0 ставови

Како да избришете порака на Twitch

Како да избришете порака на Twitch?

Twitch станува популарен за заедницата на преносители и гејмерите уживаат во платформата учејќи совети и трикови преку пренос во живо.Платформата обезбедува многу функции кога станува збор за меѓусебна комуникација.

Опцијата за разговор на Twitch е достапна каде гејмерите можат да комуницираат преку испраќање и примање пораки. Иако разговорот е едноставна карактеристика, многу пати гејмерите се збунети кога станува збор за бришење на пораката на Twitch.

Многу корисници го прескокнуваат активирањето на иконите на Mod за користење на функцијата за бришење пораки. Ако корисниците го сфатат правилно, пораките може да се избришат секогаш кога е потребно.

Содржина


За да избришете порака на Twitch, следете ги овие чекори: 1. Отворете го прозорецот за разговор и пронајдете ја пораката што сакате да ја избришете. 2. Кликнете на трите линии во горниот десен агол на пораката. 3. Во менито што се појавува, изберете „Избриши порака“. 4. Потврдете со кликнување на „Да.

Да, можеш да ја избришеш историјата на твич чет. За да го направите ова, отворете ја апликацијата twitch и одете во главното мени (трите линии во горниот лев агол на екранот). Следно, изберете „Поставки“. Под „Општо“, изберете „Историја“. На страницата „Историја“, под „Разговор“, кликнете на копчето „Избриши“.

За да избришете порака во разговор, отворете го прозорецот за разговор и кликнете на пораката. Ќе се појави мени со опции за бришење, копирање или проследување на пораката.

За да избришете порака на Discord, прво мора да ја изберете пораката за која станува збор и да го притиснете копчето „X“. Откако ќе го притиснете копчето „X“, ќе се појави дијалог-кутија со прашањето дали сакате трајно да ја избришете пораката или само за овој разговор. Со притискање на копчето „Трајно бришење“ ќе се избрише пораката и од вашиот разговор и од историјата на вашата сметка.

Дневниците за разговори со Twitch обично траат околу 24 часа.

За да избришете порака со шепот на Twitch, отворете го прозорецот за разговор и кликнете на пораката. На десната страна на екранот, кликнете на трите точки во горниот десен агол и изберете Избриши порака.

Да, разговорите на Twitch се зачувани.

Не, пораките што исчезнуваат само ја бришат пораката од вашата историја на разговор. Другите луѓе во разговорот сѐ уште можат да ја видат пораката доколку биле присутни кога била испратена.

За да избришете за сите, прво ќе треба да создадете група. По креирањето на групата, можете да ја користите командата „Избриши за сите“.

За да избришете текстуални пораки од сите на вашиот уред, отворете ја апликацијата Messages и допрете на порака. Во горниот лев агол на пораката, ќе видите икона за корпа за отпадоци. Допрете на ова и изберете Избриши.

Discord нема функција „чиста историја на разговори“.

Да, избришаните пораки се видливи за другите корисници на Discord. Сепак, тие нема да можат да ја видат содржината на пораката ако е означена како приватна.

Бот за чистење е алатка која ви помага да ги исчистите вашите неред. Достапно е како екстензија на Chrome и како додаток на Firefox.

На iPhone, одете во Settings-General-Privacy-Whisper и допрете на копчето „Избриши“.

Начини за бришење пораки на Twitch

Разговорот со Twitch е еден од најдобрите начини за интеракција со вашата публика за време на пренос во живо. Сепак, има моменти кога работите излегуваат од контрола и можеби ќе треба да ги избришете пораките за разговор. Постојат неколку начини да го направите тоа.

Избришете ги пораките на протокот на разговор

Чекорите подолу се за платформите Windows, macOS и Linux. Еве што треба да направите:

 • Прво, посетете ја веб-локацијата Twitch.tv во вашиот веб-прелистувач.
 • Кликнете на сивото копче „Најави се“ и внесете ги вашите податоци за да пристапите до вашата сметка.
 • Ако веќе сте најавени, треба да се појави почетната страница на Twitch
 • Кликнете на иконата во горниот десен агол (онаа со аватарот на вашиот профил).
 • Во менито за прикажување, кликнете на „Канали“.
 • Кога ќе се прикаже страницата на вашиот канал, кликнете на табулаторот „Разговор“.
 • Ќе се појави мини прозорецот „Stream Chat“ на десната страна на екранот.
 • Ако сте на пренос во живо или само онлајн и во живо, вашите гледачи и следбеници веќе треба да бидат на вашиот канал и да испраќаат пораки.
 • На дното на разговорот за пренос, кликнете на иконата како меч за да се префрлите на приказот на мод. Ова е подобра област за контрола.

Во приказот на мод

 • Во областа за разговор, кликнете на иконата со трите точки. Вклучете ги „Прикажи ги иконите на мод“ во менито што се прикажува.Овие икони ќе ви помогнат во извршувањето на неколку потези.
 • Сега, скролувајте до конкретната порака што сакате да ја избришете. Бидејќи „Прикажи икони за мод“ е вклучено, ќе видите икона за корпа за отпадоци до пораката. Кликнете овде за да го избришете. Тоа треба да функционира прилично добро.

Команда за истекот на времето

Командата /timeout, исто така, им помага на емитувачите и модераторите на Twitch да ја избришат последната порака и да му дадат тајм-аут на гледачот. Ова ги спречува да придонесат некое време.

Користете го овој формат за да му дадете тајмаут на тврдоглав гледач: /timeout [причина]. Еве пример за тоа како можете да го направите тоа на полето за разговор: /timeout lizkate 1s спамирање.

Овде, корисникот lizkate е истечен за една секунда поради спамирање на разговорот за проследување.

Ракување со „лоши“ муабети

Во поглед на модераторот, можете да додадете листа на термини под опцијата „Блокирани услови“ на десната страна на екранот. Ова ќе го ограничи објавувањето на пораките со „лоши“ термини на разговорот.

Можете исто така да го вклучите „Slow Mode“ за корисниците да можат да одвојат време пред да испратат порака. Ова ќе обезбеди модераторите да го проверат квалитетот на објавеното и да проценат дали треба да се избрише или не.


За да ги избришете пораките од вашиот тек на Twitch:
Отворете ја апликацијата Twitch на вашиот телефон или компјутер.
Во главното мени, кликнете на „Ток“.
Во делот „Поставки за стриминг“, во „Поставки за пораки“, кликнете на копчето „Избриши пораки“.
Изберете ги пораките што сакате да ги избришете и притиснете го копчето „Избриши“.

Да, можете да ја избришете вашата историја на разговор на Twitch. За да го направите ова, отворете ја апликацијата Twitch и кликнете на трите линии во горниот лев агол на главниот екран. Во „Поставки“, изберете „Приватност и безбедност“. На табулаторот „Историја“, под „Историја на разговор“, изберете „Избриши ги сите“.

Постојат неколку начини за бришење пораки во разговор:
Допрете и задржете на порака за да ја изберете, а потоа допрете ја иконата за корпа за отпадоци на горниот дел од екранот.
Повлечете лево на пораката за да ја избришете.
Допрете и задржете на порака, а потоа изберете Избриши од менито што се појавува.

За да избришете разговор на Twitch Mobile, отворете го разговорот и допрете ги трите линии во горниот лев агол. Во менито што се појавува, изберете Избриши разговор.

Да, можете да ги видите вашите дневници за разговор на Twitch. Сепак, оваа функција моментално не е достапна за сите корисници.

За да избришете порака на Twitch, отворете го полето за разговор и кликнете на трите линии во горниот лев агол. Во менито што се појавува, изберете „Избриши порака.

Дневниците на Twitch chat се бришат по 6 месеци.

Да, пораките што исчезнуваат ги бришат сите.

За да избришете за секого, можете да ја користите следнава команда:
$ rm -rf *

Не постои единствен одговор на ова прашање, бидејќи најдобриот начин за трајно бришење пораки од вашиот тим може да варира во зависност од платформата за пораки и конфигурацијата што се користи. Сепак, некои совети за тоа како трајно да ги избришете пораките од платформата за пораки вклучуваат бришење пораки од низата на пораки, бришење пораки од поединечни пораки или оневозможување известувања за пораки за одредена нишка или разговор.

За да ги најдете поставките за разговор на Twitch, одете во менито „Поставки“ на вашата сметка на Twitch и изберете „Разговор“. Оттаму, можете да ги приспособите вашите поставки за типови на глас и разговор.

Розевиот дијамант на Твич е симбол на поддршка за свеста за ракот на дојката.

Зелената кутија на Twitch е функција која им овозможува на стриматерите да им дадат опција на гледачите да донираат пари на нивниот канал. Оваа опција за донација може да се најде во менито „Донирај“ на повеќето преноси.

Постојат неколку начини да ги видите сите ваши пораки на Twitch. Можете да отидете до поставките на вашата сметка, а потоа под „Историја на пораки“, изберете го табулаторот „Сите пораки“. Можете исто така да отидете во делот „Историја на пораки“ во табулаторот „Twitch Chat“ на кој било канал што го следите. На крајот, можете да напишете „/историја на пораки“ во полето за разговор и притиснете Enter.

За да ја избришете вашата сопствена порака на Twitch, следете ги овие чекори:

 1. Кликнете на запчаникот кој се наоѓа на дното на полето за разговор, веднаш на врвот на копчето за разговор.
 2. Сега кликнете на „Исчисти го мојот разговор“.
 3. Сè што сте напишале во разговорот, или било кој друг до тој момент напишал, ќе биде избришан од вашето поле за разговор; сепак преносите и другите во разговорот сè уште можат да ги видат избришаните пораки.

Еве неколку слики од екранот кои ќе ви помогнат.

Кликнете на запчаникот кој се наоѓа на дното на полето за разговор, веднаш на врвот на копчето за разговор.

Сега кликнете на „Исчисти го мојот разговор“.

Како што можете да видите, не постои начин да избришете порака или пораки што можеби сте ги испратиле. Можете да бришете пораки само од вашиот разговор, но не и од разговорите на другите луѓе.

Ова е жално, но на некој начин има смисла. Ако луѓето би можеле да ги избришат сопствените пораки, тоа би можело да доведе до злоупотреба и би било тешко да се спречат лошите актери во разговорот со Twitch.

На пример, корисникот може само да напише ужасни работи во разговорот, а потоа да ги избрише своите пораки и да се однесува како пораките што ги испратил никогаш да не се случиле. Знам дека ова звучи детско, но верувајте ми има луѓе кои би правеле вакви работи.

Подобро е само да им се дозволи на модовите и преносителот да ракуваат со она што е кажано во разговорот за да можат да бришат несоодветни пораки или да забранат секој што продолжува да ги прекршува правилата на разговорот.

Затоа, бидете внимателни со она што го кажувате во разговорот со Twitch, бидејќи нема враќање назад откако ќе се испрати вашиот Twitch разговор.

И, конечно, по сето она што е кажано и направено, секогаш можете да забраните некој што не ги почитува правилата на вашиот стрим. Еве како би го направиле тоа.

Како да се прекине времето за некој на Twitch

Можете исто така да тајмувате некој во вашиот разговор кога ќе ги вклучите иконите за мод. За ова следете ги чекорите подолу:

 1. Одете до вашиот разговор
 2. Кликнете на иконата за малиот часовник за да го одредите времето на тоа лице

Ова значи дека личноста нема да може да објави ништо друго во чет 600 секунди. За жал, во моментов не постои начин да се промени времето во Twitch. Сепак, можете да поставите различни должини на тајмаут со некои алатки од трета страна, како што е FrankerfaceZ.

Како да избришете порака на Twitch како мод – Што е Twitch?

Услугата за видео стриминг во живо Twitch е со седиште во Соединетите Американски Држави и е специјализирана за пренос во живо на видео игри, како и за креативна содржина, музички преноси и преноси од реалниот живот. Twitch исто така емитува натпревари за е-спорт. Ја води Twitch Interactive, која е дел од Amazon.

Платформата беше лансирана во јуни 2011 година и стана популарна во 2012 година. Платформата е многу популарна кај гејмерите, па дури и некои познати личности ја користат за пренос. Можете да ја ставите вашата содржина и реалниот живот на платформата и да заработите многу пари.

Не постои единствен одговор на ова прашање, бидејќи процесот на отстранување коментари од модовите на Twitch ќе се разликува во зависност од специфичниот систем за мод на Twitch што се користи. Сепак, некои совети за тоа како да ги отстраните коментарите од модовите на Twitch може да најдете подолу.
Прво, важно е да се разбере дека модовите на Twitch не се официјални канали или вработени во Twitch. Како такви, тие не подлежат на истите правила и прописи како официјалните канали.

За да избришете индивидуална порака на Twitch chat, прво, отворете го прозорецот за разговор и кликнете на пораката што сакате да ја избришете. Потоа, притиснете го копчето Избриши (или изберете го со глувчето).

За да избришете порака во разговор, отворете го прозорецот за разговор и кликнете на пораката. Потоа, изберете го копчето Избриши.

Да, можете да ги избришете шепотењата на Twitch.

Да, Twitch ги задржува избришаните пораки ограничено време. Сепак, тие не се достапни преку веб-интерфејсот или API-то.

Да, можете да избришете порака што сте ја испратиле со избирање и притискање на копчето Избриши на тастатурата.

Постојат неколку начини за трајно бришење на историјата на разговори во тимовите:
Користете го копчето „Исчисти историја“ во прозорецот за тимски разговор.
Користете ја командата „Избриши историја на разговор“ во менито за тимски разговор.
Користете го копчето „Избриши историја на разговор“ на профилите на членовите на тимот.

Постојат неколку причини зошто некој може да ги избрише пораките. На пример, ако лицето брише пораки затоа што е премногу зафатено, можеби нема да има време да ги прочита сите.Или, ако лицето се чувствува луто или фрустрирано и сака брзо да се ослободи од пораките, може да ги избрише без да ги прочита.

За да го избришете вашиот шепот, отворете ја апликацијата Facebook на вашиот телефон, одете на левата страна на главниот екран и допрете на „Whisper“. На следниот екран, допрете на трите линии во горниот лев агол за да го избришете вашиот шепот.

Да, Twitch има архивирана верзија на сите минати шепоти. Сепак, архивираните шепоти не се пребаруваат и не вклучуваат кориснички имиња.

Да, можете приватно да им испраќате пораки на другите гледачи на Twitch преку полето за разговор на долниот десен агол на екранот на гледачот.

Да, можете да пристапите до дневниците за разговор на Twitch со одење на табулаторот „Историја“ и кликнување на копчето „Дневници на разговори“.

За да ја видите вашата историја на Twitch, отворете ја апликацијата Twitch и најавете се. Откако ќе се најавите, изберете „Историја“ од главното мени.

Обично гледам коментари на Twitch додека стримува кога некој реагира на она што го кажувам или кога ми поставува прашање. Прекрасно е што заедницата е вклучена во мојот пренос и тоа го прави искуството позабавно за мене.

Постојат неколку причини зошто една девојка може да не испрати порака. Можеби не сакаше да изгледа напорно, или сфати дека момчето не е заинтересирано и не сака да изгледа прилепено.

Има многу одлични приватни апликации таму, но навистина зависи од тоа што барате. Некои се повеќе насочени кон сексуално истражување, а други се дизајнирани да им помогнат на луѓето со проблеми во врската.

Избришаните пораки не се видливи за другото лице.

Да, вашиот работодавец може да ги види избришаните пораки на тимовите.

Можеби нема да можете да избришете разговор бидејќи е поврзан со состанок.

Не, не е грубо да се избрише порака. Сепак, важно е да знаете дека бришењето порака може да влијае на способноста на друго лице да комуницира со вас.

За нас

Ние сме еден куп луѓе кои сакаат да пишуваат за технологија и обезбедуваме лесни за читање статии со информации за технолошки компании, основачи и многу повеќе.

Техника25 е најдобрата страница за технолошки факти и луѓе кои сакаат да научат интересни работи за нивните омилени технолошки компании или луѓе. Сакаме да бидеме врвен извор на информации за сите работи поврзани со технологијата испорачани на забавен начин.

votes
Article Rating
Линк до главната објава
Adblock
detector