0 ставови

Како да ја избришам мојата сметка на форумот


За да ја избришете вашата сметка на заедницата на форумот, ве молиме е-пошта ни на [email protected] со „Избриши сметка на форумот“ во темата. Во телото на е-поштата, ве молиме внесете го вашето корисничко име и адресата на е-пошта поврзана со вашата сметка. Ќе го обработиме вашето барање и ќе ја избришеме вашата сметка во рок од 7-10 работни дена.

За да ја избришете вашата сметка на форумот на MSE, прво одете во табулаторот „Профил“ на врвот на страницата.
Под вашето корисничко име, треба да има врска што вели „Избриши ја мојата сметка“. Кликнете на ова, а потоа следете ги упатствата.

Ако сакате да ја избришете вашата сметка на форумот на WordPress, првиот чекор е да отидете на страницата за најавување и да кликнете на „Ја заборавивте лозинката?“ Ова ќе испрати е-пошта на адресата поврзана со вашата сметка на форумот.
Откако ќе ја ресетирате лозинката, потоа можете да се најавите и да ја избришете вашата сметка. За да го направите ова, одете на страницата за кориснички профил и кликнете на „Избриши сметка“.
Потоа ќе биде побарано да потврдите дека сакате да ја избришете вашата сметка. Ако сте сигурни, кликнете „Да, избриши ја мојата сметка“. Вашата сметка потоа ќе биде избришана и не може да се врати.

Да, можете да ги избришете објавите на форумот. Сепак, објавата ќе остане во историјата на форумот.

Прво, ќе треба да се најавите на вашата веб-страница на WordPress org. Откако ќе се најавите, одете во менито Поставки и потоа кликнете на копчето Избриши веб-страница.

За да избришете објава на Форумите на MSE, лебди над објавата и кликнете на врската „Избриши“. Ќе биде побарано да потврдите дека сакате да ја избришете објавата. Кликнете на „OK“ за да ја избришете објавата.

За да ја избришете вашата федерална сметка на Soup, следете ги овие упатства:
Најавете се на вашата сметка и одете во „Поставки“
Скролувајте надолу до дното на страницата и кликнете на „Избриши сметка“
Внесете ја вашата лозинка и кликнете на „Избриши сметка“
Ќе добиете е-пошта за потврда, кликнете на врската во е-поштата за да ја избришете вашата сметка.

За да избришете форум на ProBoards, најпрво најавете се на вашата сметка. Откако ќе се најавите, кликнете на табулаторот „форуми“ на врвот на страницата. Откако ќе се најдете на страницата на форумот, пронајдете го форумот што сакате да го избришете и кликнете на копчето „избриши“.

Прво, најавете се на вашата сметка на chess.com. Следно, одете на форумот што сакате да го избришете. Кликнете на копчето „Опции“ и потоа изберете „Избриши го овој форум“. Кликнете на „OK“ за да потврдите дека сакате да го избришете форумот.

Ако сакате да ја избришете вашата сметка на WordPress и да започнете одново, можете да го сторите тоа следејќи ги овие чекори:
Најавете се на вашата сметка на WordPress.
Кликнете на табулаторот „Профил“.
Скролувајте надолу до делот „Избриши сметка“ и кликнете на копчето „Избриши сметка“.
Внесете ја вашата лозинка и кликнете на копчето „Избриши сметка“.
Кликнете на копчето „Да, избриши ја мојата сметка“.

Не постои дефинитивен начин за трајно бришење на веб-локација. Еден начин што може да биде ефективен е да се отстрани целата содржина на веб-локацијата и потоа да се деактивира името на доменот. Сепак, дури и овој метод можеби нема да биде 100% ефективен, бидејќи некои веб-страници или кеширани верзии на веб-локацијата може сè уште да постојат онлајн.

Постојат неколку начини да се отстрани веб-локацијата. Еден начин е да се користи Wayback Machine за да се преземе архива на веб-локацијата, а потоа да се користи таа архива за да се отстрани веб-локацијата. Друг начин е да ја користите услугата Archive-I на Internet Archive за да отстраните веб-локација.

За да избришете форум во Мудл, треба да сте администратор.
Прво, одете на курсот каде што се наоѓа форумот.
Кликнете на иконата за менувачот во горниот десен агол и изберете „Вклучи уредување“.
Скролувајте надолу до делот од курсот каде што се наоѓа форумот и кликнете на врската „Избриши“ веднаш до неа.

За да избришете објава на форумот на World of Warcraft, треба да бидете администратор на форумот. Откако ќе се најавите како администратор, кликнете на табулаторот „Објави“ на врвот на страницата. Потоа, кликнете на копчето „Избриши“ веднаш до објавата што сакате да ја избришете.

На Owl, можете да ги избришете вашите објави на форумот со кликнување на копчето „избриши“ до објавата. Ако случајно избришете објава, можете да ја вратите со кликнување на копчето „Оббришете“.

Како да ја избришам мојата сметка на форумот?

Како да ја избришам мојата сметка на форумот?

Значи, правам малку „дигитално чистење“ и бришам/затворам неупотребени или на друг начин неактивни онлајн сметки. Но, не можам да дознаам како да ја затворам/бришам оваа сметка.

Како да ја избришам/затворам мојата сметка на форумот овде?

Би сакал да избришам онлајн сметка што навистина не ја користам сега и веројатно нема да ја користам во иднина, наместо да ја оставам да лежи наоколу „за секој случај“.

Практично целиот софтвер на форумот има можност да брише корисници; некои форуми ги прават таквите поставки достапни на корисниците, други не (т.е. им треба администратор за да ја избришат сметката).

Дали сте размислувале дали законодавството за GDPR/право на бришење може да влијае на МР? Имавме дискусии за тоа на друг форум што јас помагам во администрирање. .

(Немам никаков конкретен совет освен да се уверам дека ќе стапи на сила на 24 мај оваа година.)

Дали сте размислувале дали законодавството за GDPR/право на бришење може да влијае на МР? Имавме дискусии за тоа на друг форум што јас помагам во администрирање. .

(Немам никаков конкретен совет освен да се уверам дека ќе стапи на сила на 24 мај оваа година.)

Деактивирањето на сметката ќе го отстрани пристапот до сите лични податоци. Нема да ги отстрани објавите во различните нишки.

Деактивирањето на сметката ќе го отстрани пристапот до сите лични податоци. Нема да ги отстрани објавите во различните нишки.

Моето разбирање за GDPR е дека треба да го отстраните целото внатрешно складирање на лични податоци, а не само надворешен пристап до нив. Што значи дека е неопходно да се исчисти записот на корисникот на базата на податоци, како и резервните копии, дневниците на серверот, депониите за дебагирање и сите други извори на име/презиме, адреса на е-пошта, IP адреса и сите други лични податоци за идентификација.

Едноставното деактивирање на записот не е доволно, тие информации мора да бидат целосно недостапни за администраторите/техничарите на веб-страницата (целосно избришани и избришани), а не само отстранети од јавното прикажување. Тоа е нешто повеќе од PITA и е во спротивност со повеќето политики за одржување на резервните копии и интегритетот на податоците, поради што стана огромен проблем дури и за компаниите кои не заработуваат за живот користејќи ги личните податоци. Но, има смисла и во ерата на Фејсбук и слично.

Но, јас не сум адвокат, треба да се консултирате со некој за правен совет. Јас навистина не сум заинтересиран да следам премногу и не ми е гајле лично за тоа, само сакав да се уверам дека проблемот е означен кај администраторите за да не бидат заслепени од тоа.

Оваа регулатива е потенцијален кошмар. Иако е добронамерен и неговите цели се многу пожелни на многу начини, неговото изготвување остава многу нејаснотии, се сомневам дека тоа е намерно. Екстратериторијалната операција е потенцијален кошмар под одредени околности. Бидејќи „обработката“ е дефинирана да вклучува и собирање и складирање без никаква друга значајна употреба на податоците, се чини веројатно дека сите форуми, на пример, прифаќаат корисници од ЕУ и бараат нивна регистрација се буквално фатени, без разлика на нивната големина. , без разлика дали тие наплаќаат или дали имаат нешто друго со ЕУ, а потоа едноставно прифаќање на нејзините жители како членки. Овој опсег е секако апсолутно смешен. Во пракса, ЕУ може малку да направи за да ја спроведе оваа регулатива против контролор или обработувач без никакво присуство или какви било средства во унијата.Ниту, пак, ќе биде веројатно да се обиде. Пред многу години користев хипотетика на предавањата и упатствата, прашувајќи ги студентите дали австралискиот парламент може еднострано да донесе валиден закон за наметнување данок на сите жители на САД. Ваквиот закон многу веројатно би бил во надлежност на австралискиот парламент. Сепак, би било невозможно да се спроведе, освен против оние неколку жители на САД кои беа доволно несреќни да имаат присуство или да ги посетат, или кои поседуваа имот овде. Второ, се разбира, е принципот на реципроцитет. САД би можеле и би можеле сосема оправдано да возвратат. Многу земји, се разбира, вклучително и САД и секако земјите-членки на ЕУ, сè повеќе ги тестираат границите на вонтериторијалноста. До каде можат да одат без да предизвикаат повеќе од чист топол протест на другите земји чии граѓани се погодени?

Во случајот на Mobileread, се чини веројатно дека бидејќи прифаќаме жители на ЕУ и собираме и складираме лични информации, сме фатени од оваа регулатива. Сепак, се чини дека во практична смисла ЕУ не може да спроведе усогласеност во отсуство на контролор, обработувач или средства во нивна јурисдикција.

Текстот на Регулативата може да се најде овде за сите заинтересирани. Да додадам дека се сметам за среќен што не живеам во ЕУ и што не исповедам никаква стручност во нивното право. Ова не е правен совет и не може да се потпре. Јас го изложив моето многу површно гледиште само врз основа на текстот на Регулативата овде само за целите на дискусија.

Како да ја избришам мојата сметка на форумот?

Како да ја избришам мојата сметка на форумот? Пребарав на Помош, но немаше погодоци.

Можно поврзани теми…
НишкаАвторОдговориПрегледиПоследна објава
Додадете темна тема за форумот?краварски110031.08.2022, 10:13 часот
Последна објава: commiecam
Можно непрекинато напојување за SBC на Pine64GreyLinux945715.08.2022, 18:54 часот
Последна објава: TRS-80
На црната листа од Pine64 по 2 години и 3.941,81 долариКорисник 2545771,01329.07.2022, 08:48 часот
Последна објава: barray
Pine64 работи на хардвер RISC-V!Ими Чен28107-04-2022, 14:32 часот
Последна објава: ImmyChan
Pine64 3D печатач базиран на Positron V3?poVoq47221.05.2022, 11:50 часот
Последна објава: poVoq
Имате ли шанса да видите форуми на Pine64 кои се погодни за мобилни телефони?керн707146,04327.03.2022, 09:56 часот
Последна објава: габ
спасен вентилатор кој се поврзува со бор64пелгрим38327.03.2022, 06:14 часот
Последна објава: pelgrim
Расипан форум?arno_nuehm162,90512.03.2022, 03:00 часот
Последна објава: arno_nuehm
Pine64 не ја почитува својата политика за враќање и рефундирање?Еверли Вајат72,54719.02.2022, 13:58 часот
Последна објава: wpeckham
Вики капача на Pine64nixcamic55502.05.2022, 23:38 часот
Последна објава: nixcamic

 • Прикажи верзија за печатење

Корисници кои ја прелистуваат оваа тема: 2 гостин(и)

Дали има начин да ја избришам мојата сметка?

 • «Претходно
 • 1
 • Следно »

Објава од избришана на 27 мај 2019 18:07:53 GMT -5

Здраво момци, јас сум MrJoshie333.
Помина извесно време откако сум овде. околу 9 месеци. и го избришав War Robots пред 9 месеци. Се чувствува добро.

Дали има некој начин јас или админ/модератор да ги избришеме сите мои објави, коментари и самиот мој корисник?
Јас само сакам да продолжам со животот и сакам сите мои работи да се избришат само во случај некој што регрутира колеџ да види нешто од ова (немам што да кријам, но сепак, би сакал сите мои работи да бидат избришани.)

Дали има некој начин да се направи ова?

Ми недостигавте сите,
Џош

Објава од избришана на 28 мај 2019 13:03:11 GMT -5

Еј брат. Убаво што те гледам.

Сериозно сте загрижени за регрутер на колеџ?

Ок, кул брат, што и да ти го разнесе здолништето, но дали модовите можат да помогнат или не, генерално, ако си иста личност цело време во сите аспекти (РЛ, онлајн) немаш апсолутно ништо да криеш од никого.

Имав таен безбедносен сертификат, визи за десетици земји, бла бла. во „онлајн доба“ и не би сменила ништо во врска со мојот „дигитален отпечаток“. бидете чудни, правете го тоа често. Ако има нешто што би го преиспитале, тоа беше добра лекција за вас. но ако ви служи меморијата, вашите објави беа постојано над кошер. секогаш.Браво за тоа!

Велејќи го ова, ако има нешто што може да се истакне, тоа може да биде постоењето на конец. не значи да судам брат (извини ако така читам), туку друже. зошто?

Објавување од Koalabear на 28 мај 2019 година 13:07:27 GMT -5

Ако влезете во поставките на вашиот профил, на дното има опција за бришење на вашата сметка, но сите ваши објави ќе останат. Мислам дека нема да се изврши барање за ниво на SQL, дека би било можно да се избришат сите ваши објави. Или, може да има алатки од повисоко ниво за администраторот преку GUI, но би било многу работа без никаква добивка, плус, технички, ова е форум во приватна сопственост, сите објави и содржини и материјали што ги објавуваме стануваат сопственост на сопственикот на форумот, и не гледам некој да сака да брише работи без да прегледа, и не гледам некој што сака да се пробие низ преку 1100 мислења и да ги прегледа за да види дали сака да избрише или задржи.

Сфатив од каде доаѓаш. Ги напуштив форумите – вклучувајќи го и оној каде што порано бев модератор – и посакував да можам да ги избришам сите мои објави и работи. Не затоа што ме загрижува разоткривањето на работодавците на факултет или мојот идентитет, туку затоа што само сакав да продолжам со животот и не сакам да оставам ниту еден дел од себе на страницата на која само сакав да заборавам.

„Додека вие сте зафатени со следење некого, некој ДРУГ е зафатен со следење ТЕБЕ!

"Дали забележавте колку луѓе се викаат Рон овие денови? Каде и да погледнам, гледам повеќе Рон!"

Како да ја избришам мојата сметка на chess.com

Здраво, се прашував како да ја избришам мојата сметка на chess.com. Ве молиме помогнете, ви благодарам.

Многу ни е жал што сакате да го напуштите Chess.com.

Меѓутоа, ако сакате целосно да ја затворите вашата сметка, кликнете овде.

(Ве молиме имајте предвид дека оваа врска ќе ви помогне целосно прекинете ја вашата сметка; не е само за откажување на премиум членства.)

клучни зборови: сметка, затвори, прекини, откажи

Одете на сметките и откажете го вашето членство

Сакам да избришам сметка

Здраво, се прашував како да ја избришам мојата сметка на chess.com. Ве молиме помогнете, ви благодарам.

Ако ја затворам мојата сметка, дали некогаш ќе можам да отворам нова со истиот gmail?

да и јас сакам да го направам тоа

Еј јас сум вознемирен. Мојот шаховски ранг беше 719, тогаш бев во мојата ќелија, потоа се спушти на 603, а потоа дојде оваа чудна игра со 3 проверка и тоа не е вистински шах. Одбивам да играм 3 шах и не знам како се случи тоа, но или ќе го поправам, вратете го мојот 719 и вратете ме на шахот што го играв или ќе го избришам мојот профил.

Гледавте во рејтинг на Блиц, вашиот рапид е сè уште 719. 3Check е варијанта и не влијае на вашиот рејтинг

Здраво, се прашував како да ја избришам мојата сметка на chess.com. Ве молиме помогнете, ви благодарам.

lol креаторот беше измамник, затоа сакаше да си ја затвори сметката

lol креаторот беше измамник, затоа сакаше да си ја затвори сметката

Таа сметка не беше. Самозатворањето ја имаше таа икона кога членот ја затвори сметката. На таа икона не може да се потпреме за таа определба за старите затворања.

да, ако го надминеш тоа не вели фер игра

извинете момци! Погрешно го разбрав, да не ја повторувам истата грешка!

Многу ни е жал што сакате да го напуштите Chess.com.

Меѓутоа, ако сакате целосно да ја затворите вашата сметка, кликнете овде.

(Ве молиме имајте предвид дека оваа врска ќе ви помогне целосно прекинете ја вашата сметка; не е само за откажување на премиум членства.)

клучни зборови: сметка, затвори, прекини, откажи

Имав втора сметка создадена само за забава која е поврзана со мојата главна сметка на Google. Ја затворив мојата друга шаховска сметка, а потоа се обидов да ја поврзам оваа со мојата главна сметка на Google, но не работи и сакам да се погрижам никогаш да не го изгубам пристапот до оваа сметка бидејќи понекогаш мојот родител ја заборава лозинката и трае долго време. да го ресетирате.

Имав втора сметка создадена само за забава која е поврзана со мојата главна сметка на Google.Ја затворив мојата друга шаховска сметка, а потоа се обидов да ја поврзам оваа со мојата главна сметка на Google, но не работи и сакам да се погрижам никогаш да не го изгубам пристапот до оваа сметка бидејќи понекогаш мојот родител ја заборава лозинката и трае долго време. да го ресетирате.

. контактирајте со поддршката и кажете им ја вашата стара сметка и тие треба да можат да ја прекинат врската со старата сметка.

Не можете да ја избришете вашата сметка – системот за бришење сметка моментално не работи. Не, никој не знае кога ќе се поправи и веројатно не е особено висок приоритет за луѓето што ја водат страницата, така што нема смисла да се прашуваме кога ќе се случи тоа или да продолжиме да бараме да се избрише.

Во меѓувреме:
Направете ја вашата листа на желби/колекција приватна
Исклучете го копчето за контакт
Исклучете ги сите ваши известувања за дискови
Побарајте пријател да ви ја смени лозинката

Не е она што веројатно го сакате, но најдоброто што ќе го добиете. Прифатете го ова и продолжете понатаму.

И дури и ако можете да ја избришете вашата сметка, вашите поднесоци итн ќе останат. Значи, нема смисла да се оди на тоа.

TBH Не знам на што се жалите:

мачорче
Јас би ја додала мојата колекција овде, но тоа не прави апсолутно никаква забава.

Но, не сте додале ништо во вашата колекција. Ниту имавте никаков глас или воопшто внимание.

Вашите поднесоци се малку ретки кога станува збор за детали, но изгледаат во ред. Малку чудно што го поднесуваш ова:
http://www.discogs.com/After-Shave-Skin-Deep/release/2246978

И не гледам како, на пример, додавањето на „LP“ во делот за формат или препукувањето со стилови е стресно. Но, еве ти.

Да се ​​направи основно поднесување на ЛП не е ниту долготрајно ниту комплицирано. Мислам дека главно си го отежнуваш животот. Што се однесува до тоа да не е забавно – илјадници и илјадници не би се согласиле.

Како да ја избришам мојата сметка?

И другите чекаат, потребни се 7 дена кажи ми како да ја избришам мојата сметка?

Одговори 11

 • Одговори
 • |

Мојата главна причина за заминување е огласот за блокатор на реклами.Нема начин да се вратам на страницата на која бев. Ја прави страницата неупотреблива.

 • Одговори
 • |

Само љубопитно – која е причината да сакате да избришете наспроти едноставно отпишување од сите е-пошта и едноставно повеќе да не ја користите страницата?

 • Одговори
 • |

Здраво Даниел, би сакал да ја избришам мојата сметка, а не само да ја деактивирам. Дали постои начин да се направи тоа?

Сакам да избришам од едноставна причина што повеќе не ја користам мојата сметка.

 • Одговори
 • |

Може ли да ја избришам мојата сметка што е можно поскоро? Ја проверив страницата, но се чини дека нема опција за бришење. Благодарам, Вилијам Селин

 • Одговори
 • |

Во моментов нема начин да ја избришете вашата сметка. Работиме на оваа функција и треба да биде достапна за неколку недели. Во меѓувреме, можете да ги отстраните сите претплати овде: seekingalpha.com/account/unsubscribe_from_all. Можете исто така да ја промените вашата адреса за е-пошта и корисничко име на што сакате, што ќе ја отфрли вашата сметка од себе.

 • Одговори
 • |

Ова е апсолутно неприфатливо. Ова е измама. Вие ги држите луѓето и нивните информации како заложници за да можете да ги продавате нивните информации. БАРАМ МОЈАТА СМЕТКА И СИТЕ ИНФОРМАЦИИ ДА СЕ ИЗБРИШАТ ВЕДНАШ. Ќе побарам правна постапка ако ова не може да се договори. Барањето Алфа треба да се срами. Сериозен сум. Сакам мојата сметка да биде избришана во моментов.

 • Одговори
 • |

Ја сакам вашата страница, но сега морам да ја избришам не само мојата сметка, туку и сите мои коментари на блоговите на SA. Се обидов да ги избришам моите коментари, но тие не би избришале. Дали моите коментари исчезнат ако избришам сметка. Ако не, како да постапам по тоа .Има ли некој со кого би можел да разговарам лично на С.А за да брише коментари!

 • Одговори
 • |

не можам да пристапам до моето портфолио или да гледам известувања бидејќи ја преземав новата верзија на 20 мај> како може тоа да се коригира?

 • Одговори
 • |

Имам сличен проблем. Некој постави лажен профил под мое име, кој никогаш не сум го создал и почнал да ги следи луѓето како да сум јас. Посакувам оваа лажна регистрација да биде откажана.Веќе испратив е-пошта на споменатата е-маил адреса, websupport@seekingalpha.com, поднесов тикети за поддршка, но не добив никаков одговор и овој лажен профил кој не ми припаѓа мене, туку е во сопственост на друг корисник, сè уште не е избришан. Не ми треба сметка до која немам пристап. Ве молам, помогни ми и отстранете ја оваа корисничка сметка бидејќи некој се обидува да ме имитира. Не можам да ја избришам оваа сметка бидејќи лицето што го создало на мое име, дало е-пошта за регистрација што се разликува од мојата.

 • Одговори
 • |

Јас сум државјанин на Калифорнија и ве молам да ја избришете мојата сметка според законите за заштита на потрошувачите во Калифорнија. Ве молиме избришете ја мојата сметка.

Како да ја избришам мојата сметка на форумот?

затворена, како што се бара.

ви благодариме што летавте со xbmc.

Здраво,
Немам никакви права да го објавувам ова во офтопик, па затоа го објавувам овде.
Не можам да праќам ПМ на ниту еден администратор и никој не одговара преку е-пошта.

Може ли некој администратор да ја избрише мојата сметка и оваа тема исто така?
Ве молам пишете ми е-пошта.

Не гледам зошто за ова треба многу да се зборува. Направено.
Објавите остануваат – ние не ги отстрануваме објавите како општо правило.

Не можам да ви напишам ни е-пошта затоа што штотуку ја избришав вашата адреса на е-пошта.

Отворив сметка на форумот. Можете ли да ми кажете како да го затворам?

Темата е преместена на веб-локација и форум бидејќи тоа е барање на страницата.

Веројатно ќе имавте подобар одговор доколку не го објавивте барањето во случајна нишка во делот за видео додатоци.

(2016-02-21, 14:02) ronie Напиша: сметката е затворена како што се бара.

Отпишете ме сега, ве молам!

 • Прикажи верзија за печатење
 • Претплатете се на оваа тема

Тема од Mishar DESIGN, модифицирана од Team Kodi

Авторски права © 2017 Фондација XBMC

Брзи линкови

 • Погледнете ги новите објави
 • Лајт (архива) режим
 • Правила на форумот

Спонзори

 • Acquia
 • Бајтмарк
 • FLIRC

За Коди

Kodi е бесплатна апликација за медиа плеер со отворен код развиена од Фондацијата XBMC, непрофитен технолошки конзорциум.

Kodi е достапен за повеќе оперативни системи и хардверски платформи, со кориснички интерфејс од 10 метри за употреба со телевизори и далечински управувачи. Им овозможува на корисниците да репродуцираат и гледаат повеќето видеа, музика, подкасти и други дигитални медиумски датотеки од локални и мрежни медиуми за складирање и интернет.

 • Категории
 • Неодамнешни дискусии
 • Активност
 • Најдоброто од.
 • Неодговорено

Категории

 • 300 Сите категории
 • Производи од 8,5K SQL Server
 • 567 Oracle производи
 • 19 База на податоци DevOps
 • 443 Општ форум
 • 16 Круг на заедницата
 • 136 MySQL Алатки
 • Алатки за развој на 1.3K .NET
 • 14.1K прекинати и претходни верзии
 • 70 неподдржани производи од Redgate Labs

Лидерите на овој месец

 • 11 поени Курт_М
 • 5 поени Џон_Кирквуд
 • 5 поени Маскирани податоци
 • 3 поени мартило
 • 3 поени Стив_Пакстон
 • 3 поени ДастинМ
 • 3 поени нусмани
 • 3 поени Алекс Харпер
 • 2 поени Герт_Влот
 • 2 поени Џони О

votes
Article Rating
Линк до главната објава
Adblock
detector