0 ставови

Самсунг J4 Плус FRP Заобиколување НЕ СИМ НЕ Скриена услуга за репродукција Поправка

Google додаде безбедносна карактеристика (FRP = Фабричко ресетирање заштита) на сите уреди со Android. Откако ќе заврши процесот на фабричко ресетирање, FRP ќе побара од вас да потврдите дека вашата сметка е ресетирана овој уред. За да продолжите, најавете се со сметка на Google што претходно сте ја потпишале на овој телефон. Оваа функција е многу важна и ќе има сигурност за да се избегне злоупотреба на уредот за време на кражба или губење на вашиот уред. Понекогаш, во исто време, корисниците запаѓаат во неволја кога намерно ја забораваат својата сметка на Google или акредитациите за лозинка по тешко ресетирање. Така, во овој туторијал, дојдовме до најновиот метод на Заобиколете го FRP Samsung Galaxy J4+. Ако следите некој едноставен начин, можете да го отклучите Google Lock Galaxy J4+.

Како да ја отстраните сметката на Google од Samsung Galaxy J4 Plus?

дали барате отстранете го заклучувањето на сметката на Google Samsung J4 Plus . Значи, отклучувањето нема да ви биде тешка задача ако го следите методот Наша правилна процедура, ако можете да ја запомните вашата сметка на Gmail, лесно можете да ја заобиколите вашата Самсунг Галакси J4 Plus FRP сметка на Google, но ако заборавите на вашата Gmail сметка да го заобиколите FRP Ќе биде малку тешко.

Како да се отстрани frp (заштита од фабричко ресетирање):

во вашиот мобилен Galaxy A02s, функцијата FRP автоматски ќе се овозможи веднаш штом ќе додадете сметка на Google на вашата SAMSUNG GALAXY J4+. Ако сакате да го отстраните frp, само треба да ја избришете вашата сметка.

Услуга за отклучување: ако барате да ги отклучите вашите телефони, тешко се обидувавте да го заобиколите frp Samsung. Еве Отклучувач на ДМ може веднаш да го отклучи вашиот телефон. dmrepairtech е препродавач за отклучување на сите паметни телефони.


За да отстраните сметка на Google од вашиот Samsung J4 plus, ќе треба да отидете во менито Settings и да изберете Accounts. Откако во менито Сметки, допрете на Google и потоа допрете на трите точки десно од вашата сметка. Оттаму, допрете на „Отстрани сметка.

За да го вклучите вашиот Samsung Galaxy J4 Plus во режим за преземање, треба да го исклучите телефонот и потоа да го притиснете и задржете копчето за намалување на јачината на звукот неколку секунди. Потоа треба да видите екран на кој пишува „Преземање…“ со стрелка насочена надолу.

Првото нешто што треба да направите е да го исклучите телефонот и да почекате неколку секунди. Откако телефонот ќе се исклучи, притиснете и задржете ги копчето за зголемување на јачината на звукот, копчето за намалување на јачината на звукот и копчето за вклучување во исто време околу 10 секунди или додека не видите мала икона за Android на екранот. Ова ќе ве однесе до менито за обновување. Од таму, изберете „бришење податоци/фабрички ресетирање“ и потоа „да.

Можете да го користите копчето за вклучување за присилно да го исклучите вашиот Samsung J4 plus. Можете исто така да го притиснете и држете копчето за вклучување 10 секунди за присилно исклучување на уредот.

Ако сте ја заборавиле лозинката на телефонот Samsung, можете да ја ресетирате со одење до Поставки > Заклучен екран и безбедност > Тип за заклучување екран.Допрете го копчето Ресетирање лозинка, внесете го вашиот тековен PIN или шема, а потоа внесете нова лозинка двапати.

Режимот на подигнувач е режим што обично се случува кога сте направиле нешто погрешно со телефонот, а до него обично се пристапува со притискање на одредени копчиња. Режимот за преземање е режим до кој може да се пристапи на некои телефони и компјутери и се користи за инсталирање ажурирања или програми на вашиот уред.

Најлесен начин да го форматирате вашиот Samsung Galaxy J4 е да направите фабрички ресетирање. Ова ќе ги избрише сите податоци и поставки на телефонот. За да го направите ова, одете во Поставки > Општо > Ресетирање > Фабричко ресетирање.

Не можете да го исклучите безбедниот режим на вашиот Samsung J4 plus. Безбеден режим е дијагностички режим во кој уредот автоматски влегува кога ќе открие грешка.

Не можете да ја избришете вашата сметка на Samsung. Сепак, можете да го деактивирате. За да го направите ова, одете во делот „Поставки“ на вашиот телефон и скролувајте надолу до „Сметки“. Кликнете на „Сметка на Samsung“ и потоа кликнете на копчето „Деактивирај сметка“.

Да. За да ја отстраните вашата сметка на Google, одете во менито Поставки и допрете на Сметки. Допрете на сметката што сакате да ја избришете и потоа изберете Отстрани сметка.

Ресетирајте го FRP заобиколувањето на сметката на Google Galaxy J4 Plus SM-J415

FRP бајпас Galaxy J4 Plus SM-J415:

Водич чекор по чекор до Ресетирајте го FRP и заобиколете ја сметката на Google на Galaxy J4 Plus SM-J415 ако поседувате Galaxy J4 Plus SM-J415 Паметен телефон што има FRP/[Овој уред се поврзува со постоечки проблем со сметката на Google] тогаш можете да го поправите следејќи го долунаведеното упатство

Што е заштита од FRP/Фабричко ресетирање:

Заштита од фабрички ресетирање (FRP), е безбедносна карактеристика на уредите со Android со Lollipop 5.1 и понова верзија. FRP автоматски се активира кога ќе поставите сметка на Google™ на вашиот уред. Откако ќе се активира FRP, го спречува користењето на уредот по ресетирање на фабричките податоци, додека не се најавите користејќи корисничко име на Google.

Преземања:

 • 8.0 Управувач со сметки на Google
 • Брз создавач на кратенки
 • DPC тест

Чекори:

1. Од самиот почеток“Екран за добредојде„допрете на“Да одиме“, потоа „Прескокни“, потоа „Постави како ново“ потоа „Поврзи Wi-Fi“ и вратете се на „ЕКРАН ЗА ДОБРЕДОЈДОВЕНИ ПОВТОРНО“.

2. Сега допрете на „Поставки за визија“, “Возвраќа„, потоа вклучете“Возвраќа“.

3. Повлечете надолу надесно за да донесете „ГЛОБАЛНО КОНТЕКСТ МЕНИ„, допрете двапати на“Поставки за разговор„, потоа повторно „Повлечете надолу надесно“, потоа допрете двапати на „Суспендирај повратни информации“.

4. Оди до "помош и повратни информации„, напишете таму „глас“, потоа допрете на „гласовна икона„, а потоа допрете на „Започнете со гласовниот пристап“.

Ајде да отвориме YouTube:

5. Допрете на „Видео на YouTube“, потоа допрете на „стрелката за споделување“, потоа „3 точки“ за да го споделите видеото.

6. Повлечете надолу Видео на YouTube, потоа допрете на „3 точки“ горниот десен агол, потоа допрете на „поставки“, потоа „За“, потоа „Политика за приватност на Google“.

7. Прифати и продолжи, потоа „Не благодарам“, Сега Chrome се отвори успешно, тип на лента за адреси https://romprovider.com/frpbypass

8. Преземете го Менаџерот на сметката на Google и инсталирај го

9. повторно Преземете го менаџерот за брзи кратенки и инсталирај го

10. Стартувај Брзи кратенки менаџер и дознајте Менаџер на сметка на Google

11. Потоа, стартувајте/пробајте го менаџерот на сметката Најава за прелистувач и најавете се со нова сметка

12. Готово Притиснете го копчето за вклучување Рестартирајте го системот сега/рестартирај

Забелешка:

 • ако не успее со горенаведениот метод Шифрирајте го уредот со DPC тест, тој ќе го форматира вашиот телефон со FRP, а потоа можете да го користите вашиот уред.

Бајпас на Samsung J4 Plus FRP без компјутер – метод чекор по чекор:

 • Вклучи ја, уклучи ја, ме пали Samsung J4 Plus Андроид телефон со притискање на копчето за напојување.
 • Поврзете се Samsung Galaxy J4 на домашна Wi-Fi мрежа.
 • Допрете на Settings Gear ==> ова ќе ја отвори тастатурата Samsung во вашиот телефон.
 • Кликнете на стрелката наназад, потоа напишете Open Web Pages и изберете ја првата опција.

 • Внатре во Општо, скролувајте надолу и допрете на опцијата Управување со нерешени пребарувања.
 • Потоа, кликнете на копчето Барај > напишете Galaxy Store и изберете го резултатот.

 • Ова ќе ја отвори апликацијата Galaxy Store во вашиот телефон Samsung J4 Plus.
 • Кликнете на копчето Ажурирај > потоа допрете на ОК > и потоа ќе бидат потребни 2-4 минути за да се завршат ажурирањата.

 • Во Неодамнешните, скролувајте надолу и кликнете на копчето за пребарување > потоа напишете Galaxy Store во лентата за пребарување.
 • После тоа, изберете ја апликацијата во резултатите.

УШТЕ НЕКОЛКУ ЧЕКОРИ:

 • Откако ќе го отворите Galaxy Store, напишете „Скриени поставки за услугите на Google Play“ во лентата за пребарување на Galaxy Store.
 • Инсталирајте ја оваа апликација и Отворете ја.
 • Сега, треба да се најавите со вашиот Сметка на Samsung користејќи ги услугите на Google Play.

 • Скролувајте надолу и изберете Услуги на Google Play >> потоа допрете на опцијата Шаблони >> потоа Поставете нова шема и кликнете на копчето Потврди.

 • На следниот екран, кликнете на копчето Да, јас сум во долниот дел од екранот Samsung J4 плус.
 • Потоа, потврдете ја вашата нова шема >> и на крајот кликнете на копчето Разбрано.

 1. На овој чекор, не треба да го рестартирате паметниот телефон Samsung J4 Plus. Само вратете се на екранот за добредојде и потоа ќе ве замоли да го отклучите телефонот користејќи го заклучувањето на моделот.
 2. Откако ќе ја отклучите шемата, кликнете на копчето SKIP и завршете го почетното поставување на вашиот телефон Samsung J4 Plus.
 3. Што значи, заклучувањето за заштита од фабричко ресетирање или заклучување за потврда на Google повеќе не е активирано во вашиот телефон со Android.

Бинго! Заклучувањето за заштита од фабричко ресетирање е успешно заобиколено од паметниот телефон со Android Samsung J4 Plus. Во случај да не можете да го заобиколите заклучувањето FRP од Samsung J4 Plus, тогаш слободно коментирајте подолу.

Прочитај повеќе:

За да ја отстраните вашата сметка J4 од Google, ќе треба да ја избришете вашата сметка преку веб-локацијата J4.

Ако сте ја заборавиле лозинката на вашата сметка на Google, можете да се обидете да ја ресетирате. Ако имате телефон Samsung, можете исто така да се обидете да го заобиколите процесот на проверка на сметката на Google. За да го направите ова, исклучете го телефонот и потоа држете ги истовремено копчињата за намалување на јачината на звукот, почеток и вклучување. Кога ќе се појави логото на Samsung, ослободете го копчето за вклучување и почекајте да се појави менито за обновување на системот на Android.

Постојат неколку начини на кои можете да ја отклучите вашата лозинка за Samsung J4. Еден начин е да ја користите услугата Samsung Find My Mobile.Може да се обидете да ја користите и вашата сметка на Google или вашата сметка на Samsung. Ако сте ја заборавиле лозинката, можете да ја ресетирате со помош на е-поштата за враќање или телефонскиот број поврзан со вашата сметка.

Прво, отворете ја апликацијата Google на вашиот Samsung J4. Потоа, допрете ги трите линии во горниот лев агол на апликацијата. Следно, допрете „Поставки“. Конечно, допрете „Сметки“. Допрете „Додај сметка“ и потоа допрете „Гугл“. Внесете ја вашата адреса за е-пошта и лозинка, а потоа допрете „Најави се.

За да го ресетирате вашиот Samsung Galaxy j4 plus, прво исклучете го. Следно, држете ги копчињата за јачина на звук, Bixby и вклучување истовремено. Кога ќе се појави логото на Android, ослободете ги сите копчиња и почекајте да се појави менито за обновување. Користете ги копчињата за јачина на звук за да означите „Wipe data/factory reset“ и притиснете го копчето за вклучување за да го изберете. Означете „Да – избришете ги сите кориснички податоци“ и повторно притиснете го копчето за вклучување.

Постојат неколку начини да го форматирате вашиот Samsung Galaxy J4. Можете да го користите менито Поставки или можете да го користите режимот за обновување. Ако сакате да го користите менито Поставки, одете во Поставки > Резервна копија и ресетирање > Ресетирање на фабрички податоци. Ако сакате да го користите режимот за обновување, исклучете го телефонот, држете ги копчињата Volume Up, Bixby и Power и пуштете ги кога ќе се појави роботот Android.

Не постои сигурен начин да се заобиколи процесот на верификација на Google по ресетирање на фабричките поставки, но има неколку методи кои можат да работат. Еден метод е да се обидете да користите алтернативна сметка на Google за да се најавите. Ако тоа не функционира, може да се обидете да контактирате со поддршката на Google за помош.

Ако сте го заборавиле кодот за потврда на Google или ако сте купиле нов телефон и сакате да ја префрлите вашата сметка, има неколку начини да го заобиколите процесот на потврда.
Еден начин е да ја користите адресата на е-пошта за враќање или телефонскиот број за да ја ресетирате лозинката. Ако немате пристап до ниту едно од нив, можете да се обидете да го користите пронаоѓачот на сметки на Google за да ја лоцирате вашата сметка. Ако сè друго не успее, можете да ја контактирате поддршката на Google за помош.

Ако неодамна сте го ресетирале телефонот фабрички и сакате да ја отстраните вашата сметка на Google од него, можете да го сторите тоа следејќи ги овие чекори:
Отворете ја апликацијата Поставки.
Допрете Сметки.
Допрете Google.
Допрете ги трите точки во горниот десен агол на екранот.
Допрете Отстрани сметка.

Ако сте ја заборавиле лозинката, ќе треба да го ресетирате уредот. За да го направите ова, исклучете го уредот и држете ги истовремено копчињата за напојување, јачина на звук и почеток. Кога ќе се појави логото на Samsung, ослободете ги сите копчиња и изберете „wipe data/factory reset“.

Можете да го отклучите најдете мојот телефон со одење во Поставки и кликнување на iCloud. Потоа ќе треба да ги внесете вашиот Apple ID и лозинка.

Не постои начин да се исклучи J4 јадрото на Raspberry Pi. Јадрото J4 е одговорно за ракување со сите влезни и излезни операции и не може да се оневозможи.

Постојат неколку начини за испирање на вашиот Samsung. Еден начин е истовремено да ги држите копчето за вклучување и копчето за намалување на јачината на звукот додека вашиот телефон не се исклучи. Потоа, повторно вклучете го со држење на копчето за вклучување и отпуштете го кога ќе се појави логото на Samsung. Друг начин е да отидете во Поставки>Резервна копија и ресетирање>Ресетирање на фабрички податоци>Ресетирање уред>Избриши сè.

Постојат неколку начини за ресетирање на Samsung. Еден начин е истовремено да ги држите копчето за вклучување и копчето за почеток додека не се рестартира телефонот. Друг начин е да отидете во Поставки > Резервна копија и ресетирање > Ресетирање на фабрички податоци > Ресетирај уред > Избриши ги сите.

Ако сте ја синхронизирале вашата сметка на Google на вашиот уред со Android и треба да ја ресетирате, можете да ја заобиколите сметката со ресетирање на фабричките податоци. Ова ќе ги избрише сите ваши податоци, затоа погрижете се прво да имате резервна копија. За да направите фабричко ресетирање, одете во Поставки > Резервна копија и ресетирање > Ресетирање на фабрички податоци и потоа допрете Ресетирај уред.

Вториот метод: Како да се заобиколи frp Samsung Galaxy J4 Plus (Android 8.1)

-Вклучете го вашиот уред и притиснете на иконата „Старт следната стрелка“, а потоа поврзете се на вашата WiFi мрежа.

– Вратете се на првиот екран „Start“.

-Долго допирајте со 2 прста додека не добиете екран (Talkback Tutorial).

– Направете форма „L“ на екранот со лизгање надолу надесно.

– Допрете двапати на „Поставки за Talkback“.

-Притиснете и задржете ги двете копчиња за јачина на звук (горе + долу) за да го исклучите разговорот.

– Допрете двапати на „Користи кратенка“ од скокачкиот прозорец.

-Повторно притиснете и задржете ги двете копчиња за јачина на звук (ГОРЕ + Надолу) за да го исклучите Talkback, и ќе добиете порака за (Кратенка за пристапност е исклучена Talkback).

Допрете за > Помош и повратни информации > Започнете со гласовен пристап.

-Сега допрете за > Икона за репродукција на YouTube > Сподели стрелка > 3 точки (видете ја сликата подолу).

– Откако ќе пристапите до веб-страницата на YouTube, повлечете го видеото на YouTube.

-Допрете „3 точки“ од горниот десен агол на екранот и допрете на „Услови и политика за приватност“.

-Притиснете > Прифати и продолжи > Следно > Не Благодарам, после тоа ќе добиеме пристап до прелистувачот Chrome за преземање frp алатки за да се заобиколи frp Samsung Galaxy J4 Plus Android 8.1.

Ако сте го заборавиле вашиот код за потврда на Google, проверете дали вашата сметка за е-пошта и телефонскиот број се исти како и со кои сте ја регистрирале вашата сметка на Google. Ако немате пристап до ниту едно од нив, можете да го користите пронаоѓачот на сметки на Google за да ја регистрирате вашата тековна е-пошта и телефонски број за да видите дали ќе функционира.

Ако случајно сте ја избришале вашата сметка на вашата мобилна апликација Google Play Store, можете да ја отстраните со следење на овие чекори: отворете ја апликацијата Play Store. Допрете ги трите точки во горниот десен агол. Допрете ја сметката за која сакате да ја избришете тоа. Допрете ги трите точки десно од сметката и допрете Отстрани сметка.

Како да се оневозможи FRP (заштита од фабричко ресетирање)

Ако сакате да ја оневозможите функцијата за заклучување FRP од вашиот Samsung J4 Plus, тогаш треба да ја избришете сметката на Gmail од поставките на уредот. следете го процесот подолу целосно за да ја оневозможите заштитата од фабрички ресетирање успешно: одете во менито за поставки=>> Сметки=>> изберете го Gmail id =>> отстранете ја сметката =>> тоа е тоа.

Спецификации на Samsung J4 Plus

Samsung J4 Plus објавен во 2018 година.Доаѓа со 2/3 GB RAM и 16/32 GB ROM меморија. Екранот на Samsung J4 Plus доаѓа со 5,2 инчи со резолуција од 720 x 1280 пиксели. Samsung J4 Plus работи на чипсет Exynos 7870 Octa (14 nm) и се напојува со неотстранлива батерија од 3000 mAh, а овој уред има задна камера од 13 MP и единечна предна камера од 13 MP.

Заобиколете ги датотеките FRP кои не се одговорни за каква било штета на вашиот уред, ве молиме обидете се со ова на ваш сопствен ризик.

Предуслови

Пред да започнете со овој процес, треба да ги исполните сите предусловни критериуми за да го отклучите FRP Samsung J4 Plus.

 • Вашиот уред мора да има 50-60% од полнењето на батеријата пред да го извршите процесот на FRP.
 • Прво проверете го бројот на моделот на вашиот уред.
 • Најважно е правилно следете го упатството подолу.

Ако сакате да го избришете Сметка на Google од Galaxy J4+ или за да го продадете вашиот терминал, да го дадете на роднина или пријател, да го рециклирате или ако сте решиле да се префрлите на друга сметка на Google, можете да го направите тоа следејќи ги чекорите наведени во продолжение.

Кога избришете ја сметката на Google од Galaxy J4+ го деактивираме FRP (Factory Reset Protection) на оперативниот систем Android 8.1 (Oreo), ова е заштита што го поврзува Samsung Galaxy J4+ со сметка на Google, така што кога ќе се рестартира или блокира поради губење или кражба, побарајте корисничко име и лозинка за сметката на Google.

Проценето време: 5 минути.

За да ја избришете сметката на Google, одете до поставките на вашиот Samsung, тоа е иконата на менувачот, иконата за поставки треба да биде на почетниот екран или во менито на телефонот, можете да пристапите до главното мени со влечење на прстот од дното. до врвот на екранот.

Одиме низ поставките за Galaxy J4+ и го бараме делот наречен „Сметки“ или „Сметки и резервна копија“, кликнете за да пристапите до овој дел.

Еднаш внатре“Сметки и резервна копијаКликнете на „Сметки“ за да продолжите да ја прекинувате врската на сметката на Google на Samsung Galaxy J4+.

Ќе се појават сите сметки поврзани со овој Samsung Galaxy J4+, вклучувајќи ги, покрај сметките на Google, и останатите сметки на социјалните медиуми како што се Instagram, Facebook, TikTok, Twitter итн. Кликнете на сметката што сакате да ја прекинете врската од овој уред.

Ќе се појават податоците поврзани од оваа сметка на Google (или онаа што сте ја избрале) со Samsung Galaxy J4+. Притиснете „Отстранете ја сметката" да продолжи.

Ќе се појави порака за потврда за да избегнете по грешка отстранување на сметка од Samsung Galaxy J4+, повторно кликнете на „Отстрани сметка“ за да потврдите. Сите податоци на оваа сметка ќе се избришат од уредот.

Видео инструкции

Откако ќе ја избришете сметката, можеби ќе сакате да го ресетирате Galaxy J4+ во фабричка состојба и на тој начин да ги елиминирате сите податоци од Samsung, за да го направите ова од „Settings“ кликнете на „System“, потоа „Reset settings“, потоа „Factory data ресетирање“ и на крајот „Избриши ги сите“.

Ова е методот за прекинете ја врската на сметката на Google од Samsung Galaxy J4+ и избришете ги сите ваши податоци од системските поставки.

Друг подрастичен метод за бришење на сметката на Google во Samsung Galaxy J4+ би било тешко ресетирање или фабричко ресетирање. Тоа е драстичен метод бидејќи покрај бришењето на сметката на Google, тој го ресетира Samsung во фабричка состојба и мора повторно да ги оптимизира сите апликации што одзема повеќе време од едноставно бришење на сметката на Google.

За уредот:

Samsung Galaxy J4+ е уред со големина од 161,4 x 76,9 x 7,9 mm (6,35 x 3,03 x 0,31 инчи), тежина од 178 грама, големина на екран од 6,0 инчи, 91,4 cm2 (

73,6% сооднос екран-тело) и резолуција на екранот од 720 x 1480 пиксели, сооднос 18,5:9 (

274 ppi густина).

Има процесор Quad-core 1,4 GHz Cortex-A53, графичка картичка Adreno 308, RAM меморија 2 GB / 3 GB и внатрешна меморија од 32 GB, 2/3 RAM или 16 GB, 2 GB RAM.

Samsung Galaxy J4+ доаѓа од фабрика со оперативен систем Android 8.1 (Oreo).

votes
Article Rating
Линк до главната објава
Adblock
detector