Политика за приватност

Оваа Политика за приватност ја дефинира постапката за собирање, складирање, примена, откривање и пренесување на информации кои (во натамошниот текст: КОМПАНИЈАТА) ги добива од корисниците и клиентите на ресурсот (во натамошниот текст: КОРИСНИК) (во натамошниот текст: САЈТ) . Презентираната Политика за приватност се однесува на сите поврзани ресурси, поддомени, производи, услуги и услуги на КОМПАНИЈАТА.

Општи одредби

Користењето на САЈТОТ од страна на КОРИСНИКОТ значи прифаќање на оваа Политика за приватност и условите за обработка на личните податоци на КОРИСНИКОТ. Во случај на несогласување со условите на Политиката за приватност, КОРИСНИКОТ мора да престане да ја користи САЈТОТ.

 

Презентираната Политика за приватност се однесува само на оваа СТРАНИЦА и информациите што КОРИСНИЦИТЕ доброволно ги обезбедуваат. Тоа не се однесува на ресурси од трети страни, вклучувајќи ги и оние кои ја споменуваат САЈТОТ или содржат директни врски до САЈТОТ. КОМПАНИЈАТА не ја потврдува точноста на личните податоци обезбедени од КОРИСНИКОТ.

Личните информации на КОРИСНИЦИТЕ обработени од КОМПАНИЈАТА

Кога ја посетувате САЈТОТ, вашата IP адреса, име на домен, земја за регистрација на IP автоматски се одредуваат. Ние, исто така, ги снимаме фактите за навигација низ страниците на САЈТОТ, други информации што вашиот прелистувач ги дава отворено и доброволно. Оваа информација помага значително да се поедностави користењето на САЈТОТ, да се направи пребарувањето на материјалите што ви се потребни или интересни за вас многу побрзо и поудобно.

 

САЈТОТ имплементира стандардна технологија за персонализирање на стиловите на прикажување на страниците и содржината поставена на нив според параметрите на вашиот специфичен монитор за колачиња. „Колачиња“ се податоци зачувани на хард дискот за посетените веб-локации, корисничките поставки, личните поставки за гледање содржина. Технологијата „колачиња“ имплементирана на САЈТОТ обезбедува информации за ресурсот на трета страна од кој е извршен преминот кон страницата, името на доменот на вашиот провајдер, земјата на посетителот, податоци за преземените материјали од САЈТОТ. Оваа технологија се користи и од шалтерите на прелистувачите на компаниите Yandex, Rambler, Google.

 

„Колачињата“ не собираат лични или доверливи информации за корисникот, оваа технологија може да се блокира при лична работа со САЈТОТ користејќи ги поставките на вашиот прелистувач или да постави задолжително известување за испраќање „колачиња“.

 

САЈТОТ имплементира стандардна технологија за броење на бројот на посетители и прегледи на страници, оценување на техничките можности на серверите на домаќините, рејтингот, присуството на трети лица организации. Оваа информација ни овозможува да водиме евиденција за активноста на посетителите, релевантноста на презентираната содржина, нејзината релевантност и да составиме опис на посетената публика. Ова собирање податоци, исто така, ни помага да ги распоредиме страниците и материјалите на најзгодниот начин за корисниците, за да обезбедиме ефективна интеракција и беспрекорна работа со прелистувачите на посетителите.

 

Снимаме информации за движењата на САЈТОТ, прегледани страници на општ, а не личен начин. Ниту еден личен или поединечен податок без дозвола на корисниците на КОМПАНИЈАТА нема да се користи или пренесе на трети лица.

 

Сите лични информации, вклучително и информациите за идентификација, се обезбедени од корисниците на САЈТОТ исклучиво доброволно. Сите податоци што ги оставате на САЈТОТ со свои раце при регистрација, за време на процесот на нарачка, пополнување формулари (име, адреса на е-пошта, телефонски број за контакт, информации за кредитна картичка, банкарски сметки) се чуваат доверливи и не се откриваат. Секој посетител на САЈТОТ има право да одбие да даде какви било лични информации и да го посети ресурсот под услов на апсолутна анонимност, освен кога овие дејства може да се мешаат во правилната употреба на одредени функции или карактеристики на САЈТОТ.

 

Цели на обработка на лични информации на КОРИСНИЦИ

Собраните информации од КОМПАНИЈАТА за личните податоци на посетителите на САЈТОТ може да се користат за следните цели:

 

Комуникација со КОРИСНИКОТ, вклучувајќи испраќање известувања, барања и информации во врска со користењето на САЈТОТ, работата на КОМПАНИЈАТА, извршувањето на договорите и договорите на КОМПАНИЈАТА, како и обработка на барања и апликации од КОРИСНИКОТ;

 

Подобрување на квалитетот на корисничкото и корисничкото искуство. Податоците што ги давате помагаат многу поефективно да се одговори на барањата или барањата од посетители, клиенти;

Персонализација на корисничкото искуство. Информациите се користат за составување на „портрет“ на корисникот, одредување на содржината за која сте заинтересирани, услугите и услугите обезбедени на САЈТОТ кои се релевантни за вас;

 

Обработка на нарачки и плаќања. Обезбедените информации се користат за нарачка, контрола на приемот на плаќање за тоа. Сите финансиски или лични информации за нашите КОРИСНИЦИ не се споделуваат со трети страни и се чуваат доверливи.

 

Применети мерки за заштита на личните податоци на КОРИСНИКОТ

КОМПАНИЈАТА ги презема неопходните и доволни организациски и технички мерки за заштита на личните информации на КОРИСНИКОТ од неовластен или случајен пристап, уништување, измена, блокирање, копирање, дистрибуција, како и од други незаконски дејствија на трети лица со нив.

 

Промена на Политиката за приватност. важечки закон

 

КОМПАНИЈАТА го задржува правото да ги промени или измени одредбите и условите на Политиката за приватност. Доколку се направат какви било измени или иновации на оваа политика, се означува датумот на последното ажурирање. Со користење на оваа СТРАНИЦА, се согласувате со горенаведените одредби и услови, а исто така преземате одговорност за периодично прегледување на иновациите и промените во Политиката за приватност.

 

Негирање на одговорност

САЈТОТ не презема одговорност за активностите на други сајтови и ресурси, трети страни и посетители од трети страни.

 

Повратни информации.

Сите предлози или прашања во врска со Политиката за приватност на САЈТОТ НА КОМПАНИЈАТА КОРИСНИКОТ има право да пријави на контактите подолу:

 

 

Adblock
detector