0 ставови

Како да избришете зачувана датотека Pokemon Black

За да избришете Pokemon, зачувајте ја датотеката на вашиот Nintendo 3DS, прво мора да го отворите менито System Settings и да изберете „Data Management“. Од тука, изберете „Pokemon Save Data“ и притиснете го копчето X за да ја избришете датотеката.

За да избришете зачувана датотека на Pokemon White DS, прво проверете дали сте го инсталирале најновото ажурирање на играта. После тоа, одете во главното мени и изберете „Зачувај датотеки“. Од таму, изберете ја датотеката за зачувување што сакате да ја избришете и притиснете A.

За да направите нова датотека за зачувување на Pokemon Black, прво, започнете ја играта и потоа притиснете Изберете.На дното на екранот, ќе видите опција Зачувај. Кликнете на неа за да го отворите менито Зачувај. Кликнете на Ново за да креирате нова датотека за зачувување.

За да избришете зачувана игра на Pokemon 3DS, прво, отворете го менито и изберете „Зачувани податоци“. Потоа изберете ја датотеката со играта што сакате да ја избришете и притиснете A.

За да ги избришете зачуваните игри на Nintendo DS, следете ги овие чекори:
Изберете ја опцијата „Системски поставки“ од главното мени.
Изберете „Податоци за играта“.
Изберете ја зачуваната игра што сакате да ја избришете и притиснете A.
Притиснете SELECT за да го потврдите вашиот избор и притиснете START за да излезете од менито System Settings.

Можете да започнете нова игра со притискање на копчето „Нова игра“ на главното мени.

Треба да започнете со Charmander.

Не постои загарантиран начин да добиете сјаен стартер во Pokemon Black, но има некои работи кои можат да ги зголемат вашите шанси. Еден начин да ги зголемите вашите шанси е да ја завршите главната приказна на играта и потоа повторно да ја играте играта со различен лик. Друг начин да ги зголемите вашите шанси е да тргувате со некој кој има сјаен стартер.

Не постои специфичен начин да се избрише датотека за зачувување на Покемон во SoulSilver.

Не постои единствен одговор на ова прашање, бидејќи предизвикот Nuzlocke зависи од сопствените преференции и стилот на игра на поединецот. Сепак, некои општи совети кои можат да помогнат вклучуваат да се погрижите често да заштедите, никогаш да не користите лековити предмети и да се обидувате да избегнете битки каде што е можно.

Ако имате картичка за игра, вметнете ја во DS и вклучете ја. Ако немате картичка за игра, вметнете нова. Потоа одете во главното мени и изберете „започни нова игра.

За да избришете зачувана датотека на Pokemon Yellow, ќе треба да пристапите до менито со опции на играта. Од главното мени, изберете „Поставки“ и потоа „Зачувај“. На истиот екран, изберете ја датотеката што сакате да ја избришете и притиснете A.

Држете ги истовремено копчето за вклучување и копчето за почеток околу 10 секунди.

За да го рестартирате Pokemon на Nintendo Switch, задржете го копчето Home и изберете „Pokemon“ од главното мени.

Прво, проверете дали ја имате точната конзола и сметка на Nintendo Switch. Ако не го сторите тоа, нема да можете да ги избришете податоците.
За да ги избришете сите податоци на вашиот Nintendo Switch:
Поврзете го вашиот Nintendo Switch со извор на енергија.
Притиснете го копчето Home за да го стартувате системот.
Изберете System Settings од главното мени.
Изберете Управување со податоци од менито Системски поставки.


За да избришете датотека за зачувување на Pokemon на вашиот Nintendo 3DS, ќе треба да пристапите до системските поставки. Од почетниот екран, изберете System Settings. Изберете Управување со податоци и потоа изберете Зачувај податоци. Изберете ја датотеката за зачувување на Pokemon што сакате да ја избришете и притиснете A.

За да го презапишете зачувувањето во Pokemon Black, прво мора да пристапите до компјутерот. Откако ќе го направите тоа, можете да користите програма наречена „Pokemon Black Save Editor“. Оваа програма ви овозможува да ја презапишете зачуваната датотека без да мора да ја започнете играта од нула.

За да избришете зачувана игра на Pokemon 3DS, одете во опцијата „Зачувани податоци“ во менито и изберете „Избриши.

За да избришете зачувана датотека на Pokemon White DS, прво проверете дали ја имате најновата верзија на играта. За да го направите ова, одете на Nintendo eShop и преземете го ажурирањето. Откако ќе го добиете ажурирањето, одете во картичката „Мои игри“ на вашиот систем Nintendo 3DS и изберете „Pokemon White DS“. Потоа изберете „Зачувај датотеки“. На екранот што се појавува, изберете ја зачуваната датотека што сакате да ја избришете и притиснете A.

За да ја рестартирате играта Покемон на DS, држете го копчето за вклучување околу десет секунди додека системот не се исклучи. Потоа, повторно држете го копчето за вклучување додека системот повторно не се вклучи и не ви биде побарано да изберете игра.

За да избришете зачувана игра на Nintendo DS, притиснете го копчето Home за да се вратите во главното мени, изберете System Settings и потоа изберете Save Data. Изберете ја датотеката со играта што сакате да ја избришете и притиснете A.

Прво, ќе треба да изберете регион и да го започнете своето патување таму. Следно, ќе треба да изберете еден од трите почетни Покемони: Bulbasaur, Charmander или Squirtle.Откако ќе го изберете вашиот стартер, ќе треба да се упатите во Центарот за Покемон и да го регистрирате во играта. Оттаму, тргнете во светот и истражувајте!

Нема дефинитивен одговор на ова прашање, бидејќи тоа зависи од индивидуалните преференции на играчот. Сепак, некои добри кандидати за титулата „најдобар стартер во Pokemon White“ може да ги вклучуваат Pikachu, Eevee или Snorlax.

Не постои загарантиран начин да се добие сјаен стартер во Pokemon Black, но некои работи што можат да помогнат се многу играње на играта и пробување на различни методи.

За да избришете датотека за зачувување на Покемон во SoulSilver, отворете го менито „Покемон“ и изберете „Зачувај“. На следниот екран, изберете го копчето „Избриши“.

За да започнете нова игра на Black 2, одете во менито Pokémon Black and White Versions во главното мени и изберете „New Game.

Верувам дека најдобриот стартер на Gen 5 е или Froakie или Snivy.

DS игрите се зачувуваат на самиот DS, додека игрите со касети се зачувуваат на кертриџот.

Не, Cinderace Electric не е вистинска компанија.

За да ги избришете податоците за играта на Nintendo Switch, прво проверете дали играта е затворена, а потоа притиснете и задржете го копчето Home додека системот не се исклучи. Откако ќе се вклучите повторно, ќе ви биде побарано да изберете јазик и потоа да ја внесете лозинката. Од главното мени, изберете Системски поставки и потоа Управување со податоци. Под Game Data, изберете игра и потоа притиснете го копчето X за да ја избришете.


Не постои конкретен начин за бришење датотека за зачувување на Покемон, но едноставно можете да ја избришете датотеката во која сте ја зачувале.

Постојат неколку начини да избришете зачувана од Покемон на 3DS.
-Избришете ги податоците од играта и повторно преземете ги од eShop.
-Избришете ја самата датотека за зачувување на Pokemon.
-Користете ја функцијата „Врати стандардно зачувување“ во поставките на системот 3DS.

За да избришете зачувана датотека на Pokemon White DS, прво проверете дали ја имате касетата за игра во вашиот DS. Потоа притиснете и задржете го копчето за вклучување додека конзолата не се исклучи.Откако ќе се исклучи конзолата, извадете ја касетата за игра и држете го притиснато копчето за ресетирање додека конзолата не звучи три пати. Сега притиснете и задржете го копчето A додека не видите екран од менито. Од тука, изберете „Опции“ и потоа „Управување со податоци.

Ако играте на Nintendo DS, држете го копчето за вклучување околу десет секунди додека екранот не се испразни и потоа отпуштете го. Потоа задржете го копчето за почеток и изберете црно.

За да ја рестартирате играта Покемон, прво мора да ја зачувате играта. Потоа, исклучете го системот, извадете ја батеријата и повторно вметнете ја. Откако ќе го направите ова, можете да го вклучите вашиот систем и да ја започнете играта со избирање „Покемон“ од главното мени.

Не постои дефинитивен одговор на ова прашање бидејќи секој има различни преференции и нивоа на искуство. Сепак, некои популарни стартери на Покмон Црното вклучуваат Машамп, Драгонит и Снорлакс.

Постојат неколку начини да ги избришете податоците за играта DS. Можете да ја користите вградената функција за бришење во софтверот на играта или можете да користите алатка за бришење DS-картичка.

Не постои загарантиран начин да се добие сјајна покмон црна боја, но некои методи вклучуваат редовно играње на играта и користење специфични ставки.

Ова е тешко прашање за одговор. И црното и белото имаат свои добрите и лошите страни. На крајот на краиштата, одлуката се сведува на лични преференци.

Не постои дефинитивен одговор на ова прашање, бидејќи тоа во голема мера зависи од личните преференци. Некои луѓе можеби го претпочитаат стартерот Snivy пред стартерот Tepig, додека други можеби го претпочитаат стартерот Typhlosion. На крајот на краиштата, зависи од индивидуалниот играч да одлучи кој стартер го претпочита.

За да го рестартирате Pokemon на Nintendo DS, држете го копчето за вклучување околу 10 секунди.

Не постои јасен одговор на ова прашање бидејќи и двајцата се многу добри Покемони. Ошавот има подобри напади на вода, а Тепиг има подобри напади со оган, но и двајцата имаат свои слабости. Ошавот е слаб за напади од типот на земја, а Тепиг е слаб за напади од типот на змеј.

Ошавот е одличен стартер Покемон бидејќи е многу брз и има добра статистика за напад.

Тепиг е прилично разновиден Покемон, способен лесно да се справи со повеќето предизвикувачи. Има висока статистика за напад и добри потези, што го прави остварлив избор за почетници. Сепак, Тепиг не е без недостатоци – неговата одбрана е ниска и нема многу отпори или имунитети.


За да избришете датотека за зачувување на Pokemon на вашиот 3DS, одете во Системските поставки и изберете „Управување со податоци“. Од тука, изберете „Зачувај податоци“. Изберете ја датотеката за зачувување на Pokemon што сакате да ја избришете и притиснете A. Датотеката ќе биде избришана.

За да избришете зачувана датотека на Pokemon White DS, одете во главното мени и изберете „Опции“. Во „Зачувај датотеки“, изберете ја датотеката што сакате да ја избришете и притиснете A.

Претпоставувајќи дека имате кертриџ од Pokemon Black, вметнете го во вашиот Nintendo DS. Ако немате кертриџ Pokemon Black, вметнете ја картичката за игра од вашата постоечка игра Pokemon. Во главното мени, изберете „Нова игра“. Кога ќе стигнете до екранот за наслов, држете лево и десно на D-Pad и притиснете A за да влезете во режим на битка за тренер. Изберете еден од двајцата тренери и поразете ги. Потоа ќе ви биде дадена опција да ја зачувате вашата игра или да продолжите да играте.

За да ги избришете зачуваните податоци на Pokemon 3DS, одете во менито HOME и изберете „Управување со податоци“. Изберете ја играта од која сакате да ги избришете податоците и притиснете A. Изберете „Delete Data“ и повторно притиснете A.

За да избришете зачувана игра на Nintendo DS, отворете го главното мени и изберете „Зачувани игри“. Изберете ја играта што сакате да ја избришете и притиснете A.

Постојат неколку начини за рестартирање на играта Pokemon на DS. Најлесен начин е да го држите копчето за вклучување додека системот не се исклучи, а потоа повторно да го вклучите и да ја започнете играта. Друг начин е да го притиснете копчето за ресетирање на дното на DS.

Не постои загарантиран начин да се добие сјаен стартер во Pokemon Black, но има неколку работи кои можат да ја зголемат веројатноста за добивање.Некои совети вклучуваат играње низ играта повеќе пати, тргување со пријателите и користење на одредени ставки.

Не постои јасен одговор на ова прашање бидејќи зависи од тоа што барате во стартер. Некои луѓе би можеле да претпочитаат Snivy, додека други може да го претпочитаат Torkoal. На крајот на краиштата, најдобриот стартер за вас ќе зависи од вашите лични преференции.

Нема дефинитивен одговор, бидејќи секој играч на Покемон има свои преференции и мислења. Сепак, некои од најпопуларните избори вклучуваат Charmander, Squirtle, Bulbasaur и Caterpie.

Не постои загарантиран начин да се добие сјаен стартер во Pokemon Black, но има неколку работи кои можат да ја зголемат веројатноста за добивање. Некои совети вклучуваат играње низ играта повеќе пати, тргување со пријателите и користење на одредени ставки.

За да го ресетирате вашиот Pokemon на 3DS, ќе треба да пристапите до главното мени и да изберете „Reset System“. Оттаму, ќе можете да изберете „Покемон“ и да ги користите копчињата на долниот екран за да изберете кој Покемон сакате да го ресетирате.

За да започнете нова игра на Pokemon Black верзија 2, прво изберете ја опцијата „Нова игра“ од главното мени. Потоа ќе ви биде побарано да изберете име за вашата нова игра и да изберете ниво на тежина. Откако ќе ги завршите овие чекори, ќе бидете однесени на воведниот екран на играта.

Држете го копчето за почеток и копчето за вклучување во исто време додека конзолата не се исклучи.
Почекајте околу 10 секунди, а потоа држете го копчето за вклучување и копчето за почеток повторно за да се рестартира.
Ако тоа не функционира, обидете се да го ресетирате вашиот Nintendo Switch со држење на копчето за вклучување и копчето за почеток во исто време додека конзолата не се исклучи, а потоа почекајте околу 10 секунди и обидете се повторно да започнете со репродукција.

За да ги избришете сите податоци на Nintendo прекинувачот, одете до системските поставки и изберете „Систем“. Под „Кориснички податоци“, изберете „Избриши кориснички податоци“.

Нема дефинитивен одговор, бидејќи зависи од играта за која станува збор и колку е меко ресетирањето.Општо земено, помеките ресетирање нема да ја оштетат вашата игра, додека потешките ресетирање потенцијално би можеле да ја нарушат. Сепак, не постои начин да се знае со сигурност без да се обидете сами.


За да избришете зачувана игра на Pokemon DS, прво мора да ја вчитате, а потоа да отидете во опцијата „Зачувани игри“ во главното мени. Откако таму, ќе треба да кликнете на копчето „Избриши“.

За да избришете зачувана датотека на Pokemon White, ќе треба да го отворите екранот со опции на играта и да ја изберете опцијата „Избриши зачувувања“.

За да ги избришете зачуваните податоци на Pokemon, можете да ги користите следниве чекори:
Одете во менито Покемон и изберете „Датотека“
Изберете „Избриши податоци“
Изберете ги саканите податоци и кликнете „Избриши.

Можете да ги избришете податоците од Pokemon на 3DS со одење на екранот „Data“ во делот „My Nintendo“ од главното мени на системот 3DS и со избирање „Delete Data.

Да, можете да ги избришете зачуваните податоци од игра.

За да започнете нова игра на Pokemon Black верзија 2, прво ќе треба да креирате нова датотека за зачувување. За да го направите ова, одете во менито Датотека и изберете Ново зачувај датотека. Во полето Зачувај како, внесете го името на саканата датотека за зачувување и притиснете Enter. Потоа, кликнете на копчето ОК за да ја креирате датотеката.

Можете или да тргувате со пријател или да добиете од Центарот за Покемон.

Постојат неколку начини за рестартирање на играта Покемон. Еден начин е да ги ресетирате поставките на играта. Друг начин е повторно да ги вчитате сите податоци за играта.

За да го рестартирате Pokemon Black, прво мора да ја избришете оригиналната датотека за зачувување. Потоа, мора да ја вчитате новата датотека за зачувување.

За да ги избришете податоците за играта, ќе треба да ја користите опцијата „Избриши податоци“ во менито „Поставки“.

Нема еден дефинитивен одговор на ова прашање. Во зависност од емулаторот што го користите, може да има различни начини за бришење зачувана датотека.

Можете да избришете зачувување на 3DS со одење на екранот „Зачувува“ и избирање „Избриши“.

Не постои единствен одговор на ова прашање, бидејќи процесот на меко ресетирање за Black 2 ќе се разликува во зависност од специфичните околности.Сепак, некои совети за меко ресетирање на Pokémon Black 2 може да вклучуваат користење на компјутер со диск за обновување или користење телефон со алатка за ажурирање софтвер.

Не постои дефинитивен одговор на ова прашање бидејќи најдобриот стартер за секој даден играч ќе се разликува во зависност од нивните специфични потреби и преференции. Сепак, некои општи совети кои може да бидат корисни вклучуваат размислување околу кои картички Gen 5 сакате да го изградите вашиот шпил и кои стратегии најдобро ќе функционираат со секоја од новите картички.

Најдобар стартер за Black 2 е R9 270X. Има одлични перформанси и е многу прифатлива.

5. Како да ја избришам мојата датотека за зачувување на Pokemon White? – Сите информации

Автор на статијата: us.tungchinguyen.com

Осврти од корисници 4 ⭐ (32010 оценки)

Највисоко оценети: 4 ⭐

Најниска оцена: 2 ⭐

Резиме на содржината на статијата: Статии за Како да ја избришам мојата датотека за зачувување Pokemon White? – Сите информации Ова може да носи некои избори од менито што може да имаат можност да го избришат вашиот спорт. сепак, како да избришете зачувана датотека на Pokemon Black 2…

Најпребарувани клучни зборови: Мекото ресетирање: « За меко ресетирање на играта Покемон, притиснете и задржете L+R+Select+Start. Ова ќе ве врати на екранот за наслов на Pokemon Platinum.

Цитат од изворот:

За да избришете зачувана игра на Pokemon DS, одете во главното мени и изберете „Зачувани игри“. Изберете ја играта што сакате да ја избришете и притиснете A. Потоа притиснете B за да потврдите.

За да избришете зачувување од Покемон, отворете ја апликацијата „Мои игри и апликации“ на вашиот уред и изберете ја играта за која сакате да ја избришете зачувувањето. Допрете на копчето „Зачува“ и изберете го зачувувањето што сакате да го избришете. Допрете на копчето „Избриши“.

За да избришете зачувана игра на Pokemon 3DS, одете во опцијата „Зачувани податоци“ во главното мени и изберете „Избриши зачувани податоци.

За да започнете нова игра на Pokemon Black верзија 2, прво треба да ја изберете опцијата „Нова игра“ од главното мени. Откако ќе ја изберете оваа опција, ќе ви биде побарано да изберете име за вашата нова игра. Откако ќе изберете име, ќе бидете префрлени на екранот за наслов на играта.

За да избришете зачувана датотека на Pokemon White, прво проверете дали ја имате најновата верзија на играта. За да го направите ова, одете на Nintendo eShop и преземете го ажурирањето. Откако ќе ја имате најновата верзија, одете во главното мени и изберете „Зачувај“. Потоа, изберете „Избриши зачувај датотека.

Постојат неколку начини да започнете нова игра на Покмон, во зависност од вашиот уред. На Nintendo 3DS, можете да започнете нова игра со избирање „Нова игра“ од главното мени. На Wii U, можете да започнете нова игра со притискање на копчето на контролерот и избирање „Нова игра“. На уредите iPhone и Android, можете да започнете нова игра со допирање на копчето „Нова игра“ во долниот десен агол на екранот.

За да избришете Pok mon, зачувајте ја датотеката на емулатор, прво проверете дали го имате точниот софтвер за емулатор и кертриџот за игра Pok mon. Потоа следете ги овие чекори: На вашиот компјутер, отворете го софтверот за емулатор. На главниот екран, изберете Датотека > Зачувај. Во полето за дијалог Зачувај, кликнете на иконата Pok mon игра кертриџ и потоа кликнете на копчето Опции. Во полето за дијалог Опции, изберете Избриши датотека. Кликнете на ОК за да го потврдите бришењето.

Има 151 Покмон во серијата игри Покмон Gen 5.

Постојат неколку начини да го избришете Покмон од вашиот уред. Можете или да ја користите апликацијата Покмон или да отидете во менито Покмон во главното мени и да изберете „Избриши.

За да ја рестартирате играта на вашиот 3DS, ќе треба истовремено да ги држите копчето за вклучување и копчето за избор.

Не постои специфичен начин да се избрише датотека за зачувување на Покемон во SoulSilver.

За да избришете зачувана датотека на Pokemon Yellow, прво проверете дали сте ја зачувале играта. Откако ќе ја зачувате играта, изберете ја опцијата „Датотека“ од главното мени и изберете „Зачувај“. На екранот „Зачувај како“, изберете ново име на датотека за да ја зачувате датотеката и притиснете ОК. Конечно, изберете ја опцијата „Избриши“ од менито „Датотека“ и потврдете дека сакате да ја избришете зачуваната датотека.

За да зачувате нова игра на Pokemon Black, одете во главното мени и изберете „Зачувај“. Можете исто така да притиснете A во секое време во текот на играта за да зачувате.

Snivy е добар стартер Покемон, но не е најдобар. Постојат и други Покемони кои се посоодветни за почетници.

Не постои гарантиран начин да се добие сјаен стартер во Pokemon Black. Сепак, некои играчи открија дека можат да добијат сјај со тргување со други играчи или со користење на функцијата за ласкање на интернет конекцијата на играта за да побараат сјај.

За да започнете нова датотека за зачувување на Pokemon Black 2, прво мора да ја напуштите играта, а потоа да ја започнете повторно.

За да избришете зачувана датотека на Pokemon White 2, прво проверете дали ја имате инсталирано најновата верзија на играта. Откако ќе ја инсталирате играта, одете во главното мени и изберете „Опции“. Под „Зачувај датотеки“, проверете дали е означено полето до „Избриши при излез“. Потоа, кога ќе бидете подготвени да избришете зачувана датотека, изберете ја и притиснете A.

За да избришете зачувана игра на Покемон, отворете го главното мени и изберете „Опции“. Под „Зачувај податоци“, изберете ја датотеката со играта што сакате да ја избришете и притиснете ОК.

За да избришете зачувана игра на Nintendo 2DS, одете на почетниот екран и изберете „Зачувани игри“. Изберете ја играта што сакате да ја избришете и притиснете A. Притиснете X за да го потврдите бришењето.

Да, Pokemon Black 2 има повеќе датотеки за зачувување.

Името на мојот ривал во Black 2 е „N“.

Memory Link е способност воведена во Pokemon Black 2 и White 2 која му овозможува на Pokemon на играчот да ја сподели својата меморија со друг Pokemon. Ова им овозможува на двата Покемони да учат потези, предмети и други информации едни од други.

Иако има многу одлични стартери во црно-белите игри на Pokemon, најдобриот стартер за нов играч може да биде Snivy. Snivy е покемон од типот трева кој е релативно брз и може лесно да ги собори послабите непријатели.

За да ја рестартирате играта Pokemon, држете го копчето B и изберете „Reset“ на главното мени.

Не постои дефинитивен одговор на ова прашање бидејќи тоа во голема мера зависи од потребите и преференциите на поединецот.Некои луѓе можеби ги претпочитаат стартерите на Gen 5 затоа што нудат поголема разновидност и приспособливост од претходните генерации, додека други можеби ја претпочитаат едноставноста и леснотијата на користење на стартерите на Gen 4. На крајот на краиштата, зависи од поединецот да одлучи кој стартер го претпочита.

За да пристапите до режимот на предизвик во Pokemon Black 2, прво мора да ја завршите главната приказна на играта. Откако ќе го направите тоа, ќе можете да пристапите до новото мени наречено мени „Mystery Dungeon“. Во ова мени, можете да пристапите до режимот за предизвик со избирање од опциите на левата страна на екранот. Во режимот на предизвик, ќе можете повторно да ја играте приказната на играта, но овој пат, постојат посебни услови кои мора да се исполнат за да напредувате.

За да избришете Pokemon зачувајте ја датотеката на DS, прво проверете дали ја имате касетата за игра на вашиот DS. Потоа задржете го копчето B и изберете „Управување со податоци“ од менито. Изберете „Pokemon Save Files“ и притиснете A за да го изберете. Притиснете X за да ја избришете датотеката.

За да ресетирате DS игра, држете го копчето за вклучување 10 секунди.

Постојат неколку начини да избришете датотека за зачувување на Pokemon на емулатор. Можете да ја користите опцијата од менито „Датотека“ на емулаторот и да изберете „Избриши зачувана игра“. Друг начин е да го користите копчето „Избриши“ на екранот за избор на датотеки во емулаторот.

DS игрите користат литиум-јонска батерија за складирање на податоците од играта. Кога батеријата е празна, играта може да не се подигне или да замрзне за време на играта. За да ресетирате DS игра, држете го копчето за вклучување 10 секунди.

За да започнете ново зачувување на Pokemon White, прво треба да ја напуштите играта и повторно да ја вчитате вашата зачувана.

За да избришете зачувана датотека на DS, прво проверете дали играта е затворена. Потоа задржете го копчето Изберете и притиснете го копчето A. Екранот ќе стане црн и пораката „Избриши зачувај датотека?“ ќе се појави. Притиснете A за да потврдите.

За да избришете Pokemon зачувана на 3DS, одете во Home Menu и изберете System Settings. Потоа изберете Управување со податоци. Изберете го зачувувањето што сакате да го избришете и притиснете A.

За да избришете Покемон, зачувајте ја датотеката на емулатор, прво проверете дали го имате точниот тип на датотека за емулаторот. На пример, на емулатор на Nintendo DS, ќе треба да користите датотека .nds. Откако ќе го имате точниот тип на датотека, отворете го емулаторот и одете до Датотека > Зачувај. На истиот екран, изберете ја саканата датотека за зачувување и притиснете ОК. Сега ќе ве прашаат дали сакате да ја презапишете тековната датотека за зачувување. Ако е така, притиснете Да.

Да, може да имате повеќе датотеки за зачувување во Pokemon White.

Pokemon X и Y им дозволуваат на играчите да ја ресетираат својата игра со избирање „Нова игра“ од главното мени.

За да избришете зачувана датотека на Pokemon Black, одете во главното мени и изберете „Опции“. На екранот со опции, изберете „Податоци за играта“. На екранот Game Data, изберете ја зачуваната датотека што сакате да ја избришете. Изберете „Избриши“ за да ја избришете зачуваната датотека.

За да ресетирате DS игра на 3DS, држете ги истовремено копчето за вклучување и копчето за избор додека не се исклучи 3DS. Потоа, држете го копчето за вклучување и копчето за ресетирање додека 3DS повторно не се вклучи.

За да рестартирате игра на DS, држете го копчето за вклучување додека системот не се исклучи, а потоа држете го копчето за ресетирање додека системот не се вклучи.

За да избришете зачувана датотека на Pokemon Yellow, прво проверете дали ја имате вметната касетата за игра во вашиот компјутер. Потоа отворете ја папката „Податоци за играта“ што се наоѓа во папката „C:Program Files (x86)NintendoPokemon Yellow“. Следно, пронајдете ја датотеката „зачувај“ што сакате да ја избришете и кликнете со десното копче на неа. Од менито што се појавува, изберете „Избриши.

За да избришете зачувана датотека на Pokemon Platinum, отворете го менито и изберете „Зачувај“. Потоа изберете ја зачуваната датотека што сакате да ја избришете и притиснете A.

За да избришете зачувување во Citra, отворете го менито „Зачувани“ и изберете „Избриши.

Првите Pokemon игри објавени на Nintendo Game Boy имаа само една зачувана датотека. Втората игра, Pokemon Red and Blue им овозможи на играчите да создадат втора датотека за зачувување која може да се користи ако ја изгубат првата датотека за зачувување.Игрите од трети страни кои беа објавени за Game Boy Color, исто така, имаа само едно зачувување на датотеката. Почнувајќи од четвртата игра, Pokémon Diamond и Pearl, Pokémon игрите ја воведоа можноста да имате повеќе датотеки за зачувување.

Во моментот на објавување, Pokemon Black имаше 4 датотеки за зачувување.

Не сум сигурен дали сè уште е така, но во Покемон Црно и Бело, почетниците се Charmander, Squirtle, Bulbasaur и Ivysaur.

votes
Article Rating
Линк до главната објава
Adblock
detector