0 ставови

Кое е новото копче за повторно објавување на TikTok? Еве што е тоа и како повторно да објавите видео

Кое е новото копче за повторно објавување на TikTok? Еве што е тоа и како повторно да објавите видео

Размислете за копчето за ретвит на Твитер

TikTok неодамна направи неколку промени во својата апликација, прво со воведувањето на новата картичка Пријатели каде што можете да гледате содржини исклучиво од луѓе што TikTok ги нарекува ваши пријатели – луѓе што ги следите и кои ве следат.Но, сега TikTok воведе нова функција, копчето за повторно објавување.

Во зависност од тоа кога е ажурирана вашата апликација, можеби сте забележале дека новата функција на TikTok почна да се појавува пред неколку месеци, а се појавува на видеата на вашата страница за вас. Но, што всушност е копчето за повторно објавување и што прави тоа? Еве сè што треба да знаете за новата функција за повторно објавување на TikTok:

Упатства за атрибуција за повторно објавување на TikTok

Повторното објавување содржини на платформите на социјалните медиуми е добро позната практика која носи многу придобивки, како што се:

  • Покажете малку љубов кон клиентите и обожавателите на вашиот бренд.
  • Мотивирајте ги другите корисници да комуницираат со вашиот бренд.
  • Пополнете ги празнините во содржината.
  • Создадете неуредена естетика на социјалните медиуми.

Ако вашиот бренд сака повторно да објавува видеа и содржини генерирани од корисниците од креаторите или корисниците, најдобро е да се следат општите упатства за повторно објавување на социјалните мрежи.

Дајте кредит

Опциите наведени подолу вклучуваат атрибуција, така што нема потреба да додавате дополнителни чекори ако ги следите упатствата. Но, како правило, со едноставно означување на корисничкото име на создавачот, ќе избегнете какви било проблеми со авторските права.

Прашајте ако не сте сигурни

TikTok има предност да го намали овој чекор во повеќето случаи. Ако видеото што сакате повторно да го објавите го има Зачувај видео, Дует или Бод опцијата е овозможена, тоа значи дека креаторите им дозволуваат на корисниците повторно да ја објавуваат својата содржина.

Ако не ги имаат овозможени овие опции, секогаш може да побарате дозвола за повторно споделување.

Не ја менувајте содржината

Сите опции наведени во овој напис се безбедни. Значи, ако ги користите точно како што е опишано, нема да ги менувате оригиналните видеа. TikTok е познат по тоа што ги цени креаторите на содржина. Затоа, апликацијата се грижи да им обезбеди на корисниците можност да комуницираат со креаторите на начин на кој тие го задржуваат кредитот.

Прочитајте за да разберете како секоја опција за повторно објавување ги почитува креаторите!

Чекор # 1: Копирајте ја врската на видеото

Прво, отворете TikTok и одете до видеото што сакате повторно да го објавите.

Откако ќе бидете на видеото, допрете на иконата за споделување лево од екранот.

Со допирање на иконата за споделување ќе се отвори мени што содржи различни опции за споделување.

Под заглавието „Сподели во“, ќе видите повеќе места на кои можете да го споделите видеото.

Допрете на првата икона што вели „Копирај ја врската“ за да ја копирате врската до видеото.

Има опција каде што можете да го зачувате видеото, но не сакате да го користите бидејќи ќе го содржи водениот печат TikTok.

Успешно ја копиравте врската на видеото на TikTok до вашата таблата со исечоци.

Треба да ја користите врската во следниот чекор за да го преземете видеото без воден печат.

Додека сте тука, ако сте заинтересирани, напишав и снимив туторијал за тоа како да го промовирате вашето видео на TikTok.

Ова е навистина корисно ако сакате да се рекламирате на TikTok.

Здраво! Јас сум Лук и благодарам што бев тука, навистина ја ценам поддршката.

Малку за мене:

Јас сум дигитален продавач по занает, но сакам надвор и патување.

Навистина имам неколку мали проекти на кои работам.

IPM Media и Лук Мид Маркетинг се моите главни „маркетиншки“ едукативни платформи.

Но, јас исто така го водам Лук Мид 4х4, каде што истражувам сè на отворено.

Остани во контакт:

Ви препорачувам да ми испратите е-пошта на contact@ipmmedia.net доколку сакате да стапите во контакт со мене!

Поврзете се со мене на LinkedIn!

Здраво! Јас сум Лук и благодарам што бев тука, навистина ја ценам поддршката.

Малку за мене:

Јас сум дигитален продавач по занает, но сакам надвор и патување.

Навистина имам неколку мали проекти на кои работам.

IPM Media и Лук Мид Маркетинг се моите главни „маркетиншки“ едукативни платформи.

Но, јас исто така го водам Лук Мид 4х4, каде што истражувам сè на отворено.

TikTok ја тестира сопствената верзија на ретвит со новото копче „Repost“.

TikTok ја тестира сопствената верзија на ретвитот на Twitter со додавање на новото копче „Repost“ кое им овозможува на корисниците да ги засилуваат видеата на платформата споделувајќи ги со своите следбеници.Новото копче Repost се наоѓа во менито „Сподели“ каде што инаку би можеле да го испратите видеото до пријателите преку пораки, текстови или објави на социјалните мрежи на друго место. Освен, наместо директно споделување на видеото со пријателите, копчето Repost го промовира видеото на вашите пријатели на TikTok.

Но, за разлика од ретвитот на Твитер, повторно објавеното видео нема да се прикаже на вашиот сопствен профил на TikTok – тоа само го испраќа видеото до каналите „For You“ на вашите пријатели.

Копчето исто така не е достапно во целиот TikTok.

На пример, ако најдете видео преку страницата Discover или во вашето дојдовно сандаче на TikTok од споделувањето на пријател, нема да го видите копчето Повторно објавување таму. Потврдивме дека се појавува само на видеата на кои наидувате кога ја прелистувате сопствената активност For You на апликацијата. Со други зборови, тоа е начин да се зголеми видливоста на видеото што веќе ви е препорачано алгоритамски и сега сакате повеќе луѓе да го гледаат. Сепак, не бара од корисниците да креираат сопствено видео за да се случи тоа – или со шиење или дуетирање со оригиналната содржина, на кој корисниците денес ги споделуваат видеата на другите. Ова обезбедува начин со ниски триење за корисниците да се вклучат со видеата на TikTok и повторно да ги споделуваат и може да поттикне повеќе пасивни корисници да учествуваат на платформата.

Кредити на слика: Слика од екранот на TikTok

Функцијата е исто така онаа која потекнува од претходник на TikTok: видео платформата за кратки форми позната како Vine, која беше купена од Twitter и затворена пред неколку години.

Vine, исто така, еднаш понуди копче за повторно објавување (или во неговиот случај, функција „ревине“) што им овозможува на корисниците повторно да објавуваат видео за зголемена видливост. Но, копчето на Vine имаше измешан прием бидејќи некои создавачи би ја злоупотребиле функцијата нудејќи „revine 4 revine“ – односно групи кои меѓусебно ќе ги промовираат содржините со тоа што ќе се согласат да ги „ревинираат“ сите видеа на членовите на групата. Инстаграм, исто така, се соочува со сличен проблем кога групи корисници на Инстаграм се согласија систематски да разменуваат лајкови и коментари за да ги играат алгоритмите на услугата.TikTok, кој е познат по својата морничава прецизна, високо персонализирана храна „За тебе“, навидум би ризикувала да ги разблажи своите препораки со „репости“ доколку креаторите се обидат да го играат алгоритмот преку новото копче Repost.

Но, TikTok се обидува да го реши овој проблем со тоа што ќе направи неговото копче Repost да работи поинаку од „ревината“ – барем засега. Корисниците ќе гледаат повторно споделени препораки само ако се меѓусебна пријатели со лицето кое повторно го објави видеото. Тоа значи дека нема нужно да ги видите препораките на поголем создавач освен ако тој создавач поради некоја причина исто така не ве следи. Со ограничување на препораките на заеднички, TikTok се бори со ризикот што би произлегол од здружувањето на креаторите. Но, исто така го ограничува потенцијалот повторно објавената содржина да добие значителен број на нови прегледи – како на пример, ако е повторно споделена од популарен создавач.

Кредити на слика: Слика од екранот на TikTok

TikTok потврдува дека копчето се тестира на јавно достапната верзија на неговата апликација со мал број корисници засега. Сепак, тоа веќе привлече големо внимание на Твитер бидејќи корисниците објавуваа слики од екранот на новата функција. Некои луѓе се чини дека веруваат дека тоа е нова функција до која секој има пристап, но тоа сè уште не е така, разбираме.

„Секогаш размислуваме за нови начини да и донесеме вредност на нашата заедница и да го збогатиме искуството на TikTok. Во моментов, експериментираме со нов начин луѓето да ги споделуваат видеата на TikTok во кои уживаат“, изјави портпаролот на TikTok за TechCrunch, откако ја разјасни функционалноста на функцијата.

Ако случајно имате пристап до копчето Повторно објавување, ќе можете да го користите кога ја прелистувате вашата активност „За вас“. Кога ќе го допрете копчето на видеото што сакате да го промовирате, TikTok ве информира дека видеото ќе биде видливо за вашите пријатели. Апликацијата исто така ве поттикнува да споделите неколку зборови за тоа зошто повторно го објавивте видеото.Овие не се појавуваат како коментари на видеото, туку се означени директно на самото видео над името на создавачите и описот на видеото. Овде, ќе видите кои пријатели повторно ја објавиле содржината и може да ја допрете етикетата „повторно објавено“ за да ги прочитате нивните коментари во мал, скокачки прозорец.

И ако се премислите за вашето повторно објавување, можете да допрете во менито Сподели, а потоа на „Отстрани го повторното објавување“ за да го вратите повторното споделување. Ова ќе ја избрише и пораката што сте ја додале, забележува TikTok.

Во некои случаи, корисниците на TikTok го гледаат копчето Repost означено како „Препорачај“ бидејќи TikTok сè уште си игра со јазикот што сака да го користи овде. Но, како и Repost, копчето Препорачај исто така ги поттикнува корисниците да споделат зошто повторно го споделуваат видеото со други.

Ако TikTok избере пошироко да го примени копчето Repost, тоа би можело да се покаже како нов начин на кој креаторите ја откриваат нивната содржина на платформа која денес повеќе се однесува на алгоритамски препораки отколку на лични предлози. Но, TikTok веројатно забележал колку од неговите корисници веќе го користат неговиот систем за пораки во апликација само за да испраќаат видеа до пријателите и сега се обидува да најде начин подобро да го вклучи тој сигнал во самата храна „За тебе“.

за жал, нема многу. Се чини дека на TikTok нема правила за бришење и повторно објавување на истата содржина. Ако мислите дека видеото за повторно објавување е добро и уникатно по квалитет и ветува дека ќе привлече повеќе гледачи, можете повторно да го објавите. Инаку, не е баш значајно и корисно.

Видеата на Тик ток никогаш нема да се монетизираат на YouTube бидејќи видеата на тик ток се 15-20 секунди, а YouTube бара време за гледање, а видеата на тик ток се песни заштитени со авторски права, така што никогаш нема да ги монетизирате видеата на тик ток.

Зошто не можам повторно да објавувам на TikTok?

Ако не можете повторно да објавувате на TikTok, тоа е или затоа што сте ја оневозможиле функцијата Repost во поставките или не сте ја ажурирале апликацијата. Проверете дали сте ја стартувале најновата верзија на апликацијата и дека е овозможена функцијата Repost.

Исто така, вреди да се спомене дека можете повторно да објавувате видеа пронајдени на вашата активност „За вас“. Не можете повторно да објавувате видео откриено на нечиј профил или преку Discover. Ако тоа не е случај, контактирајте со поддршката на TikTok и пријавете го проблемот.

Како повторно да објавите TikTok користејќи ја функцијата за ново објавување

Секогаш кога ќе наидете на TikTok што навистина ви се допаѓа или сметате дека е вреден, можете да изберете повторно да го објавите, наместо само да лајкувате, коментирате и да продолжите понатаму.

Во моментов има три начини за повторно објавување на TikTok. Наједноставниот начин е само да го отворите менито Сподели и да го притиснете копчето Repost.

Жолтото копче Repost е во горната лента на менито Сподели, заедно со вашите заеднички. Откако ќе кликнете на него, ќе видите ново знаменце што се појавува над натписот и корисничкото име на создавачот на видеото со сликата на вашиот профил.

До сликата на вашиот профил, наизменично ќе ги видите зборовите „Повторно објавивте >“ и копче што ви кажува „Додај коментар“. Со кликнување на било кој од нив ќе се отвори делот за коментари. Ако одлучите да додадете коментар, тој ќе биде видлив за секој што ќе ја види вашата објава.

TikTok, исто така, ќе ве поттикне повторно да објавувате видеа. Ако гледате видео затоа што некој што го следите повторно го објавил, копче Повторно ќе се појави веднаш до неговата фотографија на профилот, над натписот. Кликнете на него за автоматско повторно објавување на TikTok на вашите следбеници.

Конечно, ако се вклучите во делот за коментари на TikTok, апликацијата ќе ве поттикне да го направите тој коментар повторно објавување. Кликнете на балонот до „Repost“ под полето за текст за да го споделите.

Како да избришете повторно објавување на TikTok

Ако сте објавиле нешто по грешка (или пред да ја погледнете целата работа, а потоа да се предомислите. еј, ни се случува на најдобрите од нас), истото е лесно да се вратите. Отворете го менито Сподели.

Ќе видите дека копчето Repost се претвори во копче Отстрани повторно објавување. Кликнете на неа и вашето повторно објавување ќе биде избришано и нема да се појави на FYP на вашите следбеници.

забелешка.

TikTok е апликација која им овозможува на корисниците да споделуваат кратки видеа од себе.Тоа е фантастична платформа која може да ви помогне да ги зголемите вашите следбеници, да ја зголемите свесноста за брендот и (ако се направи правилно) да го вратите сообраќајот назад кон вашата веб-страница или социјалните медиуми.

Во оваа објава на блог, ќе ви објасниме како повторно да објавувате на TikTok со најмал труд за максимални резултати. Ајде да почнеме!

1. Земете си неколку следбеници: Секогаш започнувајте со тоа што ќе добиете легитимни следбеници пред да објавите нешто ново. Тоа е затоа што ако сè уште никој не ве следи, вашата содржина никогаш нема да ја види никој друг. Ако сакате да ја зголемите вашата публика побрзо, побарајте „како да стекнете следбеници“ на Google или YouTube.

2. Повторете нешто добро: Најдобар начин да добиете прегледи на TikTok е со повторно објавување на видео кое веќе има многу прегледи и лајкови на него. Ако сè уште не постои, креирајте го сами!

Проверете како да гледате дуети на Тикток.

Повторното објавување на TikTok е начин на споделување туѓо видео со вашите следбеници. Кога повторно објавувате видео, тоа ќе се појави во доводите на вашите следбеници како да сте го поставиле сами.

Да, можете повторно да објавувате видеа на TikTok сè додека му давате признание на оригиналниот креатор.

Постојат неколку причини зошто можеби нема да можете повторно да објавите TikTok. Една од причините е тоа што креаторот на видеото можеби го поставил на приватно за да можат само одредени луѓе да го гледаат. Друга причина е што видеото можеби е отстрането од TikTok поради прекршување на условите за користење на страницата.

TikTok нема копче за повторно објавување бидејќи апликацијата е дизајнирана за корисниците да креираат и споделуваат своја содржина. Повторното објавување на содржината на другите луѓе може да се смета како крадење на нивните идеи и спречување да ја добијат заслужената заслуга.

Нема точен или погрешен одговор на ова прашање – тоа зависи од вашата индивидуална марка и што се надевате да постигнете со повторно објавување на вирусен TikTok.Ако мислите дека содржината е релевантна за вашата публика и можете да додадете свој уникатен спин, одете на тоа! Но, имајте предвид дека секогаш постои можност содржината да ја изгуби својата привлечност ако е претерано искористена.

Не постои единствен одговор на ова прашање, бидејќи најдоброто време за објавување на TikTok зависи од вашата целна публика и од она што се обидувате да го постигнете со вашата содржина. Сепак, некои општи совети што треба да ги имате на ум вклучуваат објавување кога вашата публика е најактивна на апликацијата, експериментирање со различни периоди и денови во неделата за да видите што е најдобро за вас и следење на трендовите и популарните временски места за содржината на TikTok.

Може да потрае некое време додека вашиот TikTok да добие прегледи. Зависи од тоа колку е популарна апликацијата и колку е добро вашето видео. Можеби ќе треба да направите неколку видеа пред да добиете многу прегледи.

Да, можете да избришете и повторно да објавите TikTok. Бришењето на TikTok го отстранува од вашата сметка, а повторното објавување ќе го додаде назад на вашата сметка.

Може да има голем број причини зошто не добивате прегледи на TikTok. Можеби вашата содржина не е доволно интересна или привлечна, или можеби не ги користите вистинските хаштагови за да допрете до вашата целна публика. Може да се обидете да користите и платена промоција за да ги прикажете вашите видеа пред повеќе луѓе.

Може да има голем број причини зошто не добивате прегледи на TikTok. Можеби вашата содржина не е интересна или привлечна, или можеби не ги користите вистинските хаштагови за да допрете до вашата целна публика. Може да таргетирате и погрешна публика. Погрижете се да го истражувате вашиот целен пазар и да креирате содржина што им се допаѓа.

Зависи од содржината. Некои видеа стануваат вирални за неколку минути, додека за други се потребни денови или недели.

Тешко е да се измери виралноста на содржината на TikTok, бидејќи платформата е релативно нова и не постои одреден стандард за она што се квалификува како вирусно. Сепак, од почетокот на 2019 година, апликацијата имаше повеќе од 500 милиони активни корисници и растеше со стапка од околу 100 милиони нови корисници месечно.Ова сугерира дека значителна количина на содржина на TikTok ја гледаат голем број луѓе.

votes
Article Rating
Линк до главната објава
Adblock
detector