0 ставови

Можете ли да поставите кауч/тросед во миниван? (Зошто би?)

Можете ли да поставите кауч/тросед во миниван? (Зошто би?)

*Овој пост може да содржи придружни врски. Како Амазон соработник заработуваме од квалификуваните набавки.

Минивените се автомобили кои можат да се користат за различни намени. Овие цели можат да бидат од секаков вид, од носење големо семејство на одмор до влечење на мебел! Повеќето луѓе мислат и користат мини комбиња за движење низ градовите или за патување, но тие навистина можат да се користат за многу повеќе.

Ако немате пристап до пикап, тогаш можете лесно да го користите вашиот миниван за да превезувате секакви работи, вклучително и мебел, но дали вашиот миниван ќе може да постави кауч/софа во него?

Минивените кои овозможуваат и вториот и третиот ред да се преклопат на подот или со отстранети сите задни седишта, можат да сместат кауч со должина до 8 метри внатре. Ако седиштата од вториот ред на миниванот се лизгаат до крај нанапред (како кај Toyota Sienna), тогаш можете да поставите кауч долг 6 стапки внатре во него.

Изненадувачки, висината на каучот/софата не е проблем на секој нормален кауч, така што освен ако вашиот тросед е специјално дизајниран да има повисок од тогаш, тој ќе се вклопи во мини комбе без никаков проблем.

Обичен кауч со 3 седишта е долг малку под 7 метри, така што ќе се вклопи во миниван со сите седишта отстранети или поставени. Сепак, ќе биде премногу долго за да се вклопи во Sienna или други слични модели со предните седишта турнати напред. Тие ќе треба да се отстранат за да се вклопат во кауч со 3 седишта.

Нормален кауч со 2 седишта (loveseat) е долг малку под 5 стапки, така што ќе се вклопи во задниот дел на кое било миниван без да ги отстранувате седиштата од вториот ред и едноставно да ги лизгате нанапред.

Моментално единствените модели кои имаат седишта во вториот и третиот ред способни да се преклопат на подот се миникомбините направени од Dodge или Chrysler. Значи, ако редовно преместувате мебел во вашиот миниван или сакате да ја имате опцијата да го сторите тоа, тогаш најверојатно ќе сакате да добиете еден од тие два модели.

Ако имате различен миниван, но не сакате постојано да се мачите со рачно вадење и замена на седиштата, тогаш можеби е вредно да размислите да додадете кука и да добиете мала приколка за влечење со вашиот миниван. Ова ќе ви овозможи лесно да го преместувате мебелот без да мора постојано да се мешате со вашите седишта.

Освен ова, луѓето често поставуваат некои други прашања поврзани со преместување на нивниот мебел во нивните мини комбиња. Подолу се дадени дополнителни информации што ви се користат ако имате миниван, но не сте сигурни што точно ќе се вклопи внатре.

Откако ќе ги знаете овие информации, можете лесно да спречите каква било штета на вашето возило, како и на мебелот што го ставате во него.

За да видите некои од најпопуларните гаџети за вашето возило само кликнете овде.

Ако имате автомобил, тогаш треба да имате безбедносен комплет во него.

Овој комплет за подготвеност за итни случаи е од витално значење за да го носите со вас во сите ваши возила бидејќи ќе ви помогне не само во случај на итни временски услови, туку и во случај на дефект.


Повеќето каучи не се дизајнирани да се преклопат и да се вклопат во автомобил. Некои исклучоци се преклопните каучи кои имаат компактен преклоп или каучите кои имаат вграден држач.

Постојат неколку начини да го преместите каучот кога немате камион. Можете да користите кукличка, рачен камион или камион во движење.

Постојат неколку начини за транспорт на каучот. Можете да го ставите во задниот дел на пикап камион или во багажникот на автомобил. Можете да го однесете и во авион ако е доволно мал.

Постојат неколку начини да се движите кауч без кукличка. Еден начин е да користите рачен камион. Друг начин е да користите рампа.

Постојат неколку начини за поместување на каучот со SUV.Еден начин е да се користи куката за влечење на теренецот за да го прикачите каучот на задниот дел од возилото. Друг начин е да користите товарна мрежа или големо подвижно ќебе и да го врзете околу каучот така што ќе виси надолу од теренецот.

Постојат неколку начини да го ставите вашиот кауч на врвот на вашиот автомобил. Еден начин е да користите ремен. Друг начин е да користите рампа.

Доли се наплаќа на час, а минималната наплата е 25 долари.

Постојат неколку начини за поместување на тежок кауч. Еден начин е да користите кукличка. Друг начин е да користите кревање мускулна моќ.

Постојат неколку начини за транспорт на голем мебел. Можете да користите камион, приколка или товарен авион.

Постојат неколку начини за преместување мебел со рачен камион. Еден начин е да го поставите мебелот на рачниот камион, потоа да го подигнете и да го преместите. Друг начин е да го поставите мебелот на рачниот камион, а потоа да ја ставите ногата на дното на мебелот и да ја турнете напред.

Постојат неколку различни начини да го преместите мебелот сами. Еден начин е да користите кукличка. Друг начин е да користите рачен камион. Трет начин е да користите камион U-Haul.

Постојат неколку начини да го направите ова. Една од нив е да ја отстраните софата и да ја ставите во ходникот надвор од вратата. Друго е да отстраните едно од столчињата и да го ставите во ходникот надвор од вратата. Трета опција е да ги отстраните двете столчиња и да ги ставите пред вратата, така што луѓето ќе мора да ги прегазат.

Каучите обично се градат да траат многу години, но понекогаш може да се распаднат со текот на времето. Ако каучот не се одржува правилно, може да почне да се распаѓа на шевовите или ткаенината може да почне да се распаѓа. Во повеќето случаи, каучот може да се поправи или замени, но може да бара некои работи за поправка.

Повеќето каучи се вклопуваат низ вратите, но тоа зависи од големината и обликот на каучот. Некои каучи се преголеми и не влегуваат низ врата, додека некои се премногу мали и нема да влезат низ врата.

Постојат неколку методи со кои можете да поминете голем кауч низ врата.Една од нив е да користите количка или кукличка, а друга е да го поставите каучот на рамна површина и да користите метла за туркање или правосмукалка за да го протуркате.

Совет за влечење бр. 2: Најдете „човек со комбе“

Проверете ги таблите за пораки од соседството – како Facebook, Nextdoor или Craigslist – за да видите дали има сосед или друг „помошник за изнајмување“ кој ќе помогне да се подигнат предмети за мала надокнада. Сајтови како TaskRabbit дури нуди и подигање мебел или се движат. Дополнителен бонус е што веројатно ќе добиете помош при кревање или преместување големи или тешки предмети. Само користете го најдоброто расудување кога вработувате странец и бидете подготвени да бидете трпеливи и флексибилни врз основа на нивната достапност. И бидете креативни – некој со приколка може да биде одлична опција за влечење ѓубре или купишта рено ѓубре на фрлање, наместо да изнајмите контејнер.


Не постои дефинитивен одговор на ова прашање бидејќи зависи од големината и обликот на каучот, како и од димензиите на автомобилот. Општо земено, сепак, повеќето каучи ќе се вклопат во автомобил со стандардна големина. Ако сте загрижени за просторот, можеби ќе сакате да размислите да барате кауч што може да се претвори во кревет.

Постојат неколку начини да го преместите каучот кога немате камион. Еден начин е да користите кукличка. Друг начин е да користите голем контејнер, како канта за ѓубре, и да го поместите каучот користејќи ги рачките.

Постојат неколку начини за транспорт на каучот. Можете или да го расклопите и да го ставите во кутии, или да користите камион или приколка за да го носите.

Тојота Приус, Ауди А3, Мини Купер, Форд Фокус

Постојат неколку различни начини за транспорт на кауч во SUV. Еден начин е да го поставите каучот на задното седиште и да ги преклопите предните седишта нагоре. Друг начин е да го поставите каучот во товарниот простор и да ги преклопите задните седишта.

Да, можете да вклопите тросед од Икеа во вашиот автомобил. Сепак, тоа нема да биде најудобното искуство.

Постојат неколку различни начини за завиткување на каучот. Можете да користите ќебе, стар чаршаф или некои стари крпи.Само проверете дали ткаенината е доволно голема за да го покрие целиот кауч и да нема празнини помеѓу парчињата ткаенина.

Постојат неколку начини за преместување мебел без комбе. Еден начин е да користите кукличка. Друг начин е да користите рачен камион.

Зависи од големината и тежината на пресечниот кауч, но обично ќе чини помеѓу 100 и 200 долари за преместување на пресечен кауч.

Постојат неколку методи за врзување на каучот за автомобил. Едниот е да користите јаже или синџир и да го врзете едниот крај околу задниот дел од каучот, а другиот крај на врвот на автомобилот. Друга е употребата на банџи кабли, кои можат да се закачат на различни точки по должината на кабелот за да се создаде напнатост.

Постојат неколку различни начини за завиткување на каучот. Можете да користите ќебе, стар чаршаф или некои стари крпи. Само проверете дали ткаенината е доволно голема за да го покрие целиот кауч и да нема празнини помеѓу парчињата ткаенина.

Постојат неколку начини за преместување мебел без комбе. Еден начин е да користите кукличка. Друг начин е да користите рачен камион.

Нема дефинитивен одговор, бидејќи зависи од каучот и вашата сила. Општо правило е да користите кауч што може да ја издржи сопствената тежина ако сакате да го пробате ова.

Јас обично користам само големо ќебе или чаршафи.

Постојат неколку начини да го завиткате каучот пред да се преселите. Една опција е да користите ќебе за завиткување. Друга опција е да користите лента за пакување.

Ако имате голем пресечен кауч што би сакале да го транспортирате, ќе треба да најдете начин да го вклопите во вашиот автомобил. Постојат неколку различни методи кои можете да ги користите за транспорт на вашиот кауч.

Првата опција е да го преместите каучот во багажникот на вашиот автомобил. Ќе треба да ги извадите перничињата и да ги свиткате. Уверете се дека каучот е безбеден за да не се движи додека возите.

Друга опција е да го разделите целиот кауч и да го спакувате на помали парчиња. Ќе треба да бидете сигурни дека парчињата се прицврстени со лента или велкро за да не се поместуваат за време на транспортот.

Третата опција е да купите приколка за вашиот кауч. Ова е најлесниот начин да го транспортирате вашиот пресек бидејќи можете само да го вчитате во приколката и да го оддалечите.


Да, можете да ставите кауч во автомобил, но тоа зависи од големината на каучот и големината на автомобилот. Ако каучот е доволно мал, може да се смести на задното седиште или на багажникот. Ако каучот е преголем, може воопшто да не се вклопи во автомобилот.

Постојат неколку начини за преместување на троседот со автомобил. Еден начин е да го ставите троседот на страна и да користите јажиња или ремени за да го врзете за автомобилот. Друг начин е да користите подвижна кукла или лизгач за мебел.

Постојат неколку начини за транспорт на голем кауч. Еден начин е да го одвоите каучот и да го ставите повторно заедно на новата локација. Друг начин е да користите камион во движење. Ако имате голем теренец или комбе, може да се обидете и да го вклопите каучот во возилото.

Постојат неколку начини за преместување на троседот со автомобил. Еден начин е да го ставите троседот на страна и да користите јажиња или ремени за да го врзете за автомобилот. Друг начин е да користите подвижна кукла или лизгач за мебел.

Постојат неколку начини да го направите ова. Еден начин е да го расклопите каучот и да го поставите низ прозорците. Друг начин е да користите рампа или лифт за да го ставите на врвот на автомобилот.

Постојат неколку начини за транспорт на голем кауч. Еден начин е да го одвоите каучот и да го ставите повторно заедно на новата локација. Друг начин е да користите камион во движење. Ако имате голем теренец или комбе, може да се обидете и да го вклопите каучот во возилото.

Постојат неколку начини за преместување на троседот со автомобил. Еден начин е да го ставите троседот на страна и да користите јажиња или ремени за да го врзете за автомобилот. Друг начин е да користите подвижна кукла или лизгач за мебел.

Постојат неколку начини да го направите ова. Еден начин е да го расклопите каучот и да го поставите низ прозорците. Друг начин е да користите рампа или лифт за да го ставите на врвот на автомобилот.

Постојат неколку начини за пренос на каучот. Еден начин е да користите кукла за мебел. Друг начин е да користите лизгачи. Трет начин е да користите смалувачка обвивка.

Постојат неколку начини за расклопување на софата низ врата. Еден начин е да го отстраните задниот дел од софата и да ги извадите перничињата. Друг начин е да ја преполовите софата и да ја извадите на два дела.

Постојат неколку начини за транспорт на кауч без камион. Една од опциите е да го преклопите каучот на половина и да го носите како куфер. Друга опција е да користите кукли за мебел или рачен камион за да го тркалате каучот до неговата дестинација.

Постојат неколку начини за пренос на каучот. Еден начин е да користите кукла за мебел. Друг начин е да користите лизгачи. Трет начин е да користите смалувачка обвивка.

Постојат неколку начини за расклопување на софата низ врата. Еден начин е да го отстраните задниот дел од софата и да ги извадите перничињата. Друг начин е да ја преполовите софата и да ја извадите на два дела.

Постојат неколку начини за транспорт на кауч без камион. Една од опциите е да го преклопите каучот на половина и да го носите како куфер. Друга опција е да користите кукли за мебел или рачен камион за да го тркалате каучот до неговата дестинација.

Колку чини испораката на мебел?

Испораката на мебел има тенденција да варира во зависност од неколку фактори. Локално, очекувајте да платите од 75 до 250 долари, додека типичната цена за испорака на мебел преку државните линии или низ целата земја е од 300 до 600 долари. Поголемите парчиња мебел, услугите за бели ракавици и други размислувања, се разбира, можат да ја зголемат цената.

Бесплатна испорака

Трошоците за испорака варираат во зависност од тоа каде го купувате мебелот. Кога Amazon Prime доминираше преку онлајн купувањето нудејќи бесплатна дводневна испорака, неколку компании скокнаа.

Бесплатната испорака што ја нудат многу продавници обично вклучува испорака до вашиот дом, но не и внатре во вашиот дом. Компаниите честопати наплаќаат дополнителен надомест за услугата за испорака која вклучува и поставување. Ова понекогаш се нарекува испорака на бели ракавици.

Паушална стапка

Другите продавници ќе нудат достава за паушална цена. На пример, Big Lots нуди паушална такса за испорака на Други продавници ќе наплаќаат паушална такса за испорака.Big Lots, на пример, наплаќа рамна цена за испорака од 149 долари и обезбедува праг на испорака (каде што вашиот предмет ќе биде доставен до локација како што е гаражата или првата соба од вашиот дом), испорака во соба по избор и испорака со бели ракавици ( ова вклучува отпакување на вашиот предмет).

Бесплатен подигнување

Ако се чини дека испораката е претерано скапа и живеете на растојание за возење, некои трговци ќе ви дозволат да ја подигнете стоката бесплатно. Ако поседувате миниван, камион или теренец, ова може да ви заштеди стотици долари.

Како да поместите кауч или софа

 • Твитнете
 • Твитнете
 • Големи, обемни предмети како каучи, софи и седишта за љубов може да бидат предизвик за движење. Тие се тешки, тешко се држат и можеби не се вклопуваат секогаш низ вратите и ходниците. Но, тие се суштински елемент за секој распоред на дневната соба. Нема потреба одново да го разгледувате вашето преполнето пресечно или навалено љубовно седиште. Со мала подготовка, ќе можете да го движите каучот како професионалец.

  Следете ги овие упатства за тоа како да преместите кауч, софа или друг тежок мебел. Внимавајте да следите неколку лесни мерки на претпазливост и да се осигурате дека вашето движење оди непречено и да спречите оштетување на вашиот мебел.

  Чекор 1 – Измерете ги сите врати или мали ходници пред да го преместите вашиот кауч

  Проверете дали вашата избрана патека е доволно широка за да одговара на ова големо парче мебел. Набивањето и туркањето низ премал отвор може да резултира со кинење, кинење и оштетување на вашиот кауч или софа. Додека ја мерите вашата патека, внимавајте и на какви било остатоци или предмети што може да предизвикаат опасност од сопнување додека го носите каучот. Ќе сакате да ги отстраните овие ставки пред да ја преместите ставката.

  Дали имате тесна врата или ходник? Пред да очајувате, проверете ја нашата објава за Како да го преместите каучот низ врата.

  Чекор 2 – Земете ја вистинската опрема

  За преместување на големи и гломазни предмети како кауч, користете една или повеќе кукли за мебел за да го транспортирате предметот преку рамни површини.Ова помага да се заштити вашиот предмет од оштетување поврзано со падот и грбот од напрегање или повреда. Кога го кревате вашиот предмет на куклата, секогаш не заборавајте да го кревате од колковите или колената.

  Ако немате кукличка, можете да ја испробате и техниката на лизгање. Проверете ја нашата објава овде за да дознаете повеќе за тоа како да користите подвижни ќебиња или стар утешител за да го лизнете вашиот мебел преку дрвен или плочен под.

  Чекор 3 – Отстранете ги дополнителните делови

  Пред да го преместите вашиот кауч или софа, отстранете ги сите делови што може безбедно да се отстранат. Ставете дополнителни перници и навлаки во посебна кеса. Ова ги одржува чисти, безбедни и ги прави лесни за движење.

  Расклопите кој било хардвер. Повеќето каучи имаат ногарки што може да се одвртат. Некои лежалки и пресеци може да ви овозможат да ја одвртите основата и да го скршите каучот на повеќе податливи делови. Чувајте ги сите завртки и хардвер во пластична кеса или друг контејнер што може да се запечати за да се осигурате дека нема да изгубите. Може да биде тешко да се набават замени.

  Чекор 4 – Работете како тим

  Каучите, софите и другите големи предмети не се само тешки. Тие се исто така незгодно обликувани и може да бидат многу предизвикувачки за повеќе од себе. Никогаш не обидувајте се да кренете повеќе отколку што можете.

  Ако вашиот кауч се расклопи на парчиња, можеби ќе можете да го носите секој поединечно. Ако не е така, или ако овие парчиња или се потешки отколку што можете безбедно да управувате, најдете пријател или двајца кои ќе ви помогнат да го преместите каучот.

  Чекор 5 – Заштитете го каучот додека се движите покривајќи го со подвижни ќебиња

  Покријте го софата или каучот со подвижни ќебиња за да го заштитите за време на движењето. Ако немате достапни подвижни ќебиња, може да функционира и стар јорган или ќебе.

  Моделите може да се доволно големи за да се шират по целата троседот, но тие не се поместени и со поголема веројатност да се лизгаат и да се лизгаат при движење. Ние не предлагаме да ги користите.

  Чекор 6 – Прицврстете го каучот во задниот дел на вашето возило користејќи ленти за товар

  Прицврстете го каучот на место со ленти за препукување. Користете неколку ремени за да се осигурате дека е целосно безбеден и нема да се лизга.Ова е неопходно во камиони со отворен кревет, како и во затворени возила, како што се товарни комбиња и камиони со каси.

  Во пикап, необезбеден кауч може да излета, предизвикувајќи оштетување на предметот и опасност на патот. Во затворено возило, каучот може да се лизне и да се оштети ако не е правилно врзан. Не користете банџи кабли за да го прицврстите вашиот предмет, бидејќи тие не се доволно силни за да го држат безбедно на своето место.

  Најдете помош на барање

  Сакате да го отстраните стресот од вашиот потег? Ангажирајте локален професионалец за испорака користејќи GoShare. Користејќи ја страницата или апликацијата GoShare, можете да побарате еден или двајца професионалци за испорака со камион или комбе да ви помогнат со вашиот проект за преместување и испорака. Професионалци за испорака може да пристигнат во рок од еден час по вашето барање или да бидат закажани однапред. Професионалците за испорака во мрежата на GoShare поминуваат опсежни проверки на позадината и проверки на возилата. Тие носат своја опрема, вклучувајќи кукли за апарати. И, секој проект е поддржан од сеопфатната полиса за осигурување на GoShare.

  Дополнителни ресурси

  Дали ви беше корисен овој напис? Проверете ги нашите други објави за корисни упатства и информации.

  Како да се премести каучот низ врата

 • Твитнете
 • Твитнете
 • Плишаните, преголеми каучи се совршени за уживање во Нетфликс или недела за НФЛ. Но, влегувањето на каучот во дневната соба може да биде потешко отколку што мислите. Обидот да поставите голем кауч низ тесен отвор на вратата е вообичаен предизвик при преместување, преместување или испорака на мебел.

  Следете ги нашите совети подолу за безбедно да го однесете вашиот нов кауч, пресечен или лежер до своето почесно место пред телевизорот.

  Прво измери

  Пред да купите нов кауч, измерете го. Измерете ја висината, ширината и должината на каучот. Мерењето на сите агли е важно, бидејќи најлесниот начин да го преместите вашиот кауч низ тесните простори е да го закачите во вертикална положба. Многу каучи имаат отстранливи стапала, затоа земете го предвид ова при мерењето.

  Потоа измерете ги сите тесни отвори низ кои ќе треба да поминете.Ова може да вклучува врати, ходници, скали и лифтови. Во многу случаи, вратата е најтешкиот предизвик. Но, ако живеете во стан или треба да го преместите каучот горе, може да најдете дека на други места на вашето патување ви е тешко. Со мерење прво, ќе можете да одредите дали е можно да го преместите вашиот кауч на неговата нова локација. Кауч неколку инчи премногу широк? Не очајувајте, сè уште има опции (продолжете да читате!).

  Користете ја најшироката патека

  Дали имате стаклена лизгачка врата во дворот? Дали имате француски врати на предниот дел од вашата куќа? Ако имате тесни стискања, одлучете се за пошироката патека. Дури и ако бара да го носите каучот малку подалеку, ќе заштедите време и стрес со избегнување на незгодно навалување и вртење на мали простори.

  Отстранете ги вратите

  Дали треба да добиете малку простор? Можете да добиете инчи или два со отстранување на вратата од нејзините шарки. Ова е изборен чекор, но може да биде неопходен ако некој дел од отворената врата ја блокира патеката. Ако треба да отстраните внатрешна врата, обидете се да ги извлечете игличките наместо да ги одвртите шарките. Користете шрафцигер со рамна глава за да допрете нагоре на иглата од дното. Ова ќе биде полесно да се обеси откако ќе заврши движењето отколку целосно да ги отстраните шарките.

  Подгответе ги софата и собата

  Подгответе го софата со отстранување на стапалата, перничињата или лабавите перници што се одвојуваат. Ако преместувате дел, расклопете го и поместете го секое парче посебно. Можеби ќе сакате да носите памучни ракавици за да спречите оштетување на мебелот при движење. Исто така, мудро е да поставите мебелно ќебе или крпа на подот. Ова ги штити подот и каучот и може да ви овозможи да го лизнете мебелот доколку е потребно. Погрижете се да имате при рака еден или двајца пријатели кои ќе ви помогнат. Ако немате пристап до помош или чувствувате дека каучот може да биде премногу тежок за управување, ангажирајте професионална услуга како GoShare да ви помогне.

  Навалување и стожер

  Ако каучот е премногу голем или широк за едноставно да го носите низ вратата, подгответе се да се навалите и да се свртите.За многу каучи, тие се најтесни кога се навалени вертикално. Навалете го троседот така што ќе биде на негова страна. Ако каучот е седиште за љубов, можеби ќе можете да го лизгате низ вратата во исправена положба. За подолг кауч, ќе треба да го поставите каучот под агол и да го лизнете низ вратата со движење на закачување. Партнерот нека стои внатре во собата за да го води каучот додека излегува низ вратата. Можеби ќе треба да продолжите да се навалувате, вртите и ротирате – полека вртете го каучот низ вратата додека не биде до крај во собата. Земете го полека и лесно. Перничињата на каучот може да се спуштат надолу, но не присилувајте да се вклопат или може да го искинете тапацирот.

  Ви треба помош при преместување на каучот или за испорака? Ангажирајте еден или двајца професионалци за испорака и камион, комбе или камион во кутија користејќи ја страницата GoShare или удобната апликација. Цитатите се бесплатни, а професионалците за испорака можат да пристигнат за помалку од еден час.

  Барате повеќе совети? Проверете ги овие написи:

  votes
  Article Rating
 • Линк до главната објава
  Adblock
  detector