0 ставови

Што значи кога некој ќе каже комплименти на сезоната

фраза. Се користи како сезонска честитка за Божиќ или Нова Година. „Таа им се заблагодари на сите што пружија таква прекрасна забава и им посака на сите комплименти за сезоната. „Комплименти на сезоната до сите што помогнаа со овие белешки во текот на годината и до сите редовни читатели.

 1. „И (исто така) за вас!
 2. И ти исто!
 3. Фала, истото и вам!
 4. Среќна Нова Година за вас и вашите (кога сакате да ги упатите желбите на семејството на другиот)

Како реагирате на комплимент?

Еве неколку начини да одговорите на комплимент:

 1. „Ви благодарам, ми го разубавува денот да го слушнам тоа“.
 2. „Навистина многу размислував за ова, ви благодарам што забележавте“.
 3. „Ви благодарам, навистина ценам што одвоивте време да го изразите тоа“.
 4. „Ти благодарам, среќен сум што слушам дека се чувствуваш така!

Дали е точно да се каже комплименти на сезоната?

Комплименти на сезоната Сум видел толку многу луѓе кои пишуваат „Комплименти на сезоната“. Толку е погрешно да се пишува тоа. Комплиментите на сезоната се користат како сезонски честитки за Божиќ или Нова Година.

Кои се некои добри комплименти да му се даде на еден дечко?

20 комплименти на кои мажите не можат да одолеат

 • „Го сакам начинот на кој размислуваш“ Shutterstock.
 • „Секогаш точно знаете што да кажете“ Shutterstock.
 • „Ти си неверојатен татко“
 • „Те сакам онаков каков што си“
 • „Вие сте толку добар готвач!
 • „Можете ли да ми помогнете да го поправам ова?
 • „Вие сте одличен слушател“
 • „Неверојатно е колку напорно работите“

Кој е најдобриот одговор за Среќна Нова Година?

Најчестиот одговор е ехо на „Среќна Нова Година“, но често ќе се слушне „И (исто така) за вас! Во интерес да бидам поинаков, обично одговарам „Вешта Нова Година за тебе“.

Што се поздрав за сезоната?

Секако, ние само го дадовме одговорот, но ве молиме издржете се со нас!

Зборот сезона во оваа фраза со два збора обично ја покрива целата гама на празници спакувани во последниот месец и половина од годината, од Денот на благодарноста до Божиќ, Ханука до Кванза и, се разбира, и новата година. На поздрав, од друга страна, се пријателски поздрави или желби.

Во случајот на поздрав за сезоната, додавајќи апостроф и писмо С на зборот сезона укажува на поседување: тие поздрави припаѓаат на сезоната.

Со додавање на тој апостроф и С, му даваме до знаење на некого дека не само што го поздравуваме за временски периоди во текот на годината, туку му испраќаме среќни мисли во овој конкретен период од годината, онаа презаситеност со прослави.

24 одговори на „Комплимент против дополнување“

 • Тарах на 08 август 2008 16:55

Тоа треба да биде „секојдневно пишување“; не „секојдневно пишување“. И две точки секогаш треба да следат целосни реченици, а не фрагменти.

Но, ви благодариме за оваа статија. Гледам дека луѓето премногу често го мешаат „комплементот“ со „комплиментот“.

Али на 09 август 2008 15:48

Добро забележано на „секојдневното пишување“ – сега го сменив во „секојдневно“!

Не сум толку сигурен за проблемот со дебелото црево – се согласувам дека некои водичи велат дека две точки секогаш треба да следат независна клаузула (т.е. онаа што може да стои сама како реченица). Сепак, постојат бројни примери на дебелото црево што НЕ се користат на овој начин, на пр. „Почитуван господине:“ на почетокот на писмото.

Ако дознаам дефинитивен одговор, сепак ќе ги поправам дебелото црево!

Тарах на 10 август 2008 19:49

Одлични работи, Али!

кумар стр. m на 02 септември 2008 12:56 часот

ми се допадна твојата статија и ја поправив мојата грешка. благодарам.

GBotGirl на 11 ноември 2008 15:47

Тара,
Според моето разбирање, реченицата не треба да започнува со „Но“.

Тарах на 24.11.2008 10:30 часот

Но, зошто, GBotGirl? Нема ништо лошо во тоа да започнете реченица со, но или сè додека не претерувате.

Оваа страница е смрдена на 26 јануари 2009 5:24 часот

Жалам што морам да ви го обрнам вниманието, но „cumplir“ не е латински глагол и не е ни во форма на каква било флексија на латински глагол. Има нешто забавно кај луѓето кои се фалат себеси затоа што се единствените преостанати чувари на англиската граматика и се многу пообразовани од неуките маси. Меѓутоа, јазикот е динамичен и залудна задача е да се обидеме да го зачуваме толку лошо конструираниот јазик како англискиот во неговата модерна состојба.Откако прочитав голем дел од вашата страница, ми се гади од тоа колку многу сум видел дека е обична неукост ако не и целосно погрешна. Овој вид bullsh-t може да лета во училница по англиски јазик во средно училиште, но чувајте го ова ѓубре надвор од интернет.

ekta на 30 јануари 2009 13:22

благодарам Али! Не се ни сеќавам колку пати сум ја направил оваа грешка порано!

Равендра Х на 17 март 2009 година 06:40 часот

Вашиот детал, иако краток, навистина ја надополнува темата. Слично на „лежи-лага“ се цени.
Благодарам.

morfg на 15 октомври 2009 8:38 часот

Француски: клешта = превиткување или свиткување
латински: plica = набор

латински: plenus = полн

Така да се надополнува значи да се направи нешто целосно или полно, а да се комплиментира значи да се биде љубезен, послушен како спротивно на груб, вкочанет или непопустлив.

Барем тоа објаснување ми функционира.

morfg на 15 октомври 2009 8:42 часот

И, секако, љубезен поклон е исто така комплимент.

Ylsa на 13.01.2010 19:30

Глупаво, глупаво Gbotgirl! Реченицата не треба да започнува со предлог како „Од“! ;P Ви благодариме што го објавивте ова бидејќи нема доволно луѓе кои се грижат за нашиот јазик, па ние стануваме куп безумни, неелоквентни дронови.

Лис на 25 јануари 2010 18:14 часот

Ви благодариме.. добра статија.

ТК на 10 март 2010 8:47 часот

За мене, лесен начин да одредам кој да се примени, користејќи асоцијативен трик за меморија, е да се запамети дека единствената разлика помеѓу двата збора е „i“ или „e“. Значи:

Комплиментот го содржи „јас“ – што е почеток на „навреда“. Комплиментот е спротивен на навредата.

Комплементот содржи „е“ што е почеток на зборот „еднаков“. Нешто што надополнува нешто друго има некаква еднаквост. Солта го надополнува биберот, на пример.

Работи за мене – се надевам дека ќе работи за оние од вас кои сакаат да користат мнемоника!

Дон Сент Клер на 4 јуни 2010 година 13:08 часот

Дополнителна боја (прекрасен „стар англиски правопис и пријатен за гледање користен) има две значења во уметноста.

1. За спојување или одење со друга боја или бои.

2.Всушност значи „спротивно“ или „директно спроти“ на тркалото за боја. Се користи во сликите на „стар мајстор“ како спротивна проѕирна боја (една преку друга) давајќи визуелен „сјај“ или со рамни полиња на боја „рамо до рамо“ за да се создаде линија што вибрира.

Исто така, ми се чини дека една боја може да „комплименти“, да го подобри или „да се пофали“ со своето ново присуство жртвувајќи се за поголемо добро.

Верувам дека намерата е променлива и во некои случаи е наменета како лиценца на уметникот.

За забава, екстремниот авторитет на „проверка на правопис“ секогаш мисли дека „боја“ е погрешно напишана заедно со расудувањето и некои други стари правописи.

Том Кенар на 5 јуни 2010 14:05 часот

До Дон Сент Клер: Хех хе! Забавен сум од твојот коментар дека „боја“ и „оцена“ се „стар правопис“. За Британците (како мене) тие се едноставно правилен правопис! Како нација, ние цврсто се спротивставивме на спуштањето во едноставноста на правописот преземено од нашите американски братучеди! Сè уште си посакуваме добра ноќ, а не „Добра ноќ“.

Една од моите омилени (не омилени) занимации е да критикувам (не критикувам) на начинот на кој Американците биле маневрирани (не маневрирани) да користат англиски. Исто така, уживам во (можеби малоумно) задоволство кога посочувам од каде потекнува англискиот јазик! О, добро – вие велите пижами, а јас велам пижами. Добра ноќ!

Cfoster на 19 јули 2010 10:53 часот

Ви благодариме што го решивте проблемот со „комплимент“ наспроти „комплемент“. Како професор по економија, многу налетувам на ова. Ми се допаѓа мнемониката дека дополнувањето значи да се заврши. Во економијата, автомобилите и гасот се сметаат за комплементарни бидејќи автомобилот не е комплетен без гас и обратно.

Мат на 16 јули 2011 11:52 часот

Ти благодарам многу! Навистина ја најдов статијата и коментарите се многу корисни. Го добив одговорот за нередовната употреба на „комплимент“.

Тереза ​​на 26.11.2011 13:52

На личноста која себеси се нарекува „Оваа локација е лоша“, Викиречникот вели „комплир е од латинскиот корен *complire на 09 февруари 2012 12:11 часот

Зошто не можеме да го оставиме јазикот како средство за да ги пренесеме вашите идеи или мисли. Што има во правописот или граматиката сè додека можете ефективно да се претставите себеси.

Ерик на 12 март 2012 16:58

Здраво Амит. Дали е важно, кога зборуваме или пишуваме, да бидеме јасно разбрани. Грешките како оваа може да доведат до недоразбирање, понекогаш мали, а понекогаш не. Ова е уште поважно во пишаниот збор, бидејќи можеби немаме можност да му појасниме на читателот.

Причината поради која завршив во овој разговор е тоа што неодамна добив е-пошта со известување дека ќе добивам дополнителни билети за некој настан. Одговорив прашувајќи што се надополнуваат билетите (можеби имаше и убаво шише вино на пат по пошта).

Испраќачот, професор на колеџ, ми одговори и ме извести дека погрешно го помешав „комплементарното“ со „комплементарното“, што таа ме информираше дека значи „бесплатно“ за првиот, додека вториот ќе опише некој што љубезно зборува за мене.

Не одговорив со корекција, бидејќи повеќе би сакал да бидам компензатор на оваа воспитувачка, но размислував да и испратам прирачник за граматика, и за да и пофалам што беше љубезна да ми ги испрати билетите и да го надополнам нејзиното познавање на јазикот.

Твојот сосед од север.

Мерси на 19 март 2012 10:47 часот

Јас само ја направив таа грешка и ми беше посочена и затоа морав да истражувам за Комплемент и комплимент! Драго ми е што има луѓе кои се грижат за правилната граматика! Со почит

Joann Nuzzo на 24 март 2012 15:03

Ова е она што ми помага да се сетам што е што:
Комплименти, „јас“ како кога кажувате нешто „убаво“ и јас во убаво се сеќавам кој pli или ple да го користам.

Комплемент-пл, комплетен. Пример: Солта го надополнува биберот. Се надополнуваме како во Ти ме комплетираш. 🙂

H на 25 април 2014 20:50 часот

Сега ми е појасно за „комплимент“ v.„надополнување“. Личноста која пишуваше за „секој ден“, сепак, започна две реченици со сврзници, кои неодамна беа популаризирани, но сепак не се во право. Поделбата помеѓу „биди“ и „разбрано“ во поновата објава исто така е неточна.

Кориснички прегледи

Ерик Дреслер и Ленита Лејн глумат во оваа кратка тема на Витаграф што ја направија Warner Brothers, тоа е интересен филм за божиќната сезона. Совршено ја доловува ерата на Големата депресија и очајното расположение на времето.

Многу едноставно Дреслер е поранешен осуденик неодамна ослободен од затвор. Тој е ситен крадец, а не насилен тип и веројатно се вмешал во кривиот живот поради економска немаштија. Тоа беше нешто со што публиката од депресија можеше да се поврзе и Warner Brothers беше студиото кое најмногу се поврзуваше со таа работничка класа и со публиката за олеснување. Дреслер го спасува Лејн од самоубиство поради скршено срце и на крајот докажува дека вреди повеќе отколку што законот застапуван од полицаецот Пат О'Брајан би му доделил заслуга.

Комплиментите на сезоната го одбележаа филмското деби на Пет О'Брајан, кој подоцна Warner Brothers ќе го прикаже како една од нивните главни ѕвезди на триесеттите. Пат ја покажува својата сестраност овде, обично тој е тврд човек со златно срце, во ова тој е кремено срце и циник. Неговиот изглед е главната причина за гледање на овој филм само затоа што тој е единственото име што повеќето ќе го знаат.

Сепак, ова не е кратка тема и го означува раѓањето на холивудската легенда.

Овој многу ран звучен краток е божиќна приказна со многу изразено чувство на полицајците и разбојниците на Warner Brothers. Џими „Фингерс“ Дуган, ситен крадец и разбојник, спречува млада жена да скокне од пристаништето до смрт на Бадник. Откако тој разговара со неа, дознава дека е сиромашна, а таа исто така е запуштена бидејќи не може да го најде мажот што го сака – тој се преселил и таа е сама на Бадник. Кога Џими дознава дека е гладна, тој решава да изврши вооружен грабеж за да добие пари за да ја нахрани.Чудно е како тој би бил толку љубезен кон еден странец и тероризирал друг. Но, еден локален бит полицаец внимателно го следел Џими. Како ќе испадне сето ова? Гледајте и дознајте.

Големиот божиќен подарок за гледачот е Пет О'Брајан во неговото прво филмско појавување како полицаец – тоа е незабележано појавување. Двајцата заслужни главни, Ерик Дреслер како крадецот Џими и Ленита Лејн како осамената жена, никогаш не се појавија во филмови, иако тука прават одлична работа. Ерик Дреслер се појави само уште еднаш – во краткиот филм насловен „Envy“ – и исчезна од филмот цели 23 години. Ленита Лејн работеше до почетокот на 1950-тите, но секогаш во незабележани појавувања или многу мали улоги.

Краткиот филм е многу инспиративен, со одлична порака за животните можности кои изгледаат многу поверојатни на Божиќ, но каква голема работа би било да се гледа денес ако крадецот Џими го глумеше Џејмс Кегни, а запуштената жена од Џоан Блондел. И двајцата штотуку пристигнаа во Warner Brothers – можеше да се случи.

Комплименти на сезоната (1930)

Овој краток Vitaphone е прилично заборавен со текот на годините, но содржи неколку елементи што го прават вреди да се гледа во текот на божиќната сезона. Филмот започнува кога Џими „Прсти“ Дуган (Ерик Дреслер) е ослободен од затвор и тој оди на покривот каде што спречува една жена (Ленита Лејн) да се самоубие. Сакајќи да ја одведе жената на вечера, тој решава да украде часовник од еден маж и наскоро може да се врати во затвор. Ова не е многу добро познат кус, што е штета бидејќи има неколку добри елементи за Божиќ што би им се допаднале на неколку луѓе во овој период од годината. Мислам дека овој краток е слабо направен и има некои сомнителни дупки во заплетот во филмот и да не зборуваме дека крајот е едноставно глупав, но сепак успеав да се забавувам со него.Мислам дека најголемата причина е што Дреслер е толку добар во својот дел што уживаш да го гледаш со девојката додека се обидува да ја натера да заборави на овој тип во кој таа е заљубена, но не може да го најде. Добар е и кога го меша тоа со човек облечен како Дедо Мраз кој собира пари, а уште подобро е неговиот удар со полициски детектив кој го следи. Пет О'Брајан, во својата прва улога, го игра детективот и интересно е да се види како Ворнер го користел овде. Многу пати големите ѕвезди би ги навлажниле нозете во вакви шорцеви само за да видат што функционира, а што не. О'Брајан ќе продолжи да се појавува во безброј улоги како доброто момче, но тој докажува дека може да игра лошо ако е потребно. КОМПЛИМЕНТИ НА СЕЗОНАТА е далеку од класика, но тоа е забавен мал филм кој има убави елементи од пред-код и изведбите го надминуваат врвот.

Ерик Дреслер, штотуку излезен од затвор, се обидува да оди директно, но полицискиот детектив Пат О'Брајан — кој изгледа многу млад за оние од нас кои сме навикнати на нас како една од акционерската компанија „Ирска мафија“ на Ворнер Брадер, го мачи.

Дреслер ја спречува Ленита Лејн да се фрли во реката. Таа е сина бидејќи е сама, па тој се нуди да вечера со неа. но тој нема пари. Така тој кригла човек кој брза дома со божиќни подароци и му го зема часовникот.

Завршува дека е водвилски скејт, но тоа го прави на шармантен и божиќен начин. Дреслер немаше многу филмска кариера, иако работеше на телевизија и, би замислил, на сцената; Филмската кариера на Мис Лејн беше главно незабележани делови. О'Брајан, се разбира, имаше долга и добро запаметена кариера, речиси сто карактеристики во следните 50 години.

Првично, „Комплименти на сезоната“ сигурно звучеше одлично. На крајот на краиштата, процесот на звук на Vitaphone беше стар неколку години и оваа филијала на Warner Brothers направи многу, многу звучни шорцеви пред ова. Меѓутоа, кога го видов овој на Turner Classic Movies, звукот беше ужасен.и навистина може да користи преводи за да му помогне на гледачот да го гледа.

Приказната е за еден дечко кој е поранешен измамник и гладен. Полицаец (Пет О'Брајан) го разгорува. инсистирајќи дека ЗНАЕ дека момчето ќе се зафрка и ќе се врати во затвор. Па, полицаецот не греши бидејќи планира да краде. но многу чудна работа се случува таа вечер. Изгледа додека тој е надвор и ќе направи погрешно, тој наидува на една самоубиствена дама и на крајот и го спасува животот. Што е следно? Погледнете го сами.

За разлика од многу шорцеви Vitaphone, овој е како мини-филм, а не музички број или водвилски чин. Иако е добро направен, дали навистина ќе го видите или не, треба да зависи од тоа дали мислите дека можете или не да го толерирате вошливиот звук. Вреди да се види, но не мора да се види.

Пораки за комплименти од сезоната

Сезонски поздрав до тебе, драги. Добредојдовте во уште една можност без стрес да бидете среќни. Поминете време потсетувајќи се на убавите моменти кои сте ги споделиле со оние кои ви значат и споделете ја среќата со сите што ќе ви дојдат на патот бидејќи таков ден не доаѓа често.

2. Годината беше одлична, носејќи добри и лоши моменти. Додека патуваме во нова година, моите желби за вас остануваат исти. Продолжете да победувате и бидете живи со сета среќа на светот. Оваа сезона го означува почетокот на многу неверојатни работи што треба да се случат.

3. Сезонски поздрав до тебе, драга моја. Тоа е уште една сезона на изобилство, љубов и среќа. Воодушевен сум што можам да го споделам овој прекрасен момент од нашите животи на земјата – поздрав до уште многу години што доаѓаат.

 • 50 Божиќни желби за шефот
 • 50 Божиќни желби за сопругот
 • 50 Божиќни желби за наставници од родители
 • 100 Божиќни пораки за најблиските

4. И покрај тешкотиите, тоа беше година со настани и најважно е да признаеме дека е благослов да се биде жив во време како ова. Отфрлете ги грижите и уживајте во оваа празнична сезона. Ти праќам љубов и топли прегратки.

5.Додека вие и вашето семејство ја славите оваа сезона на љубов, благословите од моментот нека го збогатат секој дел од вашиот живот. Она што не очекува во иднина е далеку подобро од она што го загубивме во текот на годината, затоа бидете весели. Комплименти на сезоната, драги.

6. Годината е при крај, а празничната сезона е на прагот. Додека славите, се надевам дека ќе го поминете секој момент со срце исполнето со благодарност и исполнета душа затоа што е привилегија да се биде жив. Комплименти на сезоната, драги.

7. Ви посакувам радосен празник и прекрасна нова година пред нас. Не сметајте ги вашите благослови според она што сте го постигнале, туку колку души сте допреле. Новата година што доаѓа има многу за нас, и знам дека едвај чекате – комплименти на сезоната.

8. Мои најискрени желби за оваа прекрасна сезона. Сите добри желби што ги посакувате ќе го благословат вашиот дом и среќен сум што сите стигнавме до овој момент во нашите животи. Поздрав до тебе, драги мои. Ви посакувам добра вест и вишок просперитет во годината што следи.

9. Сезони поздрав до вас. Ви ги пренесувам моите најдобри желби за оваа година до вас и вашите најблиски, бидејќи ќе ја направите годината неверојатна за мене. Благодарен сум и ви посакувам се најдобро во сè што правите.

10. Поздрави од една прекрасна сезона до тебе, драга. Додека славите во овој период, се надевам дека ќе одвоите момент да размислите за чудата и добрината што ги носи сезоната. Ви ги посакувам сите благослови на времето. Останете весели.

Додека ја славите сезоната, ви посакувам мир и среќа кои секогаш ги посакувате⏤Наздравје за сите среќни моменти кои не очекуваат во иднина. Уживајте во најдоброто од оваа празнична сезона.

12. Сезоната на јулетијата е повторно тука, и среќен сум што ве имам наоколу. Отворете го вашето срце за веселоста и топлината што доаѓа секој ден. Ви посакувам се најдобро во наредната година – комплименти во сезоната.

13. Можеби има илјада години да се грижите, но оваа сезона останува една од причините зошто треба да бидете среќни.Неверојатно, ние сме живи во вакво време и ви посакувам се најдобро во сезоната.

14. Празничната сезона е време за славење на радост, љубов и мир. Еве уште еден убав ден за да бидете среќни затоа што сте живи. Наполнете го вашето срце со сета љубов и добрина на сезоната⏤Комплименти на сезоната.

15. Додека ја славите оваа сезона, бидете среќни што стигнавте до крајот на годината. Сè што заслужувате и повеќе ќе ви дојде на патот сè додека продолжите да го земате секој ден како што ги гледате. Имајте прекрасна сезона, драги мои.

16. Новата година е неколку дена, и се надевам дека сте подготвени да ни се придружите на ова патување. Земете го вашиот ранец со прекрасни спомени и срце исполнето со надеж. Здравје за сите убави моменти што ќе ги имаме во иднина.

17. Здравје за божиќната сезона на љубов и простување. Започнете го секој ден со срце исполнето со љубов и направете го секој момент да функционира – со најдобри желби оваа сезона и секогаш.

18. Моите најдобри желби се за вас оваа празнична сезона. Уживајте во секој момент со срце исполнето само со задоволство и прекрасни спомени⏤Надвижете се во сезоната на љубов и среќа. Имајте прекрасна прослава на јулетидот.

19. Сезонски поздрав до вас и вашето семејство. Нека благословите на сезоната го исполнуваат вашиот дом и нека го направат секој момент златен. Ви посакувам среќа, радост и љубов оваа сезона.

20. Ова е уште една празнична сезона и уште еден момент да се одморите од зафатеноста и да се фокусирате на создавање спомени со луѓето околу вас. Прославете ја секоја секунда со отворен ум и чиста душа. — на здравје за многу подобар живот во иднина. Имајте прекрасна прослава.

Повеќе статии

 • 100 Среќни Божиќни цитати за некој посебен
 • 100 кратки Божиќни честитки

22. Тоа е тој дел од годината за создавање незаборавни моменти. Создадете ги овие спомени со срце на благодарност и весело лице. Ти посакувам се најдобро во оваа сезона, мила.

23. Повторно е сезона на јулет, и јас ви испраќам искрени честитки за сезоната.Со срце исполнето со благодарност, среќен сум што те имам во мојот живот цела година. Нека среќата и исполнувањето што го посакувате да ви го исполнат животот.

24. Поздрав за сезоната, драги. Ви посакувам радост, благослов и добра вест оваа сезона. Ви честитам што стигнавте до овој период од годината и се надевам дека чудесноста што доаѓа со божиќната сезона ќе ви го подобри животот.

25. Сезоната на јулетијата е повторно тука, затоа прославете со чисто срце исполнето со љубов и добрина. Секоја секунда се брои со зборовите што ги кажувате и работите што ги правите. Здравје за новата година што претстои. Комплименти на сезоната.

26. Години поздрав до тебе, драга. Погрижете се да се одморите од вашиот напорен распоред и да уживате во магијата на сезоната. Ти и твоите ги испраќам моите најдобри желби.

27. Сезоната на јулетид е тука со сите благослови и чувства на среќа. Дозволете си да уживате во секоја секунда што го сочинува денот и бидете благодарни што сте живи во овој момент. Ти посакувам се најдобро во сезоната.

28. Тоа е уште една сезона да се биде весел. Сезона за ширење на овации до сите околу вас. Однапред ви посакувам прекрасен Божиќ и фантастична нова година. Комплименти на сезоната, драги.

29. Јулетијата е повторно тука. Додека се радувате на нова и подобра година, се надевам дека сте задоволни со тоа колку сте направиле оваа година. Да уживате во магијата на сезоната и да создадете убави и незаборавни спомени со вашите најблиски.

30. Оваа сезона е магична која има тенденција да биде исполнета со незаборавни спомени. Додека ја прославувате оваа сезона, се надевам дека ќе ја почувствувате секоја магија со која доаѓа и ќе создадете убави спомени со саканите и пријателите. Имајте прекрасно време.

31. Додека ја прославувате оваа празнична сезона, отворете го умот за да уживате во секој дел од магијата што се случува. Ова е прекрасна сезона и се надевам дека сте среќни што ја поминувате со луѓето кои ви значат светот. Ти посакувам се најдобро, секогаш.

32. Сезонски поздрав, драги мои.Ви посакувам топлина и љубов оваа сезона и се надевам дека ќе ви го направи животот подобар⏤Наздравје за уште многу прекрасни времиња што ќе ги поминете со вашите пријатели и сакани.

33. Сезона е да се опуштите и да уживате во убавите моменти со саканите. Се надевам дека секој момент што ќе го поминете овој период ќе ви го направи животот подобар во секој поглед. Имајте весела прослава на јулетидот.

34. Добредојдовте во уште една сезона на јулетида која ќе ви го подмлади животот на многу начини. На здравје за многу прекрасни сезони пред нас. Комплименти на сезоната.

35. Честитки што стигна до крајот на годината. Сезоната на Божиќ е прекрасна, и ви посакувам љубов и добра вест. Комплименти на сезоната за вас и вашето семејство.

36. Поздрав на сезоната, драги мои. Божиќ останува период за повторно поврзување со оние кои му даваат смисла на вашиот живот. Среќен Божиќ и ти посакувам се што сакаш за себе. Наздравје за радоста, среќата и добрата волја што ги носи оваа сезона.

37. Среќни празници, мила. Додека ја славите оваа сезона, се надевам дека вашето срце ќе се обнови со љубов и среќа. Отворете го своето срце за сите прекрасни причини да бидете среќни. Бидете радосни и уживајте во добрината на моментот.

38. Здравје за овој прекрасен празник, драги. Ви посакувам вам и на вашето семејство прекрасна прослава на Божиќ. Добредојдовте во сезоната на надеж и радост. Веселете се затоа што сме во момент исполнет со среќа.

39. Празничната сезона е повторно тука, и момент е да се биде жив. Се молам да ги пронајдете оние убави желби што ги посакувате цела година во оваа сезона⏤Наздравје за мирот, љубовта и среќата што доаѓаат заедно со сезоната.

40. Сезони поздрав до тебе, драг пријателе. Додека славите во овој период од годината, се надевам дека вие и вашето семејство ќе создадете време еден со друг за да изградите убави спомени. Од срце, ви посакувам среќен празник.

41. Комплименти на сезоната за вас и вашето неверојатно семејство.Нека ја доживеете манифестацијата на љубов, мир и среќа оваа сезона. Имајте прекрасен Божиќ додека споделувате љубов и добри желби наоколу.

42. Поздрави за годишните времиња до вас и вашите најблиски. Ви посакувам добра вест, прекрасен одмор и незаборавна нова година пред нас. Има толку многу за што треба да бидеме среќни и благодарни во ваков момент од нашите животи.

43. Јулетијата е повторно тука, и тоа е уште една сезона за славење на љубовта и мирот. На овој ден, ви посакувам вам и на вашето семејство сите убави благослови што ги носи сезоната. Имајте незаборавна Божиќна прослава.

44. Сезонски поздрав до тебе, мила. Ви посакувам добредојде во уште една сезона на љубов и мир ⏤ Поздрав за манифестацијата на Божјите благослови во вашиот живот и денес и засекогаш. Среќен Божиќ.

45. Комплименти на сезоната, (Име). Додека ја славите оваа сезона, нека доживеете радост над вашата најлуда имагинација и нека оваа сезона ви ја донесе сета љубов и добрина што ги посакувате – наздравје за неверојатно поминување со вашите најблиски.

46. ​​Среќни празници, мила. Се надевам дека оваа сезона ќе ја отклучи вратата кон вашите желби на срцето. Ова е момент на љубов и мир и ви посакувам се најдобро во сезоната.

47. Поздрави за годишните времиња, драг мој пријателе. Додека го славите Христовото раѓање, вие и вашите најблиски нека ги доживеете бескрајните благослови на сезоната. Се надевам дека ќе ја завршите годината со светла нота. Имајте среќен празник.

48. Среќни празници, душо. Моите најискрени желби ви посакувам денес и секој втор ден од оваа сезона. Тоа е неверојатно време од годината за да се опуштите и да создадете незаборавни моменти. Ви посакувам се најдобро во божиќната сезона.

49. Сезонски поздрав до вас и вашето семејство. Ви посакувам се најдобро што може да понуди оваа сезона. Здравје за новата година што претстои.

50. Комплименти на сезоната, драги. Се надевам дека оваа сезона ќе ви донесе љубов и добри вести. Уживајте во моментот и направете сè да ви смета.

51. Убави и среќни времиња се моите желби за вас оваа сезона.Се надевам дека овој период ви го дава најдоброто од вашите желби. Среќен празник, душо.

52. Сезонски поздрав до тебе, драга моја. Се надевам дека овој празник ќе ви подари убави изненадувања и ќе ве воведе во нова и подобра година. Ти посакувам се најдобро оваа сезона бидејќи ги заслужуваш.

53. Комплименти на сезоната, мила. Се надевам дека деновите што ја сочинуваат оваа сезона ви носат непрекината радост и љубов. Ова е сезона за будење и сјај. Имајте прекрасна божиќна сезона.

54. Тоа е сезона на мир, љубов и светлина. Се надевам дека сите твои желби на срцето ќе се остварат во сезона како оваа. Ти посакувам среќен празник, мила.

55. Сезони поздрав до тебе, драг мој пријателе. Ви посакувам вам и на вашето семејство весела празнична прослава. Добрите вести со кои доаѓа сезоната нека ви го разубават животот. Имајте среќен празник и неверојатна година пред вас.

56. Здравје за прекрасното време што го поминуваме и многу повеќе што ќе ги поминеме во иднина. Добрината на сезоната да не тргне од вашиот дом. Ти посакувам се најдобро во работите што ги правиш.

57. Поздрав за сезоната, мила. Добредојдовте во годишните времиња на љубов и надеж. Отворете го срцето и живејте во моментот затоа што магијата на сезоната се случува кога сме присутни. Имајте прекрасна божиќна сезона.

58. Ви посакувам фантастична прослава оваа сезона затоа што сте неверојатни. Нека твоето срце е обземено од добрината на сезоната. Сезонски честитки до вас и вашето семејство.

59. Одвојте момент да се засакате себеси затоа што сте ваше можно најдобро. Прекрасна сезона е за создавање прекрасни моменти и ќе бидете среќни што ќе имате нова сезона на среќа и исполнетост.

Која е разликата помеѓу комплементарното и комплементарното?

Комплементарно значи „искажување комплимент“ или „поволно“. Може да значи и „бесплатно“ во однос на артиклите или услугите обезбедени како учтивост. Комплементарни се однесува на подобрување или нагласување на квалитетите на друга личност или работа.

Како се пишува комплимент во Австралија? Да, има два правописи, со „јас“ (комплимент) и со „Е“ (комплемент). П: Кажи ми прво за „комплементот“. О: Во ред. Верзијата „Е“ значи да се „заврши“ нешто („ти ме исполнуваш“).

Како одговарате на новогодишните комплименти?

И ти исто!“ или „Комплименти на сезоната и за вас!“ или „И вие! И среќна Нова Година!"

Како се сеќавате на дополнување или комплимент? Мнемонички совети за сеќавање на комплиментот на хомофоните наспроти комплементот. Единствената разлика помеѓу правописот на зборовите комплимент и комплемент е тоа што некој ја има буквата i во средината, а другата ја има буквата е во средината. Значи, сè што треба да направите е да откриете дали ви треба i или e.

Не, не постои специфичен празник поврзан со честитките на сезоната. Сепак, многу луѓе ја слават Зимската краткоденица, која е најкраткиот ден во годината и се смета за време за размислување за изминатата година и подготовка за претстојната.

Постојат многу начини да се каже „Среќни празници“ или „Среќен Божиќ“ во различни култури. Еве неколку идеи:
– На сите им посакуваме среќни празници!
-Нека ви бидат весели и светли празниците!
-Среќни зимски празници!
– Имајте благословени празници!

 1. "Нема на што"
 2. "Нема проблем"
 3. "Воопшто не"
 4. „Не го спомнувај“
 5. „Не е мака“
 6. „Секако“
 7. "Не мисли ништо на тоа"
 8. „Во секое време“

Некој лично ви посакува среќен роденден, вие веднаш одговарате: "Ви благодарам.“ И може да се пошегувате за тоа како се чувствувате дополнителниот ден или нешто слично глупо. Некои роденденски момчиња или девојки одвоија време лично да одговорат на секоја објава и да му се заблагодарат на секој поединечно на тој начин.

Употреба на комплименти

Комплимент е почест од парот. Неговите етимолошки врски со учтивоста се очигледни во неговата современа употреба, каде што како именка најчесто се однесува на забелешка што кажува нешто добро за некого или нешто, а како глагол го соопштува изразот на таквата забелешка.Му даваме комплименти на некого за нешто што го направил – „Каков прекрасен цртеж!“ – нудејќи му комплимент: изјавата за прекрасниот цртеж.

И тоа е навистина суштината на тоа: дополнување е за комплетирање, и комплимент е за учтивост особено во форма на восхит, почит или одобрување.

Колку е сето тоа уредно и уредно! Како се чини дека овој пар ја оспорува онаа „лукаво суштество“ карактеризирање на англискиот јазик! Освен, хм, изоставивме нешто. Се надеваме дека нема да биде премногу катастрофално. Тука оди: глаголот дополнување има застарено значење синоним за комплимент, и уште едно застарено значење на „да се разменуваат формални учтивости“. И именката дополнување исто така има целосно несоодветни (со оглед на современите функции на зборот) застарени значења, меѓу нив „општествен квалитет на остварување“ и „нешто додадено за украсување“. Единствената утеха што можеме да ја понудиме соочени со таквите факти е следнава: сето тоа што го зборува англискиот јазик главно го завршиле до крајот на 17 век.

votes
Article Rating
Линк до главната објава
Adblock
detector