimentet e sezonit për ju dhe familjen tuaj.

36. Përshëndetjet e sezonit, i dashur. Krishtlindja mbetet periudha për t'u rilidhur me ata që i japin kuptim jetës tuaj. Gëzuar Krishtlindjet për ju dhe ju uroj të gjitha gjërat e mira që dëshironi për veten tuaj. Gëzuar gëzimin, lumturinë dhe vullnetin e mirë që sjell ky sezon.

37. Gëzuar festat, e dashur. Ndërsa festoni këtë sezon, shpresoj që zemra juaj të rinovohet me dashuri dhe lumturi. Hapeni zemrën tuaj për të gjitha arsyet e mrekullueshme për të qenë të lumtur. Jini të gëzuar dhe shijoni të mirat e momentit.

38. Gëzuar për këtë festë të bukur, e dashur. Ju uroj ju dhe familjen tuaj një festë të mrekullueshme të Krishtlindjeve. Mirë se vini në sezonin e shpresës dhe gëzimit. Gëzohuni sepse jemi në një moment të mbushur me lumturi.

39. Sezoni festiv është këtu përsëri, dhe është një moment për të qenë gjallë. Lutem që të gjeni ato urimet e bukura që dëshironi gjatë gjithë vitit në këtë stinë⏤Gëzuar paqen, dashurinë dhe lumturinë që vjen së bashku me stinën.

40. Përshëndetje për stinët, mik i dashur. Ndërsa ju festoni në këtë periudhë të vitit, shpresoj që ju dhe familja juaj të krijoni kohë me njëri-tjetrin për të ndërtuar kujtime të bukura. Nga thellësia e zemrës sime, ju uroj një festë të lumtur.

41. Komplimentet e sezonit për ju dhe familjen tuaj të mrekullueshme.Mund të përjetoni manifestimin e dashurisë, paqes dhe lumturisë këtë sezon. Kaloni një Krishtlindje të mrekullueshme ndërsa ndani dashuri dhe urime të mira përreth.

42. Përshëndetje për stinët për ju dhe të dashurit tuaj. Ju uroj lajme të mira, një festë të mrekullueshme dhe një vit të ri të paharrueshëm përpara. Ka shumë për të qenë të lumtur dhe mirënjohës në një kohë si kjo në jetën tonë.

43. Festa e festës është sërish këtu dhe është një tjetër sezon për të festuar dashurinë dhe paqen. Në këtë ditë, ju uroj juve dhe familjes suaj të gjitha bekimet e bukura që sjell stina. Keni një festë të paharrueshme për Krishtlindje.

44. Përshëndetjet e sezonit për ty, e dashur. Ju mirëpres në një tjetër stinë dashurie dhe paqeje ⏤ Urime për shfaqjen e bekimeve të Zotit në jetën tuaj sot dhe përgjithmonë. Gëzuar Krishtlindjet.

45. Komplimentet e sezonit, (Emri). Ndërsa e festoni këtë stinë, mund të përjetoni gëzim përtej imagjinatës suaj më të çmendur, dhe kjo stinë mund t'ju sjellë gjithë dashurinë dhe mirësinë që dëshironi – gëzuar për një kohë të mrekullueshme me të dashurit tuaj.

46. ​​Gëzuar festat, e dashur. Shpresoj që ky sezon të hap derën e dëshirave të zemrës suaj. Është një moment dashurie dhe paqeje dhe ju uroj gjithë të mirat e sezonit.

47. Përshëndetje për stinët, miku im i dashur. Ndërsa festoni lindjen e Krishtit, ju dhe të dashurit tuaj mund të përjetoni bekimet e pafundme të stinës. Shpresoj ta mbyllni vitin me një notë të ndritshme. Paçi një festë të lumtur.

48. Gëzuar festat, zemër. Urimet e mia më të sinqerta për ju sot dhe çdo ditë tjetër të këtij sezoni. Është ajo kohë e mrekullueshme e vitit për t'u çlodhur dhe për të krijuar momente të paharrueshme. Ju uroj gjithë të mirat në sezonin e Krishtlindjeve.

49. Përshëndetjet e sezonit për ju dhe familjen tuaj. Ju uroj gjithë të mirat që ka për të ofruar ky sezon. Urime për vitin e ri që po vjen.

50. Komplimentet e sezonit, e dashur. Shpresoj që ky sezon t'ju sjellë dashuri dhe lajme të mira. Shijoni momentin dhe bëni që çdo gjë të jetë e rëndësishme.

51. Kohë të bukura dhe të lumtura janë dëshirat e mia për ju këtë sezon.Shpresoj që kjo periudhë t'ju japë më të mirën e dëshirave tuaja të zemrës. Gëzuar festën, e dashur.

52. Përshëndetjet e sezonit për ty, i dashur im. Shpresoj që kjo festë t'ju sjellë surpriza të bukura dhe t'ju sjellë në një vit të ri dhe më të mirë. Të uroj më të mirat e këtij sezoni sepse i meriton.

53. Komplimentet e sezonit, e dashur. Shpresoj që ditët që përbëjnë këtë sezon t'ju sjellin gëzim dhe dashuri të pandërprerë. Është një sezon për t'u zgjuar dhe për të shkëlqyer. Paçi një sezon të mrekullueshëm të Krishtlindjeve.

54. Është stina e paqes, dashurisë dhe dritës. Shpresoj që të gjitha dëshirat tuaja të zemrës të realizohen në një sezon si ky. Ju uroj pushime të lumtura, e dashur.

55. Përshëndetje për stinët, miku im i dashur. Ju uroj ju dhe familjen tuaj një festë të gëzueshme festive. Lajmet e mira me të cilat vjen stina ta bëjnë jetën tënde të bukur. Paçi një festë të lumtur dhe një vit të mrekullueshëm përpara.

56. Gëzuar për kohën e mrekullueshme që po kalojmë dhe shumë të tjera që do të kalojmë në të ardhmen. Mos u largoftë e mira e stinës nga shtëpia juaj. Ju uroj gjithë të mirat në gjërat që bëni.

57. Përshëndetja e sezonit, e dashur. Mirë se vini në stinët e dashurisë dhe shpresës. Hapeni zemrën tuaj dhe jetoni në momentin sepse magjia e sezonit ndodh kur ne jemi të pranishëm. Paçi një sezon të mrekullueshëm të Krishtlindjeve.

58. Ju uroj një festë fantastike këtë sezon, sepse jeni të mrekullueshëm. Ju pushoftë zemra nga të mirat e stinës. Përshëndetjet e sezonit për ju dhe familjen tuaj.

59. Merrni një moment për ta dashur veten për të qenë më e mira e mundshme. Është një sezon i bukur për të krijuar momente të bukura dhe do të jeni të lumtur të keni një sezon të ri lumturie dhe përmbushjeje.

Cili është ndryshimi midis komplimentit dhe plotësuesit?

Komplimentues do të thotë "të shprehësh një kompliment" ose "të favorshëm". Mund të nënkuptojë gjithashtu "falas" në lidhje me artikujt ose shërbimet e ofruara si mirësjellje. Plotësues i referohet duke rritur ose duke theksuar cilësitë e një personi ose sendi tjetër.

Si e shqiptoni komplimentin në Australi? Po, ka dy drejtshkrime, me një ‘unë’ (kompliment) dhe me një 'E' (komplement). Pyetje: Më tregoni fillimisht për "komplementin". A: Mirë. Versioni "E" do të thotë të "plotësosh" diçka ("ju më plotësoni mua").

Si i përgjigjeni komplimenteve të Vitit të Ri?

Edhe ti!” ose "Komplimentet e sezonit edhe për ju!" ose “Edhe ti! Dhe Gëzuar Vitin e Ri!”

Si e mbani mend plotësimin apo komplimentin? Këshilla mnemonike për të kujtuar komplimentin e homofonëve kundër komplementit. I vetmi ndryshim midis drejtshkrimit të fjalëve kompliment dhe plotësues është se dikush ka shkronjën i mesi dhe tjetri ka shkronjën e në mes. Pra, gjithçka që duhet të bëni është të kuptoni nëse keni nevojë për një i ose një e.

Jo, nuk ka asnjë festë specifike të lidhur me Përshëndetjet e Sezonit. Megjithatë, shumë njerëz festojnë Solsticin Dimëror, që është dita më e shkurtër e vitit dhe konsiderohet një kohë për të reflektuar për vitin e kaluar dhe për t'u përgatitur për vitin e ardhshëm.

Ka shumë mënyra për të thënë "Gëzuar Festat" ose "Gëzuar Krishtlindjet" në kultura të ndryshme. Këtu janë disa ide:
– Ju uroj të gjithëve një sezon të mbarë festash!
– Pushimet tuaja qofshin të gëzuara dhe të ndritshme!
-Gëzuar festat e dimrit!
– Paçi të bekuara festat e fundvitit!

 1. "Ju mirëpresim"
 2. “Nuk ka problem”
 3. "Aspak"
 4. "Mos e përmend"
 5. “Nuk është problem”
 6. "Sigurisht"
 7. "Mos mendoni asgjë për këtë"
 8. "Në çdo kohë"

Dikush ju uron personalisht ditëlindjen, ju përgjigjeni menjëherë: "Faleminderit.” Dhe mund të bëni një shaka për mënyrën se si ndiheni ditën shtesë ose diçka të trashë si kjo. Disa djem apo vajza kanë marrë kohë për t'iu përgjigjur çdo postimi personalisht dhe falënderojnë secilin person individualisht në këtë mënyrë.

Përdorimi i komplimentit

Kompliment është më e zakonshme e çiftit. Lidhjet e tij etimologjike me mirësjelljen janë të dukshme në përdorimin e tij modern, ku si emër më së shpeshti i referohet një vërejtjeje që thotë diçka të mirë për dikë a diçka dhe si folje komunikon shprehjen e një vërejtjeje të tillë.Ne komplimentojmë dikë për diçka që ka bërë—"Sa vizatim i bukur!", duke i ofruar një kompliment: deklaratën për vizatimin e bukur.

Dhe ky është me të vërtetë thelbi i saj: plotësojnë ka të bëjë me përfundimin, dhe kompliment ka të bëjë me mirësjelljen, veçanërisht në formën e admirimit, vlerësimit ose miratimit.

Sa i rregullt dhe i rregullt është gjithçka! Si duket kjo dyshe e sfidon atë karakterizimin "krijesë dinake" të gjuhës angleze! Veç, um, ne kemi lënë diçka jashtë. Shpresojmë se nuk do të jetë shumë shkatërruese. Këtu shkon: folja plotësojnë ka një kuptim të vjetëruar sinonim me kompliment, dhe një kuptim tjetër i vjetëruar i "për të shkëmbyer mirësjellje formale". Dhe emri plotësojnë gjithashtu ka kuptime krejtësisht të papërshtatshme (duke pasur parasysh funksionet moderne të fjalës) të vjetëruara, mes tyre "një cilësi shoqërore e arritjes" dhe "diçka e shtuar për zbukurim". E vetmja ngushëllim që mund të ofrojmë përballë fakteve të tilla është kjo: anglishtfolësit u kryen kryesisht me të gjitha këto deri në fund të shekullit të 17-të.

votes
Article Rating
Lidhja me postimin kryesor
Adblock
detector