0 ставови

Не, не можете да „отповикате“ порака на TikTok

Не, не можете да „отповикате“ порака на TikTok

28 јули 2020 година, ажурирано во 17:41 часот. ET

Нема ништо посрамно од тоа да испратите некому случајна порака – без разлика дали тоа е преку текст, е-пошта или ДМ. Повеќето од нас го направија тоа еднаш или двапати и веднаш посакавме само да се стопиме во подот и да престанеме да постоиме за малку.

Се шират гласини дека ако сакате „неиспрати“ порака на ТикТок, можете едноставно да ја избришете пораката на вашиот крај. Тој вид на хакирање дефинитивно може да ве спаси од некои непријатни гребнатини, но дали е вистина? Еве што знаеме.

Дали бришењето порака на TikTok не ја испраќа?

TikTok ви овозможува да ги избришете сите пораки во вашето дојдовно сандаче на TikTok, вклучувајќи ги и оние што ги добивате како и оние што ги испраќате. Но, ако е избришано од вашето сандаче, дали го брише и од пораките на другата личност?

За жал, одговорот е не. Дури и ако избришете порака на вашата сметка на TikTok, таа сепак ќе биде доставена на уредот на соговорникот и тие ќе можат да ја читаат без оглед на тоа дали ќе ја избришете или не.

Мразам да бидам носител на лоши вести, но за жал не постои начин да се избрише испратена порака.

Единственото нешто што може да помогне е ако веднаш ја блокирате личноста, но дури и ова нема да биде ефективно ако лицето веќе ја прочитало вашата порака.

На крајот на краиштата, не постои начин да се избрише пораката од нечиј ум и е уште поголема веројатноста да се сети што сте кажале ако веднаш потоа го блокирате.

Затоа, не постои идеално решение за овој проблем.

Иако се надеваме дека TikTok ќе додаде одредена можност за потсетување на испратените пораки подоцна, се чини малку веројатно. Неколку веб-страници за социјални медиуми ја имаат оваа функција, па дури и новите апликации за разговор генерално не ја имплементираат.

Сепак, неколку апликации за пораки кои ви дозволуваат да се потсетите на испратените пораки вклучуваат Privates, Telegram, Wickr, Wire и Session.

Затоа, ако бришењето на испратените пораки е важна карактеристика за вас, може да убедите некои од вашите пријатели да се префрлат на некои од овие побезбедни апликации за пораки.

Како да избришете порака од „Кутијата за пораки“ на TikTok?

Иако не можете да спречите другата личност да ја види пораката откако ќе биде испратена или да биде избришана од неговата историја на разговори, можете да се ослободите од некои специфични пораки од вашето сандаче. Затоа, обрнете внимание на овој дел, бидејќи ние ќе ве научиме како да избришете разговор од поштенското сандаче на TikTok:

Од мобилен уред

Прво, најавете се на TikTok и одете на дел за директни пораки, по што отворете го секој разговор што го имате во вашата историја. Потоа, притиснете го за момент избраниот разговор додека не се појави прозорец со некои опции. Меѓу тие опции, кликнете на „Избриши“.

Со компјутер

Можете исто така да го отворите TikTok на компјутер, во случај да претпочитате да ја користите верзијата за десктоп. Затоа, бришете пораки од поштенското сандаче на вашиот компјутер тоа е многу лесно. Само треба да ги следите чекорите споменати погоре за да ја извршите оваа акција.

Но, во овој случај, мора да кликнете со десното копче за да се појават некои опции, меѓу кои и „Избриши разговор“ и потоа кликнете на иконата за да ја потврдите операцијата за пораката трајно да се избрише.

За да избришете пораки на TikTok 2022, отворете ја апликацијата и притиснете ги трите линии во горниот лев агол. Допрете на табулаторот „Порака“ на горниот дел од екранот. Повлечете лево за да ја пронајдете пораката што сакате да ја избришете и допрете на неа. На десната страна на екранот, допрете на „Избриши.

За жал, бришењето директни пораки на TikTok не е можно.

За да го избришете вашето дојдовно сандаче на TikTok, отворете ја апликацијата и изберете „Inbox“. Допрете на трите линии во горниот лев агол на сандачето, а потоа изберете „Избриши.

Има грешка со системот за пораки на TikTok што спречува испраќање пораки. Работиме да го поправиме тоа што е можно поскоро.

За да ја промените возраста на TikTok 2021, отворете ја апликацијата и одете во „Поставки“ (трите линии во горниот лев агол). Допрете на „Сметка“, а потоа на „Возраст“. Можете да внесете нова возраст или да изберете постара возраст од паѓачкото мени.

Постојат неколку можни причини зошто можеби нема да можете да испраќате пораки на TikTok 2021. Една од можностите е дека вашиот телефон е застарен и не ги поддржува најновите функции достапни на TikTok 2021. Ако имате проблеми со испраќање пораки бидејќи вашиот телефон е застарен, можете да се обидете да го ажурирате софтверот на телефонот или да го надградите на понов модел.
Друга можност е да не сте најавени на вашата сметка на TikTok.

Не постои единствен одговор на ова прашање, бидејќи процесот на деинсталирање и бришење на апликација за пораки ќе се разликува во зависност од апликацијата и уредот што ги користите. Сепак, некои методи за деинсталирање на апликација вклучуваат притискање на копчето „Деинсталирај“ во менито на апликацијата, одење во делот „Апликации“ од менито Поставки на вашиот уред и кликнување на името на апликацијата.

Да, пораките на TikTok обично исчезнуваат по некое време.

Не постои начин да ги видите избришаните пораки на TikTok на вашиот уред. Пораките автоматски се отстрануваат од вашата сметка откако ќе бидат испратени или примени.

Не, TikTok не ги открива овие информации.

Ако вашите пораки исчезнале без некоја очигледна причина, можно е вашиот телефон само да се синхронизира со облакот и да изгубил некои пораки. Алтернативно, ако сте ги оневозможиле пораките во апликацијата, тие пораки можеби се избришани. Ако сè уште не ги гледате вашите пораки, можеби е корисно да се обидете да го рестартирате телефонот и/или повторно да ја инсталирате апликацијата.

TikTok го сака вашиот роденден затоа што може да ги користи податоците од вашиот роденден за да ги подобри своите услуги и да ги направи поперсонализирани за вас.

Не постои начин да ја промените вашата возраст на TikTok 2022 година.

Не, сметките за читање во моментов не се достапни на TikTok.

Можете да ја промените вашата возраст на TikTok со одење во Поставки, потоа Општо, а потоа Датум и време. Можете исто така да ја промените вашата возраст со користење на менувачот на возраст во апликацијата.

За да избришете пораки на TikTok 2022, отворете ја апликацијата и допрете на трите линии во горниот лев агол. Потоа, изберете „Пораки“. Оттаму, можете да поминете налево за да избришете поединечни пораки или да допрете на црвеното „X“ во горниот десен агол за да ги избришете сите ваши пораки одеднаш.

Да, можете да отстраните текст од TikTok. За да го направите тоа, отворете ја апликацијата и одете на табулаторот „Поставки“. Под „Општо“, изберете „Уредување текст“. Потоа можете да го избришете или уредувате вашиот текст како што сакате.

За жал, избришаните директни пораки на TikTok не се видливи за јавноста.

Вообичаено, пораките на TikTok ќе исчезнат по одреден временски период. Сепак, нема одредено временско ограничување за тоа колку долго пораките ќе останат видливи на апликацијата.

За да ги промените поставките за пораките на TikTok, отворете ја апликацијата и одете во Поставки. Од тука, можете да изберете како сакате да се појавуваат вашите пораки (заедно со неколку други опции). На пример, можете да изберете сите ваши пораки да се појавуваат како нишка за разговор или да се прикажуваат како поединечни видеа.

Да, повеќето пораки на TikTok имаат сметки за читање.

Постојат неколку причини зошто ДМ може да исчезнат на TikTok. На пример, ако избришете ДМ од нечија приказна, таа личност може повеќе да не ја гледа. Дополнително, ако престанете да следите или да испраќате пораки некого, може да исчезнат и неговите ДМ.

За да откажете порака на WhatsApp, отворете ја пораката и допрете ги трите линии во горниот лев агол. На iOS, повлечете налево од главниот екран за да го отворите панелот за известувања и допрете „Отпраќај порака“.

За да избришете порака на Tik Tok, треба да ја отворите апликацијата и да ја изберете пораката што сакате да ја избришете.Допрете ги трите линии во горниот лев агол на пораката, а потоа допрете „Избриши.

За да додадете текст во видео, отворете го видеото и допрете на полето за текст на дното. За да отстраните текст, отворете го видеото и допрете на црвеното копче X на врвот.

Постојат неколку начини да се скрие текстот на TikTok. Еден начин е да се користи функцијата „текст-сенка“. За да го направите ова, прво, отворете ја апликацијата и допрете на иконата на камерата во долниот лев агол. Следно, изберете „текст-сенка“ од опциите што се појавуваат. Конечно, повлечете го и испуштете го текстот што сакате да го скриете во полето што се појавува и притиснете „ok.

За да избришете приватни пораки на TikTok, отворете ја апликацијата и одете на главниот екран. Допрете на трите линии во горниот лев агол на екранот. Под „Пораки“, изберете „Приватни пораки“. На следниот екран, допрете на пораката што сакате да ја избришете. Повлечете лево за да го избришете.

Нема дефинитивен одговор на ова прашање. Некои луѓе може да најдат пораки на TikTok на главниот екран на апликацијата, додека други можеби ќе треба да ги бараат преку одредени менија или функции.

Под претпоставка дека сè уште ја имате апликацијата iPhone и Messages, отворете Messages и изберете разговор. На дното на екранот, допрете ги трите линии во горниот лев агол. Под „Неодамнешни“, изберете „Сите“. Ако не ги гледате „Сите“ под „Неодамнешни“, повторно допрете ги трите линии во горниот лев агол и овој пат изберете „Само за контакти“. Допрете на индивидуален контакт и потоа допрете го црвениот знак минус до неговото име.

Една од можностите е дека вашиот телефонски број бил вклучен во порака од TikTok. Ако некогаш сте го споделиле вашиот телефонски број со TikTok, тогаш има добри шанси да ги гледате овие пораки. Можете да престанете да ги примате овие пораки со оневозможување на известувањата за TikTok на вашиот телефон.


Не, TikTok не ја следи историјата на гледање на поединечни профили.

Не, TikTok не следи или открива кој го гледал вашиот профил.

Црвената точка на влезното сандаче на TikTok значи дека има нова порака.

Не постои сигурен начин да добиете TikTok DMS под 16 години, но има неколку работи што можете да ги направите. Прво, проверете дали вашиот телефон е ажуриран и безбеден. Може да се обидете да користите безбедносна апликација или да поставите лозинка на вашиот уред. Второ, обидете се да избришете некои од непотребните апликации од вашиот телефон. Конечно, внимавајте на она што го објавувате и избегнувајте да создавате несоодветна содржина.

TikTok е апликација за пораки и од 2022 година веќе нема да биде достапна за преземање на уредите со Android.

Не, TikTok не ја следи историјата на гледање на поединечни профили.

Чистењето на кешот може да ги подобри перформансите на веб-прелистувачот.

Бришењето на кешот на TikTok ќе ги избрише сите видеа и фотографии што сте ги снимиле на апликацијата.

Блокирањето некого на TikTok ќе го спречи да ви испраќа пораки, но сепак ќе може да ги гледа вашите пораки доколку сте ги споделиле со него.

За да го исчистите кешот на TikTok, отворете ја апликацијата и допрете на трите линии во горниот лев агол. Следно, изберете „Settings“ и потоа „Caches“. Под „Општо“, изберете „Избриши ги сите.

Постојат неколку начини да ги поправите вашите директни пораки на TikTok доколку не се вчитуваат или не се прикажуваат правилно. Може да се обидете да ги исчистите кешот и колачињата, да го рестартирате уредот или да ја отворите апликацијата и да ја освежите страницата. Ако тие методи не функционираат, можете да контактирате со поддршката на TikTok за помош.

Да, повеќето пораки на TikTok имаат сметки за читање.

Ако вашите пораки исчезнале по ажурирањето, веројатно е затоа што сте ги избришале по грешка. За да ги вратите:
Отворете ја апликацијата Messages на вашиот телефон.
Допрете ги трите линии во горниот лев агол на екранот.
Допрете „Поставки“.
Под „Општо“, допрете „Избришани пораки“.
Допрете „Врати ги пораките.

Да, можете да ги избришете пораките што сте ги испратиле на TikTok. За да го направите ова, отворете ја апликацијата и допрете ги трите линии во горниот лев агол на екранот. Потоа, допрете ја пораката што сакате да ја избришете. Следно, допрете ја иконата на корпата за отпадоци на дното на екранот.

Не постои вграден начин за масовно бришење пораки на TikTok.Сепак, можете да избришете поединечни пораки со допирање и задржување на пораката, а потоа избирање „Избриши порака.


На iPhone, одете во Поставки > Пораки > Избриши ги сите. На телефон со Android, одете во Поставки > Пораки > Избриши ги сите.

Не постои начин да се избрише текстот што сте го испратиле на погрешна личност. Единствениот начин да се опоравите од оваа грешка е да се извините и да се надевате дека другата личност ќе го прифати вашето извинување.

Постојат неколку начини да ги избришете пораките од сите:
-Отворете ја апликацијата Messages и изберете ја групата од која сакате да ги избришете пораките. Допрете на трите линии во горниот лев агол од списокот со пораки и изберете Избриши.
-На веб-интерфејсот, одете до Историја на пораки > Сите пораки. Изберете ја групата од која сакате да ги избришете пораките и кликнете на иконата за ѓубре веднаш до неа.

Да, можете да ја отповикате пораката со допирање и задржување на пораката, а потоа со избирање „Отпрати“ од менито што се појавува.

Ако сакате да ги промените поставките за пораките на TikTok, прво ќе треба да ја отворите апликацијата и да отидете во „Поставки“ на главното мени. Од тука, можете да изберете „Општо“, а потоа „Пораки“. Оттука, можете да ја исклучите поставката „Испрати пораки веднаш“ ако сакате да почекате неколку секунди пред да испратите порака или да ја вклучите ако сакате пораките да се испраќаат веднаш штом ќе бидат испратени.

Отворете ја апликацијата
Допрете на трите линии во горниот лев агол
Изберете Поставки
Под „Општо“, допрете на „Кеш“
5.

Не постои единствен одговор на ова прашање, бидејќи најдобриот начин да ги вратите вашите директни пораки на TikTok ќе се разликува во зависност од специфичните околности. Сепак, некои совети за тоа како да ги вратите вашите директни пораки на TikTok може да вклучуваат директно контактирање со поддршката на TikTok, чистење на кешот и историјата на вашата сметка или рестартирање на уредот.

За да видите пораки на TikTok, отворете ја апликацијата и допрете на трите линии во горниот лев агол. Ако имате порака од некој што го следите, таа ќе се појави во нишката за разговор. За да прочитате порака, допрете на неа.

Може да има неколку причини зошто не можете да испраќате DMS на TikTok. Најверојатната причина е тоа што вашиот телефон ги нема потребните функции за да го стори тоа.

Црвената точка на вашето сандаче на TikTok значи дека имате нови пораки.

Да, можете да видите дали некој ја прочитал вашата порака на TikTok со отворање на нивниот профил и гледање на пораките што ги испратил и примил.

Ако вашите пораки исчезнале, можеби тоа е затоа што сте ги избришале или апликацијата ги избришала поради некоја причина. Ако мислите дека се случило нешто чудно, како на пример ако некој ја хакирал вашата сметка, ве молиме контактирајте со поддршката на TikTok.

Постојат неколку начини за бришење пораки на вашиот iPhone. Можете или да поминете налево на пораката за да ја избришете, или да допрете и задржете на пораката и изберете „избриши.

Да, можете да ги избришете пораките на TikTok 2022 година.

Постојат неколку начини да се откажете од праќање порака:
Допрете и задржете на пораката, а потоа изберете „Избриши“.
Повлечете лево на пораката за да ја избришете.
Допрете и задржете на пораката, а потоа изберете „Премести во ѓубре.

Како да ги избришете пораките на TikTok од двете страни

За да биде јасно, не постои директен начин да се бришат пораките на TikTok од двете страни. Единствениот начин да го направите ова би било да имате пристап до телефонот на лицето и да ја избришете пораката од неговиот крај. Во спротивно, останува само да ја избришете пораката од вашиот сопствен крај, што е се што нуди TikTok.

За да избришете порака од вашиот крај:

1. Отворете го прозорецот за разговор каде што сакате да ја избришете пораката

2. Притиснете и задржете ја пораката додека не се појави мени на дното на страницата

3. Ќе видите Reply, Forward, Copy, Delete

4. Изберете Избриши за да ја избришете пораката

За да избришете порака од вашиот крај на компјутер:

1. Најавете се на вашата сметка на TikTok.com

2. Кликнете на иконата Порака (плик) во горниот десен агол на екранот

3. Кликнете на името на лицето за да го отворите вашиот разговор

4. Одете до пораката што сакате да ја избришете и поставете го курсорот над неа

5. Кликнете на 3-те точки што се појавуваат и изберете Избриши

Внимавајте да ја бришете точната порака бидејќи нема барање да потврдите дека сакате да избришете порака пред да биде избришана. Исто така, не можете да изберете повеќе од една порака истовремено за бришење, така што ќе треба да ги бришете пораките една по друга.

За да ја избришете пораката од двата краја, обидете се со поправките подолу.

1. Замолете ги да ја избришат пораката и од нивниот крај ако веќе ја виделе

Па, проблемот со ова е што нема начин да кажете дали ја прочитале пораката или не. Едноставно ќе треба да им оставите друга порака со барање да ја избришат или отфрлат претходната порака кога ќе ја видат.

Доколку имате алтернативен пристап до нив, можете да им се јавите и да побарате да ја избришат пораката на TikTok кога ќе ја видат.

Завиткување

Бришењето пораки на TikTok е едноставен процес, но важно е да се забележи дека бришењето пораки само ги отстранува од вашата сметка.

Ако примачот веќе ја видел пораката, таа сè уште ќе биде видлива во неговата историја на разговори.

Проверете го нашиот водич за повеќе информации за бришење пораки и други совети за користење на TikTok.

Доколку сте заинтересирани, можете да проверите и дали можете да ја отстраните сликата на вашиот профил на TikTok и да додадете нова – имаме објава и за тоа.

Можеби ќе ви бидат интересни и овие написи:

votes
Article Rating
Линк до главната објава
Adblock
detector